Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Berlin Station" - nie jest to Homeland, ale może się podobać zwolennikom wszędobylskich agentów CIA... ;)

Ukryta Zawartość

To jest dużo lepsze niż MATRXI! o jaaa już się zabieram za ten serial.

Tez się zdecydowałem. Tym bardziej ze jest bluray. I jakość wideo bardzo dobra.

chwilowy brak działalności w audio.

NIkt nie przypomniał, że w listopadzie zaczęła się kontynuacja 4 sezonu Wikingów?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Planeta ziemia 2 - dobry i bardzo dobrze zrealizowany. Warto obejrzeć.

The OE po 3 odcinkach jestem również ciekawy.

I podsumowanie 2016 jeśli chodzi o platformę z serialami w Polsce.

1. Netflix

Długo nic

2. Hbo.

Planeta ziemia 2 - dobry i bardzo dobrze zrealizowany. Warto obejrzeć.

...chyba "OA".... :) jesli chodzi o "OA" to ciekawy i tajemniczy...

Nieźle zakręcony... polecam.

"Holistyczna agencja detektywistyczna Dirka Gently'ego"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vikingowie no co tu sie dzieje w tej kontynuacji 4 sezonu to jest poezja.

Grand Tour - 7 odcinek nareszcie pokazał na co stac stara ekipe Top Gear

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Vikingowie no co tu sie dzieje w tej kontynuacji 4 sezonu to jest poezja.

Grand Tour - 7 odcinek nareszcie pokazał na co stac stara ekipe Top Gear

No właśnie,bo do tej pory miałem wrażenie,że to nie jest program motoryzacyjny.

Właściwy tytuł to The OA.

I bardzo mi się podobało jak Staxy są widoczne w czwartym odcinku przy odsłuchu nagrań z eksperymentów ...

Początek bardzo dobry ale im dalej, tym dla nastolatków...

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Właściwy tytuł to The OA.

I bardzo mi się podobało jak Staxy są widoczne w czwartym odcinku przy odsłuchu nagrań z eksperymentów ...

Początek bardzo dobry ale im dalej, tym dla nastolatków...

Chodzilo o the OA. Dalsze odcinki trochę gorzej a końcówka niesatysfakcjonująca ale i tak warto było obejrzeć.

A za tydzień "Seria Niefortunnych Zdarzeń". Znowu na netflix. Zobaczymy co to będzie.

Edytowane przez antymalkontent

No właśnie,bo do tej pory miałem wrażenie,że to nie jest program motoryzacyjny.

bo nie jest :)

Tez się zdecydowałem. Tym bardziej ze jest bluray. I jakość wideo bardzo dobra.

planeta ziemia rewelacyjna

zresztą wszystko z ser dejwidem jest świetne :)

Ktoś widział pierwszy pilota? Bo nie wiem czy zabierać się za to Emerald City?

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Ktoś widział pierwszy pilota? Bo nie wiem czy zabierać się za to Emerald City?

Też myślę sprawdzić. I tak na razie nie ma nic nowego w najbliższych dniach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jutro premiera serialu TABU zapowiada sie obiecująco.

Ukryta Zawartość

W dniu 8.01.2017 o 17:06, gość napisał:

Czekając na Tabu oglądam serial The Crown.

Bardzo dobry.

Zasłużenie ma tak wysokie noty.

Ukryta Zawartość

...a nie mówiłem.... ;) ... znaczy pisałem... :)

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Właśnie ten serial dostał zdobył wczoraj Złote Globy dla najlepszego serialu dramatycznego:

,,Najlepszym serialem dramatycznym został wybrany debiutant "The Crown", który można oglądać w Netfliksie. To opowieść o tym, jak Elżbieta II zostaje królową Wielkiej Brytanii. Serial jest elegancki, świetnie zrobiony i dopracowany, po mistrzowsku zagrany i naprawdę trudno się od niego oderwać. Doskonale spisuje się w nim Claire Foy jako Elżbieta II - aktorka także została wyróżniona podczas gali jako najlepsza aktorka w serialu dramatycznym.''

http://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,21217250,zlote-globy-2017-rozdane-film-la-la-land-bierze-wszystko.html#MT

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek nowego serialu HBO ,, Pustkowie''.

