Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, kangie napisał:

COBRA z 1986 r.

Tutaj z dobrym dźwiękiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To znaczy widziales pierwszy raz?! 😁

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
28 minut temu, Ajothe napisał:

To znaczy widziales pierwszy raz?! 😁

A gdzie. Z 30 razy oglądałem. A pamiętam ten pierwszy raz. We Włocławku u ciotki na 20-calowym Neptunie. Jakoś końcówka lat 80-tych.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

I ten dźwięk silnika. Chyba V8.

Ukryta Zawartość

@Ajothe i ten kultowy podkoszulek. 😉

8 minut temu, Ajothe napisał:

klasyk...ta fura była przekozacka 😁

Popatrz na tę scenę. Od 1:11 do 1:22.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

10 Oscarów, wytrzymałem pół godziny...

Żaden Żółtek nie dostał? To damy mu do oporu.

Kiedyś Oscara dostał Angielski pacjent. To był najchujowszy film, jaki widziałem. Ale ten go przebił.

Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że role się odwróciły i poszukiwania niezłego filmu trzeba zaczynać od nominacji malin. 

Wtedy można przeoczyć „Duchy Inisherin”, a to absolutnie piękny film.
4 godziny temu, Froju napisał:

Ja tego "piękna" tam nie zauważyłem. Szukaliśmy go razem z żoną. Niestety ale dla mnie nieciekawy. 

U mnie pod młotem ostatnio Lawrence of Arabia. Coś wspaniałego, przez całe 4h nie ma ani jednego nudnego/kiepskiego momentu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie skończyliśmy z żoną oglądać. Piękny, przejmujący, smutny.

10 godzin temu, Froju napisał:

ps. Warto odpalić projektor i audio, szkoda tych kadrów i muzyki na mały ekranik.

Edytowane przez burz
W dniu 15.03.2023 o 23:54, skynyrd napisał:

10 Oscarów, wytrzymałem pół godziny...

Żaden Żółtek nie dostał? To damy mu do oporu.

Kiedyś Oscara dostał Angielski pacjent. To był najchujowszy film, jaki widziałem. Ale ten go przebił.

Polecam oglądać dłużej albo nawet do końca 🙂

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

W dniu 18.03.2023 o 23:14, broniasz napisał:

Powoli Nic Cage wstaje z kolan.Najpierw Mandy,potem Świnia a teraz Nieznośny Ciężar Wielkiego Talentu na C+.

Świnia to bardzo przeciętny film. Gdyby zagrał nieznany aktor to przeleciał by nie zauważony. Oczywiście Cage miał wcześniej gorsze filmy, ale tym nie poprawił swojego wizerunku. Nieznośny Ciężar Wielkiego Talentu zapowiada się dobrze po zwiastunie. Myślę, że obejrzę i będzie lepiej  🙂

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

43 minuty temu, daru0105 napisał:

Świnia to bardzo przeciętny film. Gdyby zagrał nieznany aktor to przeleciał by nie zauważony. Oczywiście Cage miał wcześniej gorsze filmy, ale tym nie poprawił swojego wizerunku. Nieznośny Ciężar Wielkiego Talentu zapowiada się dobrze po zwiastunie. Myślę, że obejrzę i będzie lepiej  🙂

Świnia to znakomity film.

Spojleròw nie oglądam z wyjątkiem Grrr.

The Burnt Orange Heresy (2019) - Prime

Uuu... rzadko spotykany dziś klimat. Dobry film. Poziom 7/10.

Przy okazji, przypomniał mi się inny, podobny pod względem klimatu.

The Time Being (2012)

Niedoceniony. Przeszedł bez echa, a to zdecydowanie wyższa półka 9/10.

Nie każdemu się spodobają. Takie klimaty trzeba kochać, a poza tym ważna jest chwila. Odczucia nie zawsze będą takie same. Na tym polega magia takich filmów.

Tak czy inaczej polecam, zwłaszcza ten drugi.

Edytowane przez Mrok
  • Redaktorzy

Krótki opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ad Astra 2019

Pozbawiony typowych wodotrysków, dobry film. Negatywne komentarze na filmwebie zwalają z nóg i jednocześnie wystawiają nam świadectwo. Gustaw Holoubek opowiadał kiedyś o swoim spotkaniu z górnikami: "Panie my tu przyszliśmy obejrzeć bajkę!". Do dziś nic się w tym względzie nie zmieniło. Większość populacji ludzkiej biegnie owczym pędem za tzw. trendami, które mają do zaoferowania jedynie chwilową iluzję lub kolejne kłamstwo. Najbardziej utopijne, pozbawione sensu teorie i ciągłe marzenia o wielkości mają sens, czysty realizm już nie. Chcemy odkrywać inne światy (haha), a jednocześnie w ciągu całej naszej historii nie nauczyliśmy się życia w symbiozie z resztą ekosystemu. Jedynie co nam się udało, to permanentne niszczenie naszej pięknej planety. Końcówka tego filmu daje do myślenia, ale to próżny trud. U 1% widzów wzbudzi może chwilową refleksję, reszta nie dostrzeże w tym obrazie nic.

Ps. Na samą myśl o spotkaniu z inną cywilizacją dostajemy sraczki z napięcia. Warto jednak zastanowić się, czym byśmy się mogli podzielić z bardziej roztropną rasą. 😉

Wzajemną nienawiścią? Naszą oszalałą zachłannością? Chęcią dominacji i panowania nad słabszymi? Pogonią za zyskiem, bogactwem i sławą?

Jeden wielki smutek. Poza nielicznymi wyjątkami, jako gatunek jesteśmy jednym, wielkim nieporozumieniem. 😉

Edytowane przez Mrok
W dniu 10.03.2023 o 10:46, Neon47 napisał:

"Wściekłe psy" na Amazon Prime Video.

Bardzo dobry debiutancki film Quentina Tarantino.

10/10

Najlepszy film QT

-----

"Maestro na wyspie" (Netflix, serial 9odc) - jak ktoś lubi takie filmy to będzie zadowolony.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

"Johnny" (film polski, Netflix) - bardzo dobrze się ogląda.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 16.03.2023 o 13:14, Froju napisał:
W dniu 16.03.2023 o 07:24, 5maniek napisał:
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że role się odwróciły i poszukiwania niezłego filmu trzeba zaczynać od nominacji malin. 

Dzięki. 

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

W dniu 22.03.2023 o 22:10, Mrok napisał:

Ad Astra 2019

Podzielam wszystkie przemyślenia.

Zwracam też uwagę na liczne "zasmaczyste" smaczki w trakcie.

Wystąpiła tylko jedna wybitna bzdurka techniczna - lot w skafandrze z blachą,-tarczą w ręku, przez pierścienie Saturna...naprawdę, mogli sobie darować...

Widząc główną obasdę, można by pomyśleć o Armagedonie, czy Kosmicznych Kowbojach 😉, ale nic z tego, obejrzałem najlepsze, wytrawno-gatunkowe S-F od...bardzo dawna.

Nie cudzołóż i nie kradnij (2022)

Na ogół nie oceniam gniotów. Dziś każdy wybiera to co chce, a ja nie mam parcia na to, żeby kogoś urazić. W wypadku tego hmm... "dzieła", zrobię wyjątek. Ten film, to mało wyszukane, perwersyjne machanie ch*jem, stworzone w ściśle określonym celu. Straszna bieda.

1 godzinę temu, iro III napisał:

Wystąpiła tylko jedna wybitna bzdurka techniczna - lot w skafandrze z blachą,-tarczą w ręku, przez pierścienie Saturna...naprawdę, mogli sobie darować...

Fakt, ten fragment był przezabawny. 😉

Edytowane przez Mrok
  • Pokaż nowe odpowiedzi