Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Dancewicz to była taka sobie...

Natomiast cycki! Hmmmmmm...:)

I nie w 'Igraszkach'.

Napisałem przecież, że w diabelskiej Edukacji

I nawet dziecko wie, że chodzi o cycki :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Moderatorzy

Każdą historię w końcu pokryje kurz....... i tyle

Przed śmiercią mojego dziadka rozmawialiśmy mn o II WŚ, wyszło że dzisiejsze młode pokolenie ma gdzieś tą wojnę i coś o niej wie wyłącznie dzięki 4 pancernym i Klossowi.

Dziadek był tym oburzony, zapytałem go co wie o przebiegu I WŚ , nie znał żadnych szczegółów.

Powiedziałem mu, że urodził się w roku zakończenia I wojny i nic o niej nie wie, więc niech nie oczekuje by interesowali się II wojną ludzie którzy urodzili się 50 lat po jej zakończeniu.

Ot kurz historii i subiektywne nadawanie dużej rangi wydarzeniom w których się uczestniczyło.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Marsjanin Ridleya Scotta obejrzane w 3D tym razem jest to zupełnie inna konwencja robienia filmu. Film niby miał być kameralny skupiający się na jednej osobie ale jakoś tak się rozmydlił i wszyscy wszystko z tą historią tej osoby po kolei rozmydlają. Mnie się film podobał ale czytelnicy ksiązki w.g. której był robiony film są mocno zawiedzeni, może teraz czas na książkę i będzie super?

Prometeusz i Interstelar to zupełnie inne kino niż ten film.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Marsjanin. Typowy hamerykanski z hamerykanska propaganda sukcesu i bardzo dobrze zrobiony jeśli chodzi o efekty. Treść poznawiona ambicji. Typowe hamerykanskie kino masowe.

Ale na kednokrotne obejrzenie z nastawieniem relax ok.

chwilowy brak działalności w audio.

Do utraty sił. Film w starym stylu. Całkiem dobry. Oczywiście klimatu tamtych filmów brakuje ale lepsze to jak nic.

chwilowy brak działalności w audio.

Jak widzę takich aktorów jak 50cent to odechciewa mi się oglądać, ale Foresta lubię.

A jak zagrał Jake?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Obejrzałem w 3D Everest i Marsjanina. Pupy nie urwało. Marsjanin - ładunek emocjonalny podobny do Grawitacji. Już lepiej skupić się na krajobrazach. Everest... w sumie też. Po prostu opowiedziane historie.

Czasy gdy się wychodziło z kina z mokrym pampersem i trzęsącymi się nogami (np. Obcy 1, 2 ) bezpowrotnie minęły?

Kilka dni temu przypadkiem trafiłem w tv na jakiś dokument o Gwiezdnych Wojnach.

Składał się głównie z fragmentów wywiadów z różnymi aktorami czy reżyserami, ale przeprowadzanymi współcześnie.

Wszyscy jak jeden mąż twierdzili, że pierwszą część w kinie oglądali z opuszczonymi koparami do samej ziemi,

bo nigdy wcześniej niczego podobnego nie widzieli, a w największym szoku byli ówcześni spece od efektów specjalnych,

pomimo tego, że przecież sami dobrze znali wszystkie najnowsze tricki i sztuczki stosowane wtedy w filmach.

Tak to oglądałem i słuchałem, próbując sobie przypomnieć własne odczucia i wrażenia, aż w końcu wpadłem na pomysł,

że zawołam dzieciaka i razem sobie wszystkie części obejrzymy. Zaczęliśmy od Imperium Kontratakuje.

I na tym zakończyliśmy. Młody po godzinie już się wiercił znudzony - tata, kiedy będą razem coś robić, a nie tylko gadać...

a ja sam chyba ze trzy razy przysnąłem, zanim w końcu wyłączyłem i obaj zgodnie stwierdziliśmy - aaaale nuuuuda!

35 lat temu tak jak mówisz, człowiek wychodził z kina z mokrym pampersem i na trzęsących się nogach,

ale dzisiaj te efekty, to jest śmiech na sali, nawet Vader bardziej nas rozśmieszał niż straszył,

a przecież kiedyś to człowiek się kulił i zjeżdżał z fotela już na sam odgłos dyszenia kolesia. To akurat pamiętam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Co kto lubi. Jak dla mnie SW jest rewelacją i nie wiem kiedy można na tym filmie się nudzić, szczególnie na IK. Ja co jakiś czas zapuszczam 6 części na BR i uczestniczę wtedy w mega kosmicznej przygodzie:) Zresztą, podobnie jest ze Star Trekami.

to ja już wolę indiany dżonsy :)

a z maratonów, raz na jakiś czas wieczór z latającym cyrkiem monty pythona musi być

i z bareją :)

Myślę że nasza Krysia deko w szoku była po takiej rozmowie... takie czasy mamy..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dzisiaj bylem w kinie na Evereście jak dla mnie film bardzo, ale to bardzo dobry. Dawno nie wywarł na mnie film tylu emocji.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Myślę że Ci którzy lubią taki gatunek filmu Everest podejdzie i milo spędzą czas przed tv..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

ale dzisiaj te efekty, to jest śmiech na sali, nawet Vader bardziej nas rozśmieszał niż straszył,

a przecież kiedyś to człowiek się kulił i zjeżdżał z fotela już na sam odgłos dyszenia kolesia. To akurat pamiętam.

