Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

taki kaprys Boży. Jednemu da drugiemu nie.

Na tym polega niezrozumienie okoliczności właśnie.

Dosłowność zaburza wiarę.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

<br />Da temu, kto prosi<br />

"You can't petition God with a prayer".

A co jesli Twoj przyjaciel okradnie Cie, wykorzysta Twoja zone i napluje Ci na twarz, nadal go bedziesz ''kochac''?

Kochaj nieprzyjacioły swoje. Zło dobrem zwyciężaj.

Dlaczego u zwierząt które powstały w okresie kambru istnieje tylko 20 genów HOX a u zwierząt które powstały później jest ich nawet dwa razy więcej.

W okresie pomiędzy 530 - 480 milionów lat temu , pierwsze zwierzęta miały po 13 genów HOX , następnie podzieliły się dwukrotnie , co dało początek większej liczbie genów HOX , która wynosiła 52 geny .Część genów z tamtego okresu się zmutowała oraz zmieniła , inne zanikły ( w lapidarnym skrócie )

A teraz Ty mi powiedz , czemu myszy i ludzie mają po 48 genów HOX i czy to by oznaczało , że przodkiem człowieka są myszy ?

Piotr

Na tym polega niezrozumienie okoliczności właśnie.

Dosłowność zaburza wiarę.

Dokładnie! Bóg w Biblii jest właśnie taki. Daje ludziom, którzy niby na to nie zasługują a odbiera tym którzy go wyznają. To jest właśnie ta łaska biblijna. Tu chodzi o coś głębszego, chodzi o tzw. paradoks duszy, mówiąc inaczej pewne prawdy "duszy" (lub wiary - zależy od podejścia) można najszybciej opisać paradoksem sprzeczności.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

A co jesli Twoj przyjaciel okradnie Cie, wykorzysta Twoja zone i napluje Ci na twarz, nadal go bedziesz ''kochac''?

Nadal, bo wiem że robi to człowiek, któremu również tak robiono.

Niezmienia to faktu, że odizolował bym go od społeczeństwa by chronić innych i jego samego przed nim samym.

można najszybciej opisać paradoksem sprzeczności.

jestem nawet za Edytowane przez slawek213

W okresie pomiędzy 530 - 480 milionów lat temu , pierwsze zwierzęta miały po 13 genów HOX , następnie podzieliły się dwukrotnie , co dało początek większej liczbie genów HOX , która wynosiła 52 geny .Część genów z tamtego okresu się zmutowała oraz zmieniła , inne zanikły ( w lapidarnym skrócie )

A teraz Ty mi powiedz , czemu myszy i ludzie mają po 48 genów HOX i czy to by oznaczało , że przodkiem człowieka są myszy ?

Widzisz. Napisałeś Że część genów zmutowała zmieniła sie oraz znikały. Same to zrobiły. To nie Bóg je zmutował i zmienił.

Napisałeś że pewne geny znikły.

Po co Bóg miałby tworzyć pewne geny żeby później miały znikać? Możesz mi to wytłumaczyć?

Poza tym skąd ten dziwny pomysł że myszy są przodkiem człowieka?

Jakim pokrętnym sposobem doszedłeś do takich wniosków.

W genetyce jest bardzo prosty sposób ustalenia kto był przodkiem kogo. W genach śmieciowych istnieją pewne mutacje po których możemy poznać czy jakiś gatunek postał wcześniej czy później. Geny te nie kodują żadnej informacji a więc mogą swobodnie mutować bez wpływu na zdrowie osobnika.

Jeżeli pewna mutacja występuje w dwóch gatunkach to znaczy że powstały one po tym jak ta mutacja nastąpiła. Jeżeli w jednym gatunku ta mutacja występuje a w innym nie to oznacza to że ten gatunek który ma tą mutacje jest młodszy od tego który tej mutacji nie ma.

Jest wiele takich mutacji które powstały w różnym czasie.

Przy pomocy kodu genetycznego przy pomocy tych mutacji można określić kiedy powstał dany gatunek i gdzie znajduje się on na drzewie genealogicznym organizmów żywych.

Z tego drzewa tak stworzonego wynika że mysz i człowiek miały wspólnego przodka.

Niezmienia to faktu, że odizolował bym go od społeczeństwa by chronić innych i jego samego przed nim samym.

