Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, slawek.xm napisał:

Dlatego właśnie piszę , że nikła 🙂

vaya con Dios

No pacz Pan!

Jesteśmy świadkami cudu!

Jest twoja odpowiedź do wpisu który został zniknięty.

Dowód na istnienie Boga, czy nadprzyrodzone względy u moderacji?

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

ok , ale czy to jest jakiś dowód na to, że Bóg ulepił Adama z błota/gliny/pyłu/prochu?

Historia Narodu Wybranego wpisana jest w dzieje świata , nie może być inaczej i zarysy historyczne bądź wydarzenia są w Biblii w wielu miejscach

wiele też wydarzeń opisanych w Biblii cały czas czeka na naukowe potwierdzenie

ale Koledzy chyba nie po to czytamy Biblię by uczyć się na pamięć daty walki Dawida z Goliatem , czy sytuacji politycznej plemion koczowniczych w momencie rozpierdzielenia przez Mojżesza tablic z Dekalogiem ?

Czy historia Hioba to jego duchowe zmagania z Bogiem i własnymi słabościami czy ważniejsza jest data połkniecia i wyplucia , do jakiego gatunku należała rybka i kiedy się urodzili zmarli Hiob jego rodzina i biedny wieloryb 🙂

Naprawdę bądźmy poważni

zresztą uważajcie sobie co chcecie ale darujcie sobie przekonywanie mnie w tej sprawie

Jeśli chodzi o Hioba to byś się bardzo zdziwił ile tam jest informacji  ważnych również do ciebie .

Co do ryby to raczej Jonasz a nie Hiob .

Co do stworzenia ludzi z prochu , dlaczego miało by być inaczej ? Jeśli czytasz PŚ i widzisz jak spełniły  się proroctwa  na Babilonie ,Egipcie , Panu Jezusie i na dniach ostatnich w których przyszło nam żyć , to czemu miałby Bóg kłamać co do uczynienia człowieka z prochu ziemi ???

Czy to że nie rozumiesz lub nie wierzysz , ma kluczowe znaczenie w dziele stwórczym ? 
200 lat temu gdyby ktoś powiedział, że ludzie będą mogli pisać na forum lub dzwonić do siebie mieszkając tysiące kilometrów od siebie , to pewnie by go spalili może na stosie. 

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

No pacz Pan!

Jesteśmy świadkami cudu!

Jest twoja odpowiedź do wpisu który został zniknięty.

Dowód na istnienie Boga, czy nadprzyrodzone względy u moderacji?

jesteś dziwakiem , może komunistą który nienawidzi prawdy . witaj w naszym temacie  ....

=======================

Dziś naukowy już wiedzą że życie powstało z rąk Boga  ......Ale boją sie o tym pisać .......

ale my tu sie nie boimy ,życie to dzieło Boga jest ......

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bartik napisał:

Jeśli chodzi o Hioba to byś się bardzo zdziwił ile tam jest informacji  ważnych również do ciebie .

Co do ryby to raczej Jonasz a nie Hiob .

Co do stworzenia ludzi z prochu , dlaczego miało by być inaczej ? Jeśli czytasz PŚ i widzisz jak spełniły  się proroctwa  na Babilonie ,Egipcie , Panu Jezusie i na dniach ostatnich w których przyszło nam żyć , to czemu miałby Bóg kłamać co do uczynienia człowieka z prochu ziemi ???

Czy to że nie rozumiesz lub nie wierzysz , ma kluczowe znaczenie w dziele stwórczym ? 
200 lat temu gdyby ktoś powiedział, że ludzie będą mogli pisać na forum lub dzwonić do siebie mieszkając tysiące kilometrów od siebie , to pewnie by go spalili może na stosie. 

Nie próbujesz nawet mnie zrozumieć

poza tym gdybym pisał o Hiobie i Jonaszu byłoby to spójne

pisanie o wielorybie zamiast Jonaszu zmusza do myślenia, w końcu jesli mamy Biblię brać dosłownie i historycznie jak Ty to robisz wieloryb jest równie ważną postacią co Hiob i Jonasz. 🙂 

wszystkie stworzenia ,rosliny , zwierzeta nie powstały w drodze ewolucji ....to wszystko zostało stworzonje przez boga  ....

i taka jest prawda . 

i prawdą jest iż istota zwaną Bogiem istnieje  ...... i ona to stworzyła rzycie 

rzycie nie powstało w komunie . zaden  komunista nic dobrego nie stworzył . jedynie głud i smierc.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

Nie próbujesz nawet mnie zrozumieć

poza tym gdybym pisał o Hiobie i Jonaszu byłoby to spójne

pisanie o wielorybie zamiast Jonaszu zmusza do myślenia, w końcu jesli mamy Biblię brać dosłownie i historycznie jak Ty to robisz wieloryb jest równie ważną postacią co Hiob i Jonasz. 🙂 

Może i nie rozumiem ciebie .

Ryba nic nie wnosi w temacie tego co się stało z Jonaszem , raczej wiele mówi o tym że człowiek znający Boga bał się wypowiadać jego wyrok Niniwczykom ,gdyż byli okrutni a on sam przecież miał tam iść . Ta historia pokazuje również , że Bóg jest miłością gdyż ci mieszkańcy okazali skruchę i Bóg odstąpił od wykonania planu . 

Edytowane przez Bartik

jesli piszecietu o bibli to doprowadzi was to jedynie do debilizmu .Bowiem biblia nie jest ksiega stworzenia swiata a jedynie ksiega jak panowac nad ludzmi .

temat brzmi ...czy bóg istnieje a nie czy biblia to prawda  bo biblia w 95 procentach to klamstwo .

Temat niejest o biblii !!!!!!!! Nie jest o żydowskich kłamstwach !!!!!!!! A o Bogu 

cała ta żydowska biblia to skradzione stare  opowiesci z innych regionów zapisane przez żydów jako swoje  . jedno wiekie kłamstwo żydowskie .Ta cała biblia .

Wiec tu nie gadamy o żydowskich kłamstwach a o bogu .

jak karp po zydowsku ...a gdzie oni wczesniej karpia jedli ?

czy wiecie że żydzi myslą że stwożyli Polske ? naprawde oni tak myslą .

Edytowane przez atmeg
Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, Bartik napisał:

Ryba nic nie wnosi w temacie tego co się stało z Jonaszem

jak to ? przecież jest w Biblii więc jak możesz ją odrzucać? 🙂

A poważnie....widzisz absurd zajmowania się rybą a absurdu zajmowania się tym z czego człowiek został ulepiony już nie?

8 minut temu, slawek.xm napisał:

jak to ? przecież jest w Biblii więc jak możesz ją odrzucać? 🙂

A poważnie....widzisz absurd zajmowania się rybą a absurdu zajmowania się tym z czego człowiek został ulepiony już nie?

Nie mówię że nie było ryby i nie odrzucam tego , dla mnie ważna jest postawa Jonasza ,Niniwczyków i reakcja Boga . 
Pierwiastki jakie ma ciało ludzkie znajdziesz również w prochu ziemi , ale nie to jest najważniejsze .Jakie ma to znaczenie ? Są ważniejsze sprawy jak np uświęcanie imienia Bożego i spełnianie jego woli . 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 26.07.2024 o 22:06, Bartik napisał:

tu jest rodowód Jezusa ,spisał go lekarz Łukasz , pewnie to też podważysz ? Zobacz sam koniec lini rodowodowej . Ciekawe co wymyślisz teraz ? Przypowieść ,mit , symbolika czy co jeszcze ? Nikomu nie udało się podważyć tej lini rodowej . 

🙂

"Pewnie większość z Was jest przekonana, że Jezus był Żydem. Niestety jesteście w poważnym błędzie. Tak naprawdę Jezus był czystej krwi Aryjczykiem!"

link od @TomekL3

https://ciekawostkihistoryczne.pl/2012/06/13/jezus-chrystus-nie-byl-zydem-byl-aryjczykiem/

...to tak jako przeciwwaga do niepodważania 🙂 🙂 🙂 

W dniu 4.08.2024 o 12:21, slawek.xm napisał:

🙂

"Pewnie większość z Was jest przekonana, że Jezus był Żydem. Niestety jesteście w poważnym błędzie. Tak naprawdę Jezus był czystej krwi Aryjczykiem!"

link od @TomekL3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...to tak jako przeciwwaga do niepodważania 🙂 🙂 🙂 

Aryjczyk (niem. Arier) („rasa panów”) – termin przejęty i używany przez nazistów niemieckich w jego fałszywej koncepcji ras związanej z ludami mówiącymi językami indoirańskimi z rozszerzeniem na ludy posługujące się językami indoeuropejskimi. Od 1845 rasa aryjska została zdefiniowana jako pozytywna antyteza narodu żydowskiego, natomiast treść terminu naginano stosownie do potrzeb polityki rasistowskiej w okresie III Rzeszy.

Ukryta Zawartość

Coś się Wam kompletnie pojebało za przeproszeniem oczywiście 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Aryjczyk (niem. Arier) („rasa panów”) – termin przejęty i używany przez nazistów niemieckich w jego fałszywej koncepcji ras związanej z ludami mówiącymi językami indoirańskimi z rozszerzeniem na ludy posługujące się językami indoeuropejskimi. Od 1845 rasa aryjska została zdefiniowana jako pozytywna antyteza narodu żydowskiego, natomiast treść terminu naginano stosownie do potrzeb polityki rasistowskiej w okresie III Rzeszy.

