Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Atmosfera w PO przypomina pożar w domu publicznym. Roznegliżowane dziewczyny wrzeszczą wniebogłosy a klienci w samych gaciach z portfelami w rękach uciekają przez okna. Wkoło tłum fotoreporterów.

Bywalec się odezwał

Bywam regularnie u znajomych mieszkających pod Goteburgiem

Ja w Szwecji nigdy nie byłem. Mogę sobie tylko poczytać. Np. w Wikipedii

Szwecja – w październiku 2014 Per Gudmundson ze Svenska Dagbladet napisał, że w Szwecji jest 55 obszarów, gdzie policja nie może utrzymać ładu i porządku[13]. W marcu 2015 roku, dziennikarz Henrik Höjer omówił wzrost przestępczości, zwłaszcza tej zorganizowanej w różnych dzielnicach w Szwecji od połowy lat 90. XX wieku, szczególnie w mieście Malmö. Pisał o gangach chcących potwierdzić prawo do tego terenu poprzez rzucanie kamieni w policję, straż pożarną i karetki wjeżdżające tam[14]. W marcu 2016 załoga australijskiego serwisu informacyjnego 60 Minutes została zaatakowana kamieniami rzucanymi w samochód w dzielnicy zdominowanej przez imigrantów, Rinkeby w Sztokholmie[15]. 60 Minutes opublikowało również film, na którym reporter Liz Hayes stwierdza, że istnieje obecnie 55 stref no-go w Szwecji.

Albo pooglądać reportaż norweskiej telewizji

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Skąd to przepisałeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I wszystko wiadomo.

Ukryta Zawartość

Nic nie jest jasne sam sobie dopowoadasz fakty dopasowane do twojego celu politycznnego. Gość ma własny portal finansowy i w swoim fachu jest dobry. A że porusza tematykę która nie jest popularna no cóż nie ma co liczyć na artykuły w wyborczej czy tvn czy jakimikolwiek korporacyjnym portalu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Dziś obchodzono 300-lecie Koronacji Obrazu Matki Bożej. Na Jasną Górę ściągnęły tłumy wiernych. Pojawiły się także najważniejsze osoby w państwie. Homilię wygłosił prymas Polski arcybiskup Wojciech Polak. - Mamy szanować ład konstytucyjny, który jest gwarantem naszego bycia razem, a nie nadwerężać go, czy omijać - mówił.

Kazaniu przysłuchiwali się m.in. prezydent Andrzej Duda i premier Beata Szydło. Ciekawe, co sobie pomyśleli. O ile cokolwiek pomyśleli, mogli w takim momencie być nieprzygotowani na myślenie.

Jestem Europejczykiem.

Albo pooglądać reportaż norweskiej telewizji

Znam szwedzki w stopniu tak żenującym, że zrozumiałem może z 10%. Norweskiego ni w ząb. Co innego mnie zadziwia. Ilu Polaków - a w końcu to Polak wrzucił i opatrzył polskim komentarzem, zna czy szwedzki czy norweski w stopniu pozwalającym zrozumieć co w tym reportażu jest? Rozumiem, że skoro dajesz link to Ty zrozumiałeś wszystko?

Gość ma własny portal finansowy i w swoim fachu jest dobry.

Nie wątpię, Dzisiaj można zarobic na wszystkim. Nawet na jasnowidzeniu.

Wyjątki z tego portala -

- uczmy dzieci i wnuki ZYC BEZ MONEY+ BEZ RZADOW + BEZ RELIGI + BEZ WOJSK I POLICJI + BEZ PRAW I OBOWIAZKOW TO WARUNEK WOLNOSCI I OBUDZCIE SIE POLKI I POLACY???

- Janusz Zagórski rozmawia z Renatą Engel na temat zdarzeń w życiu, które zmieniają człowieka, daru jasnowidzenia i używanie go w doradztwie życiowym.

A że porusza tematykę która nie jest popularna

Ależ jest, jest popularna. Inaczej byś tam nie trafił.

Dziś obchodzono 300-lecie Koronacji Obrazu Matki Bożej. Na Jasną Górę ściągnęły tłumy wiernych. Pojawiły się także najważniejsze osoby w państwie. Homilię wygłosił prymas Polski arcybiskup Wojciech Polak. - Mamy szanować ład konstytucyjny, który jest gwarantem naszego bycia razem, a nie nadwerężać go, czy omijać - mówił.

Kazaniu przysłuchiwali się m.in. prezydent Andrzej Duda i premier Beata Szydło. Ciekawe, co sobie pomyśleli. O ile cokolwiek pomyśleli, mogli w takim momencie być nieprzygotowani na myślenie.

Ostatnie Twoje zdanie jest odpowiedzią....

Znam szwedzki w stopniu tak żenującym, że zrozumiałem może z 10%. Norweskiego ni w ząb. Co innego mnie zadziwia. Ilu Polaków - a w końcu to Polak wrzucił i opatrzył polskim komentarzem, zna czy szwedzki czy norweski w stopniu pozwalającym zrozumieć co w tym reportażu jest? Rozumiem, że skoro dajesz link to Ty zrozumiałeś wszystko?

Są tam polskie napisy, do włączenia w youtube.

Zdecydowanie przeceniasz swoje wpływy w tej kwestii.

Skoro mamy demokrację, to chyba możemy się wymienić poglądami na jakiś temat.

Napisz wreszcie prawdę - w istocie wisi Ci los Polaków, bo nie oburzasz się, kiedy któryś ginie, obojętnie z czyjej ręki.

Takie mamy czasy, że statystyka stała się główną metodą oceny wielu rzeczy - nawet skuteczności leków itd. Niestety newtonowski determinizm musiał ustąpić mechanice kwantowej.

Są tam polskie napisy, do włączenia w youtube.

Fakt, nie zauważyłem. Tyle tylko, że nie znając ani szwedzkiego, ani norweskiego nijak nie mogę stwierdzić czy tłumaczenie rzetelne, czy "propagandowo podrasowane"...

Skoro mamy demokrację, to chyba możemy się wymienić poglądami na jakiś temat.

.

Ależ oczywiście. I stwierdzenie, że Less przecenia swój wpływ na to co kraje Europy zachodniej zrobią lub nie w kwestii imigracji, jak najbardziej mieści się w owej wymianie poglądów. Czyż nie?

Wg piątkowej "Rzeczypospolitej" , statystyka mówi ze w ostatnim roku zamachy terrorystyczne których dokonano w Europie to 2% wszystkich zamachów terrorystycznych na świecie. Zginęło w nich 0,7% wszystkich ofiar zamachów . Tyle statystyka, reszta to media i polityka.

Ależ oczywiście. I stwierdzenie, że Less przecenia swój wpływ na to co kraje Europy zachodniej zrobią lub nie w kwestii imigracji, jak najbardziej mieści się w owej wymianie poglądów. Czyż nie?

Ja wpis Less'a zrozumiałem tak, że mamy wpływ na imigrację do Polski. To się mieści w krajowym dyskursie politycznym.

Wg piątkowej "Rzeczypospolitej" , statystyka mówi ze w ostatnim roku zamachy terrorystyczne których dokonano w Europie to 2% wszystkich zamachów terrorystycznych na świecie. Zginęło w nich 0,7% wszystkich ofiar zamachów . Tyle statystyka, reszta to media i polityka.

Jest to znakomity argument przeciwko imigracji - skoro poza Europą ludzie mają większą tendencje do przeprowadzania zamachów, imigracja stamtąd sprawi że zamachów będzie więcej.

Ja wpis Less'a zrozumiałem tak, że mamy wpływ na imigrację do Polski. To się mieści w krajowym dyskursie politycznym.

Zaryzykuję stwierdzenie, że wpływ i na decyzję o tym czy w Polsce znajdą się imigranci i Ty i Less też przeceniacie.

Jest to znakomity argument przeciwko imigracji - skoro poza Europą ludzie mają większą tendencje do przeprowadzania zamachów, imigracja stamtąd sprawi że zamachów będzie więcej.

To byłby argument, pod warunkiem, że zamachów w Europie dokonywaliby emigranci których dopiero można przyjąć lub nie. Ale to nie oni ich dokonują...

"Jest to znakomity argument przeciwko imigracji - skoro poza Europą ludzie mają większą tendencje do przeprowadzania zamachów, imigracja stamtąd sprawi że zamachów będzie więcej"

Ale przecież emigranci już ponoć zajęli Europę, a w Szwecji to regularna wojna jest , jak piszą prawicowe portale.

@ Adalbert95,

Na tej zasadzie jakakolwiek dyskusja polityczna nie ma sensu.

A wpływ na imigrację i jej kierunki można mieć również pośredni - przykładowo wielkość socjalu w stosunku do możliwości gospodarczych. To mieści się w dyskursie politycznym jak najbardziej.

Zmienimy Konstytucję żeby tak było.

skoro poza Europą

Aktów terrorystycznych dokonuje ISIS, a nie imigranci.

Cóż za logika - skoro terrorystyczne pańswo ISIS leży poza Europą, a imigranci przybywaja spoza Europy, to znaczy że ISIS = imigranci. Radzę kupić gumowy młotek.

Na tej zasadzie jakakolwiek dyskusja polityczna nie ma sensu.

Bo nasz dyskurs polityczny nie ma w gruncie rzeczy sensu. Czy by być bardziej precyzyjnym nie ma żadnej mocy sprawczej. Nie ma, bo ów dyskurs tyczy ilu procent wyborców? 2, 5, może 7, no niech będzie nawet 10%. Do jakich wniosków byśmy nie doszli i czego chcieli lub nie to i tak te pozostałe 90% i tak nas przegłosuje. Mając za nic nasz dyskurs, argumenty, racje. By nasze dyskusje polityczne miały realny sens musiałby u nas obowiązywać wysoce selektywny wyborczy numerus clausus. Nie obowiązuje żaden i Twój głos wart tyle samo co jakiejś głupiutkiej mamuśki, a mój tyle co menela. I to te mamuśki i menele z racji li tylko liczebności decydują. Nie my...

To byłby argument, pod warunkiem, że zamachów w Europie dokonywaliby emigranci których dopiero można przyjąć lub nie. Ale to nie oni ich dokonują...

Nie tylko zamachów - na te trzeba będzie tylko trochę poczekać w przypadku ostatniej fali "uchodźców".

Ich ekscesy noworoczne w niemieckich miastach przeszły już do legendy. W Calais też nie wykazują się nadmiarem szacunku dla praworządności.

W Kanadzie, gdzie Trudeau przyjął ich duże ilości, ze świecą szukać takich, którzy znaleźli pracę. Był nawet skandal z jakąś dennie niską zdawalnością przez nich kanadyjskiego egzaminu na prawo jazdy, na co odpowiedzią rządu było przymknięcie oka na jeżdżenie przez nich samochodami bez PJ.

Mam prawo twierdzić, że nasza jakość życia, łącznie z bezpieczeństwem, znacząco ucierpi w wyniku imigracji muzułmańskiej - zwłaszcza masowej.

Był już przykład Francji, mogli wybrać tą co to miała zrobić porządek - wybrali zupełnie przeciwnie - nic to nie nauczyło?

Macronowi sondaże właśnie lecą na łeb, ma 10 punktów procentowych mniej poparcia niż Hollande po tym samym czasie sprawowania urzędu. W końcu numer z rebranding'iem przestanie działać.

Uważasz, że masz (my mamy) monopol na decydowanie...?

Napisałem przecież, że jest dokładnie przeciwnie, czyli nie decydujemy o niczym. Decydują ci którzy dadzą się uwieść tej czy innej partii, kierując się emocjami, nie własnym rozumem, wiedzą czy doświadczeniem. 90% wyborców nie ma pojęcia o polityce i daje się "przekonać" tym lub innym, a politycy swój przekaz konstruują tak by te 90% "małokumatych" pozyskać. W całkowitym oderwaniu od realiów, prawdy, czy racji stanu.

Tak zwane elity jedynie prowadziły nasz kraj zazwyczaj do upadku.

Bo nam nie potrzeba elit - jakbyśmy ich nie definiowali, a establiszmentu na wzór zachodni. Establiszmentu który od zawsze realnie rządzi, bez względu na to jacy politycy aktualnie uwiedli tzw. przeciętnego wyborce. Dlatego u nich od dziesięcioleci jakoś się kręci, bo to nie wybieralni politycy sprawują realną władzę. Jakby to mało poprawnie politycznie zabrzmiało oni od dawna wiedzą, ze zwykły wyborca jest za głupi by o czymkolwiek decydować.

Macronowi sondaże właśnie lecą na łeb, ma 10 punktów procentowych mniej poparcia niż Hollande po tym samym czasie sprawowania urzędu.

I co z tego? Ma jeszcze ponad 4 lata kadencji i 4 lata kadencji parlamentu w którym ma absolutną większość. A Maryśka jak nie miała nic, tak nie ma.

Francja ma na swoim koncie takich przyjemniaczków jak Robespierre czy Bonaparte. Dlatego Maryna (chyba tak należałoby tłumaczyć jej imię) wcale nie jest najgorszym co może się zdarzyć.

Dzieci w holenderskiej szkole - uczone muzułmańskiej modlitwy!

Ukryta Zawartość

Atak na polskich turystów. Sprawcy "działali z nieludzką przemocą"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.