Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło mi o to:

lepiej 500+ dać ludziom bo to uruchamia gospodarkę

Żeby ludziom dać trzeba najpierw innym zabrać i doliczyć do tego koszty obsługi, więc poczekajmy...

A , że wyczytałeś - zwracam honor, to fakt.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jak to takie dobre, to może dać więcej niż 500.

Dlaczego dopiero od 2. dziecka?

Albo rozdawać pieniądze z innych tytułów - na edukację, sport, audio...

To powinno jeszcze bardziej nakręcić gospodarkę.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jak to takie dobre, to może dać więcej niż 500.

Dlaczego dopiero od 2. dziecka?

Albo rozdawać pieniądze z innych tytułów - na edukację, sport, audio...

To powinno jeszcze bardziej nakręcić gospodarkę.

Ja też chcę ;-). Nakręcę gospodarkę. Obiecuję !

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja też!

Jakaś lampa by się przydała zamiast tranzystora.

Obiecuję, że made in Poland!

Wspierajmy polski przemysł audio i polskich konstruktorów.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

pewnie lepiej było dawać prezesom, kolesiom, Pendolino zamiast PESY, itd... nie zbierać podatków bankowych, firm zachodnich .. Hipermarkety tylko co chwilę zmieniały nazwę żeby nie płacić nic..

wszędzie afery przekręty i kpina ze społeczeństwa.. na razie poza odcinanym ryjkom PO nikt nikomu nic nie zabrał i nawet nie widać żeby zamierzał

najlepszy przykład odcinanego ryjka: Marcinkiewicz gość zarabia 40tys nic nie umie ale miał parę numerów telefoniczncyh do polityków, teraz się przestarzały więc wyje z rozpaczy we wszystkich mediach jak to krzywdę robią Polsce bo za chwilę w d.. go kopną bo nie będzi emiał do kogo zadzwonić zeby zalobbować... a Wy się dajecie na ten lep złapać

niech zwykli ludzie mający mneij niż średnia krajowa też skorzystają.. oni co prawda może Sonus Fabera nie kupią ale może do kina pójdą albo na koncert.... albo lepsze jedzenie dziecku kupią czy korepetycje zapewnią..ja sobie z audio dam radę bez tej pomocy ale oni nie

a jak ich nie będzie to i chleba nie będzie miał kto upiec ani szyneczki zrobić

Boże, jak ty coś napiszesz, to człowiekowi od razu rozjaśnia sie w głowie. Prawie jakby Arku pisał, albo jeszcze inny z tego klastra ekspertów.

Jestem Europejczykiem.

Dla wszystkich zwolenników imigracji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bierzcie wszystkich na chatę. Swoją.

k**wa, to jest prowokacja czy na serio? :)

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nikt nikomu nic nie zabrał i nawet nie widać żeby zamierzał

Oj, naiwny, naiwny...

Kaczor z tylnej kieszeni tą kasę wyciąga? Czy Ojciec Dyrektor podsyła?

Czy oszczędności z koryt wystarczą Twoim zdaniem na 500+?

Less is more

Dlaczego od razu prowokacja? Podobno żyjemy w wolnym kraju. Chcesz kogoś gościć, Twoja sprawa. Taka gościna może być bardzo kształcąca.

Less is more

Boże, jak ty coś napiszesz, to człowiekowi od razu rozjaśnia sie w głowie. Prawie jakby Arku pisał, albo jeszcze inny z tego klastra ekspertów.

ucz się ucz bo to ma przyszłość, sam nie jakoś wiedzą nie tryskasz poza beztreściowymi komentarzami

Oj, naiwny, naiwny...

Kaczor z tylnej kieszeni tą kasę wyciąga? Czy Ojciec Dyrektor podsyła?

Czy oszczędności z koryt wystarczą Twoim zdaniem na 500+?

przecież podałem zródła finansowania nei tylko z koryt...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Skąd wiesz,że mu mało płacą?Na propagandę za granicą zawsze mieli kasę.Za związunia również.

Dziadekwłodek nie jest w stanie zrozumieć ( albo udaje,że nie rozumie),że nie można postawić na jednej szali roli w 39r. Francji i ZSRR.Nie wypełnienie zobowiązań sojuszniczych a bezpośrednia agresja to nie to samo.

Znowu obszczekujesz najmniejszego bez powodu.

Od czasów Henryka III Walezego doskonale widać, że zbyt bliskie kontakty z Francja Polsce szkodzą. Wpływy Marii Kazimiery d’Arquien de la Grange, postawa Napoleona I Bonaparte, postawa Francji po I WŚ do 1940 roku, a także postawa Chiraca są tego przykładem. Jedynym politykiem francuskim wielkiego formatu, któremu Polska i Polacy powinni być wdzięczni jest Charles de Gaulle. Można też to wszystko uprościć i porównać Księstwo Warszawskie do Królestwa Polskiego. Bilans jest jasny.

Mimo zaborów, Agresji 17 Września, Zbrodni Katyńskiej, zsyłek na Syberię oraz ograniczonej suwerenności w latach 1944-89 - Polska i tak więcej zawdzięcza Rosji niż Francji.

lepiej 500+ dać ludziom bo to uruchamia gospodarkę

Już uruchomiło naszą gospodarkę. Uruchomiło jak cholera...

Ukryta Zawartość

I tak wygląda to realnie a nie wedle pisowskiej kłamliwej i bezczelnej propagandy.

Ukryta Zawartość

Arku pisał po polsku.

A ten, słowotok - co mu dusza dyktuje. Mam takiego w pracy.

Bieda straszna:)

Ale - na nim zarabiam.

Kto zarabia ns tobie,fxx?:)

Od kiedym prasnął telefonem - wzrosły mi zarobki.

Takie jaja.

"Niecierpliwie czekał Maciuś na pieniądze, bo chciał wprowadzić swoje trzy reformy:

1. Żeby zbudować we wszystkich lasach, na górach i nad morzem dużo domów, żeby dzieci biedne mogły wyjeżdżać na całe lato na wieś.

2. Żeby we wszystkich szkołach były huśtawki i karuzele z muzyką.

3. Żeby w stolicy urządzić wielki ogród zoologiczny, gdzie w klatkach byłyby dzikie zwierzęta: lwy, niedźwiedzie, słonie, małpy i węże, i ptaki.

Ale spotkał Maciusia zawód. Kiedy pieniądze przyszły, okazało się, że ministrowie nic dać nie mogą na reformy Maciusia, bo z góry już było obliczone, ile który minister weźmie na swoje wydatki.

Więc tyle trzeba wydać na nowe mosty, tyle na koleje, tyle na budowę nowych szkół, tyle na zapłacenie długów(...)"

W tym kontekście złowieszczo dla podatników brzmią słowa Wiceministra Bartosza Marczuka z wywiadu dla DGP: "Na ten projekt (500+) pieniądze się będą znajdować". Pewnie tak, ale zwykła przyzwoitość każe dodać, że rząd znajdzie je bezpośrednio w kieszeni podatników, bo banki i supermarkety, które miały być pośrednikami w ściąganiu haraczu na 500+, póki co, wystrychnęły rząd na dudka!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Pan prezydent pana prezesa blado dziś wypadł w prożydowskiej uroczystości w Warszawie. Przyćmiła go mowa pani prezydent warszawki. Może dlatego, że przemawiała wyraźnie jako prominentny polityk PO i nie prożydowsko tylko antypPiSowsko. Najlepiej wypadła ambasador Izraela w Polsce. Nie odstępował jej ochroniarz z UZI pod kataną. Bała się pewnie uchodźców albo ONR-u. Albowiem miejskie autobusy w pobliżu nie jeździły. Puste tez.

Jeszcze będziemy z rozrzewnieniem wspominać czasy kiedy takie rzeczy były na zasadzie dobrowolności. Tak jak omawiany na lekcjach historii socjalizm utopijny w czasach socjalizmu realnego, kiedy zresztą tzw. nadmetraż jak najbardziej mógł być powodem do dokwaterowania lokatora (często jakiegoś luja) przez władzuchnę. Niektórzy bez ogródek piszą że trzeba będzie się posunąć, i wyzbyć się np. chęci do mieszkania w porządnym domu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już uruchomiło naszą gospodarkę. Uruchomiło jak cholera...

Ukryta Zawartość

I tak wygląda to realnie a nie wedle pisowskiej kłamliwej i bezczelnej propagandy.

jak już cytujesz to mądrze :) to dotyczy marca a jak wiem na razie jeszcze 500+ wypłacone nie było :)

Ukryta Zawartość

"Niecierpliwie czekał Maciuś na pieniądze, bo chciał wprowadzić swoje trzy reformy:

1. Żeby zbudować we wszystkich lasach, na górach i nad morzem dużo domów, żeby dzieci biedne mogły wyjeżdżać na całe lato na wieś.

2. Żeby we wszystkich szkołach były huśtawki i karuzele z muzyką.

3. Żeby w stolicy urządzić wielki ogród zoologiczny, gdzie w klatkach byłyby dzikie zwierzęta: lwy, niedźwiedzie, słonie, małpy i węże, i ptaki.

Ale spotkał Maciusia zawód. Kiedy pieniądze przyszły, okazało się, że ministrowie nic dać nie mogą na reformy Maciusia, bo z góry już było obliczone, ile który minister weźmie na swoje wydatki.

Więc tyle trzeba wydać na nowe mosty, tyle na koleje, tyle na budowę nowych szkół, tyle na zapłacenie długów(...)"

W tym kontekście złowieszczo dla podatników brzmią słowa Wiceministra Bartosza Marczuka z wywiadu dla DGP: "Na ten projekt (500+) pieniądze się będą znajdować". Pewnie tak, ale zwykła przyzwoitość każe dodać, że rząd znajdzie je bezpośrednio w kieszeni podatników, bo banki i supermarkety, które miały być pośrednikami w ściąganiu haraczu na 500+, póki co, wystrychnęły rząd na dudka!

Ukryta Zawartość

mi zarzucacie że zródła z tub propagandowych A TO zródło jest z tuby PO/.N nawet nie sygnowanej z Lisem, ale merotorycznie jest to zdanie sensowne i są grupy finansowe które tak właśnie uważają.

Ja wolę ekspertyzę S&P i prof. Bugaja ale tu możemy się przynajmniej spierać merytorycznie

Ukryta Zawartość

a skad wiadomo ze to tuba PO szeregowiec?tylko dlatego ze nie pasuje ??szeregowiec??

szeregowiec wybierzcie sobie tube ktora wam pasuje, wsadzcie do niej dupe i nie zawracajcie ..glowy.

pardon.. szeregowiec wsadzcie sobie do niej glowe i nie zawracajcie du...py.

a tu:

Ukryta Zawartość

to własnie wskazuje brak uzasadnienia Waszych insynuacji, ja podaję zródła Wy "samowiedzę" :D

śmieszna ta dyskusja.. ze strony adwersarzy samowiedza bez zródeł... dziecinne

na początek dowiedz się co oznacza termin "samowiedza" bo używasz go tu całkiem bez sensu. O PKB później bo to bardziej złożone, nie mam teraz czasu...

Ukryta Zawartość

na początek dowiedz się co oznacza termin "samowiedza" bo używasz go tu całkiem bez sensu. O PKB później bo to bardziej złożone, nie mam teraz czasu...

czekam na oświecenie o Krynico Mądrosci

.

Na marginesie: Xniwax! Gdzieżeś, imienniku?

Gdzie?

Jacek tylko nie to ...nie wywołuj wilka z lasu....;)

Przychodzę z pracy a tutaj nowe info

podobno p.o prezydenta ma kolejnego sędziego zaślubowac ?

własciwie czemu mam sie dziwic "ja wam wszystko podpiszę"

było to wiadome jak sie głosowanie na cztery ręce udało przepchnąć ...

ale właśnie z tym głosowaniem jest niezły ubaw czyżby Pisiory też nagle ośmiornice się przeistoczyły ?

Ciąg dalszy afery z głosowaniem w Sejmie. 19 posłów PiS nie było na sali?

Ukryta Zawartość

patrzaj ta cudowne rozmnożenie głosów( jak w Kanie Galilejskiej ....lecz tam wino było podobno smaczniejsze a tutaj zgaga pozostała:()

robią z nas ...nie będę pisał cenię Was

tylko pytanie panie panowie jak długo z Polaków idiotów robić będą ?

Ukryta Zawartość

zapoznaj się z wzorem na PKB wg modelu wydatkowego w międzyczasie...

słowa Twoje o Wielki Profesorze zaiste wskazują że chyba 2 rok na kierunkach ekonomicznych masz za sobą .. co za Wiedza .. klękajcie narody,

i pewny jesteś O Wielki że rzeczywiście S&P według modelu wydatkowego liczyli ... nooooooo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.