Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      8
    • Karol Nawrocki
      26

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

ale o tych co mieli po kilka procent a teraz mają zero. Co się stało z ich głosami ?

Przecież w "rekomendacji" moderator napisał wprost:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podejrzewam, że mało kto z userów chce się teraz bawić w ankietę (tym bardziej, że głosy są JAWNE - po co się znów narażać na prawacki hejt).

Tylko konfederuskie w osobliwym amoku rzuciły się głosować na gaśnicowego ***** (copyright by xniwax).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
53 minuty temu, fetek napisał:

Jakim prawem podrzędny polityk publikuje dokumenty objęte postępowaniem sprawdzającym ABW ??

Prawem kaduka.

Rozkład sądów,anarchia w sądownictwie to skutki decyzji poprzedniego "obywatelskiego" kandydata PISu

Pana Andrzeja Dudy.

DWA RAZY ZABLOKOWAŁ USTAWĘ ZIOBRY O SĄDOWNICTWIE.
I mamy to co mamy.

Anarchia.

Ale na pewno następny kandydat PISu to naprawi.
Na pewno.
Może nie w czasie nastepnych ośmiu lat,bo przecierz:

Cytat

Chce być uprzejmy i zostawić cos dla swojego następcy

A do tego czasu powstanie Mitteleuropa

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Czyli flaga papieska nie jest flagą państwową. I co? Zdeptać można tak, jak flagę UE?

Jeżeli nie jest to można. Pytanie czy to godzi w wartości religijne a jeżeli tak to jakie są tego konsekwencje.
Godzinę temu, 747 napisał:

Teraz popiera go przytłaczająca większość.

Zrobił najlepszy wywiad z Lemem.

30 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Co się stało z ich głosami ?

Zamilkli

Plankton

36 minut temu, endriuw napisał:

Zdeptać

Kogo zdeptać?Czy o to chodzi w polityce?

N i e, nie o to chodzi 

16 minut temu, argus napisał:

rzuciły się głosować na gaśnicowego

Fakty dokonane są polityczne.

Polityka jest faktyczna.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

59 minut temu, stench napisał:

Czyli ok, bo została zużyta przez polityka reprezentującego Polskę.

Ta sama kategoria czynu co wypisanie służbowego, przydziałowego długopisu.

Oczywiście. Biurka i komputery też mogą wynosić. Mogą spalić albo wstawić do swojego salonu.

Edytowane przez Piękny Stefan
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Ten człowiek był alkoholikiem z takimi ludźmi postępuje się inaczej niż z normalnymi ludźmi. Takim ludziom nie daje się nawet pieniędzy do ręki nie wolno tego robić. Nawrocki kupował mu różne rzeczy, płacił rachunki za mieszkanie i to był jedyny sposób żeby ten człowiek mógł jako tako funkcjonować i tam mieszkać. Każdy chyba zdaje sobie sprawę ze alkoholik = bezdomność, chyba że ktoś zaopiekuje się nim, nie będzie dawał pieniędzy na alkohol ale kupi jedzenie czy zapłaci rachunki.

To co było zapisane w papierach tak naprawdę nie ma większego znaczenia. Ważne jest to jakie ustalenia były miedzy nimi, umowa ustna jest tak samo wiążąca jak pisemna. Nawrocki się wywiązał, nie oszukał pijaczyny a to że nie robił tego bezinteresownie to miał prawo. Teraz takie czasy, że bezinteresownie to nawet bratu alkoholikowi mało kto pomoże. Jego dzieci czy żona jakoś nie kwapiły się żeby mu pomóc, mogły robić to samo co Nawrocki i też przejąć kawalerkę pomagając uzależnionemu człowiekowi. 

Skoro robi się interes na gębę i póżniej ponosi jakieś wydatki to , dla zabezpieczenia trzyma sie rachunki za wszelkie płatności .

Takim ludziom nie daje sie pieniędzy do ręki ?

Zakładam że ty byłbyś zachwycony robiac jakiś interes , nie dostajac kasy?

Porzadny opiekun.

Opłaty robił i nawet z alkocholizmu wyciagnać próbował .

A Opieka Społeczna i sasiedzi o dobroczyńcy nic nie wiedzieli .

Skromny chłopina .

7 godzin temu, TomekL3 napisał:

Jeżeli nie jest to można. Pytanie czy to godzi w wartości religijne a jeżeli tak to jakie są tego konsekwencje.

Oczywiście, że nie można... A nawet nie należy, gdyż jest to nieetyczne i podłe... Ale (jak widać) flagę UE można i wykonawców takich czynów wywyższa się jako patriotów i bohaterów...