W koncu cos konkretnego :P Nie zastanawiales sie, ze Bog wlasnie nas ludzi ''odizolowal'' od swojego domu? My jako niedoskolali byc moze jestesmy grozni i moglibysmy Mu w Krolestwie Niebieskim niezle namieszac.. Stad nie zabil Nas a pozwolil dalej zyc liczac na poprawe.. - ale to tylko moje gdybanie..

Edytowane przez robsonic

jestem nawet za

Opowiedz to tym milionom którzy zginęli w II Wojnie światowej.

Gdyby Hitlerowi jako dziecku łeb ukręcić to być może nie mielibyśmy II Wojny światowej i komunizmu w Polsce.

Istnieją ludzie którzy są wcieleniem zła i odczuwanie dla nich miłości i współczucia jest po prostu głupotą najgorszej postaci.

Ktoś kto tego nie rozumie jest po prostu niebezpiecznym idiotą.

Gdyby Hitlerowi jako dziecku łeb ukręcić to być może nie mielibyśmy II Wojny światowej i komunizmu w Polsce.

Istnieją ludzie którzy są wcieleniem zła i odczuwanie dla nich miłości i współczucia jest po prostu głupotą najgorszej postaci.

Gdyby nie Hiltler to bylby ktos inny. Swiat dzieki wojnie miedzy innymi sie rozwijal. Prosze przyjzec sie z bliska wyscigowi zbrojnemu. W Hiroszimie oprocz kwestii militarnej zrobiono pewien okrutny experyment, ktory uswiadomil narodom, ze jak pojda ta droga to zabija cale zycie na ziemii. Wojna sie zakonczyla i panstwa zaczely sie ''rozbrajac''.. Moim zdaniem, nic tutaj na ziemi nie dzieje sie spontanicznie. Kazde dzialanie ma swoj cel, a wnioski sa jednak wyciagane, gdyz ludzie sa jednak ''bogobojni'' i chca zyc mimo iz tutaj na ziemii czasami nie ma latwo.

Edytowane przez robsonic

Kazde dzialanie ma swoj cel, a wnioski sa jednak wyciagane, gdyz ludzie sa jednak ''bogobojni'' i chca zyc mimo iz tutaj na ziemii czasami nie ma latwo.

Ja tam nie jestem bogobojny a chcę żyć :-). Nie wiem co to w ogóle za dziwne połączenie. Wszystko co żywe chce żyć - czy trawa jest bogobojna? Albo taka np. kura?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

W koncu cos konkretnego :P Nie zastanawiales sie, ze Bog wlasnie nas ludzi ''odizolowal'' od swojego domu? My jako niedoskolali byc moze jestesmy grozni i moglibysmy Mu w Krolestwie Niebieskim niezle namieszac.. Stad nie zabil Nas a pozwolil dalej zyc liczac na poprawe.. - ale to tylko moje gdybanie..

Zachęcajaca wizja miłosci do "twórcy" największego na świecie obozu koncentracyjnego.

W tym kontekscie, kapłani to kapo?

Gdyby w czasie wojny Niemców zwalczali bogobojnością a nie karabinami to byśmy teraz zapieprzali w obozach pracy za miskę kaszy a nie pierdoły pociskali w internecie.

W przemocy nie ma nic złego jeżeli jest stosowana stosownie do okoliczności.

Jedynie głupota jest niebezpieczna bezwzględnie niezależnie od okoliczności.

Gdy trzech zwyrodnialców porywa trzy kobiety i przez dziesięć lat je gwałci to nie będę ich obdarzał miłością. Im należy po prostu łeb ukręcić.

Widzisz. Napisałeś Że część genów zmutowała zmieniła sie oraz znikały. Same to zrobiły. To nie Bóg je zmutował i zmienił.

W lakonicznym skrócie opisałem Tobie dostrzeżony przez genetyków mechanizm , który absolutnie nie świadczy o tym , że "geny same to zrobiły ", gdyż to by oznaczało , iż geny myślą , a tak nie jest , co wielokrotnie dawałem temu wyraz w swoich wypowiedziach .

Zamiast Krzysztof przerzucać się pytaniami , na które nawet współczesna nauka nie zna odpowiedzi , lepiej się wspólnie zastanówmy , skąd się wziął KOD ŻYCIA w strukturach DNA ?

>cyferka

Ty razem z jaro_666 strózujesz na tej samej posesji?

A Ciebie , co znowu ugryzło ?

