Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jakie to ma znaczenie- jest źle pod PIS-em i będzie jeszcze gorzej.

Jak za socjalizmu

Tak to było za po/psl - cuchnęło na miliony kilo-parseków latami 70-tymi. Ówczesna i obecna propaganda po/psl była i jest wzorowana na urbanie- w nieco zawoalowany sposób, ale jest. To był jeden z głównych powodów klęski AWS/PO/Tusk. Bardzo dobrze, że się to utrzymuje, bo kolejną rundę PO przegra przez wyborczy nokaut. Jeśli nie dojdzie do dużej prowokacji- PO&Co czy raczej Co&PO odejdzie w niebyt.

Czego sobie i Państwu życzę.

Poza tym: jak niżej

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Lepiej się zacznij troskać co internet zrobi teraz, niż podniecać się co zrobił w przeszłości. Jak się okazuje opozycja niepomiernie skuteczniej wykorzystuje internet niż PiS onegdaj. Ja na Twoim miejscu sugerowałbym preziowi by interenet w Polsce wyłączył, bo choć rok temu dzięki niemu wygrał, to teraz, właśnie przez internet padnie.

Spokojnie, już pewnie ten pomysł kiełkuje w łbie Prezesa. Czeka tylko na odpowiednią chwilę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Te wcześniejsze pewnie ustalano w Sowie, albo na cmentarzu czy przy śmietniku.

Odwaliło co Tomek całkiem. Luzik, przecież twój ukochany reżim nadal rządzi, skąd te nerwy?

Jakby co, to posłów opozycji też się spacyfikuje, nie będą warchoły brużdziły.

Jestem Europejczykiem.

Ówczesna i obecna propaganda po/psl była i jest wzorowana na urbanie- w nieco zawoalowany sposób, ale jest. To był jeden z głównych powodów klęski AWS/PO/Tusk. Bardzo dobrze, że się to utrzymuje, bo kolejną rundę PO przegra przez wyborczy nokaut. Jeśli nie dojdzie do dużej prowokacji- PO&Co czy raczej Co&PO odejdzie w niebyt.

Czego sobie i Państwu życzę.

Choć padam mordą na ziemię, to cieszę się że w kałużę, a nie w psie gówno. I tyle warte te przepowiednie padającego. Nie martw się psi ekskrement też będzie.

Wredna PO prowokuje i tak namotali cyklofrenikowi w głowie, ze ten nie chciał ale zatrudnił misiewicza, tuze intelektualna ze średnim wykształceniem. Ale to PO nie wystarczyło. Prowokowali, prowokowali i Jaro zawsze dziewica zatrudnił piotrowicza wallendroda. To piotrowicz okazał sie faktycznym pogromca komunizmu w Polsce.

A tu plaszczak:

Każdy, kto łamie prawo, musi liczyć się z konsekwencjami i nie ma tu żadnej taryfy ulgowej.

Jak ta pisdnięta bolszewicka zaraza bedzie sądzona to trzeba im bedzie to przypomnieć. Ciekawe czy on rozumie jak bardzo go to dotyczy?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Pewnie, jak szaleć to na całego. W końcu rozpierduchę PiS ma w genach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak słuszę te ich hasła o warchołach, to od razu staje mi przed oczami stary czarno-biały telewizor i nadający w nim jakiś PRL-owski funkcjonariusz.

Naprawdę, w życiu nie spodziewalem się, że wróci ta PRL-owska retoryka, te hasła, te klimaty.

Jestem Europejczykiem.

Odwaliło co Tomek całkiem. Luzik, przecież twój ukochany reżim nadal rządzi, skąd te nerwy?

Jakie nerwy Jarku, luzik, mój ulubiony reżim nadal rządzi.

Strasznie lubie te PiSowskie cwane sztuczki, gdy kłamstwa podaje się jako prawdę oczywistą.

Skąd wiesz, że mi nie przeszkadzało - to po pierwsze.

Po drugie- jeżeli poprzednie budżety byly gniotami (nie oceniam), to ten jest megagniotem, o czym mówią głośno ekonomiści. Reżimowa o tym nie mówi? Jakoś się nie dziwię.

Nic to Jarku, zobaczymy za rok jaki to był gniot.

a jak jeszcze spadną inwestycje to się pozamyka przedsiębiorców i wtedy inwestycje wzrosną.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Jakie nerwy Jarku, luzik, mój ulubiony reżim nadal rządzi.

Masz czkawkę, że po mnie powtarzasz?

Myślę, że nie trzeba będzie czekać aż rok.

Jestem Europejczykiem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Naprawdę, w życiu nie spodziewalem się, że wróci ta PRL-owska retoryka, te hasła, te klimaty.

Dlaczego? Ty ze swoją wiedzą o polityce i historii powinieneś się tego spodziewać.

Dlaczego? Ty ze swoją wiedzą o polityce i historii powinieneś się tego spodziewać.

No więc jednak nie. Ale może dlatego, że tamtą epokę pamiętam. Pamiętam absurdy, duszną atmosferę, ale też humor który był wtedy najlepszą bronią (idąc do podstawówki przechodziłem obok kabaretu Tey). I będąc nadzwyczaj krytycznym wobec PiS jednak nie spodziewałem się, że tak ochoczo wskoczy w PRL-owskie buty.

Jestem Europejczykiem.

Masz czkawkę, że po mnie powtarzasz?

Myślę, że nie trzeba będzie czekać aż rok.

Przy okazji, w gospodarce zanotowano wzrost w listopadzie na poziomie 3,3%. Pewnie sezonowy, ale wyższy niż przed rokiem.

Przy okazji kurs dolara:

15.12.2015 - 3,9491

16.12. 2016 - 4,2776

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Cóż zatem są warte bocznicowe analizy polityczne?

Tamtą epokę również pamiętam, i to bardzo dobrze. A jeszcze trochę - z racji zawodu - znam się na ludzkich zachowaniach i i ich przyczynach. Dlatego nigdy ni miałem złudzeń co do zamierzeń tego ugrupowania. Nie jest to żadne pocieszenie dla mnie, że wiedziałem. Wręcz przeciwnie. Wiedziałem, ale nie mogłem nic zrobić. I to jest straszne. Teraz tylko ekstremalne zachowania wchodzą w grę.

Daleko jednak sektorowi do najlepszych tegorocznych wyników. Przypomnijmy, że w sierpniu produkcja rosła w tempie 7,5 proc. W tym roku jeszcze 4-krotnie wzrosty przekraczały 6 proc.

Słabsze wyniki przemysłu w ostatnich miesiącach tłumaczą m.in. hamujący z 3 do 2,5 proc. wzrost PKB. To najgorszy wynik od trzech lat. I nie brakuje opinii, że czwarty kwartał będzie jeszcze gorszy. "Wygląda na to, że tempo wzrostu w IV kwartale 2016 może być bliższe 1 proc. niż 2 proc. r/r. Byłby to kolejny bardzo rozczarowujący odczyt, sprowadzający całoroczne tempo wzrostu gospodarczego poniżej 2,5 proc." - wskazują ekonomiści BZ WBK w ostatnim raporcie.

Cóż zatem są warte bocznicowe analizy polityczne?

Tamtą epokę również pamiętam, i to bardzo dobrze. A jeszcze trochę - z racji zawodu - znam się na ludzkich zachowaniach i i ich przyczynach. Dlatego nigdy ni miałem złudzeń co do zamierzeń tego ugrupowania. Nie jest to żadne pocieszenie dla mnie, że wiedziałem. Wręcz przeciwnie. Wiedziałem, ale nie mogłem nic zrobić. I to jest straszne. Teraz tylko ekstremalne zachowania wchodzą w grę.

Nie głosować na PiS, co chyba zrobiłeś. Chodzić na manifestacje KOD i pisać na forach przeciw PiS.

A jak przyjdzie co do czego - wyjść z domu i...

A na jakiej podstawie tak uważasz?

#95411.

Dlatego nigdy ni miałem złudzeń co do zamierzeń tego ugrupowania

Nie jest to żadne pocieszenie dla mnie, że wiedziałem. Wręcz przeciwnie.

Gość papageno

(Konto usunięte)

To co Kolega przedstawił ma być dowodem, że głosowałem na pis ?

Kolega ma wyraźne predylekcje do omawianej formacji. Kolega wie lepiej. Pogratulować samowiedzy. Niemniej dziękuję już Koledze.

To co Kolega przedstawił ma być dowodem, że głosowałem na pis ?

Wręcz przeciwnie. Kolega mnie nie zrozumiał. "Nie głosować na PiS, co chyba zrobiłeś" - czyli chyba głosowałeś na kogoś innego!.

Kolega ma wyraźne predylekcje do omawianej formacji.

???

Jakiś Nowy? Nie czytaty?

Niemniej dziękuję już Koledze.

A jaki wyrywny.

No więc jednak nie. Ale może dlatego, że tamtą epokę pamiętam. Pamiętam absurdy, duszną atmosferę, ale też humor który był wtedy najlepszą bronią (idąc do podstawówki przechodziłem obok kabaretu Tey). I będąc nadzwyczaj krytycznym wobec PiS jednak nie spodziewałem się, że tak ochoczo wskoczy w PRL-owskie buty.

Przecież to są sieroty po komunizmie - to piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii(wymoderowano)piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

"Przemyśl już działa". Wojna polsko-polska weszła w nowy etap. ONR oficjalnie chwali się atakiem na ludzi KOD

Ukryta Zawartość

prawdziwi w akcji .....

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Toptwenty, przepraszam. Gubię się w tym wszystkim. W pośpiechu źle Cię zrozumiałem. Wybacz.

Złożyłem kiedyś deklarację do Porozumienia Centrum, chodziłem na zebrania, czytałem partyjne materiały. Po roku miałem dość. Knucie, kłamstwa, intrygi i manipulacja były głównym zajęciem tej formacji. Oczywiście na zewnątrz miało to wyglądać na nowoczesną partię centrową. Już wtedy panowało tam bezkrytyczne uwielbienie prezesa, choć do Prezesa jeszcze było bardzo daleko.

Przecież to są sieroty po komunizmie - to piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii(wymoderowano)piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

A gdzie tam obelga, kolokwializm.

Jak mawiała klasyk gatunku - "społeczeństwo mamy przypadkowe".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.