Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ocieplenie klimatu jest faktem. Czy długo czy krótko terminowe to inna sprawa. Jeszcze inną jest wpływ człowieka na to zjawisko, a szczególnie tego w jakim stopniu "winne" są temu auta osobowe.

A ja nie rzucę. Jeśli już to względy "ekologiczne" będą na absolutnie ostatnim miejscu. To zresztą wszystko jest postawione na głowie. Auta osobowe w skali świata dają coś poniżej 1% emisji CO2. Nie szuka się "oszczędności" tam gdzie byłyby najefektywniejsze, a tam gdzie można je najłatwiej narzucić. Niech "ekolodzy" spróbują się doczepić do żeglugi, lotnictwa czy transportu towarowego - i z nimi sobie powalczą...

PO nie mając nic do zaoferowania, nagłaśniała to jako swój wielki sukces. Nie słyszałeś tego? To pewnie nie słyszałeś, że jeszcze wczoraj i dzisiaj w niektórych mediach cieszono się z przyjazdu Timmermansa do Warszawy na osobiste zaproszenie HGW.

A tu nagle źródła unijne mówią,ze nic z tego, nie przyjedzie i nie weźmie udziału ani w Paradzie Szumana, ani w demonstracji KOD-u. Kolejny wielki... sukces PO.

PO ci ojca zabiło, zabrało emeryturę, czy coś jeszcze gorszego??? Ty masz chłopie jakąś fobię na ich punkcie, co by się nie działo to PO i PO. W tej chwili to po prostu wygląda śmiesznie biorąc pod uwagę ich aktualne notowania i to, co robią, a dokładniej to, że robią raczej niewiele.

Jestem Europejczykiem.

Po prostu marksistom nie w smak wszystko co kojarzy się z wolnością - w tym samochód. Dlatego chwytają się byle pretekstu żeby zabronić takiego burżujstwa, albo przynajmniej sztucznie podnieść ceny, żeby ludzie musieli przesiąść się do słusznego klasowo, kolektywnego zbior-komu.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

PO ci ojca zabiło, zabrało emeryturę, czy coś jeszcze gorszego??? Ty masz chłopie jakąś fobię na ich punkcie, co by się nie działo to PO i PO. W tej chwili to po prostu wygląda śmiesznie biorąc pod uwagę ich aktualne notowania i to, co robią, a dokładniej to, że robią raczej niewiele.

Skutkiem 8 lat rządów PO są samodzielne rządy PiS - nie wiadomo jak długo. PO razem z PiS skutecznie niszczyło wielopartyjny system polityczny w Polsce. PO wywołało obecny kryzys polityczny w Polsce. PO to partia obłudy i zła. Do polskiej polityki nie wniosła nic pozytywnego.

Ktoś wie może po co pani nosząca Broszkę poleciała do hameryki? Składanie kwiatów, udział w podpisaniu porozumienia klimatycznego, które i tak tuzy pisuarowskiego intelektu w postaci spadłej szyszki i domorosłego specjalisty energetyka Tchórzewskiego negują do spodu, bo u nas tylko wungiel panie, wungiel a nie jakieś tam środowisko, a ocieplenie klimatu to mit wymyślony nam na złość, spotkania z Polonią na mszach i w kruchtach, narzekanie na opozycję, ze rządzić nie daje - to jest w planie. A jakieś spotkania z hamerykanami na jakimkolwiek szczeblu? Czy tylko poleciała kostiumiki przewietrzyć i hamerykę zobaczyć?

a po co była na gieldzie skoro nie ma o niej pojecia?

Skutkiem 8 lat rządów PO są samodzielne rządy PiS - nie wiadomo jak długo. PO razem z PiS skutecznie niszczyło wielopartyjny system polityczny w Polsce. PO wywołało o

ten jak nafaszerowany.Zniszczenie wielopartyjnosci nastapiło samoistnie przez dlugotrwałe dzialania idiotow z tych partii.

zachodzi pytanie co spowodowało dzialanie tylko dwoch partii w USA.Natomiast sugerowanie ze PO odpowiada za PIS to juz nawet faszerowanie nie wyjasnia,.Albo inaczej.Zwykle po jednej partii nastepuje druga tym bardziej jesli to sa dwie kadencje.

Dla mnie to pokazuje, że PiS nie ma zbyt wielu myślących sprzymierzeńców. I to jest największa słabość PiS.

Trudno żeby działania PiS miały zwolenników wśród ludzi myślących. Niestety ci myślący są na razie w opozycji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Skutkiem 8 lat rządów PO są samodzielne rządy PiS - nie wiadomo jak długo.

Jakoś ostatnio niezbyt ci to przeszkadza (łagodnie mówiąc) :-).

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Trudno żeby działania PiS miały zwolenników wśród ludzi myślących. Niestety ci myślący są na razie w opozycji.

Potrafisz wskazać myśląca opozycję w Polsce?

Jakoś ostatnio niezbyt ci to przeszkadza (łagodnie mówiąc) :-).

Łagodnie mówiąc, gówno wiesz.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Norweska minister ds. imigracji i integracji Sylvi Listhaug podczas wizyty na greckiej wyspie Lesbos wyskoczyła z łodzi ratunkowej do morza, by poczuć się tak, jak uchodźcy podróżujący do Europy - podaje w piątek portal BBC."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/norweska-minister-wskoczyla-do-morza-by-zrozumiec-migrantow/gf6y1x

2740b19e806f1409e5961d3598c79d6e.jpg

Paranoja. Może sprawdzała jeszcze głód seksualny uchodźców obu płci?

• Moderatorzy

Chyba nie zrozumiałeś mojego stanowiska.Po pierwsze piszę o sprawach klimatu i jego reperkusjach w przyszłości.Po drugie o imigrantach w kontekście rozwiązania problemu.Skoro nie zdecydujemy się na strzelanie do nich ( a chyba nie zdecydujemy się) to trzeba szukać innych rozwiązań.Nigdzie nie piszę,że godzę się na przyjmowanie bez ograniczeń i na ich prawach.Ale jest to problem złożony i wymaga rozwiązań na kilku poziomach.W krajach skąd pochodzą,na M.Śródziemnym i na granicach UE.Sama deportacja takiej ilości ludzi nie wystarczy i jest podejrzewam niewykonalna.Natomiast stanowisko prawicy i konserwy w obu kwestiach( klimatu i imigrantów) jest uproszczeniem problemu.A to będzie rodzić kłopoty w przyszłości,dla naszych wnuków.

A dlaczego nie strzelać do tych, którzy nielegalnie przekraczają granice?

Jeszcze niedawno strzelano i każdy wiedział, że wolno z paszportem i w miejscach wyznaczonych(przejścia graniczne).

Strzelać do naruszających granice należy,

Nnajpierw krótka akcja informacyjna, potem 2 tygodnie amunicja gumowa i gaz a potem ostra.

Granice uszczelnią się błyskawicznie.

Nigdy nie przyszło mi do głowy by przekraczać nielegalnie granice, nieraz stałem w kilkugodzinnych kolejkach , płaciłem za wizy i również rezygnowałem z wyjazdu jeśli wiedziałem , że otrzymanie wizy jest wątpliwe.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"Norweska minister ds. imigracji i integracji Sylvi Listhaug podczas wizyty na greckiej wyspie Lesbos wyskoczyła z łodzi ratunkowej do morza, by poczuć się tak, jak uchodźcy podróżujący do Europy - podaje w piątek portal BBC."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skandynawska szczęśliwość na mózgi im pada.

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ktoś wie może po co pani nosząca Broszkę poleciała do hameryki? Składanie kwiatów, udział w podpisaniu porozumienia klimatycznego, które i tak tuzy pisuarowskiego intelektu w postaci spadłej szyszki i domorosłego specjalisty energetyka Tchórzewskiego negują do spodu, bo u nas tylko wungiel panie, wungiel a nie jakieś tam środowisko, a ocieplenie klimatu to mit wymyślony nam na złość, spotkania z Polonią na mszach i w kruchtach, narzekanie na opozycję, ze rządzić nie daje - to jest w planie. A jakieś spotkania z hamerykanami na jakimkolwiek szczeblu? Czy tylko poleciała kostiumiki przewietrzyć i hamerykę zobaczyć?

Najpierw wizyta na Ground Zero. W miejscu, w którym kiedyś stały wieże World Trade Center, Beata Szydło składa kwiaty pod tablicą upamiętniającą m.in. polskie ofiary zamachów 11 września 2001 roku. Potem nowojorska giełda i spotkanie z polonijnymi dziennikarzami. Takich spotkań nie może zabraknąć, bo amerykańska Polonia to żelazny elektorat PiS.

W piątek premier weźmie udział w podpisaniu paryskiego porozumienia klimatycznego w siedzibie ONZ i zajrzy na koktajl organizowany przez sekretarza generalnego Narodów Zjednoczonych Ban Ki-moona. W sobotę jeszcze kwiaty pod pomnikiem katyńskim w Jersey City i wizyta w Doylestown, gdzie znajduje się Narodowe Sanktuarium Matki Bożej Częstochowskiej – zwane amerykańską Częstochową.

Kiedy odbędą się spotkania polskiej premier z przedstawicielami administracji amerykańskiej? Problem w tym, że takich wizyt Beata Szydło w kalendarzu nie ma.

- To jest dowód klęski naszej polityki na odcinku amerykańskim. Jedzie premier, nie spotyka się z nikim, żaden przedstawiciel administracji amerykańskiej nie znajduje czasu, nie chodzi oczywiście o czas, ale tylko przekonanie, że warto się spotykać z kimś takim, jak polski premier w tej sytuacji, w jakiej Polska znajduje się obecnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Czyli praktycznie rzecz biorąc na to samo by wyszło, jakby na burgera do McDonaldsa czy kuraka do KFC wyskoczyła, a potem rąbnęła słitfocię do snapczata pod gwiaździstym sztandarem przed ambasadą USA. No ale wstajemy z kolan. Szkoda tylko, ze po drodze wy***aliśmy potylicą w parapet.

Komentarz Lisa:

"Pani Szydło jedzie do USA. Z którym ważnym politykiem się spotka?

Z żadnym. Wstali z kolan."

Jakoś wielbicielem Lisa nigdy nie byłem, ale ten tekst jest wyjątkowo celny. Rozwód z TVP dobrze mu zrobił.

Jak to jest ze w Niemczech na uchodźców jest kasa a na renty brakuje, na wspomaganie Grecji i wszystkich .... leni pieniążki są,

planują rentę od 70-go roku życia, pieniędzy w kasie chorych brakuje na psychologów dla młodzieży która w większości takiej pomocy potrzebuje, oczywiście dla uchodźców pieniaczki i taka pomoc jest.

21MIliardow € szacują na integracje, wykształcenie, wybudowanie dla nich mieszkań, a ile już poszło do tej pory ? Trąbią ze zamknęli granice a w Monachium co kilometr, dwa wybudowali i budują dalej baraki, ileż tego już jest, nie mogę tego pojąc co oni wyprawiają, zamiast tam pomoc to "bohaterowie wojenni" siedzą grupkami na chodnikach w Niemczech.

Rządy roztrwaniają obywateli pieniądze jakby były ich własnością i robią wszystko żeby im tych pieniędzy nie oddać, robią to jawnie aż perfidnie, ci którzy zapomnieli ze to obywatele ich wybrali na sprawowanie dla nich władzy a nie ku.... na odwrót, są to rządowe świnie które myślą tylko o swoim korycie.

Jakoś wielbicielem Lisa nigdy nie byłem, ale ten tekst jest wyjątkowo celny. Rozwód z TVP dobrze mu zrobił.

Też tak uważam.

Ale trzeba powiedzieć, że działalność Broszki, Maliniaka, Pana Zbyszka i reszty aż prosi się o "ciepłe" słowo.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Obama zlekceważony w Arabii Saudyjskiej.Wg niemieckiego " Der Spiegel" prezydenta USA po przylocie z wizytą do Arabii Saudyjskiej powitał jedynie gubernator Rijadu z podrzędna świtą, a państwowa telewizja informowała o tym zdawkowo. Stosunki miedzy obu państwami są od dawna napięte, Obama jest tan nielubiany za swoje wypowiedzi o Arabii Saudyjskiej, a pogorszyły się od czasu wywołania przez USA wojny naftowej z Rosją. W jej wyniku Sudowie zaczynają tracić fortuny, a kraj popada w kłopoty finansowe. Ta chłodne przyjecie w Rijadzie i coraz bardziej napięte stosunki dwustronne, zwraca uwagę również CNN. Stacja podkreśla, że to Arabia Saudyjska poniosła główne koszty stabilizacji sojuszników USA po Arabskiej Wiośnie. Z kolei Polskie Radio zaznacza, że jest "To trzecia wizyta Obamy w Królestwie, ale pierwsza gdy stosunki między sojusznikami są tak napięte. Relacje zaostrzyły się dodatkowo po groźbach Arabii Saudyjskiej, że wyprzeda warte miliardy dolarów swe aktywa w Ameryce. Stanie się tak, jeśli Kongres przyjmie ustawę umożliwiającą rozliczenie Królestwa z odpowiedzialności za współudział w zamachach z 11 września. Saudyjczycy od dawna zaprzeczają, że odegrali w nich jakąkolwiek rolę."

A jakby tak Obamę w Warszawie przywitała HGW zamiast PAD?

Ukryta Zawartość

2740b19e806f1409e5961d3598c79d6e.jpg

Paranoja. Może sprawdzała jeszcze głód seksualny uchodźców obu płci?

Jaja jak arbuzy tak ciepło ubrana to mogła by sobie nawet wskakiwać do morza w podbiegunowym rejonie Norwegii, nawet makijaż jej się pewnie nie zmył. Odkąd to emigranci na morzu Śródziemnym mają takie fajowe ubranka?

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy ja jestem terrorysta ?

Jeżeli w moim własnym kraju miałbym dosyć tyranii, biedy, niesprawiedliwości i w czasie wojny domowej staną przeciw rządowi który wspierany jest przez "Rosjan, Amerykanów, prze litościwym Niemców itd." zostałbym nazwany terrorysta, (nie mam na myśli fanatyków tylko ludzi którzy maja tego złodziejstwa dosyć)

w takim razie Walesie powinno się odebrać Nobla i postawić przed sadem ......

a za czyje pieniądze (socjale niemieckie i zachodnie)? za czyim pozwoleniem (wykształcenie niemieckie i zachodnie)? czyją bronią (niemiecka i rosyjska) zostały wykonane ataki terrorystyczne w Europie ? gdzie maja za pozwoleniem największe siatki terrorystyczne (Angila, Niemcy, Francja) ? kto jest za to odpowiedzialny ?

Breiwik walczył z tymi, to co robią to samo co on

Breiwik powinien być leczony psychiatrycznie ale spowodowało by to że w tamtym systemie by bardzo szybko wyszedł na wolność. Upór Breiwika ze jest on zdrowy umysłowo i naciski rodzin zamordowanych spowodowały to że Breiwika posadzono w ich luksusowym pierdlu. Sprawa miała by się inaczej jak by go "oddelegowali" do odbycia wyroku w takiej np. Turcji, Nic by o zimnej kawie i sztućcach z plastiku w skardze Breiwika nie było bo po prostu tam by tego w ogóle w więzieniu nie otrzymał.

Tylko "głodne" narody mają jakiś rozsadek w głowie, sytość , wygoda życia rozleniwia i zagłusza zachowanie samoobronne.

Taka np. Rosja pnie się w górę bo naród jest głodny i na początku jakiegokolwiek dorobku a gdzie my w sumie jesteśmy to dosyć trudne pytanie, czy oglądamy zmierzch Europy z boku czy już jesteśmy z tą Europą obserwowani razem przez nowych agresorów?

Po prostu marksistom nie w smak wszystko co kojarzy się z wolnością - w tym samochód. Dlatego chwytają się byle pretekstu żeby zabronić takiego burżujstwa, albo przynajmniej sztucznie podnieść ceny, żeby ludzie musieli przesiąść się do słusznego klasowo, kolektywnego zbior-komu.

Ty tak na serio czy jaja sobie robisz?Bo tak głupie wpisy nie zasługują w ogóle na polemikę.

Jakbyś zobaczył miasta w Chinach czy Indiach ( ja widziałem) to byś zmienił zdanie.

wytłumacz wszystkim o jaka góre chodzi?

Tłumaczę tylko Tobie bo pozostali widzą jaką rolę geopolityczną ma Rosja.

Górę zielonych ludzików przed którymi robimy w pory!

Skoro robimy w pory to znaczy ze jednak pną się po kolei, najpierw Ukraina, teraz Syria otwórz oczka.

W jej wyniku Sudowie zaczynają tracić fortuny,

Natomiast ja mam tanią benzynę. Jeszcze. Sudowie chyba też nie lubią Rosjan więc na razie wspierają taką politykę. Oczywiście nie będą tego robić w nieskończoność.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.