Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kancelaria premiera napisała w komunikacie o "skutecznych działaniach rządu na rzecz osób poszkodowanych przez nawałnice". W internecie szybko pojawiło się porównanie rozporządzenia z 17 sierpnia 2017 roku z rozporządzeniem z 22 sierpnia 2014 r.

Błaszczak szczyci się, że przygotował rozporządzenie upraszczające procedury odbudowy po nawałnicy. Ciężko nie miał, bo zerżnął od Tuska.

,

W 2014 była jeszcze mowa o powodzi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8303-0-39750100-1503009864_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wszystko?

Masz pewność że to co opisałeś (co wkleiłeś) mówi o tym samym co podpisał (lub obiecał podpisać) Błaszczak?

Mam wątpliwości czy to nie kolejne "fejki".

Ukryta Zawartość

jestem od kasowania obelżywych wpisów zawierających kłamliwe ataki na useró...,

Maju najpierw odbiera wytyczne, potem pisze co mu nakazano. Ilu jest was teraz tam pod nickiem Maju, zmienił się stan osobowy?

Który to z was pisze, bo nie wiem komu przywalić? Macie jakieś imiona, czy nadajecie sobie nowe, tak jak księża?

A tu z innego tematu.. (mój dopisek)

Ten pajac cały czas sieje tu swoją propagandę? Mało ma TVPiS durnoty i żałosnych wiadomości kierowanych do prymitywnej części naszego społeczeństwa. Przyssał się do tego forum jak ksiądz do koperty.

Może za wypisywanie tu tych swoich propagandowych bredni kupi sobie przynajmniej jakiegoś audiofilskiego bumboxa?

Mówiłem żeby z tym pisowskim klakierem nie gadać. Będzie w kółko pieprzył to co mu każą. To najemnik.

Jak już poruszono tu ten temat pozwolę sobie na kilka słów komentarza;

To do dzieła, znów się pojawił a znając go na tym nie poprzestanie.

Stan sędziowski nie chce mieć nic wspólnego z tymi ludźmi.

Pobożne życzenie.....nie oczekuję pokrętnych wyjaśnień dlaczego ci którzy tak bardzo nie chcieli czy nie potrafili (chyba jajko jedyne środowisko) dotąd oczyścić swoich szeregów z takich ludzi.

Ukryta Zawartość

"Inna sprawa, że po przemianach systemowych zostawiliśmy sądy nietknięte z nadzieją, że one same jako elita się oczyszczą z naleciałości poprzedniej epoki. Dziś widać, że to był błąd."

To nie moje słowa a znanego opozycjonisty kreowanego dzisiaj na gwiazdę "obrońców demokracji"....o takich tekstach sprzed lat należy zapominać. :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Mysle ze wypada dac. To czyni Europe slaba.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tutaj pełne rozporządzenie z 14.08.2014

Ukryta Zawartość

Tutaj pełne rozporządzenie z 17.08.2017

Ukryta Zawartość

poza spisem gmin, datami i usunięciem "osuwisk ziem" nic się nie zmieniło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Dziękuję osimar za pomoc że nie myliłem się i wykazałeś że to co wkleił toptwenty jest niepełnym rozporządzeniem (tekst pierwotny), po co miałoby się zmieniać coś co jest wstępem i określa czego ogólnie dotyczy rozporządzenie?

Ważny jest załącznik i zmiany w nim zawarte.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak to pięknie wszystko można sobie wytłumaczyć:-)))

"Nikt nam nie wytłumaczy że białe jest białe, a czarne jest czarne".

Ważny jest załącznik i zmiany w nim zawarte.

Tak, nowa lista gmin. Żywioł był na tyle złośliwy i nieprzychylny obecnej władzy, że nie uderzył tam gdzie poprzednio. Władze zmuszone były napisać nową listę poszkodowanych obszarów. Zamiast zrobić Kopiuj - Wklej tamtego. Napracowali się biedaczyska.

Jak proste jest komentowanie (bez złośliwości) tego co się nie musi różnić w tym rozporządzeniu. :))

Pobożne życzenie.....nie oczekuję pokrętnych wyjaśnień dlaczego ci którzy tak bardzo nie chcieli czy nie potrafili (chyba jajko jedyne środowisko) dotąd oczyścić swoich szeregów z takich ludzi.

Ukryta Zawartość

Hitler i Stalin również OCZYSZCZALI swoje szeregi z niepasujących im ludzi. Oczyszczanie jest cechą totalitarnych rządów, gdzie do utrzymania władzy wykorzystuje się wszelkie środki, nawet te najbardziej podłe i przebiegłe. W tym PIS przewodzi, bo nikt inny jak wy nie przejął schedy po komunistach i esbekach.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To do dzieła, znów się pojawił a znając go na tym nie poprzestanie.

Proponuję zapoznać się najpierw dokładnie, ze zrozumieniem z Regulaminem i Netykietą, a potem dopiero zabierać głos w przedmiotowej sprawie. Na razie próbujesz strzelać bez prochu.

To nie moje słowa a znanego opozycjonisty kreowanego dzisiaj na gwiazdę "obrońców demokracji"....

Po pierwsze: cudzysłów użyty niezasadnie.

Po drugie: nikt nie neguje potrzeby zmian w wymiarze sprawiedliwości.

Po trzecie: PiS chce to zrobić taką metodą, jak ten gość który niezadowolony, że jeden pokój ma ściany pomalowane na nielubiany przez niego kolor - postanowił zmienić to podpalając cały dom.

Jak proste jest komentowanie (bez złośliwości) tego co się nie musi różnić w tym rozporządzeniu. :))

przecież wszystkie działania, powody tych działań, czas, zakres są w rozporządzeniu. Ta pierwsza strona o wszystkim mówi i decyduje. Załącznikiem jest lista miejscowości. Trudno, żeby ona była taka sama.

Kurcze, można manipulować, ale bez przesady.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Hitler i Stalin również OCZYSZCZALI swoje szeregi z niepasujących im ludzi. Oczyszczanie jest cechą totalitarnych rządów, gdzie do utrzymania władzy wykorzystuje się wszelkie środki, nawet te najbardziej podłe i przebiegłe. W tym PIS przewodzi, bo nikt inny jak wy nie przejął schedy po komunistach i esbekach.

"Kadry decydują o wszystkim."

Józef Stalin

Tutaj pełne rozporządzenie z 14.08.2014

Ukryta Zawartość

Tutaj pełne rozporządzenie z 17.08.2017

Ukryta Zawartość

poza spisem gmin, datami i usunięciem "osuwisk ziem" nic się nie zmieniło

Za "tworzenie" tych rozporządzeń i ustaw odrąbywałbym łapska.

W Polsce mamy prawdopodobnie najwięcej tego typu aktów prawa i gówno z tego wynika...

Uderzasz w stan sędziowski.

Sprowokowałem.

Niby specyficzna grupa ludzi.

Jeśli strony układu politycznego mogą szargać opinię członków tej grupy to oznacza, że nic nie wart jest ten stan sędziowski...

Układ, i tyle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mity lansowane tutaj przez akolitów (zwłaszcza jednego) obecnej władzy versus fakty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli strony układu politycznego mogą szargać opinię członków tej grupy to oznacza, że nic nie wart jest ten stan sędziowski...

Myślisz że ten wymyślony przez PiS i jego przydupasów stan będzie bardziej wartościowy ?

To oczywiście nie będzie układ. To będzie dyktatura.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

<br />Polacy jeździli tam przede wszystkim do roboty a nie po zasiłki i luksusy. Świadomi byli tego, że zanim się choć trochę dorobią będą musieli orać. Tak więc nie chodzi tu o żadne poczucie wyższości, a zwykłą uczciwość. A kompleksy? Kto je miał, będzie miał zawsze.<br /> <br /> <br />

No jak nie po luksusy, a po co ? Umierali tutaj z głodu? Nie mieli gdzie mieszkać ? Strzelano do nich na ulicach ? Jeździli po lepsze życie , jak wszyscy . Przy czym ta obecna "czarna dzicz" to w całkiem sporej części ludzie którzy naprawdę uciekają przed śmiercią lub przynajmniej nędzą i wojną. I nie wszyscy przyjeżdżają po zasiłki i nie chcą pracować , powtarzasz propagandę. A skąd wziąłeś te luksusy to już zupełnie nie rozumiem, widziałeś kiedyś obóz dla uchodźców we Włoszech ?

A cała ta sprawa z "Czarną dziczą " sprowokowała mnie do wypowiedzi bo jak siedziałem kiedyś w Holandii w piątek wieczorem na tarasie hotelu, pod spodem usłyszałem znajome pijackie pieśni przeplatane słowami K...i H.. oraz tłuczeniem flaszek . Nie znam zbytnio Holenderskiego ale z tego co zrozumiałem goście przy stoliku obok powiedzieli patrząc na nich "Polska dzicz". I wiesz co, jeden z nich był czarny...

Może zostawmy ocenę emigracji i uchodźców tym których to bezpośrednio dotyczy, bo do nas jak na razie ani uchodźcy, ani emigranci się nie pchają choć w unii nie ma granic . Na razie to Polacy są emigrantami i to jest nasz podstawowy problem z emigracją.

Oczywiście, że nie.

W całym tym sporze zapominamy o absolutach takich jak niezawisłość i bezstronność.

W zamian sędziowie to aparatczyki... partyjne...

Biedny nasz kraj.

Przypominam Lechu, że to ci "lepsi" sędziowie TK upierdolili nam oszczędności z OFE...

Przypominam Lechu, że to ci "lepsi" sędziowie TK upierdolili nam oszczędności z OFE...

Ciężko byłoby napisać coś głupszego. Po oszczędności sięgnęli politycy, gdybyś to zapomniał.

A TK nie jest od sprawiedliwości społecznej tylko od stwierdzania zgodności stanowionego prawa z Konstytucją (tak z grubsza).

Jestem Europejczykiem.

...upierdolili nam oszczędności z OFE...

Tak naprawdę, to upierdolili kasę za frajer, którą na nas zarabiały "fundusze inwestycyjne".

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

I bardzo dobrze, rząd światowy to przepis na totalitaryzm i regres cywilizacyjny.

Najlepiej znów podzielić się na klany i plemiona, ogrodzić chałupy drutem kolczastym i bronić swoich nawet, jeśli to świnie i dranie. Howgh!

"....Cały materiał został poświęcony wychwalaniu pracy wojska. Nie było ani słowa o tym, że pojawiło się na miejscu dopiero cztery dni po nawałnicy, ani o tym jak wiele zrobili sami mieszkańcy i strażacy Jedynie na końcu materiału reporter w jednym zdaniu wspomniał: "Wojsko wspomagają inne służby i mieszkańcy".

To zdanie prawdopodobnie najbardziej rozzłościło internautów, którzy zarzucają TVP kłamstwo i wprost mówią, że Rytel uratował się przede wszystkim dzięki ogromnej pracy mieszkańców...."

Teraz wiemy dlaczego słupki pisowców cały czas są wysokie.

W Telewizji Polskiej nie ma kompromisów, wystarczy kłamać, kłamać i kłamać prosto w oczy.

Tępy i prymitywny elektorat PIS nie potrzebuje myśleć, nie szuka alternatywnych wiadomości.

Jak za komuny, trzeba podać im papkę, a będą zadowoleni. Po co myśleć?

A cała ta sprawa z "Czarną dziczą " sprowokowała mnie do wypowiedzi bo jak siedziałem kiedyś w Holandii w piątek wieczorem na tarasie hotelu, pod spodem usłyszałem znajome pijackie pieśni przeplatane słowami K...i H.. oraz tłuczeniem flaszek . Nie znam zbytnio Holenderskiego ale z tego co zrozumiałem goście przy stoliku obok powiedzieli patrząc na nich "Polska dzicz". I wiesz co, jeden z nich był czarny...

I po jednym przypadku, może kilku uważasz, że Polacy za granicą to same moczymordy i pijaki? I co ma czarny do tego? A jakby był żółtek, to byłoby inaczej? Również wiele lat mieszkałem w UK, obecnie jestem tam co jakiś czas, i nie powiedziałbym, że polska emigracja to degeneracja. Wszędzie zdarzają się prymitywy. Brytole, a nawet chinole również potrafią się zdrowo napierdolić i zadymić, i co? Akurat, powiedzmy mam dostęp do policyjnych statystyk, i w UK Polacy na pewno nie są problemem. W lokalnych społecznościach uważani są za pracowitych i uczciwych. Jak jest w Holandii, nie wiem, bywałem, ale nie mieszkałem na stałe.

Szkoda tylko, że ich tak dużo

Pokłosie moherowo-kruchtowego wychowania pod auspicjami hierarchów, wśród których niestety znacznie więcej jest Jędraszewskich niż Pieronków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.