Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Wiem. Dużo o tym pisałeś w wątku "Moderacja i jej postrzeganie forumowiczów - bany , punkty , itp itd" ?

To samo cisnęlo mi się na klawiaturę.?

52 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale Zyzolowi nie chodzi o fakty tylko o możliwość popłakania sobie jaka ta Platforma niedobra.

Przecież nie głosujesz na nich, to co ci zależy.

5 minut temu, jezz napisał:

To samo cisnęlo mi się na klawiaturę.?

Przecież nie głosujesz na nich, to co ci zależy.

Zapamiętaj sobie raz na zawsze, bo widzę że masz z tym problem. Powszechne zidiocenie do którego dąży PiS mnie denerwuje. Wypisywanie bredni też.

Udawanie idioty również.

Zależy mi na tym, żeby żyć w normalnym kraju a nie w wsiowej dyktaturze rządzonej przez skarlałych psychopatów.

Jeżeli zrozumiałeś to dobrze, jeżeli nie to trudno - dalszych wyjaśnień dla intelektualnie poszkodowanych nie będzie. Wprawdzie część Kolegów może się poczuć wykluczona ale to ich problem.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zapamiętaj sobie raz na zawsze, bo widzę że masz z tym problem. Powszechne zidiocenie do którego dąży PiS mnie denerwuje. Wypisywanie bredni też.

Udawanie idioty również.

Zależy mi na tym, żeby żyć w normalnym kraju a nie w wsiowej dyktaturze rządzonej przez skarlałych psychopatów.

Jeżeli zrozumiałeś to dobrze, jeżeli nie to trudno - dalszych wyjaśnień dla intelektualnie poszkodowanych nie będzie. Wprawdzie część Kolegów może się poczuć wykluczona ale to ich problem.

Może na początek zmień ton panie nauczycielu.

Potem dziwisz się jak cenne są twoje wpisy. Dobrze, że masz teraz wątek gdzie możesz sobie popłakać piszac o tej jawnej niesprawiedliwości.

14 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Niech się uczą ci z PO od tych expertów co z pis przyszli do stadniny w Janowie.

Nie wiem czy wyborcza i państwo z ratusza powinni tak smakować biednego uchodźcę,

"Właścicielem stada jest obcokrajowiec, który ma hodowlę zwierząt pod Warszawą. W jego imieniu zajmował się nim bezdomny mężczyzna. W rozmowie z TVN24 mówił, że od jakiegoś czasu padało po kilka zwierząt dziennie. - Ja tutaj siedzę drugi rok, nawet mi nie płaci ani złotówki"

Zwłaszcza, ze jeszcze niedawno pisała o nim tak,

"Abdul naszym pasterzem. Muzułmański uchodźca za unijne pieniądze ratuje przyrodę nad Wisłą"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Będzie się to nazywało realizmem politycznym.Każda partia,która chce przejąć władzę musi 500 plus zostawić.Takie są realia.To nie ma nic wspólnego z oceną tego projektu.W polityce czasami trzeba iść na kompromisy.

Realia są takie, że PO typowa partia władzy, bez kręgosłupa ideowego, nieudolna, pasożytnicza intelektualnie, programowo i kadrowo wobec innych środowisk politycznych, w opozycji stosująca totalną negację i w gruncie rzeczy bliska PiS pod wieloma względami. Stąd funkcjonujące już od dawna w polskiej polityce określenie POPiS.

Aha, w przypadku PO będzie to realizm polityczny. Pięknie. Tylko jak można coś krytykować zagorzale przez ponad trzy lata, nazywać złem, aby potem wprowadzać do swojego programu tylko i wyłącznie dla zdobycia władzy. To powoduje, że PO nie ma ani politycznej twarzy, ani politycznej wiarygodności. Dlatego nie ma szans na wygraną w wyborach.

Dostrzega to coraz więcej komentatorów politycznych. Oto jeden z ostatnich komentarzy o PO: "(...)Platforma nie mówi o zwycięstwie, będzie szczęśliwa, jeśli PiS nie zdobędzie konstytucyjnej większości, a przeszczęśliwa, gdyby jego zwycięstwo było jeszcze mniejsze i nie dało możliwości samodzielnego stworzenia rządu. Ale to mało prawdopodobne, zresztą PiS znajdzie sobie koalicyjną przystawkę.

(...)bez woli zwycięstwa chyba jeszcze nikomu nie udało się wygrać wyborów. Działacze Platformy, zawsze wygodni i nieskłonni się przemęczać, teraz kompletnie się zdemobilizowali. Tymczasem liderzy PiS wciąż jeżdżą w teren, odbywają dziesiątki spotkań. Pomysł zamienienia Schetyny na Kidawę-Błońską w gruncie rzeczy polega na tym, że premierem nie zostanie Kidawa-Błońska, a miał nie zostać Schetyna. Reklamując kandydatkę do niezostania premierem, podkreśla się, że jest prawnuczką byłego prezydenta Wojciechowskiego i ministra Grabskiego. No fajnie. Ale to nie pradziadkowie kandydują, nawiasem mówiąc, gdyby kandydowali, znaleźliby się na dwóch różnych listach.

Kandydatka do niezostania premierem powiedziała w radiu, że po wyborach Platforma postawi Ziobrę przed Trybunałem Stanu. Dużo w tym optymizmu. Ale Ziobro może spać spokojnie. Aby postawić kogoś przed Trybunałem Stanu, nie wystarczy wygrać wyborów. Trzeba by je wygrać z miażdżącą przewagą. A w to nawet partyjni koledzy Kidawy-Błońskiej nie wierzą. Zresztą Platforma rządziła osiem lat i nie udało się jej wtedy postawić Ziobry przed Trybunałem Stanu. Potrafiłaby teraz?

(...)Są też bilboardy ogólnopolskie. Kidawa-Błońska przytula jakąś kobietę, a napis głosi, że koniec awantur i teraz ma być miło i przyjaźnie. Ludzie komentują, że to alegoria Koalicji Obywatelskiej - Platforma przytula członkinię Nowoczesnej. Ale tu zdania są podzielone. Niektórzy mówią, ze chodzi o przytulenie wypędków z PiS. Platforma przytuliła ich wielu i umieściła na swoich listach."

Jerzy Widacki - "Przedwyborcza sałata" - "Przeglad" nr 40.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ale Zyzolowi nie chodzi o fakty tylko o możliwość popłakania sobie jaka ta Platforma niedobra.

Zyzolowi bardziej chodzi o fakty, niż Jaro_747 się wydaje. Poza tym, kto tu ciągle płacze i uniemożliwia jakakolwiek dyskusję. Nie tylko płaczem zresztą. ?

PS. Słucham właśnie krytyki PiS wygłaszanej przez Borysa Budkę w TokFM. On naprawdę nawet nie czuje, że jego słowa odnoszą się też do PO. Wprost idealnie - np. o niszczeniu konkurencji politycznej. 

Czy tylko ja nie zauważyłem, że w TVN-owskich Faktach nie było nic  o "aferze" 500+ w stolicy?

Może mi umknęło.

Cytat

Brakuje pieniędzy na 500 plus? Rzeczniczka wojewody mazowieckiego zabrała głos

W stolicy zamieszanie wokół pieniędzy na 500 plus. Prezydent miasta Rafał Trzaskowski napisał w tej sprawie list do premiera, by "mieć pewność że Warszawa będzie miała zagwarantowane środki" na wypłaty świadczeń. Z kolei rzeczniczka wojewody mazowieckiego zarzuca stołecznemu ratuszowi, że ten przekazuje sprawozdania, "które zawierają liczne nieprawidłowości i wymagają nawet kilkukrotnych korekt".

"Pomimo wielu interwencji miasto stołeczne Warszawa przekazuje sprawozdania, które zawierają liczne nieprawidłowości i wymagają nawet kilkukrotnych korekt" - wskazała rzeczniczka. Przypomniała, że "dane te są podstawą do wyliczania wysokości środków przekazywanych z budżetu państwa na wypłatę świadczeń Rodzina 500 plus".

Filipowicz wyjaśniła, że "chodzi o niespójne dane odnośnie do tych samych kwestii w sprawozdaniach finansowych i merytorycznych". "Kwoty wypłat są nieadekwatne do podawanej liczby rozpatrzonych wniosków" - wskazała.

Zwróciła także uwagę, że "wartości wykazywane w kolejnych sprawozdaniach, np. dotyczące liczby wypłaconych świadczeń czy liczby dzieci, są często mniejsze niż w poprzednich sprawozdaniach - to tzw. znikające dzieci".

Ukryta Zawartość

Kompetencja urzędników PO POraża swoją niekompetencją.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, jezz napisał:

Nie wiem czy wyborcza i państwo z ratusza powinni tak smakować biednego uchodźcę,

Przewrotny podpowiadacz słówek.?

Miało być oczywiście szkalować a nie smakować, ale wyszło nieźle.

30 minut temu, Jacchusia napisał:

Czy tylko ja nie zauważyłem, że w TVN-owskich Faktach nie było nic  o "aferze" 500+ w stolicy?

Może mi umknęło.

Tak, tylko ty tego nie zauważyłeś.

Jestem Europejczykiem.

A, to zwracam honor TVN-owi.

Oczywiście wszystko od A do Z było powiedziane, czy tylko ta jedynie POprawna i właściwa (dla TVN i KO) część?

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

A, to zwracam honor TVN-owi.

Oczywiście wszystko od A do Z było powiedziane, czy tylko ta jedynie POprawna i właściwa (dla TVN i KO) część?

Uprawiasz proreżimową propagandę, a dokładniej ochoczo zajmujesz się nagonką na Trzaskowskiego. Takie chrześcijańskie szczucie prawda?

Jestem Europejczykiem.

17 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Już widzę te spotkania z Bosakiem i Winnickim na temat utworzenia koalicji :-))).

A jeszcze lepsze bedą późniejsze komunikaty prasowe o patriotyzmie, odpowiedzialności i te wszystkie inne pierdoły dla matołkowatego elektoratu. Palce lizać!

Oby.

Reżyserskie "szczęść Boże!" to drobiazg w ogólnym ogóle, ale JK ma gadane. Poradzi sobie w potyczkach.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Przewrotny podpowiadacz słówek.?

Miało być oczywiście szkalować a nie smakować, ale wyszło nieźle.

Bądź czujny wobec złośliwych Androidów.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

15 godzin temu, Zyzol napisał:

nawet przez TokFM

Co znaczy nawet?

O dziś cytuj wszystkie pochwały na antenie TokFM, będziesz troszkę bardziej wiarygodny.

Prawdziwy błędem Patologii Organizowanej był brak woli w dzieleniu się z plebsem ochłapami. PiSs odrobił lekcję, rzucił padlinę i rządzi. I zanosi się na to, że na długo.

Śmieszą mnie te nieudolne próby tej  tzw. opozycji licytacji rzucania padliną i kopiowania socjalistycznych tricków pisdzielstwa.

A było pseudoelicie wychylić tylko nos ze swojej bańki i rzucić coś na pożarcie tłumom.

A tak d zbita.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Uprawiasz proreżimową propagandę, a dokładniej ochoczo zajmujesz się nagonką na Trzaskowskiego. Takie chrześcijańskie szczucie prawda?

Co nazywasz szczuciem? Albo inaczej kto na kogo szczuje?

Fakt, że Trzaskowski przed wyborami robi zarzut w stronę PiS-u, TVN to powiela, tyle że oboje zapominają dodać, że pieniędzy brakuje z powodu błędnie wypełnianych wniosków (chodzi tutaj tylko o Warszawę, w reszcie kraju jakoś się da).

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Gdyby komuniści rzucili padlinę to też by dalej rządzili.

Wątpię, żeby śp. Morawiecki się z tobą zgodził...

18 godzin temu, xniwax napisał:

Co ciebie fascynuje w Konfederacji

Konfederacja w Sejmie pokaże czy była warta głosu.

18 godzin temu, xniwax napisał:

kto tam wówczas pozostanie

Winnicki.

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

komuniści

Odnoszę wrażenie że jesteś technokratą.

50 minut temu, Amator 2b napisał:

PiSs odrobił lekcję, rzucił padlinę i rządzi

Przestań wypisywać te banialuki bo zaniżasz poziom forum poniżej magla, nawet TVP jest bardziej rozgarnięta.

Kotczyński rządzi.........?

Rockefeller rządzi.

Jeden ruch Rockefellera i .....koniec.

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zależy mi na tym, żeby żyć w normalnym kraju

Powodzenia.

19 godzin temu, xniwax napisał:

747

Węgiel ropa i  gaz dały ludziom wygodne życie.

58 minut temu, Jacchusia napisał:

Co nazywasz szczuciem? Albo inaczej kto na kogo szczuje?

Fakt, że Trzaskowski przed wyborami robi zarzut w stronę PiS-u, TVN to powiela, tyle że oboje zapominają dodać, że pieniędzy brakuje z powodu błędnie wypełnianych wniosków (chodzi tutaj tylko o Warszawę, w reszcie kraju jakoś się da).

Pierdoły dla matołków, chyba tylko udajesz że tego nie rozumiesz. Ile może być błędnie wypełnionych wniosków? 2%, 5%, nawet 10%?

Do dlaczego wstrzymuje się wypłatę całości? A przynajmniej zwleka do ostatniego możliwego terminu?

Co do reszty kraju to albo ty kłamiesz, albo reżimowa telewizja kłamie bo inni też mają problemy z wpłatami.

Jest to notabene piękny sposób PiSowskiego reżimu na manipulację ludźmi - opóźnia się przelew a później jakiś lokalny PiSowiec w czasie kampanii mówi, że lokalny samorząd jest nieudolny bo opóźnia wypłaty. Przyjeżdża TVPInfo i robi wywiad zz zdenerwowanymi ludźmi. No i załatwione.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Może mi umknęło.

Było dużo. Masz bardzo wybiórczą spostrzegawczość. Widzisz tylko to, na co masz zgodę aby widzieć.

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Kompetencja urzędników PO POraża swoją niekompetencją.

Raczej poraża zła wola PiS. Rząd wymyśla sobie 500+ ale dodatkowych środków z tym związanych celowo nie daje mimo wniosków. Wszystko po to aby straszyć elektorat przed wyborami że "oni to zabiorą".

To już nie jest uprawianie polityki. To jest zwyczajne sk....syństwo. 

kto na kogo szczuje?

Ty na Trzaskowskiego.

oboje zapominają dodać, że pieniędzy brakuje z powodu błędnie wypełnianych wniosków

Bezmyślne powielanie reżimowej propagandy. Wnioski są stale tego samego typu. Przez lata było dobrze, środki spływały na czas. Teraz tuż przed wyborami raptem okazały się "błędnie wypełnione". Ktoś w to uwierzy? Poza PiS-owcami oczywiście.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Oczywiście że tak. Ich problem polegał na tym że nie było co wtedy rzucać

24 minuty temu, 747 napisał:

zaniżasz poziom forum poniżej magla

To po co tu jesteś?

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jest to notabene piękny sposób PiSowskiego reżimu na manipulację ludźmi - opóźnia się przelew a później jakiś lokalny PiSowiec w czasie kampanii mówi, że lokalny samorząd jest nieudolny bo opóźnia wypłaty.

szczególnie gdy samorządowiec jest pokemonem

tak sie udupia kolejnych przeciwników

uczcie sie polityki od pisu!

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

szczególnie gdy samorządowiec jest pokemonem

tak sie udupia kolejnych przeciwników

uczcie sie polityki od pisu!

Popierasz takie niegodziwe uprawianie polityki? Gdzie tu etyka? Jak to się ma do zasad do których się nieustannie odwołujesz? Stajesz się totalnie niewiarygodny. 

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Popierasz takie niegodziwe uprawianie polityki? Gdzie tu etyka? Jak to się ma do zasad do których się nieustannie odwołujesz?

jak mam do czynienia z draniami to odpowiadam pieknym za nadobne

oczywiscie w białych rekawiczkach zgodnie z prawem ,udupianie zgodnie z prawem jest najprzyjemniejsze

1 godzinę temu, 747 napisał:

Przestań wypisywać te banialuki bo zaniżasz poziom forum poniżej magla, nawet TVP jest bardziej rozgarnięta.

Kotczyński rządzi.........?

Rockefeller rządzi.

Jeden ruch Rockefellera i .....koniec.

Powodzenia.

Węgiel ropa i  gaz dały ludziom wygodne życie.

Chyba nie za bardzo zrozumiałeś co napisałem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

No,teraz to już różnie mogłoby być.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

jak mam do czynienia z draniami to odpowiadam pieknym za nadobne

oczywiscie w białych rekawiczkach zgodnie z prawem ,udupianie zgodnie z prawem jest najprzyjemniejsze

A drugi policzek? Panie pobożny? 

Zemsta. Ulubiona "cnota" miłośnika Jezusa Chrystusa...

10 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A drugi policzek? Panie pobożny? 

Zemsta. Ulubiona "cnota" miłośnika Jezusa Chrystusa...

Pobielane groby. Faryzeusze na pokaz.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Pierdoły dla matołków, chyba tylko udajesz że tego nie rozumiesz. Ile może być błędnie wypełnionych wniosków? 2%, 5%, nawet 10%?

Do dlaczego wstrzymuje się wypłatę całości? A przynajmniej zwleka do ostatniego możliwego terminu?

Zamiast się pienić i mniemać poczytaj może coś na ten temat to się dowiesz.

Może ci się w głowie rozjaśni i dołączysz do, jak ich ochrzciłeś, matołków.

I dla twojej jasności, chodzi o wniosek samorządu, nie indywidualnego beneficjenta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.