Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Królowa z Sewerynem. Miniserial ( 4 odcinki ) na netflixie. Dobra, momentami bardzo dobra rzecz. Serial podnosi ważne kwestie tolerancji, zagubienia , alienacji. No i nigdy nie wiadomo co nas czeka za kolejnym zakrętem....

Najważniejsze jednak, że Seweryn stworzył kapitalna , mega odważna kreacje. Pod koniec kariery pójść tak ,, pod prad" to naprawdę czapeczki z głów. Brawurowa, naszpikowana wieloma środkami wyrazu( 🤣🤣🤣) rola. Polecam.

4 minuty temu, aryman napisał:

Edytowane przez aryman

Black Box / Boîte noire (2021) - 8/10

wielkim plusem jest brak aktorów pigmentododatnich, co jest niebywałą rzadkością w obecnych czasach

Che molto guadagna chi putana perde

No i oczywiście ,, stranger things" sezon 4.  Dla mnie, urodzonego w latach 80- tych,  serial szczególny.  Trzy pierwsze sezony obejrzałem na wdechu. No moze trzeci był trochę mniej udany. W czwartym jest wielki powrót do wielkiej formy. Nie mogę się doczekać kolejnej odslony( początek lipca).

Serial znakomicie łączy tak różne gatunki jak kino familijne, fantastykę i horror. Jeśli do tego dodamy wspaniała,  ponadczasowa muzykę Kate Bush to ... naprawdę jest czym się cieszyć. 

Spotkałem się z zarzutami,że film jest zbyt infantylny, dziecinny i takie tam. No ale on taki trochę ma być. Nie oglądamy go na 100% serio. Ten film to troche takie ,,puszczanie oka" do widza. Coś w stylu, a pamiętacie jak było?  Pamiętacie,, cudowne lata" ,, it" pewnie też trochę,, star wars" ,, bliskie spotkania trzeciego stopnia " , alfa.?

Jeansy, dekaty, katany, fryzury,, krótko z przodu długo z tylu" ? Hmm minęło bezpowrotnie .....  No właśnie nie. Nie minęło! Jest w tym filmie . Tak blisko, tak realistycznie.  To wszystko  jest powiązane z niesamowitymi wydarzeniami i swiatami z innego wymiaru i czasu. Wizualna a przedewszystkim emocjonalna petarda!

W dniu 24.04.2022 o 10:02, aryman napisał:

Furioza zaś w moim odczuciu to bardzo dobre kino gatunkowe. Przedewszystkim świetnie zagrane. Damięcki, Bobrowski i kilka innych nazwisk naprawdę zrobiło robotę w tym filmie ..

Nie jest trudno zagrać takich wykolejeńców i psychopatów. Obydwaj nadają się do tego typu ról.
Dla mnie lepszym aktorem stał się ostatnio w podobnych filmach...Antek Królikowski.

W dniu 24.04.2022 o 16:50, Neo44 napisał:

A dla mnie najnowsze "Wesele" Smarzowskiego to chała.

Wytrzymałem 50 minut i przełączyłem na inny kanał.

Moja ocena 1/10

(...)

Ogólnie film mi się nie podobał.

Nie lubię disco-polo.

Rozumiem...za to lubisz szczepionki przeciw covid. 😆

W dniu 22.06.2022 o 22:30, audiofan01 napisał:

Ogladam 6. sezon Peaky Blinders i jestem mocno zawiedziony. Skończyly się pomysły, naciągane wątki, dłużyzny, jednym slowem wieje nudą.

Ja dałem sobie spokój w 3 sezonie. Już mnie znudziła twarz głównego bohatera z nieodłącznym papierosem i szklaneczką whisky. 😉

49 minut temu, aryman napisał:

Serial znakomicie łączy tak różne gatunki jak kino familijne, fantastykę i horror.

Wszystko się zgadza, oprócz horroru. 😉

29 minut temu, soundchaser napisał:

Nie jest trudno zagrać takich wykolejeńców i psychopatów. Obydwaj nadają się do tego typu ról.

Jest trudno. Zagrać w przekonujący sposób, tak żeby rola,,wryla" sie w pamiec na dlugo , tak zeby o niej tozmawiac, myslec i w koncu zachwycac sie....   jest trudno.

Na takich wykolejencach swoją pozycję zbudowali de niro , al Pacino i kilku innych tuzow kina swiatowego i polskiego.

29 minut temu, soundchaser napisał:

19 minut temu, soundchaser napisał:

Wszystko się zgadza, oprócz horroru. 😉

No moze nie horror sensu stricte ale liczne elementy tego gatunku są. O to mnie chodziło😀

Tak czy siak, moja kobita kilka razy chowala głowę pod koc... 🤣

13 minut temu, aryman napisał:

Jest trudno. Zagrać w przekonujący sposób, tak żeby rola,,wryla" sie w pamiec na dlugo , tak zeby o niej tozmawiac, myslec i w koncu zachwycac sie....   jest trudno.

Oglądając filmy oprócz wczuwania się w akcję, obserwuję też bacznie grę aktorską i naprawdę jestem w stanie docenić, gdy jest świetna.
Damięcki dostał w tym filmie rolę - samograj. Owszem, pokazał tę "furiozę", ale mając tak przygotowany scenariusz i wskazówki od reżysera, jak ma zagrać - wiele scen w tym filmie to była improwizacja na zasadzie - im brutalniej, tym lepiej. 
Takie moje zdanie. Ten film nie podobał mi się i tyle.

32 minuty temu, soundchaser napisał:

Oglądając filmy oprócz wczuwania się w akcję, obserwuję też bacznie grę aktorską i naprawdę jestem w stanie docenić, gdy jest świetna.
Damięcki dostał w tym filmie rolę - samograj. Owszem, pokazał tę "furiozę", ale mając tak przygotowany scenariusz i wskazówki od reżysera, jak ma zagrać - wiele scen w tym filmie to była improwizacja na zasadzie - im brutalniej, tym lepiej. 
Takie moje zdanie. Ten film nie podobał mi się i tyle.

Spoko.

A mi się podobał i tyle 😀

2 godziny temu, aryman napisał:

ponadczasowa muzykę Kate Bush

Dzięki serialowi „Ranning up that hill” weszła po 37 latach od premiery do czołówki Billboardu, a Kasia z tantiemów z serwisów streamingiwych  zgarnęła już kilkanaście mln $

23 minuty temu, audiofan01 napisał:

Dzięki serialowi „Ranning up that hill” weszła po 37 latach od premiery do czołówki Billboardu, a Kasia z tantiemów z serwisów streamingiwych  zgarnęła już kilkanaście mln $

I niech zarabia. Zasługuje na to!

12 godzin temu, aryman napisał:

Królowa z Sewerynem. Miniserial ( 4 odcinki ) na netflixie. Dobra, momentami bardzo dobra rzecz. Serial podnosi ważne kwestie tolerancji, zagubienia , alienacji. No i nigdy nie wiadomo co nas czeka za kolejnym zakrętem....

Najważniejsze jednak, że Seweryn stworzył kapitalna , mega odważna kreacje. Pod koniec kariery pójść tak ,, pod prad" to naprawdę czapeczki z głów. Brawurowa, naszpikowana wieloma środkami wyrazu( 🤣🤣🤣) rola. Polecam.

Już widzę jak prawicowe media podniosą larum, że Seweryn dał się wbić w kiecke🤣🤣🤣.

8 godzin temu, audiofan01 napisał:

Kasia z tantiemów z serwisów streamingiwych  zgarnęła już kilkanaście mln $

Mam nadzieję, że jej nie "zawiścisz",

a stwierdzasz jedynie fakt, swymi dziełami zasłużyła na to po wielokroć. 

23 minuty temu, iro III napisał:

Mam nadzieję, że jej nie "zawiścisz",

a stwierdzasz jedynie fakt, swymi dziełami zasłużyła na to po wielokroć. 

Oczywiście, że nie. Szkoda, że tak późno bo wiekowa już jest i nie zaszaleje zbytnio.

Tomuś górą, a inni niech się uczą 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Moderatorzy

Nowiny ze Świata . Tom Hanks.

Pełen akcji i pięknie zrobiony western, ale kompletnie niewciągający. Cały czas wieje nudą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

5 godzin temu, stench napisał:

Pełen akcji i pięknie zrobiony western, ale kompletnie niewciągający. Cały czas wieje nudą.

Jeżeli jest pełen akcji to jak może cały czas wiać nudą.  Proszę wytłumacz bo nierozumiem.

Stranger things sezon 4 , drugi set:)

2 odcinki ale kolosy po dwie i dwie i pół godziny każdy. Dlatego jest trche dluzyzn i hmm ,, przesycenia dziwnymi rzeczami" ?

Mimo wszystko kocham ten serial. Tam jest wszystko co mnie bierze i sprawia, ze przenosze się w czasie do pieknych lat dziecinstwa. A scena w której wiodącą rolę gra gitara i ,,master of puppets" metallicy kupili mnie totalnie !!!

Tak samo składam pokłony za dźwięki kate Bush,  które są obecne w całym 4 sezonie!

Czy będzie 5 sezon ?  Noo wygląda na to że tak.  Nie będę protestował 😀

Polecam 

• Moderatorzy
19 godzin temu, Krzychu72 napisał:

Proszę wytłumacz bo nierozumiem.

Zobacz sam. Jest na Netflixie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"Baptist" serial Netflix - bardzo fajny 4/5. Dobrze znać głównego bohatera z serialu "The Missing" 1 i 2, ale nie trzeba.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 19.09.2021 o 09:48, Krzychu72 napisał:

GODZILLA VS. KONG - Można obejrzeć. Dobre rozrywkowe kino.

Amerykańskie rozrywkowe sięgnęło dna. Dosłownie. Nie boję się tego słowa użyć, ale rozrywka dla imbecyli.

W dniu 27.06.2022 o 16:06, lolek126 napisał:

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś uznaje Avatara za jakiekolwiek arcydzieło, nawet w sensie rozrywkowym, to ja nie mam do Was już naprawdę pytań.

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś uznaje Avatara za jakiekolwiek arcydzieło, nawet w sensie rozrywkowym, to ja nie mam do Was już naprawdę pytań.
Może wystarczy przywyknąć do tego, że ludzie mają różne opinie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi