Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie: co to znaczy rdzenny suweren? :-)

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

czytać nie wybuchowe nagłówki a artykuł.

Duda nie porównał UE do zaborców. Uczynili to publicyści interpretujac jego słowa, tak aby lapsy klikały na linki NEWS!!! aby onet itp. dostał kontrakt na reklamę.

czytać ze zrozumieniem.

o q rwa...

Duda tak ma, że rozumieć problem zaczyna dopiero po dłuższym czasie. Tak było w przypadku podpisania nowelizacji ustawy o IPN, być może tak samo będzie teraz. Wygłosił podsunięte mu wystąpienie, a teraz będzie próbował je ogarnąć i zrozumieć.

Jestem Europejczykiem.

To że Duda zrozumie to co mówi dopiero po czasie, to faktycznie problem. Większym problemem jest fakt, że duża część elektoratu nie zrozumie tego nigdy.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Nie?

nie.

Mamy stary, ograny numer PiS-owskiej propagandy: nie powiedział tego co powiedział i co słyszeli wszyscy.

wszyscy?

czytałeś albo słyszałeś opinię wszystkich publicystów? czy tylko wybraną garstkę która powiela jak ksero jedną wybraną opinię?

Polacy mają obecnie najlepszą Polskę od kilkuset lat, i zawdzięczają ją w znacznej mierze temu, że PiS lub coś PiS-o podobnego nie objęło rządów zaraz po transformacji w latach dziewięćdziesiątych . Że przez długie lata rządziła opcja liberalno - europejska. Obecna Polska nie jest Polską zbudowaną przez PiS, Polska zbudowana przez PiS wyglądałaby żałośnie i biednie. To oczywista oczywistość .

Oni wiedzą, że to nie jest tak naprawdę ich kraj, stąd od czasu do czasu wylewa się z nich frustracja w postaci takich zonków ..

Oni nie wiedzą, że sprawy zaszły za daleko i na budowanie wymarzonego Bogoojczyźnianego zaścianka jest za późno, młode pokolenie jest zdezorientowane ale paszportu nie zamieni na książeczkę do nabożeństwa albo tygodnik „w sieci”

Mam przynajmniej taką nadzieję...

czytałeś albo słyszałeś opinię wszystkich publicystów?

Tak. Czytałem i słyszałem opinię wszystkich publicystów.

Opinia politruków i partyjnych propagandzistów zatrudnionych na etatach dziennikarzy mnie nie interesuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co on za banialuki pieprzy ?

porównał bycie w UE do rozbiorów?

Noś kuzwa kto go na prezydenta wybrał?

Ciemnogrodzianie.

młode pokolenie jest zdezorientowane ale paszportu nie zamieni na książeczkę do nabożeństwa albo tygodnik „w sieci”

Część młodego pokolenia niestety znalazła się w tej nomen omen "sieci". PiS sieci.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Redaktorzy

Duda nie porównał UE do zaborców.

Ależ właśnie porównał. Nie nazwał UE bezpośrednio zaborcami. Użył określenia Unia Europejska w kontekście porównania z państwami zaborczymi. I to już jest zdrada: granie wspólnie z Rosją do bramki UE i Polski.

Selin teraz powiedział, że nagrody dla nierządu były przyznane... przez pomyłkę!

Co za IDIOTA!

Upewniają, że WIĘKSZYCH głupków już nie ma. Gdzie oni się znaleźli? Przecież to niemożliwe...

Na początku zdawało się, że będą chociaż się kryć z oszustwem. A obecnie tak się rozzuchwalili, że kłamią w żywe oczy. I to z uśmiechem.

Ich obłuda i krętactwo, obecnie nie zna granic!

A popierające ich ciemniaki, zamykają oczy i myślą, że tego nie ma, bo zasiali taką nienawiść do poprzedników.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Selin teraz powiedział, że nagrody dla nierządu były przyznane... przez pomyłkę

mysle ze trzeba spytac dominika co on powiedzial bo moze oni posluguja sie juz INNYM jezykiem polskim.

Fakt, że Sellin był dziś wyjątkowo bezczelny. Ale obserwując reżimowych polityków mam wrażenie, że hamulce już im puściły i idą na całość nawet niespecjalnie się z tym kryjąc. Kłamią w żywe oczy sami się z tego śmiejąc.

Jestem Europejczykiem.

Fakt, że Sellin był dziś wyjątkowo bezczelny. Ale obserwując reżimowych polityków mam wrażenie, że hamulce już im puściły i idą na całość nawet niespecjalnie się z tym kryjąc. Kłamią w żywe oczy sami się z tego śmiejąc.

Dokładnie.

Tyle, że nie mogę pojąć, dlaczego ludzi mają za idiotów, większych niż oni sami?

Faktycznie, może xniwax odpowie? On powinien znać ten tok myślenia.

Następny "kwiatek". Prokuratorzy sami się zwolnili od ciężaru picowania=zakłamania...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

I jeszcze.

Michał Kwiatkowski, niegdyś bliski współpracownik braci K., wsadził pic-owi kolejny kwiatek.

Wg niego majątek partii miłościwie kłamiąco-rządzącej jest OLBRZYMI. A politycy "dorobili" się go (prawdopodobnie legalnie!) w czasach wg nich - słusznie minionych czyli, agentury Lecha, Kwacha, albo służących zachodowi -Tuska, Kopacz czy Bronka.

Jak mogli! tak niegodziwie wykorzystać ten zły czas? PIC, to przecież krynica uczciwości i praworządności.

Dalej. Żebro chwali się, że pod jego rządami wykryli sprawców morderstwa Jaroszewiczów. Sekielski twierdzi nieco inczej. Śmierdzi mi to kolejnym kłamstwem picu...

Na domiar złego, teraz powiedzieli, że MI planuje rozpoczęcie prac... odbudowy dworca osobowego PKP -- Warszawy Głównej. Wg mnie, to kolejny niemądry, zupełnie irracjonalny pomysł. Ale, niech Warszawiacy się wypowiedzą w tej kwestii.

Oni wiedzą najlepiej.

W każdym razie - GRUBE, setki milionów złotych popłyną dla swoich firm - wykonawców.

• Redaktorzy

Na domiar złego, teraz powiedzieli, że MI planuje rozpoczęcie prac... odbudowy dworca osobowego PKP -- Warszawy Głównej. Wg mnie, to kolejny niemądry, zupełnie irracjonalny pomysł. Ale, niech Warszawiacy się wypowiedzą w tej kwestii.

To jest bardzo dobry pomysł pod warunkiem, że Warszawa Główna będzie wykorzystana jako stacja końcowa dla części kolei aglomeracyjnych (tych z południa i zachodu). Stacja Warszawa Śródmieście wyczerpała już przepustowość i więcej pociągów nie zmieści, a Główna jest dobrze skomunikowana z reszta miasta. Nie każdy pociąg podmiejski musi przejeżdżać przez Wisłę.

Pomysł może i dobry, ale to tylko i wyłącznie hasełko w kampanii samorządowej i żadnej odbudowy z całą pewnością nie będzie. Tak jak nie będzie lotniska pod Łodzią, przekopu Mierzei Wiślanej i całej reszty obiecanek.

To byłyby pieniądze wyrzucone dla samej przyjemności patrzenia, jak lecą.

Oj tam, oj tam. Nie swoje wydają, a i tak najważniejsze jest by ci co powinni tak się ustawili, by z tych lecących jak najwięcej trafiło do kieszeni tych do których mają trafić. Dojna zmiana w końcu. Taką na tych ministerialnych i poselskich pensyjkach klepali przez lata biedę, ze teraz muszą się odkuć.

To jest bardzo dobry pomysł pod warunkiem, że Warszawa Główna będzie wykorzystana jako stacja końcowa dla części kolei aglomeracyjnych (tych z południa i zachodu). Stacja Warszawa Śródmieście wyczerpała już przepustowość i więcej pociągów nie zmieści, a Główna jest dobrze skomunikowana z reszta miasta. Nie każdy pociąg podmiejski musi przejeżdżać przez Wisłę.

No widzisz. Może i masz rację.Ty, jako mieszkaniec, nieco inaczej na to patrzysz.

Wg mnie, (i chyba ogromnej większości przyjezdnych) kolejny dworzec PKP, w odległości 1,5 km od Centralnej, jest zupełnie chybionym po (wy) mysłem władzy.

No widzisz. Może i masz rację.Ty, jako mieszkaniec, nieco inaczej na to patrzysz.

Wg mnie, (i chyba ogromnej większości przyjezdnych) kolejny dworzec PKP, w odległości 1,5 km od Centralnej, jest zupełnie chybionym po (wy) mysłem władzy.

Nie mylmy dwóch spraw. Są dwie równoległe pary torów (+ WKD, ale to tutaj nieistotne). Z jednej pary korzysta Szybka Kolej Miejska oraz Koleje Mazowieckie obsługujące połączenia aglomeracyjne. Z drugiej pary korzystają pociągi dalekobieżne i tu, na tych torach, jest Dworzec Centralny. W jego przypadku nic się nie zmienia. Natomiast pierwsza para torów jest już wykorzystywana do technicznych granic swojej przepustowości. Modernizując sygnalizację i systemy zabezpieczenia ruchu można tu wsadzić jeszcze trochę pociągów, ale o żadnym istotnym zwiększeniu nie może być mowy. Dlatego, jak zostało to wspomniane wyżej, przywrócenie do eksploatacji Dworca Głównego daje szansę na skierowanie tam połączeń aglomeracyjnych na kierunku zachodnim i południowym. Dojazd komunikacją miejską na Główny jest znakomity.

Na podobnej zasadzie kierunek północny będzie przejęty przez Dworzec Gdański.

Odciążone tory miejskie i aglomeracyjne będzie można przeznaczyć dla zwiększenia ilości pociągów Szybkiej Kolei Miejskiej.

• Redaktorzy

Dworzec Główny jest ślepy, tj kończyły się kiedyś na nim linie idące właśnie z kierunku zachodniego. Dlatego jedynym możliwym zastosowaniem byłoby włączenie go do systemu komunikacji aglomeracyjnej, aby zwiększyć liczbę połączeń między centrum Wawy, a południem i zachodem aglomeracji, bez zwiększania obciążenia przelotowego dworca Wawa Śródmieście, którego o ile wiem w godzinach szczytu i tak nie da się dalej już obciążyć. Na śródmieściu w godzinach szczytu pociągi chodzą co kilka minut, co przekłada się na kursowanie co pół godziny u mnie. Jeśli ode mnie pociągi będą chodzić co kwadrans, to jakoś pogodzę się z faktem, ze co drugi będzie zawracał a Głównym.

Duda powiedział, że taki tok myślenia "nie jestem Polakiem a Europejczykiem" przypominający myślenie z okresu przed rozbiorami, do nich właśnie doprowadził. Ostrzega do czego takie myślenie, np. zamiana flagi biało-czerwonej na flagę z gwiazdami, może doprowadzić.

Kwestia czy ktoś się z tym zgadza czy nie jest indywidualna, ale nigdzie nie powiedział że Unia to zaborcy. Tak powiedział natomiast m.in. Lis. Ostoja rzetelności i niezależności dziennikarskiej.

ps. ciekawe. podoba mi się to co mówi pyblucista- dziennikarstwo.

nie podoba mi się- sprzedana dziewka.

no kurde logiczne!

Jeżeli nie potrafisz odróżnić papu od g..na to smacznego.

Duda powiedział,

Jak zwykle głupio.

Ostrzega do czego takie myślenie, np. zamiana flagi biało-czerwonej na flagę z gwiazdami, może doprowadzić.

W którym kraju takie zastąpienie flagi narodowej miało miejsce?

A Stany Zjednoczone Europy wcale nie są złym pomysłem.

Duda powiedział, że taki tok myślenia "nie jestem Polakiem a Europejczykiem" przypominający myślenie z okresu przed rozbiorami, do nich właśnie doprowadził. Ostrzega do czego takie myślenie, np. zamiana flagi biało-czerwonej na flagę z gwiazdami, może doprowadzić.

Kwestia czy ktoś się z tym zgadza czy nie jest indywidualna, ale nigdzie nie powiedział że Unia to zaborcy. Tak powiedział natomiast m.in. Lis. Ostoja rzetelności i niezależności dziennikarskiej.

ps. ciekawe. podoba mi się to co mówi pyblucista- dziennikarstwo.

nie podoba mi się- sprzedana dziewka.

no kurde logiczne!

Sugerujesz (za Dudusiem), że Rzeczypospolita ostatecznie zniknęła w 1795 r. z mapy Europy. bo panowie magnaci i szlachcice myśleli... po europejsku?

Szok!

Skąd ta wiedza?

Takie NIEZIEMSKIE głupoty można wciskać... tylko głupszym od siebie.

Oj, ciężko będą miały dzieci w szkole:( Od najmłodszych lat, będą bowiem ogłupiane. Ale, przecież o to chodzi pic-owi...

Jasne jest, jak na dłoni, że Adrian jest po prostu antyunijny. Tak jak mu pic nakazał.

Wszędzie uczyli dotychczas, że chodziło im (szlachcie) o własne dupy i interesy. Tak, jak picowi od ZAWSZE.

To jest znana, wasza zagrywka. Kiedy tylko możecie, łączycie proeuropejskość z antypolskością.

Duda powiedział, że taki tok myślenia "nie jestem Polakiem a Europejczykiem" przypominający myślenie z okresu przed rozbiorami, do nich właśnie doprowadził.

Za to zdanie dostajesz dwie pały. Jedną z historii, drugą z polskiego.

Ostrzega do czego takie myślenie, np. zamiana flagi biało-czerwonej na flagę z gwiazdami, może doprowadzić.

Zamiana w myślach może doprowadzić? Wy, Stirlitz, to lepiej tyle nie myślcie...

nigdzie nie powiedział że Unia to zaborcy

Aha. No to w takim razie przed czym ostrzegał?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.