Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Musi nastąpić zmiana rządów choć w kilku krajach EU bo bez tego będzie coraz gorzej i człowiek we własnym kraju będzie bal się wyjść z domu.

Sęk w tym że tam prawie nie ma prawicy.

------------------------

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Esencja problemu:

...Przebywał w dzielnicy, w której dorastał, i nikt nie zgłosił tego na policję, a to (wtorkowe ataki w Brukseli - PAP) jest podobno odwetem za jego schwytanie. To hańba - podkreślił Trump.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ja tam wole miec za sasiadow muzulmanow niz Polskich emigrantow z kregu wyborcow PiSu. Wlasciwie ze wszystkich powodow..:) Pisze to mimo ,ze na tych stronach popieram tzw. "dobra zmiana" czy tez rozumiem elektorat Trumpa. Po prostu rzadzacym od wielu lat elitom nalezy sie juz od dawna solidny kopniak w dupe , zeby przypomnialy sobie ,ze szlachectwo zobowiazuje.

Ukryta Zawartość

niby bełkot,,,ale,,,warto poczytać,,bo to wszystko się dzialo i dzieje,,,

Obecnie media światowe starają się nas usypiać i cenzurując wszelkie informacje obnażające knowania agentów NWO, uniemożliwiają nam poznanie owego diabolicznego mechanizmu wprowadzania rządu światowego. Media ukrywają skrzętnie plany NWO oraz rezultaty ich zbrodniczych akcji. Niewiele się mówi o głodzie, nędzy, bezprawiu, bezrobociu, drastycznym spadku stopy życiowej, wzroście przestępczości, napięć rasowych, spadku standardów życia, braku właściwej opieki lekarskiej, braku dostępu do wiedzy i nauki z powodów wysokich cen szkolnictwa, które jeszcze kilkadziesiąt lat temu było zupełnie bezpłatne

Napisano: 20 Sierpnia 2007

Ukryta Zawartość

W Anglii słowo “Easter” (Wielkanoc) zostało wyrzucone z milionów brytyjskich jajek czekoladowych sprzedawanych w okresie Wielkanocnym z uwagi, że może to obrażać wyznawców innych religii – donosi Daily Star

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Easter w wyszukiwarce na brytyjskim ebay'u oddaje ponad 200tys odpowiedzi,jest sporo "easter egg",dobrze,że na portalach aukcyjnych jeszcze się nie obraża uczuć religijnych;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

W wielu belgijskich szkolach muzulmanskie dzieci swietowaly zamachy w Brukseli ,przy biernej postawie nauczycieli ,podobne sytuacje mialy wczesniej miejsce w szkolach francuskich , juz kilkanascie lat temu , przed meczem pilkarskim Francja - Algieria rozegranym w Marsylii , arabscy "kibice" (urodzeni w przytlaczajacej wiekszosci we Francji)wygwizdali Marsylianke w obecnosci najwyzszych francuskich wladz panstwowych - mecz zostal zreszta przerwany po masowym wtargnieciu muzulmanskiej ,glownie mlodocianej ,tluszczy na plyte boiska przy stanie 4:1 dla Francji ,sa dzielnice w europejskich miastach i sa cale miasta ,gdzie turysta lub ktokolwiek jedzacy podczas ramadanu kanapke ,lub pijacy wode ,narazaja sie na ciezkie pobicie ze strony muzulmanow za nieprzestrzeganie muzulmanskiego postu , 85% osadzonych we francuskich wiezieniach to muzulmanie - serwowane jest tam dla wszystkich wylacznie jedzenie "halal" ,napedzajac przy okazji zyski z kontraktow panstwowych dla muzulmanskich firm cateringowych i islamskich ubojni ,zbiorowe gwalty i morderstwa na Europejkach,popelnione przez muzulmanskich nastolatkow urodzonych juz w Europie , ,przy wykrzykiwaniu "allah akhbar "i artykulowaniu swej nienawisci dla "zjadaczek swinskiego miesa" ,nie naleza bynajmnie do rzadkosci - ostatnio o takiej sprawie pisal francuski "Nouvelle detective" ,piszac przy okazji o probach zablokowania artykulu ze strony wladz.A teraz ,gdzies tam , jakis islamski dzieciak,ktory wczesniej razem ze swymi bliskimi wdarl sie nielegalnie na terytorium Grecji i zamierza ,wciaz nielegalnie ,przekroczyc jeszcze kilka granic ,aby dotrzec do zasilkow i darmowych pensjonatow ,(najlepiej tych zasilkow brac kilka naraz, na rozne nazwiska ) , trzyma kartke z przeprosinami za Bruksele - niech sobie zachowa ten transparent ,zrobiony pewnie przez duzo starszych od niego ( Koran pochwala podstep i klamstwo w imie Allaha) - w przyszlosci bedzie tam zmienial wylacznie nazwe miasta. A jednoczesnie ,przy huku wybuchajacych bomb ,strzalach z kalachow i scielacych sie trupach niewinnych ,przypadkowych ofiar ,krzyku gwalconych i molestowanych kobiet ,sa jeszcze tacy ,ktorzy bredza cos tam o integracji i korzysciach (?) plynacych z realizacji polityki "multi-kulti" i koniecznosci wykazania sie europejskim humanitaryzmem .Integracja z kim i gdzie ? Humanitaryzm wobec kogo ? Wobec najezdzcow i ewentualnych "meczennikow " swietej wojny " z niewiernymi?

