Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Albo zrozumieć że jeden film może się komuś podobać pomimo że innemu nie...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

LUCY - Australopithecus afarensis – australopitek, którego najstarsze znane szczątki datowane są na 3,7 mln lat.

Film ma kilka słabych momentów, ale w sumie może być wysoko oceniony - ma to "coś", czego szukamy - próbę

wyjaśnienia wszystkiego i skondensowania do postaci komercyjnej pigułki. Morgan dodaje sznytu. Trzeba zobaczyć !

Mam pewność, że film "Lucy" jest przeznaczony dla widów dojrzałych.

To chyba zart :) Kino mlodziezowe. No bo dragi sa :) Do kina powinni wpuszczac "Do 25 lat". Poczytaj troche SF, wez kilka Fantastyk do reki to zobaczysz ze ten film to nic szczegolnego.

Zgodze sie ze Morgan jest dobry i nadaje temu wszystkiemu "wyzszych lotow". Z drugie strony klapa bo reszta niedociaga.

A sama idea mozgu pracujacego do 20% ( w tym rezysera) ktory probuje sobie wyorbazic 100%. Tak jak mowie z motyka na slonce :)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Poczytaj troche SF, wez kilka Fantastyk do reki to zobaczysz ze ten film to nic szczegolnego.

Chyba dlatego, że za młodu "zaczytywałem się" fantastyką naukową, to dlatego uważam, że Lucy jest bardzo wartościowym filmem.

Lucy, mimo że jest zdecydowanie "krótszym" filmem niż cykl filmów na YT pt. "Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem" to jest tak samo cennym z uwagi na przedstawienie ewentualnych możliwości ludzkiego mózgu, a jak wiemy, nad tą problematyką pracują również naukowcy.

Intelrstellar byłem polecam, moim zdaniem warto pójść. Nie jest to wprawdzie obraz w 4K widziany na rzutniku Sim 2 ale mimo to warto iść do Imaxa.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A mnie się nie podobał. Infantylny i nietrzymający się kupy scenariusz, żałosne dialogi dotyczące miłości, ostatnia godzina filmu (a trwa on 169 min.) niepotrzebnie rozwleczona, o ckliwej końcówce (którą może przebić tylko całujący się Batman :P ) nie będę wspominał. Obraz w IMAX-ie w Poznaniu słaby. Szkoda mi tych 25 zł, które wydałem na bilet. Następny film Nolana pociągnę z torrentów.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Lucy jest bardzo wartościowym filmem.

Jesli chodzi o mnie to idee ze uda sie nam ewoluowac za pomoca cudownego narkotyku uwazam za cos co moze przmowic tylko do nastolatkow. Nacpac sie jednego dnia i obudzic nastepnego na wyzszym poziomie ewolucji. Pstryk...i jestem Super Hero :) Przeskoczylem 10 000 lat ewolucji.

Natomiast sam pomysl wziecia sie za ewolucje mozgu nie jest zly ale sposob w jaki zabral sie za to rezyser jest po prostu plytki i wyswiechtany.

Jesli chodzi o mnie to idee ze uda sie nam ewoluowac za pomoca cudownego narkotyku uwazam za cos co moze przmowic tylko do nastolatkow. Nacpac sie jednego dnia i obudzic nastepnego na wyzszym poziomie ewolucji. Pstryk...i jestem Super Hero :) Przeskoczylem 10 000 lat ewolucji.

Natomiast sam pomysl wziecia sie za ewolucje mozgu nie jest zly ale sposob w jaki zabral sie za to rezyser jest po prostu plytki i wyswiechtany.

To popularna tematyka często spotykana w literaturze sf w sumie jak będzie bluray to obejrzę.

chwilowy brak działalności w audio.

• Moderatorzy

Skoro pewne narkotyki np heroina u NIEKTÓRYCH ludzi wywołują pełne uzależnienie po jednokrotnym zażyciu to możliwe , że są lub powstaną substancje które po podaniu trwale ztuningują nasz muzg.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"Bogowie" - rewelacyjne polskie kino. KOT - brawa ale reszta ekipy tez daje rade. Trzyma w napieciu, pozwala sie posmiac i jednoczesnie wpasc w zadume. Warto isc.

Skoro pewne narkotyki np heroina u NIEKTÓRYCH ludzi wywołują pełne uzależnienie po jednokrotnym zażyciu to możliwe , że są lub powstaną substancje które po podaniu trwale ztuningują nasz muzg.