Słuch miałeś wtedy lepszy albo Ci się sprzęt obecnie psuje; wybór należy do Ciebie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ot kurz historii i subiektywne nadawanie dużej rangi wydarzeniom w których się uczestniczyło.

Nie odbieraj osobiście tego co napiszę, ale ludzie którzy nie znają swojej historii (choć z ostatnich 100lat), nie różnią się wiele od roślin. Rośnie, wchłania wodę i minerały, w końcu usycha.

to ja już wolę indiany dżonsy :)

a z maratonów, raz na jakiś czas wieczór z latającym cyrkiem monty pythona musi być

i z bareją :)

Indiany są dobre. A Monty?

To jest klasyka.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ostatnio na nc +:

Babadook- rozczarowanie, nudne niestety

Raid 2: obejrzałem 3 razy. Niesamowicie nagrane sceny walki.

Więzien labiryntu- taki hollywoodzki Cube dla nastolatków...

Dawca pamięci- kolejna wariacja na temat starego Equilibrium. Słabe raczej

Czekam na Expendables 3 i ostatnią cz Hobbita. Juz niedługo

Raid 2: obejrzałem 3 razy.

Szacun :)

Ja niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć filmu w ostatnich powiedzmy 5 latach,

do którego w ogóle bym usiadł chociaż po raz drugi, a co dopiero trzeci.

No dobra, może z wyjątkiem paru na redtube ...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No dobra, może z wyjątkiem paru na redtube ...

Bo oglądając te z rtube film wywołuje reakcje chemiczne w organizmie i podobają sie czy gra aktorska jest chałowa czy tez nie hehe

Do utraty sił. Film w starym stylu. Całkiem dobry. Oczywiście klimatu tamtych filmów brakuje ale lepsze to jak nic.

Strasznie się wynudziłem. Bardziej liniowego, przewidywalnego i napchanego patosem filmu nie widziałem od lat.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Sprawa Kramerów

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W dniu 29.09.2015 o 14:57, Octagon napisał:

San Andreas - bardzo dobry film katastroficzny.

dno, muł, wodorosty - takie filmy (czytaj KITY) podobały mi się jak miałem jakieś ....15 lat, Po obejżeniu początku reszte bejżałem dla efektów skacząc co 10-kilka minut - na więcej szkoda oczu

W dniu 27.09.2015 o 11:53, gość napisał:

Ale niestety nie ma ten film startu do serialu Narcos. Oczywiście serial jest 5 razy dłuższy, więc możliwość szerszego pokazania kontekstu, zbudowania postaci większa, jednak serial poradził sobie z tym dużo lepiej.

Również postać Escobara w serialu moim zdaniem dużo wiarygodniejsza, bardziej wierna niż w filmie. Obejrzyj serial i daj znać Twoim zdaniem wypada porównanie.

zaciekawiłeś mnie tym serialem - jestem na etapie logistyki rozdziałki 1080p :) - mam nadzieje że się nie zawiodę bo mam spore oczekiwania

Knock, Knock. - niniejszym uroczyście oświadczam, że Keanu Reves dołącza do listy aktorów, których będę omijał szerokim łukiem:

Mariusz Pujszo

Liam Neeson

Keanu Reves

ileż razy można dawać ostatnią szansę. Ostatnia "ostatnia szansa" z jego udziałem, to był John Wick. Nie wiem co mnie znowu podkusiło...

• Moderatorzy

Knock, Knock. - niniejszym uroczyście oświadczam, że Keanu Reves dołącza do listy aktorów, których będę omijał szerokim łukiem:

Mariusz Pujszo

Liam Neeson

Keanu Reves

ileż razy można dawać ostatnią szansę. Ostatnia "ostatnia szansa" z jego udziałem, to był John Wick. Nie wiem co mnie znowu podkusiło...

Pujszo nie oglądałem, Keanu - chyba mu się należy, tak samo jak B Wilisowi za ostatnie role (jedyne pozytywy to REC)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mariusz Pujszo

Liam Neeson

Keanu Reves

a gdzie nicolas cage?

• Pokaż nowe odpowiedzi