Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

zebrać się nie mogę by obejrzeć ostatnich avengersów, po dość słabym ostatnim CA jakąś nie mam parcia.. oglądam sobie zapowiedź civil war i się tak zastanawiam czy to komiksowe imperium marvel nie robi się powoli nudne ?

Serial " Fargo ".

Klasa.

Sezon pierwszy niezły, obecnie kończy się sezon drugi - bardzo dobry.

Dodatkowy "myk" autorów polega na tym, że są ze sobą nie za bardzo związane, więc spokojnie można obejrzeć drugi, nawet bez pierwszego.

Polecam.

Smuga cienia spowija..;-)

W dniu 6.12.2015 o 13:30, gość napisał:

Mission Impossible 5

Niestety jak wiele innych filmów - odgrzewany kotlet mielony.

Tom Cruise to podobno wyjątkowy palant ale ... aktor b.dobry.

Oblivion , Walkiria , Wojna Światów czy Collateral to są naprawdę filmy warte obejrzenia.

dla mnie większość "hitów" to odgrzewane kotlety które są po prostu nudne, zajechać tytuł jak się da. W przeciągu 2 tygodni chciałem zakupić projektor i dwa suby ale zastanawiam się czy to nie jest marnowanie pieniędzy.

Tom Cruise to podobno wyjątkowy palant ale ... aktor b.dobry.

Oblivion , Walkiria , Wojna Światów czy Collateral to są naprawdę filmy warte obejrzenia.

Wiadomo, każdy ma swój gust filmowy - według moich smaków nie zaliczyłbym wyżej wymienionych filmów z Tomem Cruisem do tych naprawdę wartych obejtrzenia - natomiast takie filmy jak The Color of Money, Cocktail, Rain Man, Born of the Fourth of July, The Firm, Jerry Maguire, Far and Away, Magnolia, The Last Samurai... i może jeszcze kilka filmów z lat młodzieńczych, np. Outsiders, Risky Business... jak najbardziej zaliczam do wartych.

Parker's Mood

Wiadomo, każdy ma swój gust filmowy - według moich smaków nie zaliczyłbym wyżej wymienionych filmów z Tomem Cruisem do tych naprawdę wartych obejtrzenia - natomiast takie filmy jak The Color of Money, Cocktail, Rain Man, Born of the Fourth of July, The Firm, Jerry Maguire, Far and Away, Magnolia, The Last Samurai... i może jeszcze kilka filmów z lat młodzieńczych, np. Outsiders, Risky Business... jak najbardziej zaliczam do wartych.

Tak gust widocznie mamy odmienny ;)

Ja nie lubię patetycznych filmów gdzie w scenie końcowej wszyscy na stojąco biją brawo a na maszt wciągana jest flaga USA.

Ponadto unikam wszelkich filmów o amerykańskim futbolu czy bejsbolu.

Wolę sensacyjne filmy np. o pływaniu synchronicznym ;)

A tak na serio "Rain Man" to również dobry film.

Ale Cocktail , The Firm czy Color of Money to raczej nie leżą w kręgu moich zainteresowań.

De gustibus non disputandum est ...

Tak gust widocznie mamy odmienny ;)

To prawda, mój gust pochodzi z zupełnie innej planety.

Ja z kolei nie jestem entuzjastą niepotrzebnych egzaltacji, a flagę amerykańską szanuję, tak jak i polską - chociaż będąc w Polsce, spotkałem się z przypadkami pozostawienia frakcji polskiej flagi w koszu na śmieci - tego w US nigdy nie widziałem.

Parker's Mood

dla mnie większość "hitów" to odgrzewane kotlety które są po prostu nudne, zajechać tytuł jak się da. W przeciągu 2 tygodni chciałem zakupić projektor i dwa suby ale zastanawiam się czy to nie jest marnowanie pieniędzy.

Mam dokładnie takie same odczucia. Co prawda jestem w trochę innej sytuacji, bo cale kino już mam, ale od jakichś dwóch/trzech lat jest taka posucha filmowa, ze wydawanie 20 - 30 tys. na sprzęt jest... No sam nie wiem...

Myślę trochę o wymianie projektora (Sony hw55), ale dochodzę do wniosku, że nie warto.

Jasne, seriale trochę ratują sytuację, ale one też zaczynają już być nużące.

Chyba się starzeje...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dobry, fajnie się ogląda :)

Ukryta Zawartość

Chyba się starzeje...

Mam dokładnie tak samo. Dziś np. komedia no to jest takie: ha ha. Jakiś czas temu, dla sprawdzenia ściągnąłem wiekową Skarbonkę; Wolter gdzie jesteś? Tutaj jestem. Gdzie? Tu. Kłamiesz! TUTAJ JESTEM!!! :) Ryłem po starem jak dzik. Ogólnie mam wrażenie, że świat zmierza w dziwnym kierunku. Nie wiem, może mi się coś z głową porobiło.