Nie bardzo rozumiem. Mozesz wyjasnic?

A jesli chodzi o uzaleznionych to z reguly sa to osoby ktore sa juz osobami uzaleznionymi zanim sprobowaly pierwszego narkotyku. Dasz wiare?

"Wałęsa człowiek z nadziei" - zajebisty film. W dupie mam tzw. prawdę historyczną i jak to tam naprawdę było,

film zrobiony zajebiście, zwłaszcza Więckiewicz daje radę, no i muza tak dobrana, że aż łezka w oku momentami się kręci.

Pies trącał, że niektóre kawałki zostały pierwszy raz nagrane 10 czy 15 lat po wydarzeniach ukazanych na filmie, szczegół,

podobnie jak niedojda Zamachowski, który dla mnie jest beztalenciem kompletnym, a do tej roli, to już w ogóle się nadawał...

Oglądało się super i o to chyba chodzi.

Czego niestety nie można powiedzieć o arcydziele pod tytułem "Prince" po polsku "Książę".

Obsada z najwyższej półki (m.in. J.Cusack, B.Willis) a gówno takie, że z sympatii i szacunku dla moich ulubionych aktorów

musiałem w połowie wyłączyć, bo nie dałem rady na to patrzeć. Nie dość, że scenariusz chyba w kiblu palcem na ścianie pisany,

to jeszcze aktor grający głównego bohatera tak tam pasował jak Benny Hill do roli k**wa Batmana albo Terminatora.

No dajcie spokój, masakra jakaś.

"Diabelska przełęcz" - film oparty na faktach, opowiada o głośnej w USA sprawie bestialskiego zabójstwa trzech małych chłopców.

W moim wieku, po tym wszystkim co w życiu widziałem, naprawdę mało co na mnie robi jakiekolwiek wrażenie, ale ta historia...

Że takich pojebańców ziemia nosi, a policja i sądy jeszcze się z nimi cackają, zamiast podczas zatrzymania strzelać w potylicę.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Cackają, ale z którymi? Bo film sugeruje, że to nie aresztowani zabili...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Lucy jako film kina akcji jest słaby i nudny.

Raz go obejrzałem i to było na tyle.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Jack Strong - pierwsze miejsce na liście Filmowa Kupa Roku 2014 ex aequo z Lucy.

Jak sobie pomyślę, że opuściłem dwa odcinki mojego ulubionego serialu Przyjaciele, żeby to badziewie obejrzeć...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Wałęsa człowiek z nadziei" - zajebisty film. W dupie mam tzw. prawdę historyczną i jak to tam naprawdę było,

film zrobiony zajebiście, zwłaszcza Więckiewicz daje radę, no i muza tak dobrana, że aż łezka w oku momentami się kręci.

Pies trącał, że niektóre kawałki zostały pierwszy raz nagrane 10 czy 15 lat po wydarzeniach ukazanych na filmie, szczegół,

podobnie jak niedojda Zamachowski, który dla mnie jest beztalenciem kompletnym, a do tej roli, to już w ogóle się nadawał...

Oglądało się super i o to chyba chodzi.

Czego niestety nie można powiedzieć o arcydziele pod tytułem "Prince" po polsku "Książę".

Obsada z najwyższej półki (m.in. J.Cusack, B.Willis) a gówno takie, że z sympatii i szacunku dla moich ulubionych aktorów

musiałem w połowie wyłączyć, bo nie dałem rady na to patrzeć. Nie dość, że scenariusz chyba w kiblu palcem na ścianie pisany,

to jeszcze aktor grający głównego bohatera tak tam pasował jak Benny Hill do roli k**wa Batmana albo Terminatora.

No dajcie spokój, masakra jakaś.

"Diabelska przełęcz" - film oparty na faktach, opowiada o głośnej w USA sprawie bestialskiego zabójstwa trzech małych chłopców.

W moim wieku, po tym wszystkim co w życiu widziałem, naprawdę mało co na mnie robi jakiekolwiek wrażenie, ale ta historia...

Że takich pojebańców ziemia nosi, a policja i sądy jeszcze się z nimi cackają, zamiast podczas zatrzymania strzelać w potylicę.

Mi Wałęsa też się podobał - Więckiewicz I klasa i ta muza :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Third Person

Wcześniej zajrzałem tu i tam, między innymi na filmweb. Opinie były zachęcające. Wytrzymałem 80 min. Przez 80 min. w pozbawionych większego sensu wątkach, snuje się kilka postaci, każda uwikłana w swoje problemy. Wszystkie nudzą i drażnią. Głębia, budowanie klimatu? Nie wiem co było potem. Być może to dramat wszech czasów. Jednak 80 pier....... minut to dość, żeby w minimalnym stopniu tego nieszczęsnego widza choć odrobinę zaintrygować.

Shrink z Kevinem Spacey to również nie jest łatwy, momentami może nawet nudny film, bez większych rewelacji. W nim jednak widać te małe drobinki, przemycane przez reżysera, które powodują że oglądasz dalej. Nie wiem co dalej wydarzyło się w Third Person, ale za te pierwsze 80 min. powinni dopłacać.

Edytowane przez Mrok

Neeson, Brody... mi by musieli zapłacić już za samo to, żebym go w ogóle włączył.

Nigdy w życiu nikt mnie już nie nabierze na film z Neesonem, a tym bardziej z tym drugim.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Lucy.

Całkiem przyzwoita rozrywka. Nic wybitnego, ale na rozrywkowy wieczór O.K.

Bardzo fajnie zrealizowany dźwięk, ładne zdjęcia.

Duże, złe wilki.

Bomba. Rewelacyjny film. Niesamowita mieszanka brutalnego filmu policyjnego i przezabawnej komedii. Ale humor nie wynika z parodii, tylko z rewelacyjnych dialogów, świetnej gry aktorskiej i komizmu sytuacji.

Babadoock - wynajmiemy pusty dom, postawimy dwie kamery, kukłę na deskorolce i nakręcimy horror,

bo chyba za mało gównianych horrorów na świecie powstało, to jeszcze jeden nie zaszkodzi.

Przeznaczenie - wypożyczymy trzy filmy o podróżach w czasie, zerżniemy z nich ile się da i nakręcimy własny.

Etan Hawk trafia na listę najgorszych aktorów dekady, bo to już pojęcie ludzkie przechodzi w czym ostatnio grywa.

Intelrstellar byłem polecam, moim zdaniem warto pójść. Nie jest to wprawdzie obraz w 4K widziany na rzutniku Sim 2 ale mimo to warto iść do Imaxa.

Trafnie ktoś w necie skwitował to " dzieło " : Paulo Coelho w kosmosie.

Niektóre odcinki pamiętam, niektórych nie widziało się wcale. A najfajniej ogląda się oczywiście te, które się widziało, i które wtedy przedstawiały absolutne nowinki techniczne dopiero co wkraczające w nasze życie. Jak narodziny płyty kompaktowej czy tym podobne nowinki ze swiata techniki... A teraz człowiek patrząc uśmiecha się pod nosem... I pyta sam siebie: kiedy to było?

Sonda - mistrzostwo i tyle.

Nie ma i nie bylo po Kaminskim i Kurku nikogo kto by tak prowadzil polski program popularno naukowy.

Chociaz "Labolatorium" w latach 90tych tez trzymalo niezly poziom.

Dzisiejsza TV...to cien tego.

p.s poszukaj odcinka o CD i dzwieku cyfrowym. Oni przewidywali juz wtedy rzeczy ktore pare dekad pozniej sie upowszechniły.

W dniu 24.11.2014 o 14:32, gość napisał:

Lucy.

Całkiem przyzwoita rozrywka. Nic wybitnego, ale na rozrywkowy wieczór O.K.

Naprawdę? To jeden z najgorszych filmów akcji, śmiem twierdzić, że ostatnich lat...

Naprawdę? To jeden z najgorszych filmów akcji, śmiem twierdzić, że ostatnich lat...

Właśnie wczoraj obejrzałem i pomysl ciekawy ale czegoś brakuje w tym filmie. Ja jako fan sf uwazam go za film do obejrzenia ale dla pozostałych grup poniżej średniej.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No poważnie.

Tak jak napisałem powyżej, moim zdaniem to nic nadzwyczajnego. Tylko całkiem przyzwoita rozrywka na wieczór.

Niestety film nie porywa, to nie jest wielkie kino, ale pomysł fajny i dobrze zrobiony. Broni sie fajnym dźwiękiem i obrazem z niezłymi efektami. Tylko tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi