Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lechu pomyliłeś się w jednym....Pis obiecywał 3miliony mieszkan

a props teraz mieszkanie ma kosztowac 2 ,2,5 tysiąca metr lece kupic pare mieszkan

Czyli co zbudują 3 mln po 2,5 tys za m2 ? Fajnie. Też chyba kupię ;-).

P.S. Zauważyłem moją pomyłkę, ale milion w tą czy tamtą, co za różnica ;-) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Idzie nowe... :)

"Dlaczego kampania i walka o miejsce w parlamencie jest często taka zacięta? Wcale nie chodzi tu tylko o spory ideowe, światopoglądowe, czy chęć zmieniania Polski. Posada posła to przede wszystkim nawet 25 tysięcy złotych miesięcznie, immunitet i masa innych przywilejów.Każdy poseł i senator otrzymuje co miesiąc 9892,30 zł brutto pensji. To ponad 5 razy tyle, ile wynosić ma w przyszłym roku minimalne wynagrodzenie. Co więcej, wielce prawdopodobnym jest, że na jednym z pierwszych posiedzeń, posłowie przegłosują nowelizację, która sprawi, że kwota poszybuje o kilkaset złotych w górę. Wszystko dzięki odmrożeniu płac w sferze budżetowej."

...

"W sumie, obrotny parlamentarzysta może co miesiąc zarabiać około 27 tysięcy złotych. I wcale nie musi dzielić się tym z fiskusem w takim stopniu, jak "zwykły" obywatel. Wszystko przez kwotę wolną od podatku.

Zwolnione z PIT są bowiem dochody posła, nieprzekraczające 2280 złotych miesięcznie. Oznacza to, że rocznie kwota wolna wynosi ponad 27 tysięcy złotych, czyli prawie 10 razy więcej, niż dla każdego szeregowego pracownika. Fiskus daruje więc parlamentarzystom rocznie ponad 5 tysięcy złotych należnego podatku."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elektorat przepłynąłby do Nowoczesnej no i wtedy trzeba by mieć nadzieję, że nie zapomną tego, co głoszą teraz.

Nowoczesna potrzebuje fachowych kadr a pod względem politycznym jeszcze takich nie mają za wiele. To uczenie się musi trochą potrwać. Mam nadzieję że 4 lata im wystarczą. Pytanie tylko czy Polacy chcą być nowocześni ? W tych wyborach zagłosowali za ciemnogrodem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Filut przypomniałem sobie jak Posłanka Pawłowicz skomlała do Kaczyńskiego swego czasu żeby łaskawie o Niej wspomniał w czasie przedwyborczego spotkania ....

....teraz wiem dlaczego jak to mówią kasa panie kasa ;)

lece kupic pare metrów mieszkania okazja 2 tys metr .....

Oby tymi fachowymi kadrami nie byli skompromitowani czy choćby tylko zblazowani lub zdemoralizowani spadochroniarze.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Oby tymi fachowymi kadrami nie byli skompromitowani czy choćby tylko zblazowani lub zdemoralizowani spadochroniarze.

Polityków nie szkoli się w szkołach. Obracamy się w zamkniętym kręgu. Skompromitowanie jest często efektem walki wyborczej a nie rzeczywistego stanu. Może ci z Nowoczesnej wyszkolą się w ciągu 4 lat ? Nie wiem tylko czy elektorat dojrzał do nowoczesności. Na razie nic na to nie wskazuje. PIS z nowoczesnością ma niewiele wspólnego. Chyba tylko samochody którymi jeżdżą ;-).

Nie wiem tylko czy elektorat dojrzał do nowoczesności. Na razie nic na to nie wskazuje. PIS z nowoczesnością ma niewiele wspólnego. Chyba tylko samochody którymi jeżdżą ;-).

Sukces tej partii jest jednak pewną niespodzianką. Myślę, że trafili na dobry moment i udało im się go wykorzystać. Jeżeli nie będą popełniać większych błędów w następnych wyborach będą mieć 13-15 procent, a to już jest konkretna siła.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli nie będą popełniać większych błędów w następnych wyborach będą mieć 13-15 procent, a to już jest konkretna siła.

To strasznie czarny scenariusz ;-). Na razie z obietnic wyborczych wynikają same błędy, ale może ?

Jeden z najlepszych tekstów na ten temat (z dzisiejszego numeru). Nic dodać, nic ująć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowoczesna potrzebuje fachowych kadr a pod względem politycznym jeszcze takich nie mają za wiele.

Hehehe tak,tak najlepsi fachowcy to Chlebowski,Sikorski i reszta cała z taśm prawdy razem z Bienkowską-super fachowcem.

Pewnie tak będzie.

Nie wstyd wam że głosowaliście na tego pajaca?

Ukryta Zawartość

ten zdrajca miał na myśli Kulczyka?

Ukryta Zawartość

Raczej koledzy wywlekli komusze guru manipulacji i pseudo kopulacji umysłowej.

Nic ponad to.

Dziwić może co najwyżej pewne uwielbienia owej gnidy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Raczej koledzy wywlekli komusze guru manipulacji i pseudo kopulacji umysłowej.

Nic ponad to.

Dziwić może co najwyżej pewne uwielbienia owej gnidy.

Przezabawne gdy próbujesz zwalczać komuchów posługując się językiem i sformułowaniami zaczerpniętymi z komunistycznej propagandy czasów wczesnego Bieruta.

Fakt, nic dodać, nic ująć... :-(

Fakt.

Jeden z najlepszych tekstów na ten temat (z dzisiejszego numeru). Nic dodać, nic ująć:

Ukryta Zawartość

To ten sam Urban?

Ukryta Zawartość

Znalezione na FB :

Obóz dla uchodźców.-

Możliwe że to co tutaj napisze wywoła lawinę komentarzy i znowu wyrobię sobie opinię jaki to jestem zły .... Miałem możliwość wyjazdy do Niemiec wraz z PCK do miejscowości Luchow.

Brak miejsc noclegowym w jednym miejscu sprawił że kilka osób wraz ze mną ( ok 9 mężczyzn i 4 kobiety) trafiliśmy do 1 z 3 ośrodków dla uchodźców z Syrii. Spędziliśmy tam trochę czasu i jedną noc. W zasadzie za dużo nie spałem bo była to jedna z niewielu szans aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat uchodźców. Zaobserwować ich zachowanie pogadać z ochroną i wolontariuszami PCK. W ośrodku znajdowało się ok 820 osób z czego troszkę ponad 100 to kobiety i ok 80 dzieci. Reszta do dorosłe chłopy nie koniecznie nastawieni pokojowo i też bardzo ciekawscy.. Wszyscy bardzo dobrze ubrani ze smartfonami. Pomieszani są z 13 różnych nacji/narodów i ponad 90% to wyznawcy allacha. Z racji takiej różnorodności nienawidzą się między sobą i dlatego też dochodzi do wielu ataków z użyciem noża ( noże są nie legalne - mają do dyspozycji tylko plastikowe ale skąd je biorą zaraz wyjaśnię ) My spaliśmy w jednym ze spokojniejszych obozów. Na którym kilka razy w miesiącu dochodzi do gwałtów na kobietach, mężczyzn na mężczyznach i młodych chłopcach, pobić oraz kłuć nożem lub czymś innym.

Czy jest to wynikiem zamknięcia i braku zajęcia..?

Odp. NIE ! Prowadzone są zajęcia nauki języka niemieckiego, angielskiego, przyuczeń do zawodów itp. Ale korzysta z tego tylko 20% osób. ( jak mówili wolontariusze to jest dobry wynik w innych ośrodkach chętnych do nauki jest mniej) Najczęściej na takie zajęcia przychodzą całe rodziny w większości katolickie.. lecz nie zawsze. Które chcą się asymilować i żyć i funkcjonować. Co z resztą? Reszta nie chce asymilacji. Nie biorą udziału w zajęciach nie próbują mówić w innym języku jak swój i nie respektują prawa niemieckiego, natomiast mają coraz większe żądania i oczekiwania.

Skąd noże, papierosy i alkohol na terenie bazy.. po mimo zakazu spożywania... ?

Otóż. Mogą opuszczać bazę. Chodzić do sklepów na dyskoteki itp. Co najczęściej kończy się dla nich wpierdolem od miejscowych, gdyż zaczepiają lokalne dziewczyny.. Skąd pieniądze? Dostają po 150 euro/m-c/os przez pół roku. Później 300 i po roku 600. Oprócz tego mają pełne wyżywienie kosmetyki itd. Identyfikowani są na podstawie identyfikatorów z imieniem i nazwiskiem oraz datą ur. które podali bo większość nie ma dokumentów.

My byliśmy i autobus pod ochroną 24h. Ok. 24 w nocy grupka mężczyzn chciała się do nas dostać. A bardziej do dziewczyn które tam spały.. Jak się rano okazało barak w którym spaliśmy został przez nich uznany za meczet. Więc My wkroczyliśmy na ich ziemię świętą. Jak już wspomniałem nasz obóz był jednym z mniejszych i spokojniejszych ( na jednym zdjęciu - zbiegowisko chwile po interwencji ochrony, jak zaczęli się naparzać między sobą ) W pozostałych obozach na terenie tej gminy większość osób to poprostu bandyci i tam dochodzi to bardzo niebezpiecznych zdarzeń które są na porządku dziennym. W całej gminie która liczy ok 40 tys mieszkańców jest ponad 3,5 tys uchodźców. Ludzie są bardzo przestraszeni.. i boją się o swoje córki, synów, majątki..

I teraz kiedy zobaczyłem to wszystko na żywo a nie z przekazu poprawnych politycznie mediów. Kiedy wiem ile osób chce żyć normalnie a ile nie, oraz kto tam jest.??? i Świadomość że utrzymanie takiego ośrodka ( wyżywienie, prąd, ochrona pracownicy itp. NA miesiąc kosztuje ok 1 mln. euro)

Na myśl przychodzi jedno stwierdzenie oraz pytanie

1. Oni nie są tutaj pokojowo ....

2.. O co tu k**wa jego mać chodzi???? - ale tutaj każdy odpowie sobie sam ...

To ten sam Urban?

Ukryta Zawartość

ten sam.Rownie dobry w dupie jak w gembie.Szacunek dla...Dupy Urbana i Jego Inteligencyji.

podobniez mamusia nie chce, to nasz dudus wszedzie z zona.Cos jak nasz kurdupelek wiecznie z mamusiom.

ktora doradzi... za rączke przytrzyma.

Juz protokolanci z protokołu skarza sie ze nie idzie wytrzymac.

Ukryta Zawartość

ale rzadzi i wscieka rosjan w przeciwientwie to bliskiego rosjanom kurdupla.

Jesli wraczek samolocik wroci do Polski to bedzie znak ze kurdupel w rosji awansował na lejtnanta.

znalazłem tez na FB wielkie gowno ale nie wiem czy wklejic??

To jedz tam mulsik i swoja relacje wrzuc.

I zrob chociaz zdjecia

Ukryta Zawartość

bo chlop zrobil i opisal to co widzial a nie to w co Ty chcesz wierzyc

Ukryta Zawartość

to se moze poczytaj co inny chlop wloch widział na lampeduzie przez trzy lata bedac jedynym doktorem.I sie ustosunkowuj.

mialem ci ja juz okazje czytac rewelacje innego idioty obarczone zdjeciami... tez polskiego i tez wiarygodnego. we wloszech.

co to srali, gwalcili i wyzywali.Sami bandyci .Tyle ze wlosi o niczym nie wiedzieli.

a co do kosciola to przeszkadza ci ze nie było tam ksiedza??twojego??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.