Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

No weźcie. A Scarface? Żywot Carlita? Donnie Brasco?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie mówiąc o Pieskim Popołudniu:) Kiedyś to był aktor, teraz to już niestety jest tylko snującym się po ekranie starszym facetem, którego znakiem rozpoznawczym jest twarz jak popielniczka.

Mówiąc o Pacino nie należy (IMHO) zapominać o "Insider" ("Informator" po naszemu).

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Rozbroił mnie do łez jak z Walkenem się włamywali do apteki po leki w "Twardzielach":) Dziadki:) "Insomnia" to był film z klimatem i oby takie filmy dobre jeszcze zaprezentował bo niektóre to puszczam w niepamięć jak "Simone" czy ostatnio zasnąłem na "Upokorzenie" ale może ze zmęczenia.

Kingsman: Tajne służby(2014)

Kingsman: The Secret Service --- krótko 3/10 , słabizna pastiż bonda z 60lat zmiksowany z najnowszymi trendami kina akcji,

Focal + Naim

Też się przyłączam do pytania KOlegi bo nie oglądałem a jestem ciekawy jak został odebrany..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie Małego Księcia.

Opowieść osnuta wokół znanej nam wszystkim Opowieści.

Jest to najlepsza rzecz, jaką obejrzałem w tym roku.

Koniecznie idźcie na to i nie żałujcie na 3D ;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Z cyklu: nie uwierzycie co zobaczyłem ostatnio!

A zobaczyłem film norweski z 2014 roku pod tytułem (uwaga) "Zombie SS 2".

Norweski film zrobiony w konwencji w jakiej zrobione są tanie dalekowschodnie filmy kung fu. Można by przez to i rzecz - klimatyczny.

W dodatku zobaczyłem go w całości! Tak, tak, bo ostatnio z tym u mnie kiepsko. Postanowiłem nie tracić czasu (życie zbyt krótkie jest) na filmy głupie i bezmyślne. A tych puszczają całkiem sporo. Trącają się dwa samochody lusterkami i wybuchają; po chwili płonie całe miasto - nie dla mnie. Główny bohater siedzi w barze nad talerzem i obserwuje przez brudne okno jak za gęstymi krzakami w odlegości mili jednemu facetowi drgnął mięsień pod okiem. Wybiega, bo już wie, że to właśnie ten... Też nie dla mie.

Tutaj tego kitu nie ma chociaż film śmiało można zaliczyć do kategori B czy nawet C. Tylko czy ja wiem czy słusznie? Takie dziecko też przecież maluje w sposób prosty, momentami niedokładnie - duża głowa, cieńki brzuch - ale nie maluje głupio, na swój sposób i możliwości jak najbardziej prawdziwie.

I taki jest ten film. Na swój sposób i prawdziwy. A mistrzowska charakteryzacja jeszcze nas w tym utwierdza.

Na lato jak znalazł. I całkiem serio - polecam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chappie.

Cieszyłem się na ten film ze względu na reżysera. Miałem nadzieję, że dostanę coś jak jego Dystrykt9. Optymizmem napawał też duet aktorów z Die Antwoord.

Niestety film słabiutki. Fabuła jak z naiwnej bajeczki dla dzieci. Podobnie poziom aktorstwa. Mógł z tego być zresztą fajny film-bajka, tylko za cholerę nie rozumiem, po co do tak naiwnej historyjki tak infantylnie zagranej włożono takie nagromadzenie przekleństw i epatacji okrucieństwem. W sumie otrzymaliśmy coś zupełnie bezsensownego. A szkoda, bo sam pomysł ciekawy, fajna ścieżka dźwiękowa, do tego charyzmatyczna dwójka bohaterów i naprawdę niezłe efekty specjalne. Cały czas mam nadzieję, że następnym filmem Blomkamp udowodni swoją klasę. Oby. Tym razem cieniusieńko.

W dniu 9.08.2015 o 20:16, gość napisał:

Mógł z tego być zresztą fajny film-bajka, tylko za cholerę nie rozumiem, po co do tak naiwnej historyjki tak infantylnie zagranej włożono takie nagromadzenie przekleństw i epatacji okrucieństwem.

To się nazywa eklektyzm - czyli im więcej namieszane tym lepiej.

Dodam że to "dzieło" podszyte jest irytującą lewicową propagandą (bandziory dewianci - dobrzy / wojskowy chrześcijanin - zły)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To się nazywa eklektyzm - czyli im więcej namieszane tym lepiej.

Dodam że to "dzieło" podszyte jest irytującą lewicową propagandą (bandziory dewianci - dobrzy / wojskowy chrześcijanin - zły)

Tuś chyba przesadziłeś. To dla Dzieci jest, a one potrzebują konkretnej polaryzacji;) A że zrobili jak zrobili, to już inna sprawa.

Wyszedł gniot nie do przełknięcia przez zdrowo myślące różne pokolenia...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

ktoś wie jaki tytuł nosi film składający się z kilku krótkich opowieści w pierwszej samolot wraz ze znajomymi rozbija niezrównoważony człowiek w drugiej kierowcy 2 aut nie odpuszczają i wykańczają się nieomal nawzajem .... obejrzałbym ciąg dalszy ale skleroza :)

Chappie - jak dla mnie słabiutki - film na raz..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

ktoś wie jaki tytuł nosi film składający się z kilku krótkich opowieści w pierwszej samolot wraz ze znajomymi rozbija niezrównoważony człowiek w drugiej kierowcy 2 aut nie odpuszczają i wykańczają się nieomal nawzajem .... obejrzałbym ciąg dalszy ale skleroza :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Obejrzałem w koncu drugą częsc Sin City Franka Millera. Komiksów nie miałem w ręku . Po pierwszym obejrzeniu Dame to kill for jest słabsza niz pierwsza część z przed 9 laty. Mniejsze tempo akcji zastapiono wiekszą dawką golizny. Tak czy inaczej Sin City pozostaje najlepszą ekranizacją komiksów, bo wszelka chała typu Fantastyczna czwórka czy żenada Avengers jest ponizej krytyki (nie wspomnę o spider manie).

Tak czy inaczej Sin City pozostaje najlepszą ekranizacją komiksów,

?

Dzikie Historie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

?

Sin City jest ekranizacją komiksów Millera. Co prawda nie miałem komiksów w ręku ale w sieci mozna obejrzec pare scenek. Na przykład ponizej scena bicia Hartigana z 1 częsci filmowego Sin City

sincity02.jpg

Widac że tekst z komiksu pokrywa się (chyba) w całosci z filmowym

Edytowane przez bartosz_55239

Sin City jest ekranizacją komiksów Millera.

A tak. Wcześniej zrozumiałem, że chodzi Ci o ekranizacje komiksów ogólnie...

Zgadzam się. Sin City jest najlepsze, jeśli chodzi o ekranizacje Millera. Jedynka mnie wgniotła/powaliła/rozjechała/zachwyciła i co tam jeszcze ;)

Z cyklu: nie uwierzycie co zobaczyłem ostatnio!

A zobaczyłem film norweski z 2014 roku pod tytułem (uwaga) "Zombie SS 2".

Norweski film zrobiony w konwencji w jakiej zrobione są tanie dalekowschodnie filmy kung fu. Można by przez to i rzecz - klimatyczny.

W dodatku zobaczyłem go w całości! Tak, tak, bo ostatnio z tym u mnie kiepsko. Postanowiłem nie tracić czasu (życie zbyt krótkie jest) na filmy głupie i bezmyślne. A tych puszczają całkiem sporo. Trącają się dwa samochody lusterkami i wybuchają; po chwili płonie całe miasto - nie dla mnie. Główny bohater siedzi w barze nad talerzem i obserwuje przez brudne okno jak za gęstymi krzakami w odlegości mili jednemu facetowi drgnął mięsień pod okiem. Wybiega, bo już wie, że to właśnie ten... Też nie dla mie.

Tutaj tego kitu nie ma chociaż film śmiało można zaliczyć do kategori B czy nawet C. Tylko czy ja wiem czy słusznie? Takie dziecko też przecież maluje w sposób prosty, momentami niedokładnie - duża głowa, cieńki brzuch - ale nie maluje głupio, na swój sposób i możliwości jak najbardziej prawdziwie.

I taki jest ten film. Na swój sposób i prawdziwy. A mistrzowska charakteryzacja jeszcze nas w tym utwierdza.

Na lato jak znalazł. I całkiem serio - polecam!

Moim zdaniem grzechem głównym tego typu filmów jest silenie się na robienie z tego jakiejś pseudo komedii czy przesadne pójście w kicz i tandetę.

Jest to już chyba piąty film jaki widziałem, gdzie zmarnowano pomysł oraz potencjał na dobry nieszablonowy horror i stworzono w zamian jakieś pokraczne ch*j wie co.

Ani to straszne, ani to śmieszne, a głupota niektórych scen tylko zniechęca do dalszego oglądania.

Przynajmniej mnie, bo na przykład mój sześcioletni syn pokładał się na podłodze ze śmiechu i nie pozwolił mi wyłączyć :)

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Kowboje i Obcy - tytuł zapowiadał, że to szmatławy film ... a jednak się zawiodłem - okazało się że to co najmniej dobry film !!!

Edytowane przez Kyle

Kowboje i Obcy - tytuł zapowiadał, że to szmatławy film ... a jednak się zawiodłem - okazało się że to co najmniej dobry film !!!

też mnie to zdziwiło

tytuł ohydny a film oglądalny :)

Ostatnio w TV

Ukryta Zawartość

Obsada:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Reyser:

Ukryta Zawartość

Dobre kino, polecam jeżeli ktoś jeszcze nie oglądał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Wtedy to robili filmy... Insomnia,Resident Evil. Kiedyś puściłem jakąś tam część Residenta,jak zobaczyłem że nie ma Jovovich i są jakieś animowane nie wiadomo co,wyłączyłem w pierwszych sekundach!

• Pokaż nowe odpowiedzi