Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Podrzuć jakiś tytuł, gdzie ten jego talent się objawia, bo nie wykluczam, że może czegoś nie widziałem.<br />To co widziałem, mogłoby zagrać nawet drzewo.<br />

Lista Schindlera

Chociaż dla mnie fenomenalnie w tym filmie zagrał Ralph Fiennes komendanta obozu

Dla przeciwwagi podałbyś nazwiska kilku mięśniaków, których wg Ciebie gra aktorska stoi na wysokim poziomie.

Pośmiejmy się choć raz razem.

Przepraszam bardzo, ale to nie ja pisałem o jego talencie aktorskim :)

Na szybko "Śniadanie na Plutonie", "Michael Collins", "Rob Roy"

Te z talentem będą? OK jakoś się przemogę i przy okazji coś zobaczę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Into The Woods - mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawe połączenie baśni braci Grimm, a z drugiej piekielnie nudne partie muzyczno - wokalne.

Ostatni Hobbit - a mi się podobał:) Po zakończeniu seansu od razu chciałem włączyć Drużynę Pierścienia:)

"Blue Ruin".

Zemsta wcale nie jest słodka, główny bohater jest zupełnie nieszablonowy a historia klimatyczna.

7622254.3.jpg

"Son of a Gun"

Romans łotrzykowski i znowu plus za nastrój.

7661513.3.jpg

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Przepraszam bardzo, ale to nie ja pisałem o jego talencie aktorskim :)

Zgadza się, to ja napisałem o jego talencie.

Dlatego poprosiłem o nazwiska tych, którzy według Ciebie posiadają taki kunszt aktorski.

Podasz te nazwiska ?

Ja się nie chcę sprzeczać, bo to nie miejsce na tego typu rozważania, ale Twój tekst w stylu

To co widziałem, mogłoby zagrać nawet drzewo.

jest tak "drewniany" w ocenie, jak to drzewo o którym piszesz.

Albo kamera kogoś lubi, albo aktor nie pasuje do roli.

A są "twarze" które niezbyt specjalnie odnajdują się w rolach tych "złych, lub dobrych" - mówi się o zaszufladkowaniu, którego starają się unikać sami aktorzy.

Edytowane przez stary bej

I ja również nie chcę się sprzeczać, bo moim zdaniem nie ma o co, ale twój tekst w stylu

Dla przeciwwagi podałbyś nazwiska kilku mięśniaków, których wg Ciebie gra aktorska stoi na wysokim poziomie.

Pośmiejmy się choć raz razem.

jest mówiąc delikatnie bez sensu, bo dyby jego nazwisko zostało wymienione w kontekście gry aktorskiej mięśniaków, to w ogóle bym się nie odzywał :)

Nikt nie wymaga od Sylvestra Stallone gry aktorskiej na poziomie Dustina Hoffmana czy Ala Pacino i w tej kwestii jesteśmy chyba zgodni, ale ze zdania

Gdzieś ostatnio wyczytałem, że Liam Neeson już nie będzie marnował swojego talentu aktorskiego w takich filmach, jak ostatnie 3-y części "Uprowadzona" - przynajmniej jeden myślący.

nie wynika, że chodzi o mięśniaków, tylko ogólnie o talent aktorski, a ogólnie talent aktorski Neesona stoi na poziomie wody w piwnicy, dlatego tak się uśmiałem czytając o jego marnowaniu :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość stary bej

(Konto usunięte)

I ja również nie chcę się sprzeczać, bo moim zdaniem nie ma o co, ale twój tekst w stylu

Pewnie że nie ma o co.

Ale żeby jakąkolwiek rolę zagrać (aktorską, a nie statycznie drewnianą kłodę) umiejętności trzeba mieć i to bynajmniej nie Ziutka spod budki z piwem ;)

Może i Liam nie jest aktorem, który dotychczas brał udział w jakichś wymyślnych przedsięwzięciach, bo i nie podpisywał kontraktu na takie urywające odwłok "ekscesy filmowe", ale skoro zapowiedział, że zagra coś ambitniejszego, to może i zagra ;)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Gary Webb, to reporter pracujący dla San Jose Mercury News.

Film "Wyrok za prawdę", to film o Webb,ie i o informacjach które upublicznił, a które poruszyły opinią publiczną nie tylko USA - (CIA i Contras).

To się działo naprawdę - polecam.

Też uważam, że Interstellar to po prostu piękny film do tego z kapitalną muzyką ... ale jesteśmy podejrzewam w mniejszości. Zwłaszcza wobe fanów innego rodzaju twórczości Nolana ...

PS: nie bardzo wierzę, że Liam Neeson jest w stanie zagrać na poziomie wyższym niż niższa średnia przeciętność ... nawet jego rola w Liscie Shindlera trąci drewnem - a to bodaj jego najwieksze osiągnięcie ... dla mnie to po prostu postać która nie wiem z jakich przyczyn się znalazła w tak doborowym towarzystwie ... chcialbym poznac jedną jego rolę która wychodzi poza przecietność ... ale nie znajduje ... moze teatr jakis albo cos?

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Interstellar-piękna ścieżka dźwiękowa(Hans Zimmer) a do tego dobre kino, ostatnie pół godziny urywa łeb.

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Interstellar to po prostu piękny film do tego z kapitalną muzyką ...

Oglądnąłem dopiero wczoraj.

To jeden z najlepszych filmów jakie widziałem w ostatnim półroczu. Mnóstwo emocji...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Zazdroszczę wam że ten crap się wam podoba. 20071003134029.gif

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zazdroszczę wam że ten crap się wam podoba. 20071003134029.gif

Wiesz, że Twoja wypowiedź nie ma najmniejszego sensu:)?

Mam nadzieję, że tylko takie "crapy" będę oglądać w 2015 roku:)

A Tobie współczuję, z jednej strony uważasz film za crap, a z drugiej strony zazdrościsz, że podoba się innym - ta wewnętrzna sprzeczność musi być bardzo irytująca:)

Edytowane przez Octagon

Miałem tu gdzieś skrót tego filmu... (UWAGA! Zawiera spoilery!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Z tym filmem to ciekawa sprawa, że wywołuje tak skrajne emocje. Ja zdecydowanie uważam go za jeden najlepszych obrazów SF, jaki pojawił w ostatniej dekadzie i nie tylko jeśli chodzi o stronę audiowizualną.

No bo niech mi ktoś da przykład równie ambitnej i przy tym wysokobudżetowej produkcji z kręgu Hard SF z ostatnich lat...

"Siódmy Syn" - trzymajcie się od tego syfu z daleka! Efekty fajne i nic poza tym.

Exodus - moze byc, ale jakos tak mnie nie ujal (jak Interstellar:)

Słaby i nudny. Upadek R. Scotta widoczny w pełnej krasie. Interstellar też tragedia, liczę na to że to tylko jednorazowa wpadka Nolana - nie można w kółko kręcić genialnych filmów. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jakoś tak się składa, że to jedno zdanie dotyczy 89% współczesnych filmów :-))))

To fakt! :)

"- Fajny film wczoraj widziałem."

"- Efekty były?"

"- Masz!..."

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Interstellar też tragedia, liczę na to że to tylko jednorazowa wpadka Nolana - nie można w kółko kręcić genialnych filmów. :)

.

Uwielbiam Nolana od czasu Memento, które jakby nie patrzeć jest wciąż chyba jego najlepszym fllmem. Szkoda mi było, że ostatnio trochę marnuje swój potencjał na kolejne części Mrocznego Rycerza. A już ostatnia część Batmana to nie broni się nawet od strony technicznej.

Ja rozumiem, że kogoś Interstellar może momentami razić, ale żeby od razu tragedia :)?

Mi się podobał Interstellar i to bardzo ja ogólnie tematykę kosmosu uwielbiam

Było tam tego kosmosu tyle co kot napłakał, dalej planeta z falami, a druga zamrożona i spadzista. O absurdach fizycznych już nie wspomnę. Wątek z (SPOILER!) m. damonem to taki że mogło by go nie być i film byłby krótszy. Ogólnie fabuła cienizna, jak z przeciętnego polskiego filmu upichconego przez niszowych "twórców". Efekty dobre.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Exodus - moze byc, ale jakos tak mnie nie ujal (jak Interstellar:)

Exodus - masakryczna kicha. Interstellar - apetyt miałem ogromny, a okazało się nie było na co. Na jedno i drugie szkoda czasu.

Ostatnio zaliczyłem:

Waiting in the dark

Ukryta Zawartość

Mocno rozciągnięty, ale było w nim więcej sensu niż w dwóch ww.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Z tym filmem to ciekawa sprawa, że wywołuje tak skrajne emocje. Ja zdecydowanie uważam go za jeden najlepszych obrazów SF, jaki pojawił w ostatniej dekadzie i nie tylko jeśli chodzi o stronę audiowizualną.

No bo niech mi ktoś da przykład równie ambitnej i przy tym wysokobudżetowej produkcji z kręgu Hard SF z ostatnich lat...

Mi tez sie podobał fakt mogło być lepiej ale bylo i tak dobrze. Zresztą lubie fantastyke naukowa i kosmos i cała jego złożoność mnie ciekawi. A zadko coś ambitniejszego w tej tematyce sie kręci ba praktycznie bardzo zadko.

chwilowy brak działalności w audio.

Zodiak

Dobry i oparty na faktach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zodiak

Dobry i oparty na faktach.

Ukryta Zawartość

Zodiak jak dla mnie wybitny, chociaż na pewno nie dla wszystkich.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi