Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dostanie burak to pierwsze co,niech leci i zapłaci.Dzieci chcą jeść.Lepiej zamiast się szwendać i rozrabiać niech się weźmie do pracy....płatnej.Potem niech odda dzieciom,to co winien jest porządny obywatel i przede wszystkim....ojciec.

Studenci do nauki!

Literaci do pióra!

To były hasła partyjnej propagandy w marcu 1968. Organizatorów protestów obrzucano błotem, aby tylko ich obrzydzić w oczach jak najszerszych kręgów publiczności.

Historia powtarza się jako farsa.

Straszne. Przerażające. Ale nie w Europie i to w tej jej szlachetniejszej części. Nie zabarwi się z tego powodu jakiejś wieży, bramy czy innego pałacu w barwach narodowych Pakistanu, nie ma zapowiedzi marszów solidarnościowych z ofiarami i depesz kondolencyjnych na najwyższych szczeblach.

Codzienność, normalka. W dodatku Trzeci Świat...

Taa... ciekawe ile kobiet i dzieci umiera tam rocznie w wyniku przemocy albo wypadków przy pracy. No ale terroryzm "ładniej" wygląda w mediach...

Nadete miny Maliniaka i jego słowotok pełen frazesów nie robią już wrażenia na nikim poza granicami Wolski.

Amerykanie najpierw głupków ostrzegali grzecznie i dyskretnie. Ci zamiast przemyśleć po cichu zaczęli publicznie opowiadać jakieś bzdury. No to przyszły wyraźniejsze i bardziej zdecydowane uwagi na które PiS zareagował w sposób najgłupszy z możliwych. No to PiSowskie buraki dostały żółtą kartkę.

Niestety sytuację widzę raczej w ciemnych barwach, tzn. siły PiSlamu okopią się na swoich pozycjach, a cywilizowany świat oleje ten sojusz narodowych socjalistów z niedobitkami komuny.

Jestem Europejczykiem.

to znaczy ze Pis robi cos dobrego dla obywateli Polski,a nie dla banksterow i innych pijaw,,,,

No pewnie...pozbawienie Polski tarczy bezpieczeństwa USA i przez to wepchnięcie jej w ręcę Rosji, która Polski i Polaków szczerze nienawidzi, na pewno będzie bardzo dobre dla naszych obywateli!! Tak samo pozbawienie kraju wiarygodności finansowej, co oznacza wycofanie się kapitału brak nowego, a to przełoży się na mniej miejsc pracy. Zapewne PiS da ludziom pracę, ale tylko tym ze swoich rodzin. Poza tym brak zaufania do finansów Polski oznacza spadek wartość złotego, a znów to oznacza wzrost kosztów zadłużenia kraju, oraz wzrost cen w zasadzie wszystkich produktów, które kupują Polacy. Z pewnością brak pracy i drożyzna zachęci młodych do dalszej emigracji. Ale za to pozostaną w kraju rodziny żyjące z 500+. Na wódkę wystarczy. Tak, polityka PiS-u z pewnością wreszcie pomoże Polakom.... :-(((

<p>

Czy ogólne potępienie zostało już wydane?Będę czuł się bezpieczniej.Pewno znów obywatele Belgi stali za tym atakiem...

M.Boni przygotowuje projekt uchwały ostro i zdecydowanie potępiający. Inna podobna jemu idiotka w PE przygotowuje projekt uchwały całkowitego zakazu posiadania broni, bo jak wiadomo terroryści islamscy masowo występują o pozwolenia na broń w Belgii.

Poza tym podświetla budynki w kolory belgijskiej flagi, a ruch gejowski zmieni kolory tęczy.

Ogólnie będzie ostry protest. Oficjele przemaszerują w proteście ulicami Brukseli na te okazje zamkniętymi dla ruchu i obstawionymi dwa razy większą od nich liczbą ochroniarzy. Ktoś znowu zaśpiewa piosenkę Lenona i generalnie całe europejskie pedalstwo w rurkowych spodenkach i przyklaskująca im banda pożytecznych idiotów odniesie kolejne triumfalne zwycięstwo wysokiej kultury i tolerancji nad muzułmańskim terroryzmem.

jaka tarcza?jaja sobie robisz?wszystko to działania pozorne,ameryce wisi bezpieczeństwo Polski,ktora jest jedynie karta w grze ameryki z rosja.czas na to spojrzeć bez ciemnych okularow.

po ataku spekulacyjnym,zloty się umacnia,,,,atak odparty, czosnki nie daly rady,gielda w gore,,,cos jeszcze chcesz dodac?

miejsca pracy???mówisz o tych za 1200zl?nawet nie wystarczy na przezycie !!

lepiej żeby takich nie było wcale,,,

Nie wiem jak jest w innych miastach. W duźych miastach w zachodniej Polsce sprzedawca w sklepach zaczyna od ok 2000zl i potem płaca rośnie. Owszem to za mało, ale lepsza praca za 2500zl niż żadna. Znam wiele zachodnich firm, gdzie ludzie zarabiają 5000-15000pln miesięcznie.

Przed PiS-em u władzy euro było po 4pln, dziś jest po 4.25. To jednak wzrost o ok 7%.

Co do bezpieczeństwa kraju to Polska nie jest w stanie obronić się przed ewentualną agresja Rosji. Nie ma takiej opcji. Żaden PiS nic tu nie pomoże. Bez sojuszu z USA i NATO nasz kraj będzie bezbronny.

Możesz z łaski swojej wymienić tego godnego przeciwnika?Bo ja go nie dostrzegam jakoś,może jestem krótkowzroczny?

Nie mogę, bo chyba wyraźnie napisałem, że go nie było. Stąd wygrana PiSu. Jak martwi cię niedostrzeganie nieistniejących rzeczy to poproś o dokończenie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jak dostanie burak to pierwsze co,niech leci i zapłaci.Dzieci chcą jeść.Lepiej zamiast się szwendać i rozrabiać niech się weźmie do pracy....płatnej.Potem niech odda dzieciom,to co winien jest porządny obywatel i przede wszystkim....ojciec.

Z tego co wiem, to płacił i to całkiem niemało; jego dzieciom głód raczej w oczy nie zaglądał.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jakoś sobie nie przypominam by w Pakistanie choć w najmniejszym stopniu wyrażano żal po ofiarach zamachów w Europie...

Taa... ciekawe ile kobiet i dzieci umiera tam rocznie w wyniku przemocy albo wypadków przy pracy. No ale terroryzm "ładniej" wygląda w mediach...

Tylko głupota jest nieśmiertelna. Czego przejawem są tego rodzaju argumenty.

wiatraczek=donosiciel,,,hehe,

mieczem wojujesz,od miecza giniesz.

PIS pokonal komora-bula,pokonal popaprancow,pokonal polskojęzyczne media.

to sa fakty.niewygodne dla niektórych,,,

PIS pokonal komora-bula,pokonal popaprancow,pokonal polskojęzyczne media.

.... i dopiero po tym rozpoczęły się problemy

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z funduszu alimentacyjnego Kongresu? ;)

Oby tylko nie dostał w kartonach po butach. Bo będzie to potwierdzało, że USA szykują w Polsce nowy majdan.

A swoja drogą, kiedyś to związki słały dolary związkowi i bez podejrzeń było, że to CIA. A może i były, tylko zapomniałem.

...i potem płaca rośnie.

Brednia ale co tam.

Przed PiS-em u władzy euro było po 4pln, dziś jest po 4.25. To jednak wzrost o ok 7%.

Uważasz, że to wina PiS, czy tego, że PO idiotycznie przegrało?

Może znajdziesz inne przyczyny.

Bez sojuszu z USA i NATO nasz kraj będzie bezbronny.

Oczywiście, chociaż i tak jest bezbronny.

Żaden PiS nic tu nie pomoże.

KOD, kropka, PO i peesel już tak?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No to może choć Kongres USA go zaprosi na pogadankę jakąś... może o długopisach?

To może być szczególnie pouczająca pogadanka - jeśli będzie nawiązywać do przykładu wyborów prezydenckich z 2000 roku.

Nadete miny Maliniaka i jego słowotok pełen frazesów nie robią już wrażenia na nikim poza granicami Wolski.

Amerykanie najpierw głupków ostrzegali grzecznie i dyskretnie. Ci zamiast przemyśleć po cichu zaczęli publicznie opowiadać jakieś bzdury. No to przyszły wyraźniejsze i bardziej zdecydowane uwagi na które PiS zareagował w sposób najgłupszy z możliwych. No to PiSowskie buraki dostały żółtą kartkę.

Niestety sytuację widzę raczej w ciemnych barwach, tzn. siły PiSlamu okopią się na swoich pozycjach, a cywilizowany świat oleje ten sojusz narodowych socjalistów z niedobitkami komuny.

Wolę miny Pana Prezydenta Dudy niż pantomimy Obamy. A swoja droga ciekaw jest jego miny, gdyby w Polsce obrzucono go bananami.

Szkoda, że nasz prezydent Duda nie dostąpi zaszczytu amerykańskiej nobilitacji, jak inni prezydenci z takich europejskich demokracji jak: Turcja, Ukraina czy Gruzja.

Wyraźnie widać, że Obama nie rozumie Polski. Przecież Kaczyński upodabnia Polskę bardziej do Turcji niż do Węgier.

Znam wiele zachodnich firm, gdzie ludzie zarabiają 5000-15000pln miesięcznie.

Ja też, znaczna część z nich nie płaci podatku w Polsce...oprócz gruntowego i etc..

Brednia ale co tam.

Dlaczego brednie? Znam systemy płacowe i to dość dobrze. Znajoma prowadzi poważne, duże biuro księgowe. Setki znajomych ma swoje firmy. Wiem jakie są płace. Przy czym mówimy o dużych miastach. Nie wiem jak jest w małych miasteczkach. Przypuszczam, że znacznie gorzej, ale tego nikt nie zmieni, ani PIS, ani PO ani nikt inny. W małych miasteczkach nie będzie dużych inwestycji bo nie ma potencjału, nie ma szerokiego dostępu do pracowników, nie ma etosu pracy.

Dziś jest tak, że brakuje dobrych ludzi i firmy starają się ich zatrzymać. Płace rosną i będą dalej rosnąć.

tja, przyleci Trump i zrobi majdan....

Wystarczy debil z brodą i odpowiednie fundusze.

Dlaczego brednie? Znam systemy płacowe i to dość dobrze. Znajoma prowadzi poważne, duże biuro księgowe.

Być może w aglomeracjach typu Wrocław czy Poznań czyli obszary dośc dobrze inwestowane przez ostatnie choćby 8 lat.

Czy bardziej na północ tym biedniej ale mam wrażenie, że skąd możesz to wiedzieć ;)

Zapóźnienia są dość spore i raczej niemożliwe do zniwelowania bez względu na opcję polityczną.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

tja, przyleci Trump i zrobi majdan......ludzie są świeta a nie festiwal science fiction

Nie wiadomo, czy Trump, czy jakiś inny kadencyjny. Są jeszcze tam różne agencje, fundacje i inne takie - z długoletnia praktyką i kartonami lewych pieniędzy.

Wystarczy debil z brodą i odpowiednie fundusze.

Być może w aglomeracjach typu Wrocław czy Poznań czyli obszary dośc dobrze inwestowane przez ostatnie choćby 8 lat.

Czy bardziej na północ tym biedniej ale mam wrażenie, że skąd możesz to wiedzieć ;)

Zapóźnienia są dość spore i raczej niemożliwe do zniwelowania bez względu na opcję polityczną.

Znajomy ma sporą firmę w Szczecinie i w Koszalinie. Inny w Trójmieście. Wiem, że też mają tam problem z dobrymi ludźmi i płacą im coraz lepiej. Mówili, że bezrobocia tam nie ma.

wiatraczek=donosiciel...

Nie dość że bredzisz, to jeszcze kłamiesz. Dowody parszywa i kłamliwa łajzo.

....Szczecinie i w Koszalinie...Mówili, że bezrobocia tam nie ma.

To jest dobry żart, a ja lubię żarty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.