Ukryta Zawartość

"Chcę żyć w zdrowej i normalnej Polsce, dlatego głosuję na pana Rafała Trzaskowskiego", mówi 

Ryjanna Stefaniak.

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 minuty temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

"Chcę żyć w zdrowej i normalnej Polsce, dlatego głosuję na pana Rafała Trzaskowskiego", mówi 

Ryjanna Stefaniak.

Ciekawe który pechowiec ze sztabu pisowskiego wylosował krótszą słomkę żeby można było sprokurować taką wrzutkę.

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że nie można... A nawet nie należy, gdyż jest to nieetyczne i podłe... Ale (jak widać) flagę UE można i wykonawców takich czynów wywyższa się jako patriotów i bohaterów...

Jak widać można a etyka to kwestia danej osoby.
Godzinę temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Ryjanna Stefaniak.

He, he. Jak widać normalność ma wiele twarzy...😀

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Ciekawe który pechowiec ze sztabu pisowskiego wylosował krótszą słomkę żeby można było sprokurować taką wrzutkę.

Czarnek lub Wąsik (ten od Kamińskiego).

• Moderatorzy
10 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Oczywiście. Biurka i komputery też mogą wynosić. Mogą spalić albo wstawić do swojego salonu.

To za kadencji Prezydenta Komorowskiego ( z PO) "zginęło"  z Pałacu Prezydenckiego kilka dzieł sztuki. Nie myl więc ekip.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

1 minutę temu, stench napisał:

To za kadencji Prezydenta Komorowskiego ( z PO) "zginęło"  z Pałacu Prezydenckiego kilka dzieł sztuki. Nie myl więc ekip.

Proces i do pierdla. Nie mam z tym problemu.

Ty widzę nie masz problemu jak urzędnik państwowy pali państwowe mienie na chodniku. 

• Moderatorzy

Nie mam. Dowalić mandat jak za palenie śmieci, może kradzież mienia państwowego i tyle.

Tak samo z flagą papieską. Jestem religijnie obojętny i jakbym zobaczył gościa skaczącego po niej to nawet bym nie wyłapał kogo to ma znieważać.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

15 minut temu, stench napisał:

Tylko niech pan tak nie pisze. W tych czasach to niewłaściwa narracja. Reketerzy od prawaków gwizdnęli.

---------------

11 godzin temu, toptwenty napisał:

Co grozi za okłamanie notariusza przez urządnika państwowego wysokiego szczebla?

To samo, co notariuszowi za przyjęcie oświadczenia woli mimo ewidentnych wątpliwości co do zdolności świadomego i swobodnego jej wyrażania. W pispaństwie nic, teraz pisfunkcjonariuszom powołanym w słusznie minionej epoce ciągle nic, gdy wygra Karol - nadal absolutnie nic.

Natomiast wiem co grozi po ewentualnej wgranej Karola tym wszystkim, którzy obecnie ośmielają się podważać genetyczną i przysłowiową uczciwość pisowych.

12 godzin temu, toptwenty napisał:

Co grozi za okłamanie notariusza przez urządnika państwowego wysokiego szczebla?

W tym kraju znaczna cześć notariuszy powinna być dożywotnio wydalona z tego zawodu,liczba wałów z mieszkaniami i nieruchomościami przełomu lat 1990/2000 była gigantyczna.

Ostatnia znana mi sprawa jak po nagłej  śmierci znanego lokalnego biznesmena przez 2 tygodnie po jego śmierci gdy miasto już huczało od plotek rodzinka "prostowała" akty notarialne, a w znanym banku PKO XX cudownie konta zmieniły włascicieli{tu są inne procedury o czym na własnej doooopie i kieszeni przekonał śię mój kolega} chcąc zamknąć konto zmarłego ojca.

Takich spraw są setki,nic śię dalej nie zmieniło w państwie z dykty.

16 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Napisać można wszystko jak widać. Tak jak napisał to rafal. 

Dobrze jakby rafal napisał jakiś konkret o tym Trzaskowskim.

Jak znam rafala to rafal zacznie sypać ogólnikami i jakoś je powiąże po swojemu z Trzaskowskim i postawi = miedzy nim a Nawrockm. Nawrockim który wykorzystał starego zchorowanego chłopa żeby zarobić parę groszy. To nie wymysł Tuska. Taki jest pisowski kandydat na prezydenta.

😂 Wczoraj się urodziłeś??? 

Ja wiem ze lewaki mają krótka pamięc, ale są pewne granice. 

A te zamieszanie z tym mieszkaniem to mnie śmieszy. Przykrywanie poważnych problemów głupotami. Typowe lewackie praktyki. Zajmowanie się pierdami żeby przepchać swojego kandydata. Już nie chce mi się nawet o tym bazurku pisać, bo było już tu pisane o tej chorągiewce dość dużo. 

Tymczasem prawica w Europie coraz silniejsza. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

😂 Wczoraj się urodziłeś??? 

Ja wiem ze lewaki mają krótka pamięc, ale są pewne granice. 

A te zamieszanie z tym mieszkaniem to mnie śmieszy. Przykrywanie poważnych problemów głupotami. Typowe lewackie praktyki. Zajmowanie się pierdami żeby przepchać swojego kandydata. Już nie chce mi się nawet o tym bazurku pisać, bo było już tu pisane o tej chorągiewce dość dużo. 

Tymczasem prawica w Europie coraz silniejsza. 

Ukryta Zawartość

Dokładnie tak jak pisałem. Konkretów nie ma. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan

Nawrocki znowu kłamał.

"Karol Nawrocki jeszcze we wtorek deklarował, że wypełni swoje obowiązki i stawi się na posiedzeniu sejmowej komisji sprawiedliwości w sprawie jego oświadczenia majątkowego. W czwartek poseł PiS Krzysztof Szczucki, który jest też członkiem wspomnianej komisji, przekazał w programie Wirtualnej Polski, że kandydat PiS na prezydenta według jego wiedzy nie stawi się na przesłuchaniu. Informacje o tym, że Karol Nawrocki nie pojawi się na posiedzeniu, potwierdziła później jego rzeczniczka."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Dokładnie tak jak pisałem. Konkretów nie ma. 

Jesli dla ciebie fakt że Trzaskowski marsz niepodległości nazywa marszem nazistów zabraniajac go. Wspiera pieniężnie chore ideologie lgbt i chętniej fotografuje się z tęczowa flaga niż z flagą Polski. Wspiera zagraniczny przemysł kupując drzewa za milion, stawiając kible za 700 tys zl, trwoniąc pieniądze podatników. Jeśli nie przeszkadza Ci ze wspiera imigracje, blokuje kluczowe inwestycje dla tego kraju jak budowa CPK, jednocześnie wspierając standardowo Niemcy, bo po co nam CPK jak mamy Berlin. Jak chcesz jak najszybszego wprowadzenia euro, które obniży jeszcze bardziej nam poziom życia, nie mówiąc o cyfrowych pieniądzach to se na niego głosuj. Ten typ ma tyle za pazurami że mógłbym tu wymieniać godzinę. Sek w tym że lewaki wyznają te same zasady, a w zasadzie ich brak i tak do nich nic nie trafi. Te śmieszne 37m mieszkanie  Nawrockiego to jest śmiech na sali. Przecież ten Nawrocki to miał być wielki gangster według was. Gangus jak nie patrzeć. 😂 Już sami nie wiecie czego się uczepić żeby wypromować odklejenca Trzaskowskiego. 

A teraz możesz razem z innymi wyborcami Trzaskowskiego iść i przykleić się do jezdni. 

14 minut temu, jar1 napisał:

Nawrocki znowu kłamał.

"Karol Nawrocki jeszcze we wtorek deklarował, że wypełni swoje obowiązki i stawi się na posiedzeniu sejmowej komisji sprawiedliwości w sprawie jego oświadczenia majątkowego. W czwartek poseł PiS Krzysztof Szczucki, który jest też członkiem wspomnianej komisji, przekazał w programie Wirtualnej Polski, że kandydat PiS na prezydenta według jego wiedzy nie stawi się na przesłuchaniu. Informacje o tym, że Karol Nawrocki nie pojawi się na posiedzeniu, potwierdziła później jego rzeczniczka."

Ukryta Zawartość

Straszne. Pewnie załatwia gangsterskie sprawy w tym czasie. 🤣 Jakiś okup może na paczkę chipsów. 

Ukryta Zawartość

?👈

7 minut temu, rafal735r napisał:

