Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Już było?

na razie jestem po 5 odcinka i zastanawiam się czemu o tym serialu tak mało się mówi - świetny pomysł, świetne postacie (plus dobre aktorstwo) może trochę naiwnych wątków - ale jaka adernalina!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie wczoraj skończyłem ze swoją (chyba tylko dlatego ze razem oglądaliśmy skończyłem to). I tak do połowy nawet był spoko ale później zaczynał mnie irytować. Z odcinka na odcinek robił się coraz bardziej sztuczny i przewidywalny. Miarka się przebrała przesadzili i w konsekwencji serial stał się słaby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chwilowy brak działalności w audio.

Właśnie wczoraj skończyłem ze swoją (chyba tylko dlatego ze razem oglądaliśmy skończyłem to). I tak do połowy nawet był spoko ale później zaczynał mnie irytować. Z odcinka na odcinek robił się coraz bardziej sztuczny i przewidywalny. Miarka się przebrała przesadzili i w konsekwencji serial stał się słaby.

Ile tych odcinków jest?

Na Netflixie podają ze 13 a Filmweb 15

Ps Drugi sezon podobno juz jest...

Większość ostatnio oglądanych preze mnie seriali kończy się w podobny sposób, albo po prostu urywa się bez dalszego ciągu.

I to mocno psuje końcową ocenę takiego serialu.

Ile tych odcinków jest?

Na Netflixie podają ze 13 a Filmweb 15

Ps Drugi sezon podobno juz jest...

13 na netflixie. Netflix podobno je przerabial więc być może skrocil do 13.

chwilowy brak działalności w audio.

Możecie się śmiać, ale mnie wciągnął turecki serial, który "leci" w telewizyjnej dwójce: Meandry Uczuć.

Myślałem, że to jakaś kolejna opera mydlana w stylu seriali brazylijskich, a tu miłe zaskoczenie.

Ciekawa akcja, oryginalny klimat, no i piękne kobiety, a zwłaszcza główna bohaterka. ;-)

Zapomniałem dodać - naprawdę bardzo dobra gra aktorska.

Edytowane przez soundchaser

Możecie się śmiać, ale mnie wciągnął turecki serial, który "leci" w telewizyjnej dwójce: Meandry Uczuć.

Myślałem, że to jakaś kolejna opera mydlana w stylu seriali brazylijskich, a tu miłe zaskoczenie.

Ciekawa akcja, oryginalny klimat, no i piękne kobiety, a zwłaszcza główna bohaterka. ;-)

Zapomniałem dodać - naprawdę bardzo dobra gra aktorska.

o gustach się nie dyskutuje ale powiem szczerze że tego tutaj sie nie spodziewałem :))))). Wracając do normalności :)))))) - skończyłem Wersal (obydwa sezony) - dobry! Można łyknąć trochę historii - ktoś wie kiedy (czy) 3 sezon? Edytowane przez jgx

Proponuję obejrzeć kilka pierwszych odcinków chociażby na vod.tvp.pl i ocenić. :)

Oj tam oj tam. Ja tam kiedyś oglądałem nawet jeden meksykański... ;-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Proponuję obejrzeć kilka pierwszych odcinków chociażby na vod.tvp.pl i ocenić. :)

Nie osłabiaj mnie - teraz ogladam Altered Carbon i nie mam czasu na takie pierdy (oczywiście pierdy dla mnie - ja wole inne klimaty) ten Altered Carbon po pierwszym odcinku dla mnie OK - bardzo przypomina expanse ale jak dla mnie to plus Edytowane przez jgx

To jest tak jak z kablami. Sceptyk nie ma czasu na sprawdzenie, bo z góry wie, że nie mają wpływu na brzmienie.

Ja też myślałam że to pierdy, ale przypadkowo obejrzałem jakieś dwa odcinki i tak mnie wciągnęło, że zacząłem oglądać od początku na vod. ;-)

Nie osłabiaj mnie - teraz ogladam Altered Carbon i nie mam czasu na takie pierdy (oczywiście pierdy dla mnie - ja wole inne klimaty) ten Altered Carbon po pierwszym odcinku dla mnie OK - bardzo przypomina expanse ale jak dla mnie to plus

Dobrze żeś przypomniał mi o tym serialu

dzis w wiacie autobusowej widziałem plakat reklamujący ten serial a ze podobny do Expanse to plus duży

(ciekawe kiedy sezon 3 w/w Expanse?)

W końcu jakiś pożyteczny wątek. To tu dowiedziałem o serialu "Endeawour". Właśnie oglądam 5 sezon i jestem zachwycony. Dziś o 20.10 na Ale Kino+ HD kolejny odcinek.

Dobrze żeś przypomniał mi o tym serialu

dzis w wiacie autobusowej widziałem plakat reklamujący ten serial a ze podobny do Expanse to plus duży

(ciekawe kiedy sezon 3 w/w Expanse?)

Carbon strasznie zjechali np. na jakbyniepaczec. W sumie jakoś tragicznie się tegi nie ogląda. Od The Expanse dużo słabsze. Ale przy koszmarnie nierównym Star Treku wypada już całkiem, całkiem.

Carbon strasznie zjechali np. na jakbyniepaczec. W sumie jakoś tragicznie się tegi nie ogląda. Od The Expanse dużo słabsze. Ale przy koszmarnie nierównym Star Treku wypada już całkiem, całkiem.

..nie ma co czytać recenzji....a dlaczego? ...a dlatego, że Recenzent może mieć inny gust niż My...Trzeba dać szanse danemu serialowi ,przynajmniej dwa odcinki i oglądać jak Nas wciągnie.... :)

Panowie rewelacją Carbon nie jest ale ogląda sie dobrze

Jak zauważyłem reżyserem tego serialu jest Sapochnik który reżyserował co niektóre odcinki z "Gry o Tron" a to zobowiązuje :)

Carbon strasznie zjechali np. na jakbyniepaczec.

jjeśli poziom merytoryczny tego kanału odpowiada poziomowi nazewnictwa (jego) to dziękuje za takie recenzje. Wole obejrzeć i przekonać się sam, a co niektórzy mogą posiłkować się opinią na jakby coś tam :))))
jjeśli poziom merytoryczny tego kanału odpowiada poziomowi nazewnictwa (jego) to dziękuje za takie recenzje. Wole obejrzeć i przekonać się sam, a co niektórzy mogą posiłkować się opinią na jakby coś tam :))))
Nazwa kanału jest akurat bardzo zabawna i raczej świadczy o inteligencji autorów. Co do opinii to sam jej nie podzielam, mogę jednak ją zrozumieć bo Carbon zapowiadał się na serial z ekstraklasy a jest przeciętnym, miejscami niezłym patrzydłem, jednym z wielu. Ja nie kieruję się opiniami innych ale lubię je poznawać - choćby na użytek polemiki. Np. nie podzielam zachwytów nad Dark, który z miejsca stał się serialem otoczonym niemal religijnym kultem. Dla mnie to metafizyka dla ubogich.

na HBO ostatnio sobie próbowałem zapodać:

1. Californication - kolega w pracy polecał a ja poległem na 3 czy 4 odcinku, straszna mizeria i płycizna, scena gdy duchovny wymiotuje na obraz... wymiękłem.

2. Brytania - zasnąłem już na pierwszym odcinku ;)

no więc oglądam od początku twin peaks.

Nazwa kanału jest akurat bardzo zabawna i raczej świadczy o inteligencji autorów. Co do opinii to sam jej nie podzielam, mogę jednak ją zrozumieć bo Carbon zapowiadał się na serial z ekstraklasy a jest przeciętnym, miejscami niezłym patrzydłem, jednym z wielu. Ja nie kieruję się opiniami innych ale lubię je poznawać - choćby na użytek polemiki. Np. nie podzielam zachwytów nad Dark, który z miejsca stał się serialem otoczonym niemal religijnym kultem. Dla mnie to metafizyka dla ubogich.

Wyjasnij proszę tą "metafizykę dla ubogich" w Dark? Czym ten serial zasłużył na takie określenie.
Wyjasnij proszę tą "metafizykę dla ubogich" w Dark? Czym ten serial zasłużył na takie określenie.
Pomysł, że wchodzimy w tunel i wchodzimy do innego czasu na przykład. Wszystkie te napuszone sentencje, przesadna powaga(tam w ogóle nie ma poczucia humoru, wszyscy mają kamienne, smutne oblicza). Te schematy jak z opery mydlanej tzn. młodszy brat twojej dziewczyny okazuje się twoim ojcem i takie tam. Ten serial ma kilka dobrych punktów ale do wybitnych produkcji, np. Pozostawieni albo Twin Peaks 2017, mu daleko.

A propos - wg mnie bardzo słabego - pomysłu z tunelem to w PRL powstał taki film dla młodzieży pt. Pierścień Księżnej Anny. Więc jak oglądałem Dark to cały czas chodziły mi po głowie takie myśli. Gdzie to się, kurka, dzieje? W NRD? Tylko żeby się nie przebili do Czechosłowacji bo jeszcze trafią na Arabellę.... ;-)))))

Z brakiem humoru w Dark się zgadzam. Takie typowe niemieckie podejscie:) Jednakże zdjęcia, muzyka, gra aktorow jest naprawdę na najwyższym poziomie. Co do pomysłu z podróżą w czasie to wg mnie te tunele to bardzo ciekawy pomysł, tym bardziej, że w pierwszym sezonie tak naprawdę nie wyjaśniono jak to wszystko ma działać (i bardzo dobrze:).

Ale przecież Dark miał zabawne momenty, jak np niezbyt lotny policjant mający obsesję na punkcie satanistów. Czy podejrzenia śledczych o chińskich agentach, zbitych z tropu ubraniami "Made in China":)

Nie wymagajmy od takiej produkcji rzucania sucharami na lewo i prawo, jak w tych głupotach od Marvela :)

Ale przecież Dark miał zabawne momenty, jak np niezbyt lotny policjant mający obsesję na punkcie satanistów. Czy podejrzenia śledczych o chińskich agentach, zbitych z tropu ubraniami "Made in China":)

Nie wymagajmy od takiej produkcji rzucania sucharami na lewo i prawo, jak w tych głupotach od Marvela :)

Gorzej jak zapodajesz suchary ze śmiertelną filozoficzną powagą... Co do walorów realizacyjnych serialu to zgoda. Zdjęcia są nawet lepsze niż w Twin Peaks. Generalnie bardzo lubię seriale tego typu dlatego moje rozczarowanie jest większe niż np. w Carbonie, który od razu zapowiada się na cyberpunkową nawalankę i dostajemy towar zgodny z zamówieniem...

MOże ktoś coś powiedzieć o tym serialu ?

Obejrzałem jak na razie dwa odcinki serialu "Counterpart" sensacja z odrobiną fantastyki (dwie rzeczywistości)

trup ściele sie gęsto może nie rewelacja( jakoś "Dom z papieru" moim zdaniem lepszy) ale jak to mówią daje rade :)

Obejrzałem jak na razie dwa odcinki serialu "Counterpart" sensacja z odrobiną fantastyki (dwie rzeczywistości)

trup ściele sie gęsto może nie rewelacja( jakoś "Dom z papieru" moim zdaniem lepszy) ale jak to mówią daje rade :)

Po 6 odcinkach jest co raz lepiej.

coś kurde nie mam szczęścia:

1. Beyond - raczej dla młodzieży;

2. Rzym - może i coś by z tego było ale fatalne jak dla mnie aktorstwo, nie potrafiłem pozbyć się wrażenia że to wszystko strasznie udawane jest

no nic, dzisiaj spróbuję polecane przez Was wielkie kłamstewka i counterpart, może zaskoczy

Panowie mi osobiście "Dark " sie podoba

szczególnie muzykę muszę pochwalić, pasuje do serialu

natomiast serial jest odskocznią od tych hamerykanskich ...tanim kosztem ( tak mysle że drogo to nie wyszło) można cos takie zrealizować

aha pierwsze odcinki mogą lekko zniechęcic lecz dalej jest dobrze no i ciąg dalszy całkiem możliwy

• Pokaż nowe odpowiedzi