W tym przypadku sie nie wtrąciła a efekt?

do dziś mamy z tym same kłopoty miesięcznice ,pomniki ,wypowiedzi prezesa brrr itp cuda

myślę że Siła Wyższa żeby wiedziała o tym co wspomniałem inaczej by zainterweniowała.........

Nie sądzę, głupota niektórych wodzów przekracza możliwości interwencyjne "Siły Wyższej".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja tam wole miec za sasiadow muzulmanow niz Polskich emigrantow z kregu wyborcow PiSu.

Wydaje ci się że bycie idiotą to wolny wybór.

------------------------

Zaczyna się propaganda słodzenia multi-kulti, jak po każdym zamachu. "Szukamy dobrego murzyna-araba (ten to może nawet nie być muzułmaninem)":

Ukryta Zawartość

... Alphonse, właśnie pokazałeś im, że przegrali. Jeśli jeden z nas wciąż bezinteresownie pomaga innym, oni nie wygrali – brzmiał jeden z najpopularniejszych wpisów. Hurrraaa!

---------------------------------

Ukryta Zawartość

...Gang terrorystów z Brukseli planował atak terrorystyczny na belgijskie elektrownie nuklearne - pisze belgijska gazeta "Derniere Heure". Prawdopodobnie chcieli porwać szefa belgijskiego programu nuklearnego, by z jego pomocą dostać się do jednej z elektrowni. W jednym z mieszkań terrorystów w Brukseli znaleziono nagrania domu urzędnika, wykonane z pobliskich krzaków, prawdopodobnie wykonane przez braci El Bakroaoui.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Rozmawiałem ostatnio z kilkoma Niemcami na temat tego co wyrabia Merkel i jej poplecznicy i co ciekawe ci ludzie naprawdę wierzą w to ,że muzułmanizm nie ma nic wspólnego z zamachami.

Ci molestujący kobiety w Koeln to nie byli wcale przyjezdni muzułmanie tylko muzułmanie żyjący już w Niemczech od dłuższego czasu , bo przecież jak ktoś żyje już w Niemczech to jest innym muzułmaninem.

Oni wierzą bezgranicznie swojemu Fuehrerowi i temu, co im do tych pustych łbów wtłoczy lewicowa bulwarówka.

Są tak zarażeni poczuciem winy i zmanipulowani przez mass media ,że boją się cokolwiek powiedzieć co nie wpasuje się w jedynie słuszny nurt nakreślony przez zidiociałych unijnych polityków.

Jedynie na terenach dawnej ( lewicowej ! ) DDR działa prężnie ruch społeczny / partia AfD , który rośnie w siłę i kto wie co jeszcze może się z tego powodu w Niemczech wydarzyć.

Oczywiście z wielką "troską" dopytują się jak się żyje w naszej reżimowej Polsce bo czytali w gazetach ,że u nas demokracja i wolność słowa są na poziomie Somalii.

My się tutaj śmiejemy z naszych Pisiorów , Lemingów itp. a prawdziwa ciemnota króluje od Odry na zachód gdzie samodzielne myślenie zanikło już całkowicie w rozleniwionym dobrobytem społeczeństwie.

" Kropką nad i " w tym całym masowym ogłupieniu wspieranym poprawnością polityczną było ostatnie wystąpienie niejakiej Mogherini , która jako przedstawiciel Unii do spraw zagranicznych i polityki bezpieczeństwa popłakała się na wizji nieświadoma chyba swojej głupoty i robienia z siebie naczelnego błazna tego przybytku jakim jest Eurokołchoz.

Myślę ,że islamiści widząc takie wzruszające wystąpienie tej przepełnionej miłością infantylnej idiotki również płakali tyle tylko ,że ze śmiechu.

Nam raczej z tego powodu do śmiechu być nie powinno ...

Rozmawiałem w weekend z kumplem który siedział rok w Berlinie, a kiedyś całe lata w Niemczech, i twierdzi że Niemcy zwariowali. Kiedyś ich cenił i nawet podziwiał, ale to co się teraz z nimi dzieje to masakra. I to mnie przygnębia, bo oznacza że sprzedajni politycy mają ludzi w garści. Udało im się wypalić w nich jakikolwiek krytycyzm. Więc raczej wielkich zmian na razie nie będzie.

Wydaje ci się że bycie idiotą to wolny wybór.

Dla mnie tak. Mieszkalem kilka lat z jednymi i drugimi mam tez do wyboru mieszkanie wsrod zapamietalych wyborcow Donalda T .Niestety ,nie stac mnie na mieszkanie (czy wolny wybor mieszkania) wsrod tych liberalnych, demokratycznych i progresywnych. Stany to dobry kraj dla idiotow. Nikt ich nie niepokoi i moga zyc w miare komfortowo ...

Pozdrawiam serdecznie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Madre to i dobrze napisane.

Dodalbym jeszcze - 50% zasiłków dla arabskich uchodzców/obywateli w krajach ktorych dokonano zamachów przez ISIS/pokrewne gówna.

SAMI ZACZELI BY SIE PILNOWAC !!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można zabić kilkaset tysięcy ludzi brudną bombą?

Ukryta Zawartość

Wedle Rybińskiego można, tak jak można wszystkich arabów odesłać tam skąd przybyli. Pewnie sami wsiądą do tych pociągów i samolotów i pomachają na pożegnanie. Tak jak można z dnia na dzień zrezygnować z arabskiej ropy naftowej. Szkoda nawet strzępić palce na klawiaturze...

Kierunek dobry, aż mi się wierzyć nie chce. Ciekaw jestem detali:

Ukryta Zawartość

...wprowadza rewolucję w podejściu do cudzoziemców, którzy mogą zagrażać bezpieczeństwu państwa. To ich obejmą najbardziej restrykcyjne zapisy.

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wedle Rybińskiego można, tak jak można wszystkich arabów odesłać tam skąd przybyli. Pewnie sami wsiądą do tych pociągów i samolotów i pomachają na pożegnanie. Tak jak można z dnia na dzień zrezygnować z arabskiej ropy naftowej. Szkoda nawet strzępić palce na klawiaturze...

Wiele można, ale Europa potrafi jedynie płakać nad sobą.

Można uszczelnić granice, a nielegali zawracać siłą, a nawet w morzu topić. Granice w końcu po coś są. Konsulaty też.

Można nie wpuszczać z powrotem tych, którzy wyjechali wspierać radykalny islam. Następnie wysłać do nich i krewnych w ramach łączenia rodzin.

Można wprowadzić drakońskie kary za terroryzm i szeroko rozumiane jego wspieranie - do dożywocia włącznie.

Można wymusić przestrzeganie prawa państwowego, a nie szariatu.

Można...

Najpierw jednak Europa musi przyznać się do błędów, zacząć myśleć realistycznie - nie idealistycznie i działać zdecydowanie zgodnie ze swoim interesem. A jak nie to pozostają tylko państwa narodowe. Te sobie poradzą.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wywiad, który doskonale wpisuje się w ten wątek: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jozef-banas-zamkniecie-granic-jest-katastrofa/f8vqh1

Takie wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że to w Polsce podchodzi się do UE najbardziej ślepo.

Gracjan opublikował poniżej prezentowaną piosenkę chyba jeszcze przed tym, jak Jarosław Kaczyński stwierdził publicznie, żeby wstrzymać się z ostrymi kłótniami politycznymi do czasu zakończenia wizyty Ojca Świętego w Polsce (czyli teoretycznie do przełomu lipca i sierpnia roku Pańskiego wg Dionizego Małego 2016).

W tekście pt. "Kaczka dziwaczka" zawarł słowa:

"(...)

Udawała sobie pana, no i miała tulipana.

No a w stajni i oborze, było przykro o mój Boże.

Wtedy nagle zrozumiała, że coś głupio tak gadała.

Więc się szybko przemieniła, i się miła zrobiła.

(...)"

Jasnowidz jaki czy co?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od prawie roku mieliśmy informacje o polaku w Isis. Na temat trafiliśmy przypadkowo – ktoś, gdzieś, przez kogoś na imprezie wspomniał, że ma znajomą, której brat przeszedł na islam i najprawdopodobniej szkoli się do świętej wojny. Nie udając wielkiego zinteresowania zaczęliśmy poszukiwać kontaktu z tymi osobami. Znów pomógł przypadek. Po nitce do kłębka udało nam się odnaleźć, nawiązać kontakt, zdobyć zaufanie i namówić polaka z ISIS na spotkanie i wywiad.

Umówiliśmy się, że zapis tej rozmowy opublikujemy dopiero po 4 miesiącach od naszego spotkania. Czas Najwyższy.

Oto rozmowa z człowiekiem, który sam o sobie mówi, że jest prawdziwym polskim patriotą, a to, że wyznaje Islam, nie czyni go gorszym, a wręcz lepszym. „To Islam dał mi odwagę” mówi nam w wywiadzie.

Dlaczego zgodziłeś się z nami rozmawiać?

To Wy męczyliście od miesięcy moja siostrę, by DAŁA WAM NA MNIE NAMIARY. Teraz mogę z wami rozmawiać. Dzięki Bogu.

Siostra boi się o ciebie, obawia się tego, co możesz zrobić?

MOI BRACIA ZAOPIEKUJĄ SIĘ MOJĄ RODZINĄ, JEŚLI ZAJDZIE TAKA POTRZEBA.

Gdzie teraz jesteś?

W Europie.

A dokładnie?

W Polsce.

Gdzie w Polsce?

Nie mogę tego powiedzieć.

Co robisz?

Czekam. Dzięki Bogu.

Na co czekasz?

Na znak.

Jaki?

Nie mogę powiedzieć.

No i jak otrzymasz ten znak, to co?

To obejrzycie to w telewizji tak, jak będziecie oglądać Paryż a potem inne miasta. Dzięki Bogu.

O czym Ty mówisz? Co Ty pieprzysz?

Mam dosyć tego lewackiego burdelu, który zachód od dwudziestu paru lat robi w Polsce. Tego, jak traktuje kobiety, dzieci. Jak nie dba się tu o zwykłych ludzi, o rodzinę. Czas, by Polska przebudziła się tak, jak i Europa. Jestem gotowy i nie jestem sam. Dzięki Bogu.

Ilu was jest w Polsce?

Ciężko określić. Chyba kilku wróciło z Londynu w tym roku. Dzięki Bogu. Nie wiem sam, ilu nas było – pewnie dużo więcej.

Jak się kontaktujecie?

Tak jak skontaktowałem się z Wami – przez gry na wyborczej i innych portalach – zmienia się to co kilka tygodni, a pocztę odbieram na TOR-ze.

To jest nie do wykrycia?

Nie, bo nie korzystam z komputera w domu – jest to komórka lub kafejka internetowa – ale kafejka tylko w razie wpadki lub nagłej zmiany planów lub systemu kontaktów. Całość jest nie do wykrycia. Dzięki Bogu.

Kontaktujecie się przez playstation?

Kontakt przez konsole to bzdura.

Jesteś terrorystą?

Nie, jestem bojownikiem o prawdę. Dzięki Bogu.

W mediach takich, jak Ty nazywa się terrorystami.

Polskich powstańców czy partyzantów też hitlerowcy nazywali terrorystami. Mój dziadek był w Armii Krajowej w czasie wojny tropiło go gestapo, jako wroga III Rzeszy, a po wojnie ścigało NKWD jako wroga ludu. I jedne i drugie były lewackie, a obecna UE ze swoją polityką jest tylko kontynuatorką tego co było kiedyś!

Czyli co kontynuujesz tradycje rodzinne?

Można tak powiedzieć, z tym, że w Polsce nie miałbym jak się wyszkolić. Byłem w wojsku w Polsce i za wiele się nie nauczyłem.

Jak to się wszystko zaczęło?

Normalnie.

Zostałeś zwerbowany?

Nikt mnie nie werbował . To była moja świadoma decyzja. Mieszkałem w Londynie. Pracowałem w firmie od posiłków do Marks and Spencer. Rzuciła mnie dziewczyna. Było kiepsko. Nie czułem się wtedy najlepiej. Paliłem sporo zioła, nie było drogo, od czasu do czasu piguła. Czasami koledzy zaprosili mnie na większy melanż. Polski speed też jest – przemycają go w paczkach, które jadą z kraju.

Wpadłeś w złe towarzystwo?

Trochę popłynąłem z forsą, zacząłem wpadać w długi. Nie były to duże sumy, ale gdy dilerzy zaczęli dobierać mi się do dupy, Kelman pożyczył mi siano. Później stanął w mojej obronie. Zaprosił do domu na kolację.

Było… normalnie jakoś tak.

Wszyscy czyści, schludnie ubrani, nikt nie podnosi głosu, nikt nie pije.

Dużo szacunku do gościa, czułem się od razu jako ktoś wyjątkowy. Nie byłem dla nich zwykłym polaczkiem, ćpunem z problemami z gównianej firmy.

Kim jest Kelman?

Kolega z pracy. Dzięki Bogu. Zaopiekował się mną. Dzięki niemu zrozumiałem jaką siłą może być religia, kiedy nic już nie masz, co może Ci dać! Dzięki niemu żyję.

I to dług wdzięczności był powodem przejścia na Islam?

Nie. To wiara. Spotkałem Imama, który pokazał mi jedynie słuszną drogę. Dzięki Bogu. Zacząłem chodzić na nauki do meczetu I jakoś to tak samo wyszło…

Co Ci się tam spodobało?

Wszyscy, nawet Imamowie, są równi. Nikt nikogo nie popędza, nie opluwa, nie miesza z błotem. Polaczkowo nie istnieje – każdy jest lojalny wobec innych, naprawdę czuję, że to jest jedna wielka wspólnota, jedna wielka rodzina. Zero alkoholu i narkotyków. Dzięki Bogu. Każdy przejmuje się losem innego, każdy pyta o rodzinę, zdrowie. Każdy wspomoże drobnymi, każdy odda ostatniego papierosa czy podzieli się haszyszem.

Jesteś muzułmaninem…

Przeszedłem na Islam.

A wcześniej jak wyglądało Twoje życie religijne?

Byłem ochrzczony, ale nie przywiązywałem dużej wagi do religii… no może do komunii.

Skąd pochodzisz, jakie są twoje korzenie, jak wyglądał twój dom?

Pochodzę z lubuskiego. To na tzw ziemiach odzyskanych,ale my nazywaliśmy je ziemiami wyzyskanymi. Nigdy przed wspólnotą nie miałem takiego dobrego domu. Byłem ministrantem, to ksiądz się do mnie dobierał. Olałem kościół, nawet chciałem go podpalić za dzieciaka. Chodziłem do gimnazjum, potem do technikum samochodowego, ale je zlikwidowali. Politycy mieli ochotę na budynek to se otworzyli szkołę dla trudnej młodzieży. Stawki kilka razy lepsze, a żona starosty jest dyrektorem. O nas nikt nie pomyślał, nawet nie miałem jak na początku, jak weszliśmy do Unii, wyjechać stąd do Holandii, jak wszyscy. Dopiero potem pojechałem do Anglii, gdzie pracowała już moja siostra. Dzięki Bogu.

Wyjechałeś z biedy?

No a z czego, z cudów Tuska, Komorowskiego, Kopacz, czy Kaczyńskiego? Zero pracy, zero perspektyw w moim mieście, ksiądz zasuwa z ambony o nieprawym życiu, a sam wódkę pije i na kur** chodzi z politykami. Świat zachodu jest tak samo zgniły i zepsuty jak świat lokalnej polityki i biznesu.

Masz rodzinę?

Matka z ciotką już dawno wyjechały, szwabom tyłki podcierają, co dwa miesiące zmiana. Ojciec się zapił – co mogę zrobić. Siostra w ciąży z narkomanem jakimś – zresztą pewnie takim, jak ja bym był – jakbym nie zrozumiał, na czym polega prawdziwa wiara w jedynego boga. Dzięki Bogu!

Wróciłeś do Polski! Przecież jest teraz lepiej. Nie zauważasz tego?

Mamy wszystko w telewizji, a w domu czasem nawet chleba nie było i co, kto za to odpowiada, że matka szwabskie dupy z ciotką podcierają? Kto, że nasze stocznie i pegieery, bo ojciec mówił, że nasz pegieer to był jeden z najlepszych! Kto doprowadził do ruiny, a co kościół zrobił, aby ratować? Nic nie zrobił! Cała nasza okolica w ruinie, a w mieście galerie, banki, lumpeksy! A na wsi psy szczekają, wrony zawracają każdy chce się wyrwać, dziewczyny wyjechały, mało kto chce zostać. Zostają tylko Ci co maja po kilkadziesiąt kilkaset hektarów.

Rozumiem. Przed wywiadem mówiłeś, że na koniec chcesz coś powiedzieć od siebie

Jeśli opublikujecie to dokładnie ta jak powiem, bo potem kończę rozmowę. Z tym, że dopiero za 4 miesiące. Po styczniu 2016. Zgoda?

Zgoda.

Nadchodzi dzień prawdy! Młodzi umierają w nędzy w imię fałszywego boga! Odejdę w chwale, dumny z tego, że jestem Polakiem, pokażę wam drogę prawdziwego męczennika, a nie papierowych idoli z telewizji i internetu. Dzięki Bogu! Mój raj nadchodzi! Moim celem jest system! Śmierć polityków nic nie zmieni, ktoś musi za nimi stać, by realizować tajny plan upodlenia Polaków, zwykłych ludzi. Uderzamy w serce szatana, kościół i korupcję. Dzięki Bogu! Mówię to wam dziś – bójcie się swoich ambon, bójcie się swoich samochodów, zakrystii i biur. Uderzymy wtedy, kiedy przestaniecie oglądać się za siebie! Dzięki Bogu! Ten kraj spłynie krwią zdrajców i tchórzy! Jest nas tylu, że nie poradzicie sobie z wszystkimi i przyjadą tu następni! Allah jest wielki!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

"Ten rasistowski wpis o zamachach w Brukseli wyśmiały tysiące osób. A jego autor trafił do aresztu"

Hm, a gdzie wolność słowa?

"..."Spotkałem wczoraj muzułmankę w Croydon [dzielnica Londynu - red.]. Poprosiłem ją o wyjaśnienie Brukseli. - To nie ma nic wspólnego ze mną - powiedziała. Czcze gadanie" - napisał Matthew P. Doyle.

Londyńczyk szybko usunął wpis, ale oczywiście w Internecie nic nie ginie. W konsekwencji został aresztowany pod zarzutem szerzenia nienawiści rasowej..."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19821159,rasistowski-tweet-wysmiany-a-jego-autor-aresztowany.html#BoxNewsLink

I oczywiście zablokowane komentarze. Ciekawe, czy mają tam za kanałem paragraf na "nienawiść" religijną, bo chyba bardziej by pasował?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

To jest kształtowana przez dziesięciolecia w zachodnich społeczeństwach idea współżycia społecznego, której my polaczki nie jesteśmy w stanie zrozumieć, jak można przeczytać tu na Forum od światlejszej części naszych kolegów.

Londyńczyk szybko usunął wpis, ale oczywiście w Internecie nic nie ginie. W konsekwencji został aresztowany pod zarzutem szerzenia nienawiści rasowej..."

Ale żeby tak terroryste aresztowali,to problem jest ogromny.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Angole tak mają. Dowódca Bomber Command RAF w czasie II WŚ marszałek sir Arthur Harris, nazywany Rzeźnikiem, był wielkim zwolennikiem nalotów dywanowych na Niemcy. Zanim jednak do tego doszło opowiadał tylko anegdotę o locie bombowca RAF nad Niemcy, który został uszkodzony w czasie zrzucania pacyfistycznych ulotek przez artylerię przeciwlotniczą. W związku z tym załoga musiała zrzucić ulotki w paczkach. Po powrocie na Wyspy dowódca owej załogi zameldował przełożonemu, co zaszło. Ten wykrzyknął: o Boże, przecież mogliście zbić kogoś tam na dole.

Teraz bez wątpienia sytuacja się powtarza. Terroryści mordują, a Europa dba o ich prawa. Tu jestem takim rzeźnikiem i uważam, że każdy kto ma jakiekolwiek powiązania z terroryzmem, nie powinien mieć żadnych praw. Nawet najmniejszych. I to jest moim zdaniem zasadne, moralne i sprawiedliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.