Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

No proszę .

Niby gospodarka szaleje - pozytywnie a tutaj szukaja kasy.

Może na siłę próbują się nachapać przed upadkiem?

Sposób na bruntne podniebienie - pokazywać fałsz i obłudę brunatnych pająków:

Z ciekawości - przypomnij nam wszystkim expose, byłego premiera, a obecnie członka w P.UE, o podnoszeniu podatków i VATu? Pamiętasz? Nie? Podniesienie o 1% nie powoduje podwyżki cen...więc bez żartów...

[...] Podniesienie o 1% nie powoduje podwyżki cen...więc bez żartów...

Tyle, że podniesienie ceny paliw o 0,25 pln to jest podwyżka o prawie 6% (biorąc za podstawę średnią cenę paliw ok. 4,20). To już będzie miało widoczne skutki. A jeśli przyjąć, że podatku w cenie paliwa jest ok. 50%, to ten podatek rośnie o prawie 12%. A to jest już czyste złodziejstwo z poważnymi skutkami.

Tyle, że podniesienie ceny paliw o 0,25 pln to jest podwyżka o prawie 6% (biorąc za podstawę średnią cenę paliw ok. 4,20). To już będzie miało widoczne skutki. A jeśli przyjąć, że podatku w cenie paliwa jest ok. 50%, to ten podatek rośnie o prawie 12%. A to jest już czyste złodziejstwo z poważnymi skutkami.

Jeszcze niedawno benzyna była po 4,5 a jeszcze wcześniej po 5 zł ...

Więc cena paliwa istotnie się obniżyła. Miało to jakieś "widoczne skutki"?

Jakoś nie przypominam sobie żeby ceny czegokolwiek się obniżyły ...

Nie o to chodzi, że jestem za podwyżką ... tylko dlaczego to działa tylko w jedną stronę?

Pośmiejcie się i z tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Kolego, odpowiadasz na coś, o co nie pytałem, a to nie było pytanie w stylu "co by było, gdyby". Zadałem konkretne pytanie - odpowiedź nie padła, więc pisanie o podwyżkach, jakichś kłamstwach, gdy wcześniej przerabialiśmy to samo, to żart. PS - cena paliw, u mnie w regionie, i tak spadła. Jeżdżę na gazie - płaciłem już po 2.5-2.7, a od długiego czasu okolice 1.6x-1.7x...ale nie o tym pisałem, nie o to pytałem. Chodziło o samą podwyżkę - być może będzie teraz, była wcześniej i jakoś kolega, którego pytałem o konkretną rzecz, nie raczył nic o tym wspomnieć - to można nazwać odpowiednio.

.

Ukryta Zawartość

post-37785-0-89085200-1500011240_thumb.png

post-37785-0-74275200-1500011255_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Kupiłbym, ale nie wiem czy to o muzyce Bacha czy o tajnikach budowlanki. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

No cóż ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Znaleziony w sieci wierszyk - kto odgadnie, o kim to ???

@strachus.mortus

Nic na to nie poradzę! Wybaczcie Poecie

Lecz ja się zakochałem w tej oto kobiecie!

Kocham małe oczęta, w tłuszczu zatopione!

Czółko niskie, dziewicze, myślą nieskażone.

Kocham krótkie nóżęta, które jak dwa słupy

Z trudem ciężar dźwigają wielkiej, tłustej DUPY

Kocham wielkie piersiątka co wiszą jak dzwonki,

Te podwójne podbródki, tę talię biedronki.

Lecz przecież ma wybranka, prócz tłustego brzucha,

Winna mieć wiele zalet umysłu i ducha

Które chciałem opiewać! Lecz tu przyszła bieda!

Bo wierszyka o niczym napisać się nie da!

argusie w tym wypadku imię Krystyna nie mile się kojarzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Tam jeszcze jest peuenta:

I tak sens wierszyka w puencie się skupia:

Dama serca mojego jak tłusta tak głupia:)

;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

A kiedyś wydawało się to śmieszne

Trzeba to tylko dostosować do obecnych polityków i partii

>>> W niedalekiej przyszłości, w gabinecie I Sekretarza POP PiS

pewnego zakładu pracy. Part I - SW. MIKOLAJ.

- Niech będzie pochwalony, Bracie Sekretarzu.

- Na wieki wieków, Pacaniak, na wieki wieków.

- ....

- Nie prężcie się juz tak Pacaniak, wiecie ze nie jestem służbistą. Poza tym postawa „na baczność” obowiązuje tylko przy powitaniu. Uklęknijcie sobie wygodnie przed biurkiem i rozluźnijcie się.

- ....

- Ale nie siedźcie na piętach bo sobie kręgosłup pokrzywicie. Wyprostujcie się, bo nie mogę patrzeć jak się meczycie.

Wezwałem was w sprawie prezentów świątecznych dla dzieci pracowników naszego zakładu.

- Tak, slucham Bracie Sekretarzu.

- Wasza brygada została wytypowana do wręczania prezentów, będziecie Świętymi Mikołajami. Cieszycie się?

- Jak to? Przecież jest czerwiec!

- Hahaha!!! A to pewnie nie wiecie ze na przykład w takiej Australii Święci Mikołajowie rozdają prezenty właśnie latem!!! Sam widziałem w telewizji.

- Ale Australia jest na drugiej półkuli!

- Pacaniak, odległość nie może byc dla nas przeszkoda! Swiat się globalizuje! To, jak? Cieszycie się?

- Bardzo. Moje dzieciaki juz dawno nie dostaly zadnego prezentu. Ciezko jest.

- Ciezko Pacaniak, ciezko. Budujemy IV RP. A to wymaga wyrzeczen. I dlatego nie wszystkie dzieci dostana prezenty, niestety. Musięlismy wybierac. Macie tu liste z adresami i imionami dzieci czlonkow kierownictwa Partii w naszym zakladzie. Pobierzecie ubior Sw. Mikolaja w magazynie i ruszajcie do sklepu po zabawki.

- A pieniadze ...?

- Racja Pacaniak, racja. Zapomnialem. Macie tu druga listę. Tu u gory jest napisanie „Ja, Pacaniak Jozef deklaruje chec wplaty ponizszej kwoty na akcje wreczania prezentow dla dzieci pracownikow naszego zakladu i apeluje do kolektywu o poparcie mojej inicjatywy”. Ponizej nazwiska. Przy waszym pozwolilem sobie wpisac 500PLN.

- Jezu, przeciez ja zarabiam 600PLN.

- Trudno Pacaniak, trudno. Chyba nie jestescie liberalem i nie myslicie wylacznie o sobie. „Solidarna Polska solidarnych obywateli”. Mowi wam to cos? No!

Idzcie juz z Bogiem Pacaniak, idzcie z Bogiem. Ja tymczasem odmowie za Was dziesiatke rozanca w intencji Waszej odnowy moralnej.

>>> W niedalekiej przyszlosci, w gabinecie I Sekretarza POP PiS

pewnego zakladu pracy. Part II - AKADEMIA.

- Niech bedzie pochwalony Bracie Sekretarzu.

- Na wieki wiekow, Pacaniak, na wieki wiekow. Zblizcie się i ukleknijcie sobie wygodnie. Mam wam cos do powiedzenia.

Pacaniak! Przestancie lizać mnie po butach, to obrzydliwe. Jaka ja mam pewnosc czy myliście dzisiaj zęby? Jesli chcecie okazać szacunek przedstawicielowi Partii, co się wam chwali, to wystarczy delikatne muśnięcie ustami.

- Tak jest Bracie Sekretarzu, pokornie prosze o wybaczenie, ale nie moglem się powstrzymac.

- No dobrze juz dobrze. Powiedzcie mi jaki dzien dzisiaj mamy?

- Sroda.

- Nie Pacaniak.

- Czwartek ???

- Nie. Mamy srode! Ale o co innego mi chodzilo.

- To nie wiem.

- Jak to Pacaniak??? Jak wam nie wstyd! Przeciez dzisiaj jest ... rocznica objecia dozywotniej prezydentury przez Jego WYSOKOSC Prezydenta Lecha Kaczynskiego.

- Zapomnialem.

- Zapomnieliscie. No wlasnie. Na ktora zmiane dzisiaj robicie?

- Na pierwsza. Od 6-tej do 18-tej. Jak zwykle.

- To doskonale. Akurat bedziecie mieli czas, zeby wrocic do domu, umyc się, wlozyc swiateczny drelich i wrocic z rodzina na zaklad na 20-ta.

- A po co?

- Jak to, po co? Z okazji rocznicy na usilne prosby zalogi Partia zorganizowala uroczysta Akademie. Po 12 godzinach ciężkiej pracy dla IVRP przyda wam Się parę godzin rozrywki. Zapomnieliście już jak liberalna dyktatura traktowała was wyłącznie jako zwierze robocze mające wypracować liberalnym kapitalistom ZYSK. My, choć to dla mnie zaskakujące, widzimy w was ROWNIEZ człowieka!. Partia dba abyście rozwijali się zarówno fizycznie jak i duchowo! Cieszycie się?

- Bardzo.

- To dobrze. Tu macie program:

Na początek Jego Magnificencja Rektor Wszechpolskiej Katolickiej Akademii Etyki Mediów Jacek Kurski odczyta traktat filozoficzny autorstwa Jego WYSOKOSCI Prezydenta IVRP Lecha Kaczynskiego pod tytulem „Sp.....j dziadu - rzecz o kondycji moralnej emerytow”.

Nastepnie 500 osobowy chor rodziny Pospieszalskich odspiewa wiazanke piesni genetycznie patriotycznych. Partie solowe wykonaja Jego Ekscelencja Posel Bielan (sopran koloraturowy) i Jego Ekscelencja Posel Kaminski (mezzosopran).

Po 10 minutowej przerwie Jego Ekscelencja Posel Przemyslaw Gosięwski rozpocznie melorecytacje XXXVII tomu autobiografii Jaroslawa Kaczynskiego pod tytulem „Jaroslaw Kaczynski - zycie, walka i tworczosc”.

Po odczytaniu kilku rozdzialow na scene wejdzie amatorski zespol baletowy siostr Szarytek w barwnych strojach kurpiowskich, ktory odtanczy kilka tancow z baletu „Jezioro kacze”. Atrakcja wieczoru bedzie partia solowa 96-cio letniej siostry Zuzanny Jagody, ktora w parze z ociemnialym i gluchoniemym organista Józefem Mydlo z Gory Kalwarii wykona potrojnego wyrzucanego ritbergera z ladowaniem telemarkiem.

Na zakonczenie kompania karmelitow bosych w strojach sluzbowych da pokaz musztry paradnej przy akompaniamencie tam-tamow ludowego ansamblu z Górnej Wolty prowadzonego przez Księzy Misjonarzy.

Jak widzicie Pacaniak, program akademii jest bardzo atrakcyjny. Gwarantuje zarówno rozrywke jak i duchowe ubogacenie.

- Widze. Wprost nie moge się doczekac.

- To dobrze. Koszta biletow sciagniemy wam z wynagrodzenia.

- Biletow???

- A jak mysleliscie. To tylko w lumpenliberalizmie akademie byly za darmo. Wysoka sztuka kosztuje. To nie jakis tam Balzac czy Shakespeare. Cena biletu 100PLN. Macie zone i osmioro dzieci wiec wychodzi ladna okragla sumka.

- Jezu ale przeciez jak zarabiam 600PLN.

- Zakladowa Partyjna Kasa Oszczednosci udzieli wam kredytu, 25% rocznie. Jak dla brata. No idzcie juz idzcie Pacaniak. Plan sam się nie przekroczy. Niech was Panienka Jasnogorska prowadzi.

pewnego zakladu pracy. Part III - KOLĘDA.

- Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. Zbliżcie się.

- ....

- Nie przesadzajcie, Pacaniak, nie przesadzajcie. Nie musicie od drzwi szorować na kolanach. Konstytucja IV RP wyraźnie mowi, ze rozmowa z członkiem kierownictwa Partii odbywa się na klęczkach, ale podejść do mojego biurka możecie sobie spokojnie na nogach.

No juz dobrze, Pacaniak, dobrze. Macie tu gazete, podlozcie sobie pod kolana zeby wam się wygodnie kleczalo.

- Bog zaplac, Bracie Sekretarzu, Bog zaplac.

- No i jak wam minely Swieta Pacaniak?

- Glownie na zakladzie, Bracie Sekretarzu. Bierzemy udzial we wspozawodnictwie pracy pod haslem „Ora et Labora” o nagrode „Zlotego Mohairowego Beretu” ufundowana przez Prymasa Rydzyka. I trzeba bylo podgonic z planem.

- Tak Pacaniak, tak. Wszyscy budujemy IV RP, nikt inny za nas tego nie zrobi. Musze Wam powiedziec Pacaniak ze ja tez pracowicie spedzilem ten radosny czas.

- Tak?

- Tak Pacaniak. Razem z innymi czlonkami kierownictwa naszej Partii wzielismy udzial w wyczerpujacym seminarium wyjazdowym „Sporty zimowe - droga ubogacenia duszy chrzescijanina”. W St. Moritz, w Szwajacarii. A Brat Zastepca nawet zlamal noge. Jak widzicie byly to ciezkie i nawet niebezpieczne dwa tygodnie. Ale czego nie robi się dla zakładu, Partii i Kraju.

Tak Pacaniak, tak. Budowa IV RP wymaga od nas poświęceń. Od wszystkich. Zrozumieliście?

- Zrozumiałem.

- Dobrze Pacaniak. Święta minęły, a po Świętach jest co... Pacaniak?

- ???

- Kolęda, Pacaniak, kolęda. Cieszycie się?

- Bardzo.

- Tak jak w poprzednich latach dla waszej wygody uzgodnilismy terminy z parafia. Dostaniecie pol dnia wolnego zeby moc się przygotowac duchowo do tego radosnego wydarzenia. Odpracujecie to sobie w niedziele. Szczegoly uzgodnijcie z Księdzem Proboszczem - nie chcemy ingerowac w wasze praktyki religijne. Jestesmy wszak panstwem neutralnym swiatopoglodowo. Prawda Pacaniak?

- SWIETA PRAWDA.

- A po koledzie koscielnej, Pacaniak, KOLEDA PARTYJNO-PANSTWOWA!!!

- O Jezu!?

- Tak Pacaniak, tak. Nasza Partia nie moze i nie chce zrzucic z siębie obowiazku dbania o duchowa strone egzystencji naszych obywateli. Bedziecie mogli podzielic się z nami waszymi radosciami i troskami.

- Z WAMI????

- Tak. Pacaniak, tak. Spotkal was niezwykly zaszczyt. Oprocz mnie i Brata Zastepcy odwiedzi was Brat z Dzielnicy!!! Pouczcie dzieciaki, zeby nie zebraly o skorki od chleba, jak w zeszlym roku, zeby wstydu nie bylo! I wymyjcie je jak nalezy. Aha, i nauczcie ich piesni „Lulajze Jaruniu”. Brat z Dzielnicy bardzo ja lubi. Moze da waszym dzieciakom obrazki z Dzieciatkiem Lech i Dzieciatkiem Jaroslaw.

- Tak jest Bracie Sekretarzu.

- Powiedzcie mi Pacaniak jaki planujecie poczestunek dla nas i dla Brata z dzielnicy.

- Poczestunek???

- No chyba nie postawicie kubka z paluszkami jak jakas liberalna sknera!!! Co jecie na obiad?

- W tygodniu kartofle w mundurkach z kwasnym mlekiem. A w niedziele dzieciaki dostaja skorke od sloniny do polizania.

- Smaczne i pozywne jedzenie Pacaniak. Zazdroszcze wam. Niestety moja watroba nie pozwala mi na takie frykasy. Macie tu kartke z menu: Dla mnie jagniecina po prowansalsku z szafranem i truflami, Brat Zastepca lubi owoce morza - homar bedzie w sam raz, a Brat z Dzielnicy uwielbia dziczyzne - proponuje comber z jelonka z prawdziwkami. Do tego czerwone i biale wino. Czerwone moze byc Chateau Latour 1969, a biale niech bedzie jakies renskie. Tylko nie kupujcie byle czego.

- Jezu przeciez to bedzi kosztowac majatek!

- Nie martwcie się Pacaniak. Partyjno-Zakladowa Kasa Zapomogowo-Pozyczkowa juz udzielila wam korzystnego kredytu, 10% miesięcznie. No idzcie juz, idzcie.

- Ide Bracie Sekretarzu.

- A jeszcze jedno. Mam dla was dobra wiadomosc. W tym roku nie bedziecie musięli przygotowywac koperty ani dla księdza ani dla Partii.

- O Matko Boska.

- Tak Pacaniak. Zorientowalismy się ze to dla was krepujace, nie wiecie ile dac, wstydzicie się dac zbyt wiele. Dlatego dla waszej wygody od tego roku po prostu bedziemy potracac kolede z waszych poborow. Cieszycie się?

- Bardzo.

- No!Z Bogiem Pacaniak, z Bogiem. Biegnijcie juz do maszyny. Plan sam się nie przekroczy!

W niedalekiej przyszlosci, w gabinecie I Sekretarza POP PiS

pewnego zakładu pracy. Part IV - PLURALIZM.

- Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. Zblizcie się i ukleknijcie sobie wygodnie.

- ....

- Na obu kolanach Pacaniak!!! Wiecie ze nie lubie prowizorki. Co to ma byc? Wydaje się wam ze jestescie na biezni w blokach startowych. Jak to w ogole wyglada? Pogiety jakis, powykrzywiany. Czy tak wyglada obywatel uradowany tym ze zyje w IV RP?

- Pokornie prosze o wybaczenie Bracie Sekretarzu.

- No dobrze juz dobrze. I przestancie lizac mnie po butach. To obrzydliwe. Wystarczy delikatne musniecie wargami.

Taaaak..... Powiedzcie mi Pacaniak co to jest pluralizm polityczny.

- To jest ten...no.... no ten...

- No ?

- .... no chyba nie wiem. Prosze o wybaczenie Bracie Sekretarzu.

- Nie przejmujcie się Pacaniak. To nawet dobrze o was swiadczy ze nie wiecie. Jestescie lojalnym obywatelem IV RP i NIE POWINNISCIE wiedziec takich rzeczy.

Otoz - pluralizm polityczny polega na tym ze w danym kraju dziala KILKA partii politycznych.

- O Jezusię Nazarenski !!!

- Rozumiem Pacaniak, wasze zaskoczenie. Zgadzam się, to historyczna anomalia, by nie powiedziec dewiacja. Coz, swiat nie jest idealny i nie wszystkim narodom dane jest zazywac szczescia i dobrobytu jakie zapewnila wam nasza IV RP. To bardzo przykre.

- Ale w telewizji nic o tym nie mowili.

- W telewizji nie mowia o wszystkim, Pacaniak. W przeciwnym razie kiedy emitowaliby tak uwielbiane przez ludnosc programy jak codzienne 2-godzinne recytacje dziel zebranych Jaroslawa Kaczynskiego. Kiedy moglibyscie zobaczyc nieustajacy festiwal piesni partyjnych i patriotycznych. A transmisje z obrad gminnych, powiatowych, wojewodzkich i centralnych organow naszej partii. Musimy wybierac to co NAJWAZNIEJSZE. Ot co.

- Rozumiem.

- W zwiazku z atakami propagandowymi prowadzonymi przez okreslone liberalne kola na Zachodzie, Partia nasza postanowila wprowadzic w kraju pluralizm polityczny.

- ???

- Jak się nazywacie Pacaniak?

- No... Pacaniak.

- A tak. Na „P”. Czekajcie, czekajcie ..... Mam. Zostaliscie oddelegowani do partii „Prawo i Uczciwosc”. Na szeregowego czlonka.

- Jak to? Przeciez juz 10 lat temu zlozylem podanie o zapisanie do PiS i od tego czasu zgodnie ze statutem co miesiac place skladki!

- Pacaniak, czy wy moze wypominacie Partii te marne 25% waszych poborow?! Tak się odwdzieczacie za dobro jakie wyswiadcza Partia Wam i waszej rodzinie.

- Ale bron Boze Bracie sekretarzu. Niech mnie reka Boska broni. Tylko dlaczego mam teraz nalezec do innej partii?

- Bo tak zdecydowala Partia, Pacaniak. Musimy sprawdzic wasza postawe, lojalnosc. Te 10 lat nie bardzo przyblizylo was do zaszczytu jakim jest bycie czlonkiem Partii. Musicie się bardziej starac.

- A dlaczego akurat do „Prawo i Uczciwosc”?

- Z rozdzielnika Pacaniak. Patrzcie tutaj:

A-H - „Sprawiedliwosc i Pracowitosc”

I-M - „Poboznosc i Lojalnosc”

N-Q - „Prawo i Uczciwosc”

R-Z - „Braterstwo i Posluszenstwo”

A wy jestescie na „P”. Skladki na nowa partie bedziemy sciagac wam z pensji. 25%.

- A te na PiS?

- Tak jak do tej pory. Chyba nie chcecie stracic 10 lat okresu kandydackiego??? No i corocznego przydzialu worka kartofli i 10kg cebuli na zime? Partia dba o was jak o syna rodzonego, a wy co? Chyba nie jestescie liberalnym egoista!!!.

- No chyba nie jestem...

- Bardzo dobrze. To idzcie juz. ...Aha jeszcze jedno. Dzwonili z personalnego ze jeszcze nie odebraliscie ostatniego numeru miesięcznika „Zycie Partii i IV RP”. Zgloscie się natychmiast.

-....

- Nie musicie lapac się za portfel, Pacaniak :-). Te 100PLN juz sciagnelismy wam z pensji. Idzcie z Bogiem. Niech wam Maryja blogoslawi.

pewnego zakładu pracy. Part V - CHRZCINY.

- Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. I przestancie czołgać Pacaniak. Czy wy wiecie jak trudno usunac slady smaru z marmurowej posadzki? Nawiasem mowiac moglibyscie od czasu do czasu wyprac ten waciak. Partia zapewnia wam codzienne, eleganckie odzienie, a wy nie dbacie o nie. Nieladnie, Pacaniak, nie szanujecie majatku panstwowego!

- Pokornie prosze o wybaczenie Bracie Sekretarzu, ale kartke na szare mydlo wymienilem na skorke od sloniny dla dzieciaka. Mial urodziny.

- Uwazajcie Pacaniak zebyscie go tylko nie wychowali na lakomczucha jakiegos! No juz dobrze, dobrze. Ukleknijcie sobie tam pod kaloryferem zebyscie wilka nie dostali.

- Wielkie dzieki Bracie Sekretarzu. U nas w chalupie tylko 10 stopni, wiec przynajmniej tutaj czlowiek się ogrzeje.

- Taki klimat, Pacaniak, taki klimat. Nikt nie obiecywal ze w IV RP bedzie tylko cieplo.

- Tak. Rzeczywiscie: TEGO nikt nie obiecywal.

- Dowiedzialem się z personalnego, Pacaniak, ze urodzilo się wam dziecko. Prawda to?

- Tak, coreczka.

- A ktore to juz?

- No dziewiate.

- Pacaniak, odnosze wrazanie ze wasz wklad w budowe IVRP nabiera coraz bardziej jednostronnego charakteru!

- Slucham pokornie???

- Nic, nic, Pacaniak. To taka luzna uwaga. Bardzo się cieszymy, ze ochoczo odpowiedzieliscie na apel Partii i Rzadu IVRP o wieksza wydajnosc w budowie potegi naszego katolickiego narodu. Jak dacie malej na imie?

- Lech Jaroslaw.

- Slucham???

- Lech Jaroslaw.

- Pacaniak!!! Niechze was usciskam! Przyznam, ze powatpiewalem czasem w wasza lojalnosc i przywiazanie do Partii, ale teraz nagroda was nie minie. Macie tu talon na 5% znizki za podzelowanie gumofilcow.

- Dziekuje, dziekuje Bracie Sekretazu za Wasza laskawosc.

- Nie musicie Pacaniak. Powiem wiecej: Kierownictwo Partii naszego zakładu postanowilo zorganizowac przyjecie z okazji urodzin waszej coreczki.

- Tak?

- Tak Pacaniak, tak! Partia cieszy się waszym szczesciem. Przyjecie odbedzie się w restauracji hotelu Bristol, w przyszly wtorek. Poczatek o 20:00

- Ale ja mam wtedy nocna zmiane.

- Nie jestescie zaproszeni. Ide ja, brat zastepca i siostra glowna księgowa.

- ????

- To dla Waszego dobra. Zle byscie się tam czuli.

- Rozumiem.

- Koszty bankietu potracimy wam z wynagrodzenia. W 12 ratach. Bez odsetek! Docencie to!

- Jak to?

- Pacaniak! Nie badzcie wyrodnym ojcem. Chyba zalezy wam na szczesciu coreczki. Powinniscie się cieszyc ze Partia ustami swych przedstawicieli bedzie pila zdrowie Waszego dziecka.

- Bardzo mi zalezy, Bracie Sekretarzu.

- No, idzcie juz, idzcie. Niech Wam Panienka Jasnogorska sprzyja.

pewnego zakładu pracy. Part VI - CWICZENIA.

- Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. Zblizcie się Pacaniak i ukleknijce sobie wygodnie.

- Tak jest.

- O tu macie gazete. Podlozcie sobie pod kolana, bedzie wam wygodniej.

- Pokornie dziekuje za laskawosc, Bracie Sekretarzu.

- Wiecie, po co was wezwalem Pacaniak?

- Nie.

- W przyszlym tygodniu odbeda się doroczne cwiczenia zakladowej obrony cywilnej pod kryptonimem MOHAIROWA PIĘŚĆ. Jak zwykle, bedziemy wykrywac i chwytac na naszym zakladzie sabotazyste z nielegalnej lumpenliberalnej organizacji terrorystycznej o nazwie Platforma Obywatelska. Bedziecie udawac liberalnego terroryste.

- Jezu! Znowu ja??? Dlaczego?

- Pacaniak! Przestancie narzekac. Czy chodzi wam moze o ten drobny incydent z zeszlego roku? Wiecie przeciez kim sa liberalowie. Oni porywaja katolickie dzieci i przerabiaja je na mace!!! Posuwaja się nawet do tego, zeby krytykowac Jego Swiatobliwosc Prymasa Tadeusza Rydzyka, Jego Wysokosc Prezydenta Lecha Kaczynskiego i, o zrozo, Jego Genialnosc Marszalissimusa Jaroslawa Kaczynskiego. To i nic dziwnego, ze ludzi troszeczke ponioslo. Nie badzcie drobiazgowi.

- Ponioslo??? Trzy miesiace lezalem nieprzytomny pod kroplowka w gorsecie ortopedycznym.

- No i zaosczedziliscie na jedzeniu! Wyprzystojnieliście. Prawdę mowiac, tak zescie się upasli na tych kartoflach ze szczawiem, ze juz nie moglem na was patrzec. Nic dziwnego ze nie mogliscie uciec ludziom rozwscieczonym waszymi liberalnym zbrodniami.

- Moimi ???

