Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiedziałem że mieliśmy takiego zawodnika:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobry, mroczny i klimatyczny, bez fruwających flaków.

Ukryta Zawartość

A co CAMERON ma wspólnego z PROMETEUSZEM ??? :)

Nic, kolega wczesniej wspomnial o Cameronie to sie do tego odnioslem. jak sie nie myle rezyserem prometeusza jest Ridley Scott. Pozdro.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Skoro Keanu Reeves wziął się za reżyserkę i powstał http://www.filmweb.pl/film/Man+of+Tai+Chi-2013-638036 to chyba nie może być to zły film (?).

Fabuła może i nie jest powalająca i nieco podobna do "wejście smoka" ale fani sztuk walk na pewno nie będą zawiedzeni bo jest na co popatrzeć i co podejrzeć od mistrzów.

Ciekaw jestem jak się będzie prezentował obraz 47 Roninów, zajawka wielce obiecująca

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+2+%28rosyjski%29-31688

acha, zapomniałem dodać, lubię jak samuraje gadają do mnie po rosyjsku bo wtedy wszystko rozumiem ;-)

A co CAMERON ma wspólnego z PROMETEUSZEM ??? :)

No właśnie, he he :) Nie wiem co mnie z tym Cameronem naszło, ale mniejsza z tym.

Polowanie na łowcę - Przed wypożyczeniem skutecznie mnie powstrzymywało nazwisko Cage w obsadzie,

bo już dawno przestałem w to wierzyć, że ten facet jeszcze w czymś znośnym kiedykolwiek zagra.

W końcu z braku laku to wziąłem jako gratis przy wypożyczeniu trzech filmów i się okazało...

że ten gratis z tym Cagem był najlepszy z wszystkich, które tego dnia u siebie miałem.

Zaskakująco dobre aktorstwo w wykonaniu Pana Klatki, jeszcze lepsze w wykonaniu Johna Cusacka,

historia może i banalna, ale za to oparta na faktach, co zupełnie zmienia odbiór całego obrazu.

Reguła milczenia - Pomarszczony i sztywny Redford w czymś co miało chyba być thrillerem.

Obok zombie Redforda wystąpił jakiś irytujący przygłup, który pasował do tego filmu jak do świni siodło.

Do tego naiwna historyjka jakich już milion nakręcono i ta niczym na ich tle się nie wyróżnia,

no może poza tym, że tutaj średnia wieku całej obsady wynosi jakieś 78 lat, a grają 50 latków.

Stoker - Przewidywalny do bólu od samego początku do samego końca, a tak poza tym, to może być.

Przyzwoicie zagrany, nie przynudza, może i niczym nie zaskakuje, ale też i niczym nie denerwuje.

Milioner - Polski film z 1977 roku, może ktoś jeszcze nie widział, to szczerze polecam.

Zwłaszcza miłośnikom Gajosa, który po raz kolejny udowadnia, że jest aktorem z najwyższej światowej półki.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Układ Zamknięty" - przerażający film. Aż strach do Polski przyjeżdżać po takim seansie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Seksmisja jeszcze straszniejsza! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"White House Down" - równie głupi co Olympus Fallen ale wydaje mi się, że aktorstwo chyba lepsze, mniej sztywniactwa.

Naprawdę fajnie się oglądało, szybka akcja, strzelaniny, polecam na weekendowy seans.

Co do "Grawitacji" to podobno sam Lucas (czy Cameron) nie może się nachwalić.

Edytowane przez il Dottore

Właśnie wróciłem z kina. "Grawitacja" (2D) - rzeczywiście niezłe widowisko.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Moderatorzy

ASSAULT ON WALL STREET - Atak na Wall Street

Ukryta Zawartość

facet wydymany przez system, prawo i korporacje mści się na białych kołnierzykach przez które stracił wszystko, film smutny ale dobry, za bohatera trzymamy kciuki i chcemy by znalazł naśladowców

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

ASSAULT ON WALL STREET - Atak na Wall Street

Ukryta Zawartość

facet wydymany przez system, prawo i korporacje mści się na białych kołnierzykach przez które stracił wszystko, film smutny ale dobry, za bohatera trzymamy kciuki i chcemy by znalazł naśladowców

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przyłączam się do entuzjastycznych opinii o"Grawitacji".Ale obowiązkowo w 3D!Jak nie przepadam za masówką z Hollywood to ten film robi oszałamiające wrażenie ze względu na obrazy Kosmosu i widok Ziemi z Kosmosu.Wrażenie porównywalne z premierą" Odysei kosmicznej 2001 "w latach 70.To nie jest klasyczny film Si-Fi,raczej katastroficzny rozgrywający się na orbicie w 2014r.Głównym bohaterem jest jeśli tak można powiedzieć grawitacja a właściwie...jej brak!

To trzeba koniecznie zobaczyć ale tylko w 3D.

Ukryta Zawartość

dobry - i rzeczywscie "wybijanie" to dobra metoda na uzdowienie - ba bardzo dobra - bo przy skorumpowaniu władzy i politykow bialy kolmierzyk zuje się pewniej jak szef mafii wiec jest i groźniejszy ale jak by zawitalo prawdopodobieństwo "wybicia" to troszku by utemperowalo większość przestepcow w kolmierzykach a ta reszte niereformowalna... no coz trzeba "wybic" żeby nie szkodzila, dobry film chociaż koncowka typowo filmowa

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Przyłączam się do entuzjastycznych opinii o"Grawitacji". To trzeba koniecznie zobaczyć ale tylko w 3D.

Właśnie wróciłem z seansu w IMAXie. Fabuła banalna, ale widoki i efekty specjalne....!!!! Rewelacja. Pójdę jeszcze raz, żeby na spokojnie, już bez śledzenia akcji pooglądać te widoki. Ciekawe było to, że przez niemal cały film czułem się jak kosmonauta :) Ciemna sala, bezmiar kosmosu na ekranie - super. Juz mam wyobrażenie, jak tam jest na górze.

A może pójdę do Arkadii na 4D? Ktoś był? Warto?

Zaciekawiliscie mnie tym filmem grawitacja wiec chyba tez sie wybiore :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wczoraj odświeżyłem sobie nieco zapomniany American Beauty,genialny Spacey,genialna Bening,genialny film.Pozycja obowiązkowa dla tych co jeszcze nie widzieli,Mendes zrobił film,który chyba nigdy się nie zestarzeje.Zdecydowanie polecam-można oglądać co 5-7 lat;)

l'enfant sauvage

Film jest przedni i swietne aktorstwo...

R.I.P.D. - bezpretensjonalna luzacka komedia, fajne efekty specjalne. obłędne aktorstwo Jeffa Bridgesa.

Polecam na weekendowy seans z pifffkiem w ręku.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

R.I.P.D. - bezpretensjonalna luzacka komedia, fajne efekty specjalne. obłędne aktorstwo Jeffa Bridgesa.

Polecam na weekendowy seans z pifffkiem w ręku.

A jak napisałem że to fajny film to niektórzy zaczęli puszczać bańki nosem ;-)

Jak zwykle, zaproponuję coś starszego z kinowo/telewizyjnych produktów, ale nieprzeterminowanego ;-)

Czyli z 2010r. "Nie bój się ciemności" http://www.filmweb.pl/film/Nie+b%C3%B3j+si%C4%99+ciemno%C5%9Bci-2010-490788#

Film co prawda powinien trafić do tematu o horrorach, ale że ostatnio go oglądałem ....

Mimo tego że przewidywalny to oglądalny, tak bym to ujął.

Ja się nie mogę doczekać Gravity. Niestety - u nas we wsi premiera dopiero 8 listopada.

Chcę pójść do IMAX'a, nie do zwykłego kina, bo ponoć wypas efekty.

Fajnie będzie, bo jeszcze nigdy w życiu w IMAX'ie nie byłem. :)

Na Sandrę Bullock tak lecisz :)

Czy na dziadka: George Clooney

Obsada niezła:Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Efekty pochwalił Cameron

Oglądałem zwiastun i nie wydaje się to film aż tak warty obejrzenia.

Sandra lata w kombinezonie po kosmosie.....i udaje gwiazdę na Oscara

Efekty...efekty...efekty..Hollywood kasa dolars $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Może lepiej powtórzyć sobie blade runner ? czy coś podobnego? :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

elizjum - dobry film akcji sci-fi (mam mniejsza tolerancje na bledy w sci-fi)

pacific rim - mimo ze to sci-fi nie polecam typowa efekciarksa bajka dla dzieci

chwilowy brak działalności w audio.

W dniu 18.10.2013 o 07:17, gość napisał:

Dobre:-)

Tylu przed Tobą film widziało i mówią że wielce O.K., a Ty widziałeś tylko zwiastun i mówisz że nie wart obejrzenia.

Dokladnie tak jak mowisz, podobaja mi sie takie komentarze :-)

W dniu 17.10.2013 o 21:35, il Dottore napisał:

Ja się nie mogę doczekać Gravity. Niestety - u nas we wsi premiera dopiero 8 listopada.

Chcę pójść do IMAX'a, nie do zwykłego kina, bo ponoć wypas efekty.

Fajnie będzie, bo jeszcze nigdy w życiu w IMAX'ie nie byłem. :)

To wrazenie bedzies zmial przednie, przynajmniej tak jak ja to odczulem kiedy bnylem poraz pierwszy w IMAXIE:_)

• Pokaż nowe odpowiedzi