Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Podlizujesz się? I to do niego?

Tak to odbierasz???

Traktowanie z szacunkiem również przeciwnika ideologicznego i odpowiadanie grzecznością na grzeczność uznajesz za "podlizywanie" ???

Ile ty masz lat synku? W jakim to środowisku nauczono ciebie takiej nienawiści do wszystkiego i wszystkich różniących się od ciebie?

W.

Tak to odbierasz???

Tak.

Traktowanie z szacunkiem również przeciwnika ideologicznego i odpowiadanie grzecznością na grzeczność uznajesz za "podlizywanie" ???

Nie to, tylko użycie przez Ciebie języka rosyjskiego. Nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi.

W jakim to środowisku nauczono ciebie takiej nienawiści do wszystkiego i wszystkich różniących się od ciebie?

Grunt, że Ty widzisz w JuG samą miłość.

W człowieku, który zionie nienawiścią do Polski i Polaków.

Pogratulować. Podlizuj sie dalej.

Grunt, że Ty widzisz w JuG samą miłość.

W człowieku, który zionie nienawiścią do Polski i Polaków.

Pogratulować. Podlizuj sie dalej.

Myślę że on jednak mniej nienawidzi Polski i Polaków niz ty jego i reszty którą uznajesz za swych wrogów :-)

Nie to, tylko użycie przez Ciebie języka rosyjskiego. Nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi.

Dyskutując z Anglikiem również mam nie używać angielskiego bo mu się podliżę??? Kiedy przesyłam życzenia przyjaciołom z Niemiec również mam pisać po polsku aby się nie podlizać.

Powiem ci tak po koleżeńsku. Od dawna na tym forum jesteś dość kuriozalna postacią i to w sposób specyficzny. I nie czynie ci z tego powodu wyrzutów :-)

pozdrawiam,

Włodek.

Ach ta polska paranoja! Czy jeśli czytam po rosyjsku Puszkina czy Lermontowa, podlizuję się Ruskim?

Do dziś znam na pamięć rosyjskie wiersze i słucham Biczewskiej i Wysockiego, o Okudżawie nie wspominając.

U Topa mam przegwizdane...

Gość papageno

(Konto usunięte)

A skoro już tak, to powiem tak:

Dla mnie o wiele groźniejszy jest Maju, niż Jurij. Rosja może nas kiedyś napadnie. Mocodawcy Maju żelazną łapą zdobną w różaniec trzymają ten kraj od dawna. Robią co chcą, są ponad prawem, zakulisowo sterują polityką, No i jeszcze trochę. I nie jest to atak na religię, żeby było jasne.

Do dziś znam na pamięć rosyjskie wiersze i słucham

To posłuchaj jeszcze

"Mocodawcy Maju".....kiedyś gdy ktoś opowiadał takie farmazony uśmiechałem się z politowaniem....teraz mi nie do śmiechu jak wiem czemu to pomawianie służy.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Świat nie kończy sie na wzajemnym ujadaniu watach i kibolach.

"Mocodawcy Maju".....kiedyś gdy ktoś opowiadał takie farmazony uśmiechałem się z politowaniem....teraz mi nie do śmiechu jak wiem czemu to pomawianie służy.

No właśnie, Bóg, predzej czy później rozliczy każde kłamstwo. I ojciec dyrektor niczego i nikomu nie wymodli.

Znajomość języków obcych okolicznością obciążającą? Myślałem że tylko wśród PiS-iarstwa...

I ojciec dyrektor niczego i nikomu nie wymodli.

... bez względu na kwotę, jaką za tę przysługę zainkasuje.

Dla mnie o wiele groźniejszy jest Maju, niż Jurij. Rosja może nas kiedyś napadnie. Mocodawcy Maju żelazną łapą zdobną w różaniec trzymają ten kraj od dawna. Robią co chcą, są ponad prawem, zakulisowo sterują polityką, No i jeszcze trochę. I nie jest to atak na religię, żeby było jasne.

Brawo. Nic dodać nic ująć.

