Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.03.2015 o 11:22, gość napisał:

A ja to właśnie uwielbiam, jak jest dobrze zrobione.

Nie dla Ciebie w takim razie takie ,, demony akcji'' jak np. Rzeź Polańskiego:-)

Tam to dopiero nic się nie dzieje!

Po co się zabierasz za taki serial z Twoimi upodobaniami?

Rzeź z tego co kojarzę nie jest serialem i nie trwa 40 godzin. No chyba że o jakąś inną Rzeź się rozchodzi.

Zabrałem się za ten serial, bo wszyscy dookoła o nim gadają, na forum, w robocie, przy piwie, wszędzie podnieta, to mówię spróbuję zobaczę.

Spróbowałem zobaczyłem i dziękuję. Chyba nie ma jeszcze przymusu, że każdemu musi się podobać to samo?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Polecam serial ,, W cieniu'' produkcji rumuńskiej dla HBO.

W ubiegłym tygodniu się zaczął.

Świetna robota. Prosty, nieskomplikowany a wciągający.

Niedawno oglądałem serial Ray Donovan. Prawie ten sam temat. Historia człowieka wykonującego brudną robotę, głównie odzyskiwanie kasy dla mafii.

Tylko w Rayu w bogatych stanach dla ludzi ze świecznika, a w biednej Rumunii dla prymitywnego lokalnego bossa karków.

Jakże inne obrazy a niby o tym samym. Fajne porównanie tych realiów.

Polecano mi tutaj The Wire i nie zawiodłem się, każdy sezon trzyma wysoki poziom.

House Of Cards 3 sezon - inny od poprzednich serii, spokojniejszy, zaraz po obejrzeniu byłem rozczarowany, ale po kilku dniach już nie:-). Niech tylko nie ciągną tego do 5, 6 sezonu!

Teraz "biorę" The Walking Dead..., zobaczymy co to warte;-).

The Walking Dead pierwszy sezon wg mnie genialny. Dalej robi się telenowela. Niestety to się zapowiada tasiemiec na 10 sezonów, co zresztą sami twórcy przyznali. Polecam Sons of Anarchy!

House of Cards 3 obejrzane - w porównaniu z poprzednimi sezonami mydlana opera, ale można zobaczyć.

To ktoś widział, serial zrobiony przez amazon? Z trailera i opinii na filmwebie może być fajny:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

House of Cards 3 obejrzane - w porównaniu z poprzednimi sezonami mydlana opera, ale można zobaczyć.

To ktoś widział, serial zrobiony przez amazon? Z trailera i opinii na filmwebie może być fajny:

A ja się zawiodłem na 3 sezonie zrobił się melodramat. Jestem na nie.

chwilowy brak działalności w audio.

Może być ciekawie:

Les Temoins/Świadkowie - Detektyw Sandra Winckler prowadzi śledztwo w sprawie profanacji grobów. Sprawca pozostawia zwłoki w eleganckich, świeżo wybudowanych domach. W trakcie śledztwa Winckler natrafia na zdjęcie legendarnego stróża prawa, Paula Maisonneuve'a, i przekonuje mężczyznę, by wrócił do pracy. Detektywi rozpoczynają współpracę. Choć różni ich niemal wszystko, łączą siły, by wspólnie rozwikłać zagadkę tajemniczego bywalca cmentarzy. Wkrótce na jaw wychodzą mroczne sekrety z przeszłości Maisonneuve'a.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obejrzałem, niezły, polecam :)

Ukryta Zawartość

Teraz "biorę" The Walking Dead..., zobaczymy co to warte;-).

Jeśli lubisz klimaty zombie będziesz usatysfakcjonowany. Nie bierz na serio stwierdzeń, że kolejne sezony są słabe, są inne. W każdym serialu tak jest:)

The Walking Dead pierwszy sezon wg mnie genialny. Dalej robi się telenowela. Niestety to się zapowiada tasiemiec na 10 sezonów, co zresztą sami twórcy przyznali.

Długość ma swoje uzasadnienie w komiksie na podstawie, którego serial jest kręcony.

"Better Call Saul" się rozkręca! :)

Już widać zaczątki spółki Saula i łysego. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

House Of Cards faktycznie coś nudnawy ten 3 sezon, już kilka razy przykimałem w trakcie oglądania. Dobrze że The Wire mam jeszcze 4 sezony przed sobą, a ten trzyma poziom.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Skończyłem w końcu drugi sezon Ray Donovan (oglądanie przerwałem jesienią) - świetny! Trochę naciągany ale ogólnie b.wysoki poziom. Drugi sezon chyba lepszy od pierwszego, fajnie że będzie trzeci.

Ukryta Zawartość

obejrzałem, niezły, polecam :)

Ten serial chyba jeszcze "leci" czy już był koniec?

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jeśli lubisz klimaty zombie będziesz usatysfakcjonowany.

Paradoks - nie lubię, ale serial mi podszedł, nawet bardzo, bo jak wszyscy pewnie zauważyli, zombie są tylko pretekstem do zwrócenia uwagi na inne sprawy. Właśnie kończę 4 sezon i nie nudzę się.

Właśnie obejrzałem 16 odcinek 5 sezonu The Walking Dead - rewelacja. Skiba, jeśli jesteś w stanie poczekać na zakończenie 5 sezonu, to dopiero wtedy zacznij oglądać:)

I masz rację, głównie właśnie chodzi o ten "pretekst":)

Właśnie skończyłem drugi sezon Broadchurch i jestem w pełni usatysfakcjonowany :) Świetny, trzymający w napięciu i nie rozwleczony (tak, jak np. pierwsze dwa sezony The Killing) serial. I te widoki!

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jeżeli było to warto przypomnieć bo serial jest bardzo dobry. Skandynawowie wiedzą jak robić dobre kryminały.

Bron / Broen / The Bridge

Ukryta Zawartość

MV5BMTM3NjQyMTAwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDQ2Mjc0OQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_AL_.jpg

Ukryta Zawartość

House Of Cards faktycznie coś nudnawy ten 3 sezon

Ja sadzę że wręcz przeciwnie!!!

W filmie nakręconym rok temu (ostatni sezon) przewidziano co będzie w polityce w obecnym roku. Pewnie zamiast scenarzystów wzięli porządnych strategów politycznych do opracowania fabuły :)

A ja się zawiodłem na 3 sezonie zrobił się melodramat. Jestem na nie.

Politycy też mają prywatne życie i to też nie jest bez wpływu na ich publiczna działalnośc. Skupienie się na osobach pozwala też zrozumieć resztę ich działań. No chyba ze się lubi polityczne strzelanki a to co innego ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja sadzę że wręcz przeciwnie!!!

W filmie nakręconym rok temu (ostatni sezon) przewidziano co będzie w polityce w obecnym roku. Pewnie zamiast scenarzystów wzięli porządnych strategów politycznych do opracowania fabuły :)

Politycy też mają prywatne życie i to też nie jest bez wpływu na ich publiczna działalnośc. Skupienie się na osobach pozwala też zrozumieć resztę ich działań. No chyba ze się lubi polityczne strzelanki a to co innego ;)

Zgadzam się. Mi osobiście bardzo podobał się ostatni sezon. Przez cały sezon nie wiedziałam dokładnie w jakim kierunku to zmierza, końcówka powaliła mnie na kolana.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Zgadzam się. Mi osobiście bardzo podobał się ostatni sezon. Przez cały sezon nie wiedziałam dokładnie w jakim kierunku to zmierza, końcówka powaliła mnie na kolana.

Niby temat zamknięty ale nie wiem czy jednak nie ruszy z tak trudnego punktu kolejny sezon :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ruszy, ruszy, jestem tego prawie pewna :-D Najlepsze jest to, że kiedyś lubiłam Franka, a teraz życzę mu losu Joffa ;-)

Edytowane przez Keef'98

Najlepsze jest to, że kiedyś lubiłam Franka, a teraz życzę mu losu Joffa ;-)

A po co ten spojler?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

A po co ten spojler?

Nie ma tu ani jednego spoilera. Napisałam, że nie lubię Underwooda.

Napisałam, że nie lubię Underwooda.

A ja jestem przed 3-cim sezonem i mam sporą empatię;)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Pokaż nowe odpowiedzi