Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż za ewolucja! Najpierw jako źródło informacji media alter-right w stylu breitbart.com, teraz już nawet Alex Jones. Dziwne związki z Kremlem nie przeszkadzają?

Jestem Europejczykiem.

Tragedia pesymistyczna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

tak się składa,że znam np Norwegię, którą trochę zjeździłem.boom gospodarczy to ropa, która postawiła ten kraj na nogi.sagi o wikingach o oni mają tam,gdzie słońce nie dochodzi.

Ty chyba zjeździłeś Norwegię palcem po mapie,jak masz taką o nich wiedzę.

Mają gejzery i ciepłą wodę spod ziemi.

I z tego tak dobrze żyją,hahaha.

No,no przecież to wystarczy.Po co pracować

Wystarczy. Cała Polska Ludowa pracowała przed 45 lat i upadła.

PiC trzeba wywalić, tu się zgadzamy.

reszta przyjdzie....sama

W okresie 1989 - 1015 nic samo nie przyszło. Obudziłeś się z letargu?

Bo to już stara dupa była...

Rządy PO to najlepszy okres wistorii IIIRP, ale wszystko co dobre szybko się kończy. Teraz mamy kurację wstrząsową:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Szczegolnie dla resortowych. :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie posługuję się żadnym z nich, uważam ich naukę za stratę czasu i zasobów. Do nauki niemieckiego byłem zmuszony przez błąd w wyborze poziomu zaawansowania angielskiego na uczelni, i wylądowałem z ręką w nocniku - po 4 semestrach zaawansowanego angielskiego trzeba było wziąć drugi język. Gdybym był zadeklarował się jako początkujący, miałbym spokój i 8 semestrów angielskiego. Ten niemiecki to był koszmar, ledwo zdałem i potem wszystko zapomniałem z wielką przyjemnością. Francuski dla odmiany miałem naokoło siebie w Quebecu przez 4 lata, i z premedytacją nie nauczyłem się nic. Ja jestem ekstremalnie niezdolny językowo, i nie potrafię na raz mieć w głowie więcej niż jeden język obcy. W czasach szkolnych angielski i rosyjski "gryzły" mi się zupełnie, pół roku od zaprzestania nauki rosyjskiego mówiłem po angielsku płynnie. Jak spróbowałem się uczyć niemieckiego czy francuskiego, mój angielski momentalnie się pogarszał.

Jesteś po prostu geniuszem. Einstein mimo, że większość życia spędził w USA po ichniemu znał tylko kilkaset słów.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie ma to jak poczuć się w dobrym towarzystwie.

Szkoda że nie znamy jego motywów

To co? Nie doczekam się zapewne newsa w wersji oryginalnej czy choć z w miarę wiarygodnego źródła?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ale tam nie ma nawet jednego słowa cytatu z wypowiedzi premiera Holandii, są natomiast wypowiedzi Wildersa nie na temat i tezy autora artykuliku, ze jakoby powiedział, etc. Jak to w brukowcu. To ma być wiarygodne źródło?

Antydepresanty pomagają.

...

A statystykę samobójstw mógłbyś...

Czerwone najwięcej...

Ukryta Zawartość

Polska 2 razy mniej niż Rosja.

Islandia 3 razy mniej...

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Polska 2 razy mniej niż Rosja.

Islandia 3 razy mniej...

Te dane są nieaktualne - z lat 2005/2006.

W 2012 r. po danym WHO w Rosji 19.5 (tendencja spadająca, w 2015 - 17.1 po danym RBK http://www.rbc.ru/society/10/02/2016/56ba00a79a79474ccbd2bccb ), w Polsce 16.6 (tendencja niestety lekko rosnąca http://statystyka.policja.pl/st/wybrane-statystyki/samobojstwa ), w Islandii 14.0. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

754550909887478.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Pierdoły wlepiasz, Jurij...

Pierdoły nie są moje https://www.statista.com/chart/4019/the-worlds-biggest-consumers-of-antidepressant/

Miałem nadzieję, że Francuzom wino i koniak w dobrym nastroju pomagają a jednak też łykają dragi. To już chyba naprawdę zmierzch. :(

http://www.businessinsider.com/countries-largest-antidepressant-drug-users-2016-2?IR=T

ti_graphics_antidepressants-chart.png

Który idiota tychże głupot nawydziwiał?

Gdzież Francja?

Gdzież?:-)

Pierdoły wlepiasz, Jurij...

A tam pierdoly. Po prostu materialy z Rosji. Specjalnie przerobione.

Dostosowane do wymogów rosyjskich. Mówiąc wprost bajki dla ludu.

Juri dlaczego nie dołączyli Rosji do tego wykresu. Zapytaj w Moskwie.

chwilowy brak działalności w audio.

Posadził dziadek rzepkę w ogrodzie...

Nie. Nie wyrwiesz, Jurij!

Nie te czasy...

Jura zarabiać musi.

Odczepmy się.

Pójdzie gdzie indziej i tam będzie ludziom dyrdymały bajać.

Żegnaj, Jura!

Gość

(Konto usunięte)

Po prostu materialy z Rosji. Specjalnie przerobione.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_Wsp%C3%B3%C5%82pracy_Gospodarczej_i_Rozwoju

Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (ang. Organization for Economic Co-operation and Development, OECD, fr. Organisation de coopération et de développement economiques, OCDE) – organizacja międzynarodowa o profilu ekonomicznym skupiająca 35 wysoko rozwiniętych i demokratycznych państw. Utworzona na mocy Konwencji o Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju podpisanej przez 20 państw 14 grudnia 1960.

Siedzibą OECD jest Château de la Muette w Paryżu.

http://www.oecd-ilib...015-graph175-en

post-32560-0-35437300-1481529204_thumb.jpg

Posadził dziadek rzepkę w ogrodzie...

Nie. Nie wyrwiesz, Jurij!

W ogrodzie - lekko, nawet bez babci. Z rzepką umysłową nawet z żabką nie dam rady.

PS. Zasadził.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.