- Robiliscie za liberala! Za to Bracia Obserwatorzy z Wojewodztwa byli bardzo zbudowani patriotyczna postawa naszej zalogi. Wezcie to pod uwage, odwaliliscie kawal dobrej roboty. Partia jest wam wdzieczna.

- Dziekuje.

- Zreszta, Pacaniak. Zebyscie nie mysleli - Partia tez potrafi przyznac się do bledow. Niewielkich. Rozdanie oddzialowi poscigowemu lomow i lancuchow nie bylo dobrym pomyslem. Na szczescie teraz Zakladowa Organizacja Młodziezy Wszechpolskiej obiecala dostarczyc nam profesjonalne bejzbole. Maja zaokraglone, oble ksztalty. Tak wiec jesli bedzie dobrze chronic glowe zarobicie jedynie tylko pare drobnych siniakow. Ha ha ha.

- Ha ha ha ?!?!

- Poza tym wyglada na to, ze to i tak nie bedzie mialo dla was zadnego znaczenia.

- ????

- No tak. Tym razem idziemy na calosc: nie poprzestaniemy na schwytaniu sabotazysty!

- Tak?

- Tak. Zgodnie z zaleceniami Partii przecwiczymy rowniez dzialanie sadu polowego i wykonanie egzekucji.

- Egzekucji ???

- Tak, Pacaniak, tak. Zdecydowalismy się na pelny realizm. To bylby przeciez wielki wstyd, gdyby pozniej w warunkach bojowych pod skazanym sabotazysta urwal się sznur, albo zaciela się zapadka szubienicy. Zgodzicie się ze mna?

- No, chyba tak. A jak dobierzecie wage manekina? Przeciez nie wiecie ile waze.

- Jakiego manekina ???????

- ????

- Pacaniak, przeciez mowilem wam, ze idziemy w 100-procentowy realizm! Manekin nie potrafi wyrywac się spod petli, blagac o litosc! A my musimy sprawdzic sprawnosc sluzb egzekucyjnych i surowosc sadu polowego ! No co wy? Zarty sobie robicie?

- Jezus Maria !!!! Jak to?

- Pacaniak. Umiecie plakac i szlochac? Na pewno umiecie. Ufam wam. Pamietajcie - 100-PROCENTOWY REALIZM! Nie mozecie przyniesc wstydu swojemu zakladowi.

- Matko Boska, to chyba jakis zart.

- Nie Pacaniak, nie! Ochrona zakładu przed liberalnym zagrozeniem to sprawa najpowazniejsza z powaznych.... Aha. Jeszcze jedno. Dzwonili z personalnego i mowili ze jeszcze nie zaprenumerowaliscie „Zycia Partii”. Z przyczyn ktorych się domyslacie zrobilem to za was od razu na caly rok naprzod. Nie mozecie byc stratni. Oplate juz potracilismy z waszego wynagrodzenia. No idzcie juz, idzcie. Niech wam Opatrznosc sprzyja na nowej drodze zycia.

W niedalekiej przyszlosci, w gabinecie I Sekretarza POP PiS

pewnego zakladu pracy. Part VII.

- Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. Wejdzcie, wejdzcie. Nie lekajcie sie. Kleknijcie sobie, tu blisko. Zebym was dobrze widzial.

- Mam dla was niespodzianke, Pacaniak. Zostaniecie DAWCĄ !!!

- Dawca ??? Przeciez ja nic nie mam. Oddalem juz wszystko na budowe IV RP.

- A nieprawda Pacaniak. Ha ha ha. Nieprawda. Zostaniecie DAWCA ORGANOW.

- Organow ?

- Tak, Pacaniak, tak. Dla mnie to tez duze zaskoczenie. Otoz okazalo sie ze macie 100% zgodnosc immunologiczna z Jego Wysokoscia Panem Prezydentem IV RP Lechem Kaczynskim.

- Tak?

- Tak, Pacaniak, tak! To znaczy, ze organ pobrany od was moze byc bezpiecznie przeszczepiony Panu Prezydentowi bez ryzyka odrzucenia przeszczepu!

- A odwotnie?

- Pacaniak, co to ma znaczyc!!! Uwazajcie, zebyscie nie przekroczyli cienkiej czerwonej linii oddzielajacej glupote od zdrady stanu! Co wy sobie wyobrazacie???

- Pokornie blagam o wybaczenie, Bracie sekretarzu.

- No dobrze, juz dobrze. Usprawiedliwia was jedynie wasza nienachalna, ze tak powiem, inteligencja.

ALe do rzeczy: Wyobrazcie sobie, ze niewiele brakowalo aby do przeszczepu zakwailfikowano wasz MOZG!!!

- Moj mozg?

- Tak. Okazalo sie, ze oprocz zgodnosci immunologicznej posiadacie rowniez ten sam iloraz intelgencji co Jego Wysokosc Pan Prezydent IV RP Lech Kaczynski. Wyobrazcie to sobie: Pan Prezydent myslalby mozgiem pracownika naszego zakladu. NASZYM mozgiem! Co to bylby za zaszczyt dla nas, dla zakladu, dla naszej organizacji partyjnej! Niestety nie udalo sie.

- Nie udalo sie?

- Tak. Po dokladnym przeskanowaniu waszego mozgu okazalo sie, ze nie znacie zadnego cytatu z dziel W.I. Lenina! Nie moglismy pozbawic Pana Prezydenta najpiekniejszych wspomnien z czasow kiedy pisal doktorat. To bylo wielkie rozczarowanie, Pacaniak. Wierzcie mi. Szczescie bylo tak blisko. Ale nie martwcie sie. Zapisalismy was na przeszczep watroby.

- Watroby?

- Tak. Pijecie? Palicie?

- Nie, nigdy nie pilem, ani nie palilem

- No widzicie. Abstynecja sie oplaca. Ha ha ha.

- Jak to, zapisaliscie mnie?

- No tak. Trzeba bylo szybko podejmowac decyzje, a was nie bylo na miejscu, wiec wyrazilem zgode za was. Chyba nie macie do mnie pretensji? To dla was wielki zaszczyt. Sam chcialbym byc na waszym miejscu, ale niestety..... Przygotujcie sie do zabiegu. Jutro przyjada lekarze z palacu prezdenckiego i pobiora wam organ.

- To pan prezydent ma chora watrobe?

- Nie. To tak na wszelki wypadek. Wasza watrobe sie zamrozi i bedzie sobie jezdzila z Panem Prezydentem. A na wypadek gdyby byla potrzebna bedzie dostepna od reki. To swietne rozwiazanie.

- Swietne? Dla kogo?

- Dla watroby tez, Pacaniak, dla watroby tez. Wiem ze jestescie do niej w jakis sposob przywiazani i nie chcielibyscie jej krzywdy. Ale pomyslcie. Najpiew pojezdzi sobie z Panem Prezydentem, polata samolotem. Zobaczy kawal swiata! W pewnym sensie oczywiscie. A potem zamieszka sobie w ciele Pana Prezydenta. Czy mozecie sobie wyobrazic lepsza przyszlosc waszej watroby.

- Nie moge. Ale zaraz, zaraz. Przeciez ja mam tylko jedna watrobe!

- Tak? Hm..... No coz, Pacaniak to juz nie moja wina. Pretensje mozecie miec wylacznie do siebie.

- Przeciez watroba jest niezbedna do zycia!!! Jest czescia ukladu pokarmowego!

- Nie myslicie chyba ze Partia o tym nie pomyslala. Mamy tu zalecenia od lekarzy. Po prostu przejdziecie na diete. O prosze, tu jest napisane: nie jesc weglowadanow, tluszcozw, protein.

- Czyli wszystkiego!!!

- Jak to wszystkiego? O waszej ulubionej potrawie, ziemniakach ze szczawiem nie napisali.

- Przeciez ziemniaki to skrobia czyli weglowodany.

- Tak? O jaki z was erudyta, nie podejrzewalem was o to. Od samego poczatku wiedzialem, ze robia blad nie chcac waszego mozgu. Ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo: wasz mozg pozostanie z nami. Wracajac do tematu: bedziemy was karmic dozylnie: tylko niezbedne skladniki: zdrowo i ekologicznie. Nie bedziecie musieli myc zebow. Na innych szarym papierze tez zaoszczedzicie. ;-))) No idzcie, juz idcie.

I wymyjcie sie dokladnie przed operacja, macie tu talon na dodatkowe 10dkg szarego mydla. Zeby wstydu z ta wasza watroba nie bylo.

Niech was Panienka Jasnogorska prowadzi. Odmowie za was dziesiatek rozanca. Oj, szczesciaz z was Pacaniak, szczesciarz!

c.d.n.

~Milton, 06.07.2006 12:38

c.d.n.

pewnego zakładu pracy. Part VIII - WOJNA.

- Na wieki wiekow, Pacaniak, na wieki wiekow. Zblizcie się i ukleknijcie w pozycji "na bacznosc".

- A taraz spocznij, Pacaniak, spocznij. Mozecie przenosic ciezar ciala z kolana na kolano. Zgodnie z regulaminem. Ale nie kiwajcie się za bardzo, to nie dyskoteka!

- Tak jest, Bracie...

- Wystarczy, Pacaniak, wystarczy. Jak zapewne wiecie, mamy w kraju powszechna mobilizacje.

- Wiem, zredukowano do 10dkg dzienna racje sucharow na kartki.

- Wojna to nie zarty. Ojczyzna w potrzebie, a wam tylko zarcie w glowie. Chyba nie jestescie ogarnietym mania konsumpcjonizmu liberalem?

- Nie jestem, ale czasem bym cos skonsumowal. A z kim ta wojna, Bracie Sekretarzu?

- To jeszcze tajemnica. Nie mozemy zdradzic się zbyt wczesnie. Najwazniejszy jest element zaskoczenia. Na razie prowadzimy intensywne przygotowania.

- Tak?

- Tak, Pacaniak, tak. Nasz lotniskowiec atomowy "Prezydent Kaczynski", ktory do tej pory stacjonowal na jeziorze Sniadrwy, aby szachowac Rosjan w Kaliningradzie zostanie przerzucony droga powietrzna do bazy XI Floty Baltyckiej, Wszechpolskiej i Wszechoceanicznej w Swinoujsciu.

- Droga powietrzna ????

- Ha, ha, ha. Jestescie zaskoczeni Pacaniak, prawda? To znaczy, ze nasi wrogowie tez będą. Po prostu spuscimy z niego powietrze, przewieziemy samolotem i nadmuchamy go powtornie w Swinoujsciu.

- Nadmuchamy?

- No tak. To nasza najtajniejsza bron - owoc wielu lat badan naszych najwiekszych osrodkow naukowych i pracy calego krajowego przemyslu gumowego.

- A czy nie oslabimy w ten sposob naszych sil na odcinku Kaliningradzkim?

- Nie. Na Sniadrwach pozostanie BLIZNIACZA jednostka "Prezes Kaczynski". Poza tym na Jezioraku mamy jeszcze dwa pancerniki kieszonkowe: "Przewodniczacy Giertych" i "Przewodniczacy Lepper". To w zupelnosci wystarczy.

- Skoro do Swinoujscia to chyba wiem z kim ....

- Domysliliscie się? No trudno. A swoja droga nie podejrzewalem was o taka inteligencje. Moze powinni was wziac do wywiadu? Bardzo dobrze się maskujecie.

- Staram się.

- Beda się mieli z pyszna kiedy znienacka zaatakujemy ich eskadrami naszych wassermannow, ha ha ha.

- Wassermannow ???

- Tak, to bezzalogowe samoloty prokuratorsko-sądownicze. Sa niewidzialne dla radarow i psow tropiacych, a w dodatku same MYSLA!

- Niemozliwe.

- Mozliwe, Pacaniak, mozliwe. Potrafia samodzielnie wykryc wroga IVRP, a potem w ciagu 50 milisekund postawic mu zarzuty, osądzic oraz wydac i wykonac wyrok! Wyobrazacie to sobie? Co za technika!

- Niesamowite. Nawet nie wiedzialem ze mamy taka cudowna bron.

- Nie chwalimy się tym, ale nad Polska lataja juz od dawna. Wlasnie pojedynczy wassermann najnowszej generacji wykryl i zlikwidowal dwa miesiace temu tajna, zbrodnicza, lumpenliberalna organizacje terrorystyczna w klasię IIIc szkoly podstawowej w Malkinii. Kamien na kamieniu nie pozostal! Ha ha ha.

- W telewizji o tym nie mowili.

- Coz. Oficjalnie ostatniego liberala powiesilismy juz 10 lat temu, ale hydra liberalizmu odradza się wciaz na nowo. Nie chcemy straszyc spoleczenstwa. Wiecie co to hydra?

- Nie.

- Takie male zwierzatko wodne, zywi się rybami.

- WYDRA!!!

- A wiec jednak wiecie, naprawde powiniscie byc w wywiadzie. Wiedzialem ze cos pokrecilem. A wiec my ta wydre bedziemy likwidowac zawsze i wszedzie, gdziekolwiek się pojawi. Pracujemy teraz nad zwiekszeniem czulosci wykrywania wrogow IVRP. Wyobrazcie sobie, ze ostatnio prototypowy wassermann z pulapu 25 tysięcy metrow wykryl 5-latka ktory w kapieli podtapial swoja gumowa kaczuszke. Jedna rakieta i po calej kamienicy wrogow IVRP pozostalo jedynie przykre wspomnienie. Dobre co?

- Dobre. A co to wszystko ma wspolnego ze mna?

- No wlasnie, Pacaniak, no wlasnie. Pojdziecie na pierwszy ogien!

- Na pierwszy ogien?

- Tak, zawsze przed uderzeniem glownych sil na terytorium wroga zrzuca się dywersantow aby obezwladnili osrodki dowodzenia i lacznosci. I to bedzie wasze zadanie.

- Moje?

- Tak zrzucimy was na tyly wroga. Oczywiscie w przebraniu, musicie się wtopic w tlum i przeniknac.

- W jakim przebraniu?

- Oficerki, bawarskie krotkie spodnie ze skory i helm sięrzanta wermachtu. Nikt was nie rozpozna. Do tego bedzie na glos recytowac "Fausta" Goethego przygrywajac sobie na kobzie.

- Dlaczego na kobzie?

- Na szczescie postepuje tam szybka degeneracja narodowa, pelno tam cudzoziemskiej choloty: Turkow, Cyganow, Arabow. Nie ma juz 100%-wych Niemcow. Musicie miec jakis element obcy zeby was nie rozpoznano. A tu macie "Fausta". Nauczcie się tego na pamiec!.

- Przeciez to po polsku.

- No tak, a niemiecki znacie?

- Nie.

- No wlasnie.

- Ale moga mnie rozpoznac.

- Przeceniacie ich. Przecietny Niemiec czyta tylko wyniki bundesligi i instrukcje obslugi volkswagena. Prawdopodobienstwo ze spotkacie kogos kto czytal "Fausta" jest znikome.

- A gdzie mam wyladowac.

- Niedaleko redakcji "Tageszeitung". To taka gazeta. Ale nasz wywiad wykryl, ze to tylko przykrywka. To tam wlasnie znajduje się kwatera główna sil dazacych do zniszczenia IVRP. Tam wlasnie przenikniecie.

- A jak juz przenikne?

- Jak juz mowilem, musicie pozbawic ich srodkow lacznosci. Kozikiem poprzecinacie im przewody telefoniczne. Nastepnie odbierzecie wszystkim telefony komorkowe.

- A jak nie beda chcieli oddać dobrowolnie?

- Pomyslelismy o tym. Zezwalamy wam uzycie srodkow przymusu bezposredniego. Macie tu licencje na zabijanie.

- Ale to tylko na 5 osob. A jak bedzie ich wiecej?

- Niestety nie mam uprawnien na wiecej. W takim przypadku bedziecie musięli przeslac faxem do naszego dowodztwa wniosek o UPGRADE licencji na wieksza liczbe UZYTKOWNIKOW. Jaki z tego wyciagacie wniosek?

- Ze walczymy z piractwem???

- Nie. Ze do konca operacji musicie zachowac czynna przynajmniej jedna linie telefoniczna. W przeciwnym wypadku nie będziecie mogli wysłać faxu!

- No tak.

- A teraz odmaszerujcie sobie z Bogiem, a ja zmowie litanie do Wszystkich Swietych w intencji powodzenia waszej misji.

c.d.n.

Edytowane przez Pasqual

To jest dobre. hah ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.