10/10

+

Czy jeśli czytam po rosyjsku Puszkina czy Lermontowa, podlizuję się Ruskim?

To zależy.

Znajomość języków obcych

Nie znajomość, tylko użycie. Czytaj ze zrozumieniem.

U Topa mam przegwizdane.

Tylko jeśli będziesz się publicznie łasił do ruskich łobuzów po rosyjsku.

Swoich urojeń mi nie przypisuj.

Jakie urojenia? Byłeś za to kilka razy tutaj banowany.

A nie jest łatwo pisać na polskim forum na Bocznicy, szczególnie Rosjaninowi. ;)

Błędów językowych nie robi, dobrze go wyuczyli.

Nie znajomość, tylko użycie. Czytaj ze zrozumieniem.

Jak się zna to się używa. Trudno używać w przypadku nieznajomości.

Tylko jeśli będziesz się publicznie łasił do ruskich łobuzów po rosyjsku.

Obsesja maniakalna.

Jakie urojenia? Byłeś za to kilka razy tutaj banowany.

Błędów językowych nie robi, dobrze go wyuczyli.

Robi, robi... Choć znacznie mniej, niż kiedyś. Czasem mu się cosik typowo po rusku wysmyknie.

Kochani, jest Sylwester, koniec starego roku.

Jak to zgodnie z prawdą któryś z kolegów napisał, ani życie, ani teraźniejszość gospodarcza, ani geopolityczna, nie są czarno-białe. To są zależności nie raz bardzo zagmatwane przez historię i obecną kondycję Narodów.

Prosze o zaprzestanie wycieczek personalnych.

Spróbujmy choć w tym ostatnim dniu roku spojrzeć na siebie nawzajem mając choć przez chwilę zrozumienie racji przeciwników.

Szczęśliwego Nowego Roku życzę nam wszystkim, związanych ze sobą poprzez to Forum.

Świat jest znacznie barwniejszy i normalniejszy niż okopy walk politycznych,

Na przykład, moje dziecko zyjące w Kanadzie, pracuje w amerykańskiej firmie, jego bezposredni szef jest Rosjaninem, z którym gada sobie po polsku ;)

To jest właśnie multikulti

Jak się zna to się używa

Niekoniecznie.

jego bezposredni szef jest Rosjaninem, z którym gada sobie po polsku ;)

To jest właśnie multikulti

Czy ten szef Rosjanin kpi sobie jawnie z Polaków w trakcie tych konwersacji?

Czy ten szef Rosjanin nadużywa kanadyjskiej gościnności, że aż nie wpuszczają go tu i ówdzie?

Czy ten szef Rosjanin jest sympatyczny?

• Redaktorzy

Propaganda antyrosyjska (czy antypisowska, antypowska, ...), która Cię otacza doprowadza do achromatycznego postrzegania Rosji (PiS, PO, ...). Rzeczywistość jest bardziej złożona, jest kolorowa. I na te kolory rzeczywistości Rosji czasami mam ochotę wskazać.

Kolega zdaje się pomijać fakt, że Putin to niekonieczne Rosja, tak jak PiS to niekoniecznie Polska.

Gdzie byli piszący o węglu za PO, gdy budowano kolejne bloki węglowe

Za PO nie próbowano zlikwidować z przyczyn ideolo energetyki odnawialnej, na tym polega główna różnica.

Słusznie. Zwłaszcza, że mam urodziny!!!:-)))

Stooooo lat, stooooo lat!

:)))

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Słusznie. Zwłaszcza, że mam urodziny!!!:-)))

100 lat Jacku!

I nie pytam które to już z kolei, bo w Twoim przypadku nie ma to żadnego znaczenia :-) Do kresu swych dni będziesz młodym duchem łobuziakiem:-)

Serdeczności jak zawsze,

Włodek.

Senior, jeśli jednak jabłko spadło blisko...

Młody ma nadzór Suskiego..

Rząd potrzebował intelektualnego wzmocnienia, stąd ten Suski.

Jestem Europejczykiem.

A tu podsumowanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.