Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Prokurator generalny Zbigniew Ziobro wystąpił do marszałka Sejmu o uchylenie immunitetu szefowi klubu PO Sławomirowi Neumannowi. Jako wiceminister zdrowia miał przekroczyć uprawnienia w celu uzyskania korzyści majątkowej w wysokości 13,5 mln złotych."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zawsze powtarzam, że nie ma znaczenia jaką bozie w klapie i do którego kościoła nalezy ten któremu udało się dojść blisko koryta. Ma przed ryjem - to żre. Bo co we własnym brzuchu to jego :-))))

Pierwszy z brzegu komentarz w tej samej wiadomości w GW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wyjaśnia temat:

"qwerfvcxzasd pół godziny temu Oceniono 35 razy 29 Mam w rodzinie osobę z zaćmą. wiecie jakie są efekty tej debilnej ustawy?

w ramach NFZ dostajesz najgorszą soczewkę, która nie chroni przed UF i często upośledza widzenie. oczywiście są soczewki lepsze, ale nie można dopłacić. trzeba brać syf, albo płacić 100%.

dla kogoś kto ma 90 lat być może jest to bez znaczenia, ale jeżeli macie ochotę pożyć jeszcze 10-20, 30 lat i chcecie widzieć, to musicie wyskoczyć z kasy.

jeżeli była klinika, która brała dopłatę, to chwała jej za to. Powinni dostać nagrodę, a nie karę."

Kolejny przykład na to że PiS nie ma nic na PO-PSL i rozpaczliwie szuka czegokolwiek aby podtrzymać narrację.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Szef MSZ twierdzi, że Polska przyjęła 2,7 tys. migrantów. Marszałek Senatu nic o tym nie wie

Jacek Czaputowicz zabrał głos w sprawie kryzysu imigracyjnego. Przyznał, że Polska przyjęła ponad milion Ukraińców oraz "2700 migrantów przysłanych przez Europę Zachodnią". - Nic nie wiem o tej sprawie - odpowiedział zaskoczony Stanisław Karczewski."

Za Wp.pl

Rodacy kochani, czy dla Was nie ma granicy tolerancji dla debili i niekompetentnej swołoczy jaką za własnych przedstawicieli do rządzenia Polską wybraliście???!

Ludzie - cały Świat na kilka pokoleń zapamięta, że Polacy to DEBILE!!!!

Pamiętajcie o tym idąc kolejny raz do urn wyborczych!

Nie wiem czy Neumann ma faktycznie coś za uszami czy nie. Ale coraz bardziej zaczyna mi to wszystko przypominać zasadę sformułowaną przez tow. Andrieja Wyszynskiego (dla niewtajemniczonych: prokurator generalny ZSRR w czasach wielkich czystek): "dajcie mi człowieka, paragraf na niego znajdę".

Im już nawet nie chodzi o paragraf tylko o rzucanie błotem, może coś się przyklei. To były metody stosowane w powszechnie za nieboszczki komuny teraz stosuje je PiS komuna.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kochani!

Czym my się w ogóle przejmujemy? Przecież to wszystko to jeno marność nad marnościami!

Cóż znaczą, problemy naszego życia wykreowane przez nasze cywilizacje?

Wszak rozwiązanie już 23 kwietnia 2018 roku!

"Amerykanin, David Meade, który sam siebie nazywa "biblijnym numerologiem", ogłosił kolejną już datę nadejścia końca świata. Tym razem jest to 23 kwietnia 2018 roku. Najnowsza prognoza nawiązuje do Apokalipsy wg św. Jana. Jeden z wersów głosi: "Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu". Mowa o tym, że właśnie 23 kwietnia w konstelacji Panny znajdą się Słońce, Księżyc i Jowisz. O wiarygodności tej daty jako początku końca świata ma też świadczyć pojawienie się na niebie tajemniczej planety Nibiru. Problem w tym, że obiekt nazywany także Planetą X lub Planetą Śmierci nie istnieje.

Wielokrotnie informowała o tym NASA. Czy rzeczywiście 23 kwietnia wybuchnie III wojna światowa i powstanie Antychryst? Przekonamy się już niebawem."

Wielu już takich było.

Jakoś dalej kręci się ten globalny śmietnik, który bez żadnej wyimaginowanej pomocy dąży do samozagłady ...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

"Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu".

W rytm popularnej przyśpiewki:

"Średniowiecze mało, średniowiecze mało - starożytność by się chciało"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Redaktorzy

Baalik? Całkiem przyjemny. I rzeczywiście: współcześnie katolicyzm w Polsce zaczyna z wolna przybierać formy tej popularnej religii fenickiej.

Ta rycina jest wykonana według europejskiego wyobrażenia starożytności. W rzeczywistości ten posąg miał wygląd byka w postawie ludzkiej wyprostowanej i był wspólny dla bożków Baala i Jehowy. Dlatego Żydzi uczynili właśnie posąg "cielca" a nie dowolne inne stworzenie, mające przedstawiać chwałę ich Boga.

Katolicyzm polski ma swoje bóstwa, Jezusmaria Król Polski jako bóstwo astralne i pewnego Redemptorystę z Torunia, jako wzorzec pomazańca boskiego na Polskę:-)

Oj, widzę działo się dziś. Nie mogłem na bieżąco śledzić.

Ukryta Zawartość

Trudno sobie wyobrazić, co będzie za pół roku, rok, dwa... Masakra, czarne wizje mam tylko:(

Coraz bardziej zaciska się picowski krąg, wizji kraju rodem z science fiction.

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Redaktorzy

Usiłują jakoś przykryć kolejną aferę, tym razem z zapisami znikąd w prawie wodnym.

A tak, pojawiły się jakoś tak niezauważalnie i nikt się do nich nie che przyznać. CBA powinno chyba zastosować stary arabski numer z osłem i ubłoconym brzuchem.

uwielbiam takie "niusy"

znany powszechnie miłośnik trunków wyskokowych senator JMJ z góry zakłada branie łapówek

co na to naczelnik ?

Ukryta Zawartość

Jan Maria Jackowski o obniżeniu pensji posłom. "To spowoduje korupcjogenność"

Senator PiS zdradził, że postanowienie prezesa PiS o obniżeniu zarobków parlamentarzystów została podjęta w wyniku niekorzystnych dla partii sondaży. - Decyzja nie budzi entuzjazmu - powiedział Jan Maria Jackowski.

Senator PiS Jan Maria Jackowski zdradził, że parlamentarzyści nie są zadowoleni z obniżki pensji zaproponowanej przez Jarosława Kaczyńskiego

Senator PiS Jan Maria Jackowski zdradził, że parlamentarzyści nie są zadowoleni z obniżki pensji zaproponowanej przez Jarosława Kaczyńskiego

Jarosław Kaczyński zapowiedział w ubiegły czwartek, że poselskie pensje zostaną obniżone o 20 proc. To efekt zamieszania, jaki powstał wokół premii przyznanych przez rząd Beaty Szydło. Z decyzji nie jest zadowolony Jan Maria Jackowski. Senator PiS przewiduje jakie skutki może wywołać decyzja prezesa partii.

A ta została podjęta w wyniki oburzenia ze strony opinii publicznej. - Celem było powstrzymanie niekorzystnych trendów sondażowych oraz wytrącenie argumentów opozycji. Czas pokaże jakie będą długofalowe efekty tego ruchu - mówi w rozmowie z portalem dziennik.pl Jackowski.

- Wątpię, żeby to polepszyło oceny polityków. Obniżenie wynagrodzenia może spowodować korupcjogenność i inne negatywne zjawiska - dodał. - Postanowienie jest wynikiem błędów PiS i działań PO. Decyzja nie budzi entuzjazmu i jest kontrowersyjna - zdradził.

Senator zaznacza, że sprawa musi został jak najszybciej rozwiązana. - Zdarza się, że osoba odpowiedzialna za papier toaletowy w jakimś urzędzie zarabia kilkukrotnie więcej niż wiceminister, którego działania przyniosły budżetowi państwa dziesiątki miliardów złotych. Ze względu na poziom emocji i wybory sprawa jest niemożliwa. Tracą na tym państwo i obywatele - zakończył Jackowski.

:-))))))))

Ukryta Zawartość

uwielbiam takie "niusy"

W innym kraju ktoś o takim stopniu degeneracji spowodowanej alkoholizmem nie mógłby pełnić funkcji publicznych. U nas jest parlamentarzystą.

Traktujemy Cię

Naucz się czytać i interpretować, nie będziesz wtedy odczuwał potrzeby wyrażania się jak to uczyniłeś..

I nie myl mnie więcej z kimś innym.

Dowodów zero

Dowodów jest mnóstwo, jeszcze więcej jest lenistwa intelektualnego, aby je poznać i obiektywnie ocenić, TVN24 wczoraj czarno na białym to wykazał.

"Jak stwierdza prof. Żylicz, podkomisja Antoniego Macierewicza nie mogła unieważnić dokumentu.

- To absolutnie nic nie znaczy. Podkomisja nie ma żadnych praw do anulowania ustaleń komisji Jerzego Millera, która działała zgodnie z prawem

- podkreśla ekspert w rozmowie z Gazeta.pl.

- Podkomisja smoleńska działa poza prawem. Ustawa przewiduje, że badanie prowadzi komisja badania wypadków lotniczych, złożona z ekspertów spełniających określone wymagania. O żadnej podkomisji prawo lotnicze w ogóle nie mówi - dodaje."

Więcej:

Ukryta Zawartość

Bombowiec pikuje i wyłączyło się logiczne myślenie?

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Dowody

TVN24, - prof Artymowicz, - posłuchaj, facet robi za spore grono expertów, do tego "za darmo", rok w rok, rocznica w rocznicę, nikt inny tylko on sam jednusieńki, wszystko wie, po prostu debeściak, poczytaj sobie w sieci jego wynurzenia, propaganda naprawdę przeżywa kryzys, braki kadrowe, jeśli w to ma ktoś uwierzyć, to musi być bardzo przemęczony, zwłaszcza po zapoznaniu się z odtajnionymi stenogramami z pracy komisji Millera.

Potrzeba przepotężnej inteligencji aby przejrzeć tą grę.

Osobiście takiej oczywiście nie posiadam, dlatego potrzebuję wspomóc się wynikami pracy odpowiednich organów państwa polskiego.

Skoro Podkomisja za pomocą naukowców i budżetu publikuje raport techniczny, nie mogę mieć wątpliwości tak długo dopóki nie zostanie sfalsyfikowany, przez konkurencyjne grono naukowców pracujące z wsparciem porównywalnego budżetu.

Nie jednej osoby opowiadającej bajki za darmo.

Jest książka Jurgena Rotha, tam jest mowa o zamachu wprost, jakoś nie słychać protestów z różnorakich źródeł, cisza jak makiem zasiał..

Bardzo ciekawe, - prawda ?

Czy ktoś drwi z autora ?

Nikt.

Oczywiście Polska ma obowiązek badać samodzielnie, a taką pozycję musi traktować z rezerwą i dopuszczać że zawiera elementy dezinformacji, co jest oczywiste, że strony grają dla własnych korzyści, a jeśliby przyjąć że była część działań zlecona Ukrainie, to motyw sprowokowania Polski do negatywnej interakcji z tym państwem jest oczywisty i bezdyskusyjny.

prof. Żylicz

Prof Żylicz niech sobie najpierw wygra wybory, następnie będzie mógł zgodnie z prawem przekuwać własne poglądy na obowiązującą rzeczywistość.

Mówić to sobie może, każdy, jest w tym celu ustalona i zapisana w Konstytucji tzw wolność słowa.

Gazeta.pl.

Skąd masz Gazetę..jesteś w ....czu..?

Potrzeba przepotężnej inteligencji aby przejrzeć tą grę.

To nie jest gra a tylko siermiężna i komiczna próba znalezienia dowodów na z góry postawioną tezę o zamachu.

Dlatego ci to tak ciężko ogarnąć. Wszak głupota jest nieprzewidywalna.

O macierze nie chce mi się pisać, ale tu masz wybitny życiorys II zastępcy upadłego szeryfa:

Ukryta Zawartość

Znafca!!!

Zgodnie z art. 134 ust. 1 zd.2 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. Prawo lotnicze (tekst jednolity Dz.U. z 2017 r. poz.959):

„Komisje nie orzekają co do winy i odpowiedzialności”, w związku z powyższym wszelkie formy wykorzystania niniejszego

raportu technicznego do celów innych niż zapobieganie wypadkom i poważnym incydentom lotniczym należy uznać

za nieuprawnione i mogą prowadzić do błędnych wniosków i interpretacji.

Ukryta Zawartość

Jaja normalnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

współcześnie katolicyzm w Polsce

43 05, posłuchaj sobie, - każdy niech posłucha, szczególnie polecam osobom z Warszawy.

Dziwić się później że "uniwersytety" tzw polskie zajmują 500 plus na liście najbardziej prestiżowych uczelni w świecie, nie wiem co tam jest w nich "polskie", może talerze, łyżki, noże i widelce w "stołówkach", może jeszcze firanki i obrusy...na pewno nie kadra..

Ja tu mam być zdziwiony reakcją forumowiczów, na słowa prawdy dotyczące dowolnego przedmiotu rozważań ..?

Wolne żarty.

Zdziwiony bym był, gdyby były akceptowalne, dyskutowane, rozwijane, etc....

Jeszcze nie zaszła sytuacja abym tu na forum był czymkolwiek zdziwiony.

Znafca

Tam w komentarzach pod notką są odpowiednie informacje dotyczące Prof Biniendy, łatwo odszukać są wymienione nagrody, publikacje, pozycje uczelni w USA, wszystko jest, dzięki za przypomnienie, notka jest autorstwa osoby o złej woli w stosunku do Profesora, ale wśród dyskutantów są i tacy którzy rzetelnie opisują poziom i prestiż Profesora Biniendy w USA.

Kolego, taką mam uwagę, abyśmy wykluczyli z dyskusji poziom propagandowy, nie będę więcej w tym tonie odpisywał, - brak czasu, czas to pieniądz, po prostu.

TVN24, - prof Artymowicz

Ta akurat osoba jest wybitnym specjalistą w temacie (na dodatek pilotem) w przeciwieństwie do błaznów z kabaretu Macierewicza.

Osobiście takiej oczywiście nie posiadam

To widać z każdego Twojego wpisu.

dlatego potrzebuję wspomóc się wynikami pracy odpowiednich organów państwa polskiego.

Kabaret Macierewicza nie jest żadnym organem państwa polskiego.

Skoro Podkomisja za pomocą naukowców i budżetu publikuje raport techniczny, nie mogę mieć wątpliwości tak długo dopóki nie zostanie sfalsyfikowany, przez konkurencyjne grono naukowców pracujące z wsparciem porównywalnego budżetu.

Tam nie ma żadnego naukowca z dziedzin wiedzy potrzebnej przy badaniu katastrof lotniczych. Dlatego jest to wyłącznie grupa kolesi-amatorów. Przyczyny katastrofy zostały dawno ustalone, cała reszta to polityczna hucpa dla zbijania kapitału wyborczego.

Nie jednej osoby opowiadającej bajki za darmo.

Dlatego "naukowcy" z Kabaretu Macierewicza opowiadają bajki na polityczny obstalunek, za co im zapłacono.

Jest książka Jurgena Rotha, tam jest mowa o zamachu wprost, jakoś nie słychać protestów z różnorakich źródeł, cisza jak makiem zasiał..

Bardzo ciekawe, - prawda ?

Czy ktoś drwi z autora ?

Nikt.

Poważnych reakcji można spodziewać się wyłącznie w odpowiedzi na poważne materiały. Brak jakichkolwiek reakcji dowodzi książka ta jest niewarta uwagi jako napisana pod z góry przyjętą tezę.

Prof Żylicz niech sobie najpierw wygra wybory, następnie będzie mógł zgodnie z prawem przekuwać własne poglądy na obowiązującą rzeczywistość.

W tym zdaniu zawarta jest kwintesencja PiS-iarstwa: prawda nie jest obiektywna (jako zgodność z rzeczywistością i faktami) ale (dla nich) funkcją polityki i wygranych wyborów.

Prof. Żylicza mam zaszczyt znać osobiście. Nigdy nie interesował się polityką, natomiast w kwestiach lotnictwa jest niekwestionowanym autorytetem o zasięgu szerszym niż Polska.

Kolego, taką mam uwagę, abyśmy wykluczyli z dyskusji poziom propagandowy

Dlaczego zatem sam uprawiasz natrętną PiS-owską propagandę dla inteligentnych inaczej?

Prof. Żylicza mam zaszczyt znać osobiście

Trzeba było od tego zacząć, to wystarczyłoby za wszystkie Twoje wpisy już napisane i jeszcze nie.

Mam serdeczną prośbę do Kolegi, abyśmy w tym miejscu obydwoje użyli intelektu i dobrowolnie zakończyli konwersację, jest ona pusta, nic z niej nie wynika, kompletnie, nie ma też absolutnie żadnych szans, na jakąkolwiek nić porozumienia, z mojej strony - dziękuję Koledze za uwagę, nie będę się już odnosił.

Proszę o to samo.

Trzeba było od tego zacząć, to wystarczyłoby za wszystkie Twoje wpisy już napisane i jeszcze nie.

Mam serdeczną prośbę do Kolegi, abyśmy w tym miejscu obydwoje użyli intelektu i dobrowolnie zakończyli konwersację, jest ona pusta, nic z niej nie wynika, kompletnie, nie ma też absolutnie żadnych szans, na jakąkolwiek nić porozumienia, z mojej strony - dziękuję Koledze za uwagę, nie będę się już odnosił.

Proszę o to samo.

Po pierwsze nie jestem Twoim kolegą, proszę mi nie ubliżać. Po drugie swojego własnego intelektu oceniał nie będę, niech robią to inni. Po trzecie apelując do osób trzecich o używanie intelektu trzeba najpierw samemu go mieć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.