Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Krzychu72 napisał:

Obejrzałem ostatnio SQUID GAME. Dla mnie średni. 

Dla mnie też bez rewelacji.

My name już ciekawszy...

My name już ciekawszy...

Jestem w połowie 1 odcinka i nie wiem czy chcę mi się oglądać dalej. Z drugiej strony podobny japoński Alice in Wonderland też się rozkręca powoli.
2 godziny temu, dzarro napisał:
3 godziny temu, jar1 napisał:
My name już ciekawszy...

Jestem w połowie 1 odcinka i nie wiem czy chcę mi się oglądać dalej. Z drugiej strony podobny japoński Alice in Wonderland też się rozkręca powoli.

Jeśli chodzi o Ma name, to rewelacji nie ma.  Jak się jakoś przyzwyczai to potem jakoś idzie 😉 I nawet coś się dzieje... Flaki latają, krew się leje nieco bajkowy . 😉 

Stranger był lepszy. 

Edytowane przez jar1
7 godzin temu, Krzychu72 napisał:

Obejrzałem ostatnio SQUID GAME. Dla mnie średni. 

Nie oglądałem ale patrząc na hype na portalach to mi wygląda na sztuczną próbę wylansowania koreańskiego kina bo netflix nie ma czego puszczać.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

20 minutes ago, Yodzisław said:

Nie oglądałem ale patrząc na hype na portalach to mi wygląda na sztuczną próbę wylansowania koreańskiego kina bo netflix nie ma czego puszczać.

Czym się różni wylansowanie sztuczne od niesztucznego? 🙂

4 godziny temu, jar1 napisał:

My name już ciekawszy...

Zastanawiałem się nad tym serialem, ale myślałem że to będzie podobny poziom. Teraz chyba zmienię zdanie i obejrzę. 

1 godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Zastanawiałem się nad tym serialem, ale myślałem że to będzie podobny poziom. Teraz chyba zmienię zdanie i obejrzę. 

Mnie całkiem fajnie się oglądało seriaal koreański Stranger. Calkiem przyzwoity seial kryminalny, pzryzwoicie zrobiony, ciekawa i specyficzna gra aktorów. No i ten ich język i mimika - niesamowite. Jedno przeciagnięte "aa..a.a aue" a tłumacznia na całe dwie linijki tekstu 😉

Temat korupcja w policji i prokuraturze ...

W dniu 2.11.2021 o 17:49, Kondzio13 napisał:

SQUID GAME, kto nie oglądał niech się cieszy, straszne gówno za przeproszeniem.

Znaczy jest tu polecanych całe morze o wiele gorszych szitów, ale z pewnością zgadza się, dupy nie urywa. Spodziewałem sie ciekawszych gier, a były słabe :-)))

Smuga cienia spowija..;-)

15 godzin temu, AL napisał:

Znaczy jest tu polecanych całe morze o wiele gorszych szitów, ale z pewnością zgadza się, dupy nie urywa. Spodziewałem sie ciekawszych gier, a były słabe :-)))

Nie chodź tylko o gry ale zachowanie bohaterów było mało racjonalne a wręcz głupie. 99, 99% ludzi zrezygnowało by po pierwszej grze gdy okazało się że stawką jest życie. Tak działa instynkt samozachowawczy... Własne życie jest dla człowieka najważniejsze a kasa może być ewentualnie na drugim miejscu. Wojna to pokazała... Ludzie oddawali całe majątki by się ratować. 

W dniu 1.11.2021 o 16:52, Yodzisław napisał:

bo netflix nie ma czego puszczać.

Ciężko nie odnieść wrażenia, że od 2 lat Netflix nie ma już czego puszczać. Wystrzelali się z dobrych produkcji, taka prawda.

8 godzin temu, broniasz napisał:

Chciałbym podziękować koledze, który polecił serial pana NWR Za Starzy na Śmierć,nie mogę się oderwać.

Był potencjał, ale te przeciąganie scen to wg mnie przekroczyło granicę po której stało się manieryczne. To nie poziom np. genialnego Powiększenia Antonioniego. Wymiekłem na drugim odcinku.

Przy okazji. Jeżeli chcecie wypas "film" na ponad 2h to polecam Godless sprzed paru lat - pierwsze dwa odcinki to wypas na poziomie i w klimacie Bez przebaczenia Clinta. Dalej nie oglądajcie - zjazd po równi pochyłej...

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Chciałbym podziękować koledze, który polecił serial pana NWR Za Starzy na Śmierć,nie mogę się oderwać.
8 odcinek to niezły wycisk. Trochę szkoda, że 2 ostatnie trochę odstają. Ale i tak to unikat.
Był potencjał, ale te przeciąganie scen to wg mnie przekroczyło granicę po której stało się manieryczne. To nie poziom np. genialnego Powiększenia Antonioniego. Wymiekłem na drugim odcinku.

Przy okazji. Jeżeli chcecie wypas "film" na ponad 2h to polecam Godless sprzed paru lat - pierwsze dwa odcinki to wypas na poziomie i w klimacie Bez przebaczenia Clinta. Dalej nie oglądajcie - zjazd po równi pochyłej...
Refn robi własną odmianę kina mitycznego o nowych bogach, którzy zstępują na ziemię z billboardów i telebimów i wprowadzają nowy porządek w świecie symulacji. To jest antyhumanistyczna sztuka - więc i normy czasowe są antyludzkie...

Właśnie skończyłem oglądać serial Niewinny. Bardzo dobry hiszpański kryminał. Jeden z lepszych jakie oglądałem ostatnio. Polecam.

W dniu 6.11.2021 o 17:37, Kondzio13 napisał:

Nowy Narcos, zapowiada się ciekawie...sprawdzona marka.

Pierwszy sezon był mistrzowski, drugi już gorzej....zobaczymy ten trzeci.

19 godzin temu, dimo1 napisał:

Trzeci sezon jest OK, jestem już w połowie

Też oglądam - kozacki! 🙂

Polecam też "Inwazję" obejrzałem pierwsze 5 odcinów, całość wyjdzie do 10 grudnia (10 odcinów). Dobre SF, choć potwornie skażone przez SJW. Mamy więc obowiązkowego Murzyna, kobieta dowodzi japońskim(!!!) statkiem kosmicznym (prędzej piekło zamarznie!!!) a kretyn tłumacz przekłada jej stanowisko jako "kapitanka" (coooooooooooooooo?). "Kapitanka" oczywiście jest lesbijką. Ale, jeśli odfiltrować tę obowiązkową daninę na rzecz wszechwładnych Eskimosów, to serial sam w sobie jest spoko. Teraz zrobię sobie przerwę i kolejne 5 odcinów obejrzę ciurkiem w grudniu. Obecnie czas na Fundację (mam już 8 odcinów). Zobaczymy, co SJW zrobili najlepszego z Asimovem.

W dniu 9.11.2021 o 04:05, AL napisał:

Jestem przy drugim odcinku North Water. Póki co, nawet daje się oglądać.

Zawiódł mnie. Popłuczyny po Terrorze. Ale Colin Farelka - BOSKI!!! To jest majstersztyk, co on odwalił.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

15 godzin temu, il Dottore napisał:

Polecam też "Inwazję" obejrzałem pierwsze 5 odcinów, całość wyjdzie do 10 grudnia (10 odcinów). Dobre SF, choć potwornie skażone przez SJW.

Serial z potencjałem, to fakt, choć ja jestem przy 4 odcinku i póki co serial bije chyba wszelkie rekordy w kategorii "rozkręcam się powoli" :-))) Dziś 5-ty odcinek, jak dalej więcej miejsca będzie zajmować rodzinna rozkmina o tym, jak pan chce zostawić panią z dziećmi, to jak pragnę zdrowia, chyba odpuszczę :-(.

15 godzin temu, il Dottore napisał:

Zawiódł mnie. Popłuczyny po Terrorze. Ale Colin Farelka - BOSKI!!! To jest majstersztyk, co on odwalił.

Tak, kiedy pisałem, że niezły byłem na początku, dalej było słabiej, a skojarzenia z Terrorem, jak najbardziej prawidłowe. Co do farelki, to też prawda. Nigdy jakoś za nim nie przepadałem, ale tu jego rola jeszcze jakoś ratuje ten serial.

• Pokaż nowe odpowiedzi