Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetne, rasowe kino akcji. Polecam!

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ukryta Zawartość

Świetne, rasowe kino akcji. Polecam!

Zgadzam się kawał dobrego kina.

A jak ktoś lubi pętle czasowe i tego typu filmy polecam zapoznać się z tym tytułem

Piąty wymiar 2009r, jak ktoś lubi móżdżyć w trakcie filmu pozycja obowiązkowa jeden z lepszych pozycji w tej tematyce.

Ukryta Zawartość

Mało kiedy oglądam film drugi raz , ale po dwóch tygodniach znów obejrzałem "Aż do piekła" , kurcze naprawdę nic a nic sie nie nudziłem, a nawet jeszcze bardziej mi się podobał, rozmowa w kasynie przy pokerze przednia:

-wiesz kim mnie to czyni ?

-wrogiem !

-nie , czyni mnie to Comanche!

Mega tekst

Jestem mordercą (2016)

Thriller, Psychologiczny.

Mało tu rodzimych filmów. Tym milej mi polecić ten znakomity film w reżyserii Macieja Pieprzycy.

Historia inspirowana prawdziwymi wydarzeniami - serią zabójstw dokonanych przez Z. Marchwickiego "Wampira z Zagłębia" w latach 60/70.

Jest klimat, dobra gra aktorska, dobry scenariusz i zdjęcia.

Polecam!!!

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Żywioł. Deepwater Horizon

Bardzo fajny film. Oczywiście nie jest kino ambitne, sporo tu amerykańskiego patosu i wyraźnego podziału na dobrych i złych.

Mimo to ciekawie są pokazane realia pracy na platformie wiertniczej.

Super zdjęcia a zwłaszcza dźwięk. TrueHD 7.1 wbija w fotel.

Ja jeszcze go nie oglądałem bo czekam do premiery BR która jest 30 stycznia zakupię ten film lubię kino z Wahlbergiem.Film jest dość wysoko oceniany

Edytowane przez spinacz66

Ja w ogóle przestałem oglądać katastroficzne filmy bo juz mjie znudziło ogladanie dla efektów ale jak jest coś wart to może i ja obejrzę.

chwilowy brak działalności w audio.

Assassin's Creed

Wróciłem z kina i... (pewnie narażę się dużemu gronu fanatyków gry) ... nic :(

Zacznę od tego, że nie grałem w grę. Wiem jak wygląda (patrzyłem przez ramię na wyczyny syna uprawiającego parcure w Damaszku czy Florencji - WYPAS!) i nie oto chodzi, że spodziewałem się tego samego, ale choć klimatu... A tu nic... Parę scen "z fabularyzowanych skoków po dachach" niestety w połowie z nich fajniej wyglądały w grze... Cała treść fabuły - przewidywalna i wcale nie oryginalna (nawet nie drażniło mnie brak logiki). Najciekawsze to łączenie tego co było w przestrzeń współczesnego otoczenia (ale to też nie kinowe odkrycie). Ciekawe wizje walk w wydaniu kostiumowym, ale już walki współczesnych - dramat (odklepane) . Wygenerowane komputerowo miasto w Hiszpanii może zachwycać. Słynny Skok Wiary (podobno kręcony z aktorem rzeczywiście skaczącym z wysoka) w ogóle nie robi wrażenia bo jest zbyt skomputeryzowany i odrealniony. Gra aktorska niezła. Ogólnie film jak zwykle w ostatnich produkcjach przereklamowany. Nie nudził, ale i nie zachwycił.

Jak dla mnie: 5/10

Trochę mnie qot zniechęciles bo czekałem na ten film i chciałem iść do kina, pewnie pójde al ekurcze troche mnie zniechęcileś.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

dopiero teraz zdarzyło mi się obejrzeć "klucz do wieczności" - to co mnie regularnie wk...ia w temu podobnych produkcjach to nawet nie tępota scenariusza i cienizna "aktorów", ale ten glejt od - w tym wypadku - serBena . Nie pierwszy raz pozostaje duży absmak.

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

troche mnie zniechęcileś

To tylko moja opinia - większość osób na tym forum nie zgadza się z moim punktem widzenia - ja tylko dzielę się swoimi spostrzeżeniami. Warto się przekonać na własne oczy.

P.S.

Ale niestety w sieci pojawiają się inne zbieżne opinie - choć wśród fanów "wszystkiego zajebistego - nowego jak leci" jest więcej i cieszą się z widowiska :)

Locke

Ukryta Zawartość

Jako odskocznia od fajerwerków obejrzałem film z Hardym z 2013. Nie jestem zwolennikiem gry tego aktora wiec podchodziłem do filmu jak pies do jeża - no i się pozytywnie zaskoczyłem. Oczywiście w/g mnie gra aktorska Hardego jest taka jak wszędzie czyli cos miedzy 3 a 4 w skali do 10... Ale pomysł na film - rewelacyjny!!! CAŁY FILM TO ROZMOWA PRZEZ TELEFON W SAMOCHODZIE! :) Opowieść taka jak dobry dramat obyczajowy ale jak wymyślone! Koszty produkcji znikome (poza gażom dla aktorów to chyba tylko wynajęcie samochodu :D )

Polecam z czystym sumieniem 8/100

Ukryta Zawartość

A mnie się nie podobał. Że też nie wspomnę już o irytującym, "betonowym" wątku.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Księgowy. Dobry film rozrywkowy.

Dziewczyna z pociągu taki sobie trochę pokrecony bardziej dla kobiet.

chwilowy brak działalności w audio.

"Pociag do Busan"

Ukryta Zawartość

Polecam, troche horror, troche dramat....nietuzinkowe podejscie do tematu ze wzgledu na miejsce akcji...bardzo przyzwoita gra aktorska (malutka - rewelacyjna). Trzyma w napieciu i daje do myslenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ja sobie guzikowców po kilku latach przypomniałem

czesi są jednak bezbłędni :)

a kto jakimś cudem nie widział, warto dać szansę :)

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Księgowy.

Takie 6/10. Gra aktorska taka sobie. Mało wiarygodnie są te postacie zbudowane. Postać głównego bohatera mocno naciągana.

Fajne sceny walk. Daje radę jako filmik na wieczór. Tylko tyle.

"Przełęcz ocalonych"

Czy ktoś pisał, że super i warto?

Amerykański hamburger i to niestety McD...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Dzisiaj w kinie byłem na "pasażerowie" - super film.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nowe przygody Aladyna (Les nouvelles aventures d'Aladin, 2015)

Świetne kino familijne.

Dodatkowo rewelacyjnie zrealizowana komedia z mnóstwem gagów z których pośmieją się dzieci i dorośli.

Puszczanie oka do dorosłych w bezpieczny sposób przemycone w filmie.

No i jest w niej przesłanie, co nie zawsze jest oczywiste w tego typu filmach.

Dawno się tak nie uśmiałem, nawet na komediach "dla dorosłych".

Oglądanie całą Rodziną - bezcenne!

Polecam!!!

p.s.

w 65min filmu tańczą mali i duzi! ;)

"To co teraz, ha?"

Ukryta Zawartość

co to q**** jest ?

Polski jakis oglądałes?

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Jack Reacher: Never Go Back

No właśnie - tytuł mówi wszystko: "nigdy nie wracaj"... film jest nawet nie "odgrzewanym kotletem", nie "odklepaną słabą opowiastką", co przedstawieniem z udziałem 55-latka, który gra 40-toletniego super bohatera. Jak w Mission: Impossible dzięki dobremu montażowi i przyzwoitej reżyserii plus w kazdej odsłonie mamy do czynienia z "ekstremalnym" pomysłem przyozdobione nieco futurystycznymi smaczkami (maski, cuda techniki) to TU niema nic. Sceny walki wręcz - jak z serialu "007 zgłoś się". Użycie broni teatralne jak w pierwszych "Zabójczych Broniach"... No po prostu nic... Nie żeni nie lubię filmów z Cruisem (fenomenalna rola w "Magnolli"), ale tu po prostu jest słabo...

3/10

P.S. Czy Tom coś zrobił sobie z twarzą? W każdym ujęciu wygląda jak napuchnięty...

Jack Reacher: Never Go Back oglądałem i totalnie niewypał. Jedynka była fajna, ale co zrobili z druga to totalna porażka.

ZULU obejrzałem już drugi raz - ciekawy film. Nie jest przekoloryzowany.

Pewnie już było o tym filmie.

Ja dopiero teraz obejrzałem.

Świetny film, wart obejrzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

"Przełęcz ocalonych"

Czy ktoś pisał, że super i warto?

Amerykański hamburger i to niestety McD...

Większość opinii tych co byli w kinach byli zadowoleni - krytycy również pozytywnie o tym filmie pisali...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Pokaż nowe odpowiedzi