Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Zawiesilem czarna zasłone, z casto calkowicie zaciemniająca, troche materialu a od razu zrobilo sie przyjemniej. 

Pozostaje skrocic dolem i bedzie git. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Firma: HDCINEMA

Budżet: 400k

Metraż: 75mkw

Prywatna sala kinowa w Trójmieście.

Zapraszamy do jednej z najbardziej spektakularnych realizacji prywatnej sali kinowej.

Sercem kina stał się flagowy procesor Lexicon RV9 wzmocniony 225-watowymi końcówkami mocy ze stajni Anthem.

Projektor JVC DLA-X7500 4K (e-shift), olbrzymi 172" ekran oraz kilka kilowatów mocy z głośników wbija w fotel. Na długo.

projekt wizualny: forma2000

Ukryta Zawartość

foto. Tomek Kaminski_Sala Kinowa AR_12_03_21_015.jpg

foto. Tomek Kaminski_Sala Kinowa AR_12_03_21_012.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, hdcinema napisał:

Firma: HDCINEMA

Budżet: 400k

Metraż: 75mkw

Sercem kina stał się flagowy procesor Lexicon RV9 wzmocniony 225-watowymi końcówkami mocy ze stajni Anthem.

Projektor JVC DLA-X7500 4K (e-shift), olbrzymi 172" ekran oraz kilka kilowatów mocy z głośników wbija w fotel. Na długo.

Dlaczego projektor x7500??? 

W dodatku z takim budrzetem? 

Sam wyglad salki swietny, w moim guscie, stonowany. Ladnie. 

Edytowane przez Lolo2

Tak to ciekawe zagadnienie.... jedni maja hawiry wieszaja sredniaki a inni mieszkaja w lepiankach a biora kredyt na cos lepszego ?

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

20 godzin temu, hdcinema napisał:

Ukryta Zawartość

foto. Tomek Kaminski_Sala Kinowa AR_12_03_21_012.jpg

Hdcinema, nie tak my się umawiali. Rozpowszechnianie zdjęć mojego pokoja kinowego jedynie po pisemnej akceptacji.

4 godziny temu, hifibloke napisał:

Tak to ciekawe zagadnienie.... jedni maja hawiry wieszaja sredniaki a inni mieszkaja w lepiankach a biora kredyt na cos lepszego ?

I dalej mieszkają w lepiankach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super się prezentuje, tylko brakuje lodówki na napoje, jakiegos stoliczka itp, takie typowe pomieszczenie wejście i wyjście, a zero zabawy chyba co?

Jaki system audio?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Godzinę temu, xajas napisał:

Co wy z tymi lodowkami?
Moje stoja w kuchni i w piwnicy.
Czy masz lodowke w living roomie?

Nie masz kina to nie wiesz xD

Budżet 400k a proj za 16k co za idiotyzm przy takim budżecie to powinien być proj za minimum 100-150k.

Lodówka w kinie na ch... wystarczy jedna w domu w kuchni po co więcej a może jeszcze pralka w kinie tylko trzeba by było zrobić dopływ czystej i odpływ brudnej wody najlepiej przez okno w kinie aby podlać kwiatki albo polać na łeb sąsiada który padnie z zazdrości bo nie ma drogiego kina na kredyt a do tego w tym kinie brak mu lodówki i pralki.

27 minut temu, JVC 4K napisał:

Budżet 400k a proj za 16k co za idiotyzm przy takim budżecie to powinien być proj za minimum 100-150k.

i co dalej? idiotyzm to wydać blisko 50% budżetu tylko na projektor mając do zrobienia w całości pomieszczenie o pow. 75 m2 włącznie z adaptacją akustyczną i sprzętem audio, który musi sprostać tej kubaturze i zapewnić odpowiedni poziom dźwięku. 

wydając jak proponujesz na projektor = wyjdzie lampa ledowa w szałasie ?

Godzinę temu, JVC 4K napisał:

@hdcinema można zatem zadać pytanie czy przy bardzo dobrej adaptacji (ciemne materiały odpowiednie umiejscowienie projektora) można użyć w teorii słabszego projektora?

jaki tam jest ekran? Nie chodzi o wielkość ale model.

Analogicznie robiąc bardzo dobrą adaptacje można użyć „tańszego” audio?

Co by się stało gdyby w tej realizacji użyć droższego projektora? Czy skok jakości byłby wart np 2-3x większej inwestycji?

