Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Wilk na Skinwalker Ranch wziął się z... autentycznych przygód członków oddziału.

To ranczo istnieje napradę!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A że mozna było nakręcić lepszy film o tym - zgadzam się!

Ale i tak było IMO nieźle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wenus w futrze Romana Polańskiego taki teatr w filmie i zabawna gra sytuacyjna; spora doza rozrywki! Pośmiejmy się bo "Bóg ukarał go i oddał w ręce kobiety" Nie wiem czy nie lepszy niż jego poprzednia Rzeź.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wenus w futrze Romana Polańskiego taki teatr w filmie i zabawna gra sytuacyjna; spora doza rozrywki! Pośmiejmy się bo "Bóg ukarał go i oddał w ręce kobiety" Nie wiem czy nie lepszy niż jego poprzednia Rzeź.

W takim razie już się cieszę. Rzeź była rewelacyjna. Christoph Waltz zagrał świetnie. Reszta zresztą wcale nie odstawała od jego poziomu.

Jak tu jest nie gorzej to pozycja obowiązkowa.

Gra Endera.

Jest powód, dla którego trzeba na ten film iść; środowiska LGBT namawiają do bojkotu tego filmu z powodu: autor książki, na podstawie której powstał ten film, nie jest entuzjastą małżeństw jednopłciowych.

Poza tym: jeśli ktoś czytał książkę - nie warto - nie ma aktorstwa, fantastycznych, porywających scen, efektów - nuda!

Jeśli ktoś nie czytał książki - warto - fabuła się broni.

Gra Endera.

Jest powód, dla którego trzeba na ten film iść; środowiska LGBT namawiają do bojkotu tego filmu z powodu: autor książki, na podstawie której powstał ten film, nie jest entuzjastą małżeństw jednopłciowych...

Idę.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Polski film Supermarket - trochę w stylu Drogówki, bardzo dobry film i jak zwykle bezbłędny Marian Dziędziel.

Dźwięk oczywiście wujowy - jak to w polskim filmie - nie da się usłyszeć połowy dialogów.

Film tym razem dzieje się w środowisku ochroniarzy sklepowych a nie policji ale przekonacie się że i praca ciecia może być emocjonująca. :)

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polski film Supermarket - trochę w stylu Drogówki, bardzo dobry film i jak zwykle bezbłędny Marian Dziędziel.

Dźwięk oczywiście wujowy - jak to w polskim filmie - nie da się usłyszeć połowy dialogów.

Film tym razem dzieje się w środowisku ochroniarzy sklepowych a nie policji ale przekonacie się że i praca ciecia może być emocjonująca. :)

Na pewno , przeciez co niektorzy ci " ochroniarze" to czuja sie jakby byli najwazniejsi w tym obiekcie co ochraniaja... wiec emocje nimi targaja...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W październiku wyemitowano ostatni odcinek przygód Kurta Wallandera czyli szarego życia w kraju północy pogrążonego w codziennym zmaganiu się z ludzkimi błędami i słabościami, pogodą, zbrodniami a z czasem i nieuleczalną chorobą która pogrąża Kurta w coraz to większym zapomnieniu i mroku, pasując zresztą do przyrody i tamtejszego charakteru jak mało co. Szwedzki "Wallander" produkowany od 2005 roku (3 sezony) to bardzo niegłupi serial o ułomnych jak wszyscy ludziach, nie o bezbłędnych cyborgach i nierealnych akcjach ale o codziennej pracy i problemach ograniczonych ludzi którzy w tym codziennym zmaganiu stają się wielcy, na skalę człowieczego losu.

Koniec jest nieodwołalny, dla wszystkich.

A "Wallander" (ten szwedzki hyt uta zgrzyt, nie brytyjski) jest moim zdaniem jednym z najlepszych seriali psychologicznych osadzonych tutaj w kryminale przy czym scenerie i charakter ludzi północnej Europy w tej realizacji jest mi jakoś bardziej bliski niż amerykańskie, brytyjskie lub francuskie produkcje.

Brytyjski "Wallander" z Branaghem to po prostu mroczne kryminały. Szwedzki "Wallander" z Kristerem Henrikssonem i całą resztą to stan umysłu... Francuzi i Amerykanie nigdy tego nie zrozumieją, za miętcy :D

Behind The Candelabra - specyficzna tematyka, ciężko mi się odnieść ale raczej przeciętny jako film;

Killing them softy - ciekawy ale akcja trochę taka przeciagana w niektórych scenach. Można obejrzeć.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

...jeszcze Koneser, bardzo fajny, zaskakujący delikatnie, jest klimacik. Polecam.

Ukryta Zawartość

The Iceman - trochę chaotyczny, te wątki życia głównego bohatera jakby wstrzelane niektóre z kałacha bez ładu składu i nie bardzo klejące się do siebie ale można obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

The Iceman to niestety zmarnowany potencjał. Gdyby to zrobił Scrsese to byliby z tego nowi "Chłopcy z ferajny".

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Wolverine - niestety słabo. Początek nawet ciekawy, szczególnie wybuch bomby atomowej, a potem coraz słabiej i nudniej. Potem dotarłem do momentu gdzie scenarzysta najprawdopodobniej siedząc piątą noc z rzędu i zastanawiając się nad zakończeniem historii pomyślał sobie, a może niech tak ni z tego ni z owego wojownicy ninja będą po dachach drewnianych chałupek na motorach jeździć? A co tam, widz kupi wszystko. Niestety ja tego nie kupuję. Za robienie ze mnie durnia nie polecam, tym bardziej nie polecam fanom x-menów. To już pierwsza klasa była lepsza nie wspominając o X-men geneza: Wolverine .

Wolverine - niestety słabo. Początek nawet ciekawy, szczególnie wybuch bomby atomowej, a potem coraz słabiej i nudniej. Potem dotarłem do momentu gdzie scenarzysta najprawdopodobniej siedząc piątą noc z rzędu i zastanawiając się nad zakończeniem historii pomyślał sobie, a może niech tak ni z tego ni z owego wojownicy ninja będą po dachach drewnianych chałupek na motorach jeździć? A co tam, widz kupi wszystko. Niestety ja tego nie kupuję. Za robienie ze mnie durnia nie polecam, tym bardziej nie polecam fanom x-menów. To już pierwsza klasa była lepsza nie wspominając o X-men geneza: Wolverine .

Kolego ja nie ogladalem tego filmu jeszcze ale jesli chozi o rzeczy nie mozliwe w filmach to w wielu filmach sa takie sceny ze to nie jest relane w zyciu, a takie tylko wystepuja zapewne w takich filmach jak M jak milosc itp. Ale mysle ze patrzac tak obiektywni co wyczytalem o tym filmie to pierwsze czesci X - men czy wymienione przez Ciebie pewnie sa lepsze . Ale obejrze to wtedy cos napisze...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Killing Season.

Przesłanie filmu dość pozytywne, choć niezbyt głębokie: "wojna jest be".

Mnie na dłużej utkwiła w pamięci scena obrazująca "zawartość" jednego z licznych wagonów pociągu towarowego.

Dlatego powiedzenie że "wojna jest be", to zdecydowanie za mało powiedziane i nie mam o to pretensji do Ciebie, gdyż nie są w tej chwili roztrząsane skutki tej, jak i każdej innej wojny.

De Niro potraktował swoją rolę dość lajtowo, niby jest głównym bohaterem, ale film to popis Travolty.

To prawda.

Aktor ten w jakiej by roli nie zagrał, a gra przeważnie "czarne charaktery" zawsze robi to doskonale.

w wielu filmach sa takie sceny ze to nie jest relane w zyciu

Tu nawet nie chodzi o nierealność, bo de facto da się na takim motorku po dachu przejechac tylko po co?:) Absurd był własnie w tym, po cholore oni byli na dachach na motorach?:)!!!!!

Tu nawet nie chodzi o nierealność, bo de facto da się na takim motorku po dachu przejechac tylko po co?:) Absurd był własnie w tym, po cholore oni byli na dachach na motorach?:)!!!!!

To juz rezysera trzeba sie o to spytac :-)

Agenci (tytuł oryg. 2 Guns) - w końcu dobry film sensacyjny!

Wszystko na poziomie i fajnie sie ogląda dzięki doskonałym aktorom. Również ci drugoplanowi zagrali brawurowo.

Boski cytat: "It's a free market, Manny, not a free world!" :)

POLECAM!