Ukryta Zawartość

Coś się Wam kompletnie pojebało za przeproszeniem oczywiście 😉

Ty czytałeś ten link? Sławek to napisał prześmiewczo. Jak tam zaglądniesz to się dowiesz, ze tak twierdzili faszyści...jak można komentować i nie czytać?????

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 4.08.2024 o 12:30, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pewnie dlatego był obrzezany ?

Kto ? Dlaczego tu piszesz mój kolego?

Pisz o jazzie ewentualnie o komunizmie  ale tu ? 

Starzejesz sie i szukasz wytłumaczenia dla swojego istnienia? Komunizm nie dał Tobie odpowiedzi ? nic dziwnego ,nie znajdzesz ich tam .Witaj mój  kolego .

Nie istniejemy od tak sobie bez przyczyny  ,dostaliśmy to istnienie od bogów  .

Może nie znamy odpowiedzi , dlaczego ? Ale wiemy że dostaliśmy  swoje życie od bogów .

Edytowane przez atmeg
  • 3 tygodnie później...
W dniu 24.06.2007 o 12:35, chris77 napisał:

Kto udowowni mi że istnieje a kto że nie istnieje?

Na tym polega wiara,ze nie ma dowodu.
Wierzący w coś wierzą.
Gdyby wiedzieli,byłaby to wiedza.
Wiedzący coś wiedzą.

W dniu 5.08.2024 o 19:40, Jacchusia napisał:

.jak można komentować i nie czytać?????

jak zwykle

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 11.08.2024 o 18:13, atmeg napisał:

Starzejesz sie i szukasz wytłumaczenia dla swojego istnienia? Komunizm nie dał Tobie odpowiedzi ? nic dziwnego ,nie znajdzesz ich tam .Witaj mój  kolego .

Może nie znamy odpowiedzi , dlaczego ? Ale wiemy że dostaliśmy  swoje życie od bogów .

Nie ty będziesz decydować gdzie i co mam pisać . Jeśli to życie dostałeś od bogów ( politeizm ?) to dlaczego marnujesz je na pisanie bzdur ?

Nie ty będziesz decydować gdzie i co mam pisać . Jeśli to życie dostałeś od bogów ( politeizm ?) to dlaczego marnujesz je na pisanie bzdur ?

Bo to tylko jedno z kolejnych żyć.
W dniu 11.08.2024 o 18:13, atmeg napisał:

Atmeg więcej pokory , nawet apostoł Tomasz miał wątpliwości,  choć z całą pewnością nie był komunistą. 

Poza tym trzeba Tobie wiedzieć,  iż wielu ludzi wierzących, którzy przeżyli holocaust oraz drugą wojnę światową stracili wiarę w Boga .

Dlaczego(?) , tego chyba nie muszę nikomu tłumaczyć. 

Ja osobiście wierzę w Boga , niemniej doskonale rozumiem wątpliwości,  a nawet argumenty tych , którzy nie wierzą w istnienie Siły Wyższej/Sprawczej.

Nikt z nas nie ma monopolu na rację i wiedzę , nikt z nas nie jest doskonały- wszyscy błądzimy. 

17 minut temu, MSki napisał:

..jeśli się tak poważnie zastanowić i przeanalizować wszystkie za i przeciw, to powinno się dojść do jednego jedynego wniosku - bogiem jest czas

Na mieście mówią,  że czas miał swój początek,  natomiast Bóg jest wieczny .😉🙂

PS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Ty też balowałeś na mazerszipie, czy może byłeś chłopem z prowansji z XIII wieku?  

Możliwe, nie sprawdzałem tego.
Kim byłeś w poprzednim wcieleniu?

Nie sprawdzałem kim byłem ostatnio, ale np. byłem pradziadkiem mojej żony od strony jej matki. Patrząc na zdjęcie pradziadka jestem faktycznie do niego podobny. W ogóle mam z obecnie moją żoną kilka wspólnych inkarnacji. Często się umawialiśmy na wspólne doświadczenie, mamy też wspólne wyższe Ja.
..jeśli się tak poważnie zastanowić i przeanalizować wszystkie za i przeciw, to powinno się dojść do jednego jedynego wniosku - bogiem jest czas

Czasu nie ma.
Na mieście mówią,  że czas miał swój początek,  natomiast Bóg jest wieczny .

PS

Ukryta Zawartość

Gdyby uczono ludzi kim naprawdę są nie byłoby holokaustu.

Ukryta Zawartość

20 minut temu, TomekL3 napisał:

Nie sprawdzałem kim byłem ostatnio, ale np. byłem pradziadkiem mojej żony od strony jej matki. Patrząc na zdjęcie pradziadka jestem faktycznie do niego podobny. W ogóle mam z obecnie moją żoną kilka wspólnych inkarnacji. Często się umawialiśmy na wspólne doświadczenie, mamy też wspólne wyższe Ja.

To już jakaś sodomia z gamonią 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.