Skocz do zawartości
IGNORED

Zeroemisyjne schrony atomowe . Czy to będzie realne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Bruksela nakaże budować zeroemisyjne schrony atomowe w nowych i starych budynkach , które będą musiały być zasilane z wiatraków i mieć pompy ciepła?

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Wojtek 1959 zmienił(a) tytuł na Zeroemisyjne schrony atomowe . Czy to będzie realne ?

Wystarczy przenieść do "Humor polityczny" (czy ktokolwiek śmiać się z tego będzie nie oceniam). A autor idzie w ślady wielu zapomnianych, którzy zanim po cichu odeszli, narobili syfu mnóstwem bezsensownych wpisów.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Skoro nowa armia Zjednoczonej Europy ma być zielona i ekologiczna, to schrony p/atomowe również powinny spełniać wymagania ekobudownictwa i być Fit for 55.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Typowa kremlowska dywersja przez sprowadzanie realnych problemów ad absurdum, sianie zamętu i odwracanie uwagi od rzeczy ważnych.

No ale pewnie się ostanie, bo moderacja nie jest przygotowana na takie działania i reaguje nie na sens, tylko na pojedyncze słowa.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Typowa kremlowska dywersja przez sprowadzanie realnych problemów ad absurdum, sianie zamętu i odwracanie uwagi od rzeczy ważnych.

No ale pewnie się ostanie, bo moderacja nie jest przygotowana na takie działania i reaguje nie na sens, tylko na pojedyncze słowa.

Wydawanie kasy na zielony wał to jest dywersja. Ja zeroemisyjnej armii nie wymyśliłem tylko fachowcy z Brukseli. A temat schronów jest na tyle powarzny że państwo polskie powinno się tym zająć i dać na to środku , a nie dawać pozwolenie na dołek , który sobie na działce wykopie który będzie udawał schron. Żadne nowe bloki nie posiadają schronów.

7 godzin temu, il Dottore napisał:

Skoro nowa armia Zjednoczonej Europy ma być zielona i ekologiczna, to schrony p/atomowe również powinny spełniać wymagania ekobudownictwa i być Fit for 55.

Armia powinna być zielona. Przekonali się o tym Francuzi idąc na I wojnę w czerwonych spodniach i granatowych kurtkach .😀

10 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Czy Bruksela nakaże budować zeroemisyjne schrony atomowe w nowych i starych budynkach , które będą musiały być zasilane z wiatraków i mieć pompy ciepła?

Zawsze na początku weekendu nachodzą Cię takie intelektualne rozterki?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Stream napisał:

Zawsze na początku weekendu nachodzą Cię takie intelektualne rozterki?

Jak mam się czuć w pociągu w ktorym maszynista jest naćpany i pijany zarazem , w dodatku bez hamulca bezpieczeństwa ? Unia zdaje się takim pociągiem jest.

Edytowane przez Wojtek 1959
3 minuty temu, MSki napisał:

..wsiądź do innego pociągu, który jedzie daleko na wschód.

Japonia jest też daleko na wschodzie. Jeszcze mnie uczyli geografii. Kim Dzong Una masz na myśli? Bo Putin przy jego pomysłach to małe miki.

8 minut temu, MSki napisał:

..wsiądź do innego pociągu, który jedzie daleko na wschód.

Dla lewactwa alternatywą jest lewactwo , czyli brak alternatywy. 

4 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Wydawanie kasy na zielony wał to jest dywersja. Ja zeroemisyjnej armii nie wymyśliłem tylko fachowcy z Brukseli. A temat schronów jest na tyle powarzny że państwo polskie powinno się tym zająć i dać na to środku , a nie dawać pozwolenie na dołek , który sobie na działce wykopie który będzie udawał schron. Żadne nowe bloki nie posiadają schronów.

Owszem, temat "powarzny".

Daaawno temu pracowałem w Szwajcarii na budowie. Była taka robota na osiedlu domków i każdy w piwnicy miał mały schronik. A właściwie pod piwnicą.

Jestem Europejczykiem.

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Daaawno temu pracowałem w Szwajcarii na budowie. Była taka robota na osiedlu domków i każdy w piwnicy miał mały schronik. A właściwie pod piwnicą.

Ale wtedy nie było świrozy co2. Teraz zaszlo to stanowczo za daleko.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Akurat pomieszkuje czasem w bloku z lat 50 tych ubiegłego stulecia. Na podwórku miedzy blokami są zamaskowane kominki wentylacyjne od schronu znajdujacego sie w odległości około 30 metrów od bloku. Wejście do schronu jest z piwnicy oraz z podworka. W latach 50 tych wszystkie bloki miały schrony. W latach 60 tych tylko niektóre. Teraz żaden blok nie ma schronu. Zamiast chrzanic o kremlowskiej agenturze może zacząć o tym rozmawiać na poważnie. 

14 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

W latach 50 tych wszystkie bloki miały schrony. W latach 60 tych tylko niektóre. Teraz żaden blok nie ma schronu.

Z tym akurat trudno się nie zgodzić. Faktycznie prawo budowlane wymaga korekty.
Szkoda tylko, że w sumie ważny temat powstał jako prowokacyjnie antyunijny, co już sugeruje sam tytuł, o treści wprowadzającej nie mówiąc.

Edytowane przez burz

Wydaje mi się, że racje żywnościowe w takich schronach winny bazować na sproszkowanych i sprasowanych robakach.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

2 godziny temu, burz napisał:

Z tym akurat trudno się nie zgodzić. Faktycznie prawo budowlane wymaga korekty.
Szkoda tylko, że w sumie ważny temat powstał jako prowokacyjnie antyunijny, co już sugeruje sam tytuł, o treści wprowadzającej nie mówiąc.

Unia na zasadach EWG a nie na dyktacie psychoidiotow , cwaniaków i zlodzieji.

22 minuty temu, il Dottore napisał:

Wydaje mi się, że racje żywnościowe w takich schronach winny bazować na sproszkowanych i sprasowanych robakach.

Wydaje mi się że to nie będzie konieczne. Kretynskie zarzadzanie szybciej doprowadzi do zaglady ojropy niż wojna militarna.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.