Jesli dla ciebie fakt że Trzaskowski marsz niepodległości nazywa marszem nazistów zabraniajac go. Wspiera pieniężnie chore ideologie lgbt i chętniej fotografuje się z tęczowa flaga niż z flagą Polski. Wspiera zagraniczny przemysł kupując drzewa za milion, stawiając kible za 700 tys zl, trwoniąc pieniądze podatników. Jeśli nie przeszkadza Ci ze wspiera imigracje, blokuje kluczowe inwestycje dla tego kraju jak budowa CPK, jednocześnie wspierając standardowo Niemcy, bo po co nam CPK jak mamy Berlin. Jak chcesz jak najszybszego wprowadzenia euro, które obniży jeszcze bardziej nam poziom życia, nie mówiąc o cyfrowych pieniądzach to se na niego głosuj. Ten typ ma tyle za pazurami że mógłbym tu wymieniać godzinę. Sek w tym że lewaki wyznają te same zasady, a w zasadzie ich brak i tak do nich nic nie trafi. Te śmieszne 37m mieszkanie  Nawrockiego to jest śmiech na sali. Przecież ten Nawrocki to miał być wielki gangster według was. Gangus jak nie patrzeć. 😂 Już sami nie wiecie czego się uczepić żeby wypromować odklejenca Trzaskowskiego. 

A teraz możesz razem z innymi wyborcami Trzaskowskiego iść i przykleić się do jezdni. 

Skwituję to tak:

Kurski miał rację 🙂

Rafal łyka wszystko jak leci 🙂

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Skwituję to tak:

Kurski miał rację 🙂

Rafal łyka wszystko jak leci 🙂

Gdzie tam masz jakąś nie prawdę?

Dlatego nie ma co się wdawać w dyskusje z odklejonymi lewakami, więc nie zarzucaj mi braku argumentów. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Gdzie tam masz jakąś nie prawdę?

Dlatego nie ma co się wdawać w dyskusje z odklejonymi lewakami, więc nie zarzucaj mi braku argumentów. 

Tak na szybko od góry panie prawaku.

"Trzaskowski marsz niepodległości nazywa marszem nazistów"

Trzaskowski nie nazwał marszu niepodległości marszem nazistów. Czyli już kłamiesz od samego początku.

"chętniej fotografuje się z tęczowa flaga niż z flagą Polski."

Widać to dla rafala ważne. Ja nie znalazłem statystyki na ten temat. Pewnie rafal taką ma i przedstawi.

"Wspiera zagraniczny przemysł kupując drzewa za milion" 

I tak nie trafi. Ale co tam:

"Drogowców "interesuje efekt końcowy"

W Zarządzie Dróg Miejskich zapytaliśmy, dlaczego podjęto decyzję o sprowadzeniu drzew z Niemiec i czy nie można było ich kupić taniej w Polsce.

- Wybrany w przetargu wykonawca przebudowy placu Centralnego, w ramach wszystkich prac, które musi wykonać, ma również część związaną z zielenią. Nas, jako zamawiającego, interesuje efekt końcowy, który określamy w zamówieniu bardzo dokładnie, łącznie z gatunkami, wyglądem i sposobem sadzenia 102 drzew, które się na placu znajdą. To wykonawca szuka sposobu, żeby spełnić wysokie warszawskie wymagania i jednocześnie zrobić to w najbardziej ekonomiczny dla siebie sposób. Gdyby był w stanie znaleźć tańsze rozwiązanie w Polsce, to by je znalazł - odpowiedział Jakub Dybalski z ZDM.

Przedstawiciel drogowców zaznaczył, że za czasów PRL szkółek w naszym kraju było niewiele. - Te, które powstały potem, nie mają jeszcze okazałych drzew lub oferują maksymalnie kilkanaście sztuk drzew o podobnym przekroju. Gdyby było inaczej, budowniczy placu nie woziliby ich z Holandii czy z Niemiec, bo nie miałoby to dla nich sensu - podkreślił Dybalski."

"Jak chcesz jak najszybszego wprowadzenia euro, które obniży jeszcze bardziej nam poziom życia, nie mówiąc o cyfrowych pieniądzach to se na niego głosuj." 

Nic w tym temacie nie jest nawet rozwarzane. 

A  najlepsze jest to:

"Ten typ ma tyle za pazurami że mógłbym tu wymieniać godzinę." 

Dasz radę rafal. Zmieścisz się 🙂 

Itd, itp.

Lgbt, CPK, kibel za 600tysi faktycznie wygląda słabo.

Do rafala trafia, to co ma trafiać. Tak to sobie Kurski wymyślił i jak widać działa 🙂 

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

To wykonawca szuka sposobu, żeby spełnić wysokie warszawskie wymagania

A kto te warszawskie wymagania stawiał? Pytanie za to pkt. 

?👈

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Nie znalazłem statystyki na ten temat. Pewnie rafal taką ma i przedstawi.

To wejdź w Google grafika. To raz, dwa jemu nawet przez gardło nie przychodzi słowo "flaga biało czerwona" czy też "flaga Polski". Pierniczy ostatnio na swoich wiecach, bo tak mu powodzieli "biało czerwona". Biało czerwona co? 

?👈

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.