---

Update, po jakimś czasie. Przed chwilą z ciekawości spróbowałem jeszcze raz...

Ukryta Zawartość

Czas 21:12 - 25:15 znowu ochoczo zarżałem. Ja nie jestem normalny, jestem tego pewien. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Niestety jesteśmy coraz bardziej wybredni...czym więcej oglądamy tym więcej oczekujemy...

Polecam obejrzeć thriller "Zaginiona dziewczyna" z B.Afffffffleckiem ;) ...świetna oprawa muzyczna wprowadzająca swoisty klimat...obowiązkowo z oryginalną ścieżką dźwiękową, lektor zabiłby klimat... Dawno tak dobrego thrillera nie widziałem. a nie lubie tego gatunku ...ale oczywiście wszystko kwestia gustu...

P.S. jestem pewien że gdyby "Niezniszczalnych" nakręcili w czasach początku VHS w Polsce , czyli czasach pierwszego "Rambo"to byśmy uważali to za super kino...

Edytowane przez Yodas

Niestety jesteśmy coraz bardziej wybredni...czym więcej oglądamy tym więcej oczekujemy...

To prawda.

Praktycznie nieograniczony dostęp do wszystkiego sprawia, że prędzej czy później wpadamy w pułapkę znużenia i zniechęcenia.

Co do "Zaginiona dziewczyna" też zgoda, rozkręca się może niemrawo, ale jak już się rozkręci...

Co do "Niezniszczalnych" to mnie osobiście mało co wk***ia tak jak stękanie i narzekanie tych wszystkich wybrednych krytyków,

którzy po filmie akcji z Arnim i Sylwkiem spodziewali się czego przepraszam? Melodramatu opowiadającego o sensie życia?

A najlepsze jest to, że tydzień później ci sami wybredni krytycy lezą na kolejną część Gwiezdnych Wojen

i sr**ą pod siebie z zachwytu jakież to było niesamowite przeżycie dwie i pół godziny oglądać wyretuszowane mordy aktorów

wklejone w wygenerowane przez komputer sceny siedzenia (lub chodzenia dla odmiany) pierdzenia i ględzenia o dupie maryni.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dla mnie zaginiona dziewczyna spoko ale lepszym filmem był dla mnie oczywiście Labirynt... bardziej mnie trzymał w napięciu i końcówka bardziej mnie zaskoczyła...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

No nie tak do końca z tym wybrzydzaniem, dzisiejszy film to też plusy, nawet jak CGI nie jest dobre to i tak nie kłuje w oczy, mało kiedy widać perfidny komputer co w okresie przejściowym było bardzo widoczne. Głupie wymuszone teksty i dowcipy da się przetrawić, a debilne elementy irytujące widza są teraz domeną programów dokumentach na discovery czy planete.

Ja nadal dostaje ciary przy starych thrillerach (w tym si fi) mimo że znam je na pamięc, nadal leje z komedii a teraz ? 95% nowego kina jest po prostu metłe..fajnie się ogląda i nic więcej. Bardziej zwaliłbym na ilość, kiedyś nie było takiego ogólnego dostępu do filmów których też było mniej. Zaliczamy i zapominamy... no o złych zawsze pamiętamy, taka nasza natura.

Siadam wieczorem z żoną, chce obejrzeć komedię i mam problem... chce obejrzeć thriller / horror i mam problem..

Edytowane przez fetek

Dla mnie zaginiona dziewczyna spoko ale lepszym filmem był dla mnie oczywiście Labirynt... bardziej mnie trzymał w napięciu i końcówka bardziej mnie zaskoczyła...

Który Labirynt? Fauna czy ten z Wolverinem?

A widzieliście "Nostalgia Anioła"? Też dobry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
W dniu 5.06.2015 o 10:34, gość napisał:

Snajper Eastwooda.

Rewelacyjny film. Super się go oglądało. Ale jaki tam jest dźwięk! Dawno nie słyszałem tak świetnie dopracowanej ścieżki dźwiękowej. Majstersztyk. Dolby True HD 7.1 powinno być traktowane jako wzór niemalże.

potwierdzam, bardzo dobry film. Historia o której nic wcześniej nie słyszałem, niemniej nie chciałbym mieć takiego "wyniku", nawet w "dobrej sprawie" ale to dywagacje na inny już temat...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

The Salvation

Western produkcji uwaga Belgia, Dania, RPA, Szwecja, Wielka Brytania.

I miła niespodzianka. Klasyczny western bez fajerwerków, z dużą ilością strzelanin. Prosty scenariusz ale fajne wykonanie z dobrą, nieprzesadzoną grą aktorów.

No niestety Eva Green mało że nie mówi ani jednego słowa ( co jeszcze od biedy można przeboleć) to jeszcze nic nie ,, pokazuje''.

• Pokaż nowe odpowiedzi