Jestem świeżo po obejrzeniu "Wenus w futrze" Polańskiego.Nie podzielam entuzjazmu forumowiczów piszących wcześniej.

Oczywiście jest to sfilmowany teatr co narzuca pewne ograniczenia.Ale obraz jest nudny,przegadany,brak napięcia,erotyzmu,nerwu.To żonglerka konwencjami,rolami,relacjami męsko-damskimi ale temat nie porusza.

Agenci (tytuł oryg. 2 Guns) - w końcu dobry film sensacyjny!

Wszystko na poziomie i fajnie sie ogląda dzięki doskonałym aktorom. Również ci drugoplanowi zagrali brawurowo.

Dobry, aczkolwiek, moim zdaniem, tylko dobry. Można obejrzeć.

RED 2 - o ile pierwsza czesc nawet mi sie podobala (ta komediowa konwencja z dużą dozą autoironii) to czesc druga to jakieś nieporozumienie...coś jak Szklana Pułapka 5 tyle tylko ze mniej efektów a te co sa to słabe....az dziw bierze co tam robi Antony Hopkins...

RED 2 - o ile pierwsza czesc nawet mi sie podobala (ta komediowa konwencja z dużą dozą autoironii) to czesc druga to jakieś nieporozumienie...coś jak Szklana Pułapka 5 tyle tylko ze mniej efektów a te co sa to słabe....az dziw bierze co tam robi Antony Hopkins...

Ja wiem? Nie było tak najgorzej... nie tak fajne jak cz. 1 ale generalnie można oglądać bez obrzydzenia.

jednak 2 Guns to inna klasa - aż Zabójcza Broń mi się przypomniała! :)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

http://www.filmweb.pl/film/Storage+24-2012-628484/descs#

Film może nie odniósł wysokich notowań na tym portalu, ale zapewniam że warto go obejrzeć, zwłaszcza dla zakończenia.

Ukryta Zawartość

Między wierszami (The Words) - mocno tu i tam chwalony. Czy ja wiem, historia pisarza który wydaje pod swoim nazwiskiem znaleziony przypadkiem rękopis to jak dla mnie temat może i dobry ale na nowelę, opowiadanie. Nie wydaje mi się aby poruszony "problem" zasługiwał od razu na film, ot taka opowiastka, z igły widły, na dodatek dość miejscami przewidywalna.

Ukryta Zawartość

Oszukana (Changeling) - trudno w sumie oceniać ponieważ ta makabryczna historia wydarzyła się niestety naprawdę. Eastwood jako reżyser jest w miarę dobrym rzemieślnikiem, jeśli miałbym się czepiać to film ciut przydługi, kilka scen (zwłaszcza z więzienia) śmiało można było wyrzucić. Dzieło mało rozrywkowe, temat ciężki, niemniej dla lubiących tego typu klimaty do obejrzenia jak najbardziej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj ogladalem Jack pogromca olbrzymow film mozna obejrzec takie lajtowe kino rozrywkowe, nie jest to jakis ambitny film ale mozna sie troszke pobawic i na bluray dobry dzwiek jest :-)

Eastwood jako reżyser jest w miarę dobrym rzemieślnikiem, jeśli miałbym się czepiać to film ciut przydługi, kilka scen (zwłaszcza z więzienia) śmiało można było wyrzucić. Dzieło mało rozrywkowe, temat ciężki, niemniej dla lubiących tego typu klimaty do obejrzenia jak najbardziej.

Eastwood jest w miarę dobrym rzemieślnikiem??? A co powiesz na:

gran torino

Ukryta Zawartość

rzeka tajemnic

Ukryta Zawartość

za wszelką cenę

Ukryta Zawartość

Toż to rewelacyjnie wyreżyserowane filmy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gran Torino jeden z fajniejszyh filow jakie widzialem. Naprawde polecam również jeśli ktoś nie widział. A na dokładke jeśli ktoś lubi czarne, połamane komedie to Chopper rządzi.

?👈

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj ogladalem Jack pogromca olbrzymow film mozna obejrzec takie lajtowe kino rozrywkowe, nie jest to jakis ambitny film ale mozna sie troszke pobawic i na bluray dobry dzwiek jest :-)

Tak to fajny film.

Z tej kategorii polecam też film KRUDOWIE.

Bardzo zabawny i kolorowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi