Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy imigranci z Calais uciekają przed śmiercią? Chyba nie, bo za rozpierduchę jaką robią nic im się nie dzieje.

Jeżeli ktoś z Syrii dostał się do Turcji, czy nadal grozi mu śmierć?

Bardzo trafna uwaga .

A byl tam w Calais jaki Syryjczyk? A jesli tak to jaki odsetek - 0,1% tambylcow?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To zależy.

TOPik od czego zalezy???

Przestan zachowywac sie jak baba ktora nic nie słucha tylko mantre klepie. Placa Wam za to??

Uchodzcy z Syrii to max 10% tych zadymiarzy. W tym kobiety i dzieci to tez jakis tam procent.

Wiekszosc to zdrowe agresywne i roszczeniowe byczki które chca zrobic ZADYME

Juz to pisałem​ wczesniej...uchodźca wojenny za dach nad głowa i ciepła strawe bedzie WDZIĘCZNY !!

A Ci co robia??

To zależy.

Problem polega na tym, że śmierć grozi uchodźcom nawet w obozach w Niemczech czy Szwecji. Konkretnie to chrześcijanom bądź jazydom z rąk muzułmanów.

No ale rozumiem że w politycznie poprawnej hierarchii chrześcijanie są na samym dnie i mają nie pyskować.

Wiekszosc to zdrowe agresywne i roszczeniowe byczki które chca zrobic ZADYME

No ale rozumiem że w politycznie poprawnej hierarchii chrześcijanie są na samym dnie i mają nie pyskować.

Informacja sprzed 3 lat (4 września 2013)

To hańbiący kataklizm humanitarny - czytamy w oświadczeniu ONZ. Już ponad dwa miliony Syryjczyków uciekło z kraju pogrążonego w wojnie domowej.

Potrzeba było dwóch lat, żeby z Syrii uciekło milion osób. Wystarczyło sześć miesięcy, żeby uciekł kolejny milion. Teraz granicę co dzień przekracza 5 tys. osób, do końca roku możemy mieć 3 mln - wyliczał wczoraj w Genewie António Guterres, wysoki komisarz ONZ ds. uchodźców.

Nie przebierał w słowach. - Syryjski konflikt narasta, uchodźców będzie dużo, dużo więcej. Jeśli nie pomożemy sąsiadom Syrii, całemu regionowi grozi chaos - straszył. Dotychczasową pomoc dla nich nazwał "totalnie nieadekwatną". - Aż 97 proc. uciekających zostaje w krajach ościennych - Libanie, Jordanii, Turcji i Iraku - obciążając ponad możliwości ich infrastrukturę, gospodarkę i społeczeństwo - dodał Guterres. Przyznał, że w ostatnich dniach liczba uchodźców rośnie z powodu planowanej interwencji. Amerykanie chcą zbombardować cele wojskowe w Syrii po ataku z 21 sierpnia, gdy reżim Asada użył broni chemicznej. Zginęło 1,4 tys. osób, w tym kilkaset dzieci. Prezydent Barack Obama czeka jednak na zgodę Kongresu, który zbierze się 9 września.

Problem polega na tym, że spokojni ludzie, zmuszeni do ucieczki z kraju przez wojnę, a więc prawdziwi uchodźcy, dostają się do sąsiedniego kraju, i tam czekają na możliwość powrotu w rodzinne strony.

Ci którzy mają siłę i pieniądze żeby przebierać w krajach docelowych to inna historia - sporo jest wśród nich fanatyków, którzy chcą odpaść się za pieniądze głupich giaurów, a potem za parę lat zrobić jakiś zamach, wyjechać na szkolenie do Afganistanu, i to jak szejk, z kasą zakiszoną na zachodnich zasiłkach.

Problem polega na tym, że spokojni ludzie, zmuszeni do ucieczki z kraju przez wojnę

Wśród nich są też niespokojni, biedni i bogaci, starzy i młodzi, chrześcijanie i muzułmanie, źli i dobrzy, fanatycy i abnegaci.

Gdzie zamierzasz rozpocząć segregację, żeby wyłowić lekarzy, inżynierów, techników, artystów, a resztę - leniów, nieudaczników i fanatyków odsiać na śmierć? Pojedź tam i wystaw odpowiednie tablice informacyjne - jedni na lewo, drudzy na prawo, reszta prosto do dołu.

Wiesz co to jest "kataklizm humanitarny"?

Tak czy inaczej mają swoje wydanie internetowe z informacjami lokalnymi.

Czyli są niejako lokalna gazetą...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Portal ogólnokrajowej stacji telewizyjnej jest niejako lokalną gazetą? I co jeszcze? Niejako jesteś nie tylko bezczelny(...)

To może, niejako nie odsyłaj mnie do szukania niejako kompletnych bzdur o zakazie dekoracji bożonarodzeniowych, a samemu niejako trać czas by te niejako, wróć, kompletne bzdury wyszukać i potwierdzić. Inaczej niejako wychodzisz nie tylko na niejako kłamce ale i do tego niejako lenia.

(...) Unikaj proszę w swoich zdaniach ataków personalnych.

Moderacja

Ukryta Zawartość

Jesteś nowy na Forum, Adalbert - toteż nawet pojęcia nie masz, jakie cymbalstwa jeszcze od Tomusia zobaczysz.

Ucz się, dziecko. Ucz.

:-)

W Polsce nie ma się co obawiać o dzikie hordy imigrantów. Mamy ONR, Młodzież Wszechpolską, a w odwodzie setki tysięcy kiboli gotowych na wszystko - z Orłem na piersi oraz hasłami na ustach : Bóg, Honor, Ojczyzna.

Możemy spać spokojnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jest o co .

Jeżeli ktoś z Syrii dostał się do Turcji, czy nadal grozi mu śmierć?

Oczywiście że nie i dlatego po wyjeżdzie z Turcji nie jest już uchodźcą, tylko imigrantem. Tak leksykalnie jak też zgodnie z prawem międzynarodowym.

Wśród nich są też niespokojni, biedni i bogaci, starzy i młodzi, chrześcijanie i muzułmanie, źli i dobrzy, fanatycy i abnegaci.

Gdzie zamierzasz rozpocząć segregację, żeby wyłowić lekarzy, inżynierów, techników, artystów, a resztę - leniów, nieudaczników i fanatyków odsiać na śmierć? Pojedź tam i wystaw odpowiednie tablice informacyjne - jedni na lewo, drudzy na prawo, reszta prosto do dołu.

Wiesz co to jest "kataklizm humanitarny"?

Był taki kataklizm w czasie 2 wojny światowej , mordowano ludzi zbiorowo a świat patrzył czekając dopóki ich to nie dotyczyło nie wkraczał . Złu trzeba się przeciwstawiać a nie robić mu miejsce , bierna postawa bardzo pomaga w jego rozprzestrzenianiu .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Trzeba pamiętać że za Hitlerem stała jednak ekonomia wielkość jego narodu była wymyślona , chodziło o panowanie nad ,, gorszymi,, poddanymi .

To co się wyprawia teraz na świecie to też wątek ekonomiczny , a religie i odmienności służą tylko do usprawiedliwiania i odwracania uwagi od setną sprawy .

Panowie prywatnie jako Forumowicz- nie jako Moderator.

Mieszkałem kilka lat we Francji, do dziś mam ta rodzinę i bliskich oraz znajomych.

We Francji jest zakaz mówienia "źle" o tym co jest złe, a dotyczy wszelkiej maści tematów obejmujących zagadnienia o jakich piszecie.

Za niepochlebne publiczne wyrażanie swoich zdań o tym, o czym piszecie we Francji są wysokie kary grzywien, a nawet więzienie.

Ma być to nie tyle "kneblem" ile zmniejszyć powody powstawania zamieszek.

Ludzie, którzy korzystają z gościnności Francji nigdy nic tam nie zbudowali, nie walczyli o ten kraj (poza wyjątkami w postaci niektórych Algierczyków), nie mają wyrobionego poczucia "Francja=mój dom=moja własność=moja duma).

I kiedy dochodziło do zamieszek - płonęły całe Paryskie dzielnice, niszczone były zabytkowe kamienice, ludzie obawiali się o swoje życie. Strach i terror.

Władza nie mogąc sobie poradzić z siłą i brutalnością takich zajśc, wprowadziła kary za publiczne wyrażanie "mowy nienawiści" licząc, że w ten sposób zmniejszy ilość powodów do wybuchania takich pseudo powstań "o lepsze życie" pewnej grupy społecznej.

Możecie mi wierzyć, ale spośród wielu patologicznych przejawów z obydwu stron (brak mn. przyjmowania wartości jakie społeczeństwa Europy mają od lat przyjęte jako normę) jest też wiele pozytywnych wzajemnych relacji. Ale jest ich naprawdę niewiele i niestety cały ten pomysł z integracją jest chybiony. A koszty z tego tytułu przerastają zdolności budżetu np. wspomnianej Francji, o czym przeciętny Francuz wie, ale nie może głośno powiedzieć (patrz wyżej powody)

Pozdrawiam

Arek

p.s.

Znamienny znakiem w jaki sposób traktowana jest Francja - popatrzcie sobie na wydarzenia sportowe, gdzie gra reprezentacja Francji. Nie uświadczycie tam nikogo ze wspomnianej przez Was grupy społecznej. Ich nie interesuje Francja jako kraj w którym chcemy żyć i wspólnie coś budować. Ich interesują kraje, z których mozna korzystać w postaci benefitów socjalnych, zabezpieczenia socjalnego, nikt ich nie goni do pracy - za to daje się na wszystko pieniądze.

Nie jest wesoło, a te problemy się pogłębiają.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

"Władza nie mogąc sobie poradzić z siłą i brutalnością takich zajśc, wprowadziła kary za publiczne wyrażanie "mowy nienawiści" licząc, że w ten sposób zmniejszy ilość powodów do wybuchania takich pseudo powstań "

Francuzi w ten sposób to przedstawiają czy to jest tylko domniemanie?

Bo przypomina sie piosenka Młynarskiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jak za komuny u nas tak się właśnie odbiera wolność . Można mieć swoje zdanie ale żyć masz po naszemu inaczej albo więzienie albo wp***dol . Pomału stają się jasne intencje czemu unia chce rozlokowania uchodźców we wszystkich krajach europy .

Trwa realizacja zniewolenia świata krok po kroku .

Francuzi w ten sposób to przedstawiają czy to jest tylko domniemanie?

juro7 przeczytaj raz jeszcze mój post. Wyraziłem się jasno - mam rodzinę, przyjaciół (od dziecka) i znajomych we Francji.

To nie jest domniemanie po wieczornym blogu informacyjnym na France 2.

Znamienne jest to, ze integracja polega na takim numerze: France 24 nadaje od dłuzszego czasu w języku Arabskim, by oczywiście docierać do "szerszego grona" obywateli Francji i poza (Bliski Wschód).

Francja jest zmęczona dotychczasowymi rządami, niestety od lat pielęgnowana poprawność polityczna doprowadziła do tego, że przeciętny Francuz myśli tylko o 3 rzeczach: praca, dom, rodzina. Polityka przeciętnego obywatela Francji męczy, denerwuje i zniechęca.

Stąd ostatnio ozywienie na scenie politycznej i aktywność po stronie populistów. Ludzie chcą zmian, normalności i prawa do swobody w decydowaniu o swoim kraju, swoijej dzielnicy, merostwie itd.

Ale zbyt mocno dotychczasowa władza usadowiła się w fotelach by oddała to, co przez tyle lat uważała za swoje.

A jak będzie? Ja nie wróżka!

Pozdrawiam

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Arabowie ludzie pamiętliwi - i pamiętają jakiej rzezi dokonali Francuzi w latach pięćdziesiątych. Warto wspomnieć, że na bezbronnej ludności, nie to co dzisiaj? Podjeżdżały ciężaróki z bronią, którą rozdawano cywilom, a ci strzelali do cywilnej ludności algierskiej jak do kaczek - wielkie okrucieństwo spotkało Algierczyków ze strony Francuzów. Co do tego nie ma wątpliwości. To samo Japończycy, niezwykle uprzejmi - pod skórą kryją się prawdziwe bestie!

Parker's Mood

juro7 przeczytaj raz jeszcze mój post. Wyraziłem się jasno - mam rodzinę, przyjaciół (od dziecka) i znajomych we Francji.

To nie jest domniemanie po wieczornym blogu informacyjnym na France 2.

Znamienne jest to, ze integracja polega na takim numerze: France 24 nadaje od dłuzszego czasu w języku Arabskim, by oczywiście docierać do "szerszego grona" obywateli Francji i poza (Bliski Wschód).

Pytnie było o co innego. Napisałeś ze za wystapienia antyarabskie Francuzi zamykaja swoich obywateli do więzeń zeby nie prowokowac islamskich bandytów. Czy Francuzi w osobach przedstawicieli rządu albo parlamentu potwierdzili oficjanie takie motywy działania?

Bo jest to tak głupie wyznanie ze aż bolesnie ich demaskujace. Wynika z niego, że władza we Francji wykorzystuje islamistów do wziecia za uzdę swoich obywateli

Przecież gdyby takie zamieszki antyislamskie wybuchły na masową skalę, to za tydzień byłoby juz po imigrantach. Ostatni wskakiwaliby na pontony.

Więc na czym zależy francuskiej władzy, bo na pewno nie na spokoju i bezpieczeństwie w swoich granicach, gdzyż nic z tym nie robią. To jest typowe państwo policyjne.

Panowie prywatnie jako Forumowicz- nie jako Moderator.

Mieszkałem kilka lat we Francji, do dziś mam ta rodzinę i bliskich oraz znajomych.

We Francji jest zakaz mówienia "źle" o tym co jest złe, a dotyczy wszelkiej maści tematów obejmujących zagadnienia o jakich piszecie.

Ciesze sie za Twoj wpis.

Poziom ograniczonych (albo przepłaconych) na tym forum jest zaskakujący. Próbują wmówić ze czarne jest białe i odwrotnie, a najlepsze ze sprawiają wrażenie ludzi oczytanych i nie głupich wiec mam coraz wieksze podejrzenie o celowym i zarobkowym podejsciu do tematu.

Tak jest zle i ta integracja idzie w złym kierunku.

To nie tak.

To pewne postawy.

Jedni są za życiem poczętym, inni za prawem do decydowania o swoim zdrowiu.

Jedni są za pomocą ludziom dotkniętym nieszczęściami wojny, inni za respektowaniem praw i zwyczajów gospodarzy.

Celowo napisałem powyższe zdania w taki sposób.

Otóż okaże się, że obie strony sporu są za... w zdaniach nie ma sprzeczności...

Sprzeczności, negowanie wyborów swoich interlokutorów podejmujemy w dyskusji.

Zwyczajnie, za bardzo się polaryzujemy.

Oznacza to, że jeszcze nie mamy mózgów tak przeoranych ja ci bardziej cywilizowani...

Nic nie płonie. Uwierz, Tomuś.

A podobnych zdjęć nakręcę co niemiara. Wszędzie.

Opinia Imć Arkadiusza - zacna.

Spostrzegawczy człek!:-)

Nic nie płonie. Uwierz, Tomuś.

A podobnych zdjęć nakręcę co niemiara. Wszędzie

Dziś kolejna rocznica urodzin Goebbelsa........

Przecież to tylko namioty....... , Niuśka... kolejni Turyści przyjechali odwiedzić Paryż będą nocować na polu namiotowym , tacy miłosnicy campingów.............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kononowicz otwarł już drugi kanał na youtube :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe filmy wstawia na obu kanałach, widać że ma za to jakąś kasę, bo niedawno kupił Opla Astrę, a teraz już śmiga Volvo ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.