Piotr

Dokładnie! Bóg w Biblii jest właśnie taki. Daje ludziom, którzy niby na to nie zasługują a odbiera tym którzy go wyznają. To jest właśnie ta łaska biblijna. Tu chodzi o coś głębszego, chodzi o tzw. paradoks duszy, mówiąc inaczej pewne prawdy "duszy" (lub wiary - zależy od podejścia) można najszybciej opisać paradoksem sprzeczności.

I na wszystko można znaleźć wytłumaczenie... jak się pogłówkuje.

To komu proponujesz łeb ukręcić?

Zachęcajaca wizja miłosci do "twórcy" największego na świecie obozu koncentracyjnego.

W tym kontekscie, kapłani to kapo?

Chcesz wizyty bandyty w domu czy wolisz by był odosobniony nie ukręcając mu łba.

Wczoraj w wiadomościach mówiono o ciekawym przypadku. Rodzice pewnej chrześcijańskiej sekty odmówili wizyty u lekarza ich dziecka. Dziecko było chore na zapalenie płuc, uznali że wyleczą je modlitwą. Dziecko jednak zmarło, a im postawiono odpowiednie zarzuty. Jak się okazało to już drugi taki przypadek.

Wierzyli, że każda choroba jest następstwem naszych grzechów, a do wyleczenia wystarczy sama modlitwa. Powiedzieli, ze nie wierzą w medycynę.

"Das weisse Band" proponuje oglądnąć ten film

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

będzie pomocny w zrozumieniu dlaczego Hitler był możliwy.

Nie ludzka głupota a brak zrozumienia dla cierpiących (tych których już skrzywdzono) powoduje że z dobrych ludzi robią się zombi, który inaczej nie potrafią jak mścić się: oko za oko ząb za ząb. Zobacz do czego takie myślenie doprowadziło.

Arno Gruen autor książki Der Verlust des Mitgefühls

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako żyd analizuje właśnie ten temat. krzywdy w dzieciństwie i rozdarcie uczuć.

Jeżeli masz dzieci to wiesz do czego prowadzi bezwzgledność i lojalność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W lakonicznym skrócie opisałem Tobie dostrzeżony przez genetyków mechanizm , który absolutnie nie świadczy o tym , że "geny same to zrobiły ", gdyż to by oznaczało , iż geny myślą , a tak nie jest , co wielokrotnie dawałem temu wyraz w swoich wypowiedziach .

Zamiast Krzysztof przerzucać się pytaniami , na które nawet współczesna nauka nie zna odpowiedzi , lepiej się wspólnie zastanówmy , skąd się wziął KOD ŻYCIA w strukturach DNA ?

To może jesteś w stanie mi odpowiedzieć dlaczego Bóg potrzebował 500 milionów lat żeby stworzyć te dodatkowe dwadzieścia kilka genów HOX?

Jak na wszechmogącego to trochę jest powolny.

W ogóle to dlaczego nie stworzył człowieka od razu tylko potrzebował na to 3,5 miliarda lat?

Trzy i pół miliarda lat to zajebiście dużo czasu.

Hussain, Kadafi, Causescu, Mubarak już za burtą. W kolejce czekają Kim, Asad, Castro, Łukaszenka i kilku innych.

Zapomnilaes o Putinie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robsonic

Deszcz sam spada, czyli myśli? ;-)

Deszcz podlega prawom fizyki , a nie inteligentnemu kodowi DNA .

To może jesteś w stanie mi odpowiedzieć dlaczego Bóg potrzebował 500 milionów lat żeby stworzyć te dodatkowe dwadzieścia kilka genów HOX?

Krzysztof nie wymagaj ode mnie , abym odpowiadał za Boga .

Jak na wszechmogącego to trochę jest powolny.

A niby dlaczego miał się śpieszyć ?

W ogóle to dlaczego nie stworzył człowieka od razu tylko potrzebował na to 3,5 miliarda lat?

Jak Bóg zamyślił , tak też uczynił .

Trzy i pół miliarda lat to zajebiście dużo czasu.

Dla Ciebie ,dla nas pewnie tak !

Poza tym skąd ten dziwny pomysł że myszy są przodkiem człowieka?

A dlaczego by nie ? Dopóki ewolucjoniści nie udowodnią pochodzenia człowieka od małpy jest miejsce na każdą hipotezę .

Piotr

Dopóki ewolucjoniści nie udowodnią pochodzenia człowieka od małpy jest miejsce na każdą hipotezę .

Dowody są w zasięgu ręki a są nimi wpisy jacusia, tomusia i jeszcze kilku osobników.

Teraz czekam na falsyfikację tej tezy.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.