W dniu 18.03.2021 o 21:46, hdcinema napisał:

Zapraszamy do jednej z najbardziej spektakularnych realizacji prywatnej sali kinowej.

To znaczy że można sobie przyjść i zobaczyć jakiś film ?

Jeżeli tak, to po ile bilety ?

1 godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Może właściciel otworzy działalność i będzie w ten sposób dorabiał ?

Krzychu, ja nie muszę otwierać działalności. Prowadzę ją całe życie i oczywiście zapraszam was wszystkich z wódą i żonami. Będzie Xpedite, Martin i ja. My nie będziemy pili.

W dniu 20.03.2021 o 20:52, WARMSTONE napisał:

Będzie Xpedite, Martin i ja. My nie będziemy pili.

egrmh... no wiesz.. 😅

Nie no ładna KOLEJNA wizualizacja i tyle... widzę panowie wygłodniali, google się popsuło ?

Edytowane przez fetek

Wygląda super. Śliczna kolorystyka i materiały. Jednak taki projektor do takiego ekranu to nieporozumienie. Przecież nowy X7500 przed kalibracją na pełnej lampie i otwartej przesłonie nie wyciągnie więcej niż 12-13 foot-lamberts. Jeśli była jeszcze kalibracja do DCI to spadnie jeszcze poniżej 12fL. Przyjmując założenie, że projektor nie jest na max zoom (salka duża) i że ekran akustyczny (gain<1). Szybka kalkulacja w oparciu o pomiary Cine4home. Trudno mówić, aby to było zgodne ze sztuką...O dźwięku nic nie wiadomo z kolei.

wizualizacje są do chwalenia się, nie do realizowania.  Kiedyś normą było pokazywanie projektów dla intela, bwm, YDP .. fajnie tylko że nigdy nie było takiego zamówienia i nigdy projekt nie został zrealizowany.

W dniu 24.03.2021 o 23:07, fetek napisał:

egrmh... no wiesz..

Wiem, wiem. Chopy spedzają pół nocy przed kompem śliniąc się do hajendowych kolumn, inni oglądają po nocach wiadome dzieła sztuki filmowej w piwnicznych salkach a jak nie to żłopią piwsko z obowiązkowej audiolodówki. To chyba lepiej jak forumowi koledzy pomogą utrzymać związek a nie somsiad do spóły z kominiarzem i kurierem. 

Posłuchałem was i zakupiłem czarny welur samoprzylepny na sufit na szczecie nie trzeba było rat bo był tani cały sufit oblepię flockiem i mój N7 będzie miał obraz tak jak się prowadzi Rolls Royca. Welur będzie w środę to dam fotki.

Robię tak jak zrobił Marcin Kopacz link :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i dobrze mi z tym najważniejsze aby była zdolność kredytowa może być na granicy dochodów, tak czy siak cały sufit we flocku teraz będzie kontrast i czerń wejdą na nowy niezrównany poziom.

No i dobrze mi z tym najważniejsze aby była zdolność kredytowa może być na granicy dochodów, tak czy siak cały sufit we flocku teraz będzie kontrast i czerń wejdą na nowy niezrównany poziom.
Jak pamiętam, to mówiłem ci o tym od początku .
Wreszcie dotarło, po 2 miesiącach
  • 2 tygodnie później...

Taka nuda tu ostatnio to zaśmiecę wątek:)

Jak by ktoś był zainteresowany to do opchnięcia ma ekran Adeo reference White 92 cale .

Ukryta Zawartość

500 złociszy bym chciał  🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 26.03.2021 o 23:16, JVC 4K napisał:

Posłuchałem was i zakupiłem czarny welur samoprzylepny na sufit na szczecie nie trzeba było rat bo był tani cały sufit oblepię flockiem i mój N7 będzie miał obraz tak jak się prowadzi Rolls Royca. Welur będzie w środę to dam fotki.

Robię tak jak zrobił Marcin Kopacz link :

Ukryta Zawartość

a można wiedzieć gdzie brałeś welur? jakieś sprawdzone miejsce?

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Naszeokleiny Jana 3 Sobieskiego w Nędzy

Ukryta Zawartość

wysyłką kurierem za pobraniem gratis wysyłka.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, JVC 4K napisał:

Naszeokleiny Jana 3 Sobieskiego w Nędzy

Ukryta Zawartość

wysyłką kurierem za pobraniem gratis wysyłka.

piękne dzięki!

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• Pokaż nowe odpowiedzi