Bardzo dobry. Ja akurat jestem miłośnikiem czeskiego kina ale ten serial powinien podejść wszystkim. Mroczny, ze świetnymi zdjęciami i jeszcze lepszą grą aktorów.

No i w odróżnieniu od większości naszych produkcji tu dialogi są świetnie słyszalne.

O ile do serialu The Crown idealnie pasuje słowo ,, elegancki'' to Pustkowie jest jego przeciwieństwem i jest niezwykle ,, nieelegancki''. Mroczny, brudny, bez nadziei. Wszystko tu jest szare, brudne i złe.

Każdy wydaje się mieć coś na sumieniu. Ten serial ma klimat i wciąga w niego widza.

W dniu 9.01.2017 o 07:31, gość napisał:

No i w odróżnieniu od większości naszych produkcji tu dialogi są świetnie słyszalne

To jest zmora polskich produkcji. Przecież to nie jest problem od wczoraj,a jak widać dalej z tym nic nie robią.

To jest zmora polskich produkcji. Przecież to nie jest problem od wczoraj,a jak widać dalej z tym nic nie robią.

Nooo.

Jak byłem w kinie na ostatnim Pitbullu (grali w UK) to myślałem że nie trafi.

Żebym w UK na polski film poszedł i ku.... nic nie rozumiał, co mówią.....

A najlepiej się jeszcze ogląda z kobietami polskie filmy.Cały czas pilot w ręce i kiedy są dialogi to jest daj głośniej,a jak jakaś akcja to jest ucisz. ;)

Polscy dźwiękowcy chyba adiofilami nie są.

Raczej bieda i skąpstwo się kłania. Czytałem kiedyś wywiad z człowiekiem, który zajmuje się zgrywaniem dźwięku do filmów w Stanach. Zgrywaniem czyli ostatnim szlifem. To znaczy wyregulowaniem poziomów i brzmienia wszystkich ścieżek i odpowiednim przypisaniem do poszczególnych kanałów. Wszystko to w dużym pomieszczeniu o akustyce i wyposażeniu analogicznym do sali kinowej (przypuszczam, że dla edycji na płytę robi się to jeszcze raz, w studiu o akustyce i nagłośnieniu zbliżonych do typowego pomieszczenia "kina domowego). Porządne zgranie filmu to około godziny pracy na minutę filmu i kosztuje ciężkie pieniądze. Na szybko nie znalazłem tego wywiadu, ale trafiłem na inny - rozmowę z przedstawicielem Toya Studios o udźwiękowianiu polskich filmów. Dwa wymowne fragmenty:

"założenia klientów nie są najlepsze. Nie mając pieniędzy na pełne zgranie, czyli 100-130 godzin, proponują nam 30-60. W takiej sytuacji trzeba pracować cztery razy szybciej, co nie zawsze jest możliwe."

"Obecnie nie wszystkie filmy są zgrywane. Na 47 produkcji zrealizowanych w ubiegłym roku niecała połowa była zgrywana."

Ja po prostu sram na polskie kino, więcej się nie dam nabrać.

Jak puszczą w TV, to sobie obejrze a jak nie to nie.

Oglądam właśnie ten serial, Pustkowie.

Całkiem fajny, życiowy taki.

Edytowane przez RAF77
W dniu 9.01.2017 o 07:31, gość napisał:

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek nowego serialu HBO ,, Pustkowie''.

Bardzo dobry. Ja akurat jestem miłośnikiem czeskiego kina ale ten serial powinien podejść wszystkim. Mroczny, ze świetnymi zdjęciami i jeszcze lepszą grą aktorów.

No i w odróżnieniu od większości naszych produkcji tu dialogi są świetnie słyszalne.

A gdzie go widziałeś? Można go gdzieś pobrać?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ja zaraz zaczynam oglądać Taboo.

• Pokaż nowe odpowiedzi