Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

daruj sobie te stypendysta Sorosa bo nie ma tu znaczenia ale rozumiem gdzie lecisz.

Nigdzie nie lecę, tylko przytoczyłem fakty które mogą mieć znaczenie w przypadku optyki tej autorki i środowisk, które reprezentuje. A to, że napisała o Grossie, że jest "kontrowersyjny" może być tylko wybiegiem warsztatowym.

To ON zaczał i to on odpowiada.Badania PAN dawno sytauacje w Jedwabnym i inne opisały ale pies z kulawa noga tym sie nie zainteresował.Dopiero ksiazki Grossa zrobiły swoje i wyszła ksiazka o Jedwabnym .I gawiedz rozdziawila gembe wydajac przeciagły ryk.Oparta na faktach i dowodach.Tak wiec jest kogo zamknac. Gross nie jest naukowcem jest pisarzem takim czy innym .Badania PAN to dokumenty.A Kosinski to zupelnie co innego.

Zapewne zrobił to z palącej potrzeby... sumienia. Kiedy mówi się o pogromach żydowskich w Polsce, w których Polacy mordowali Żydów, wymienia się zazwyczaj dwa sztandarowe: Jedwabne i Kielce. Do tego pojawią się ogólniki, jak np. wypowiedź innego autora i badacza Mirosława Tryczyka w Newsweeku, który mówi, że zna "128 miejscowości na terenie dzisiejszego Podlasia zarówno po polskiej jak i obecnie białoruskiej stronie granicy, w których Polacy, sami lub we współudziale z Niemcami, dokonali pogromów na Żydach w latach 1941-42." Rozumiem, że na tych terenach zamieszkiwali wówczas sami Polacy, ów naukowiec to zbadał i odpowiednio udokumentował. Bo inaczej jest to manipulacja. Przy czym obecnie w ogóle nie wspomina się o dawnych publikacjach Żydowskiego Instytutu Historycznego. Ty też nie przytaczasz żadnych badań PAN.

dobra .Niebawem ukaze sie duze opracowanie poswiecone calej POlsce pod katem zbrodni polakow na zydach robione przez PAN.Nie bede wracal do tego co juz tu było i nie dotyczyło tylko Jedwabnego i Kielc ale wielu miejscowosci i miejscTakze tu poruszonych...Krotko mowiac nie wiesz o czym piszesz a ja nie zamierzam sie powtarzac.Miejscowosci jest tyle ze nie zmieszcza sie na kartce a ja znam trzy i miejsca o ktorych nie ma w zadnych dokumentach a jedynie swiadectwo ludzi ktorzy juz nie zyja .Zaginiecie 100-200tys zydow w latach 44-45 nie odbyło sie w trzech miejscowosciach. .

Nie bede przytaczal bo jest to na stronie PAN.Kazdy moze a jak nie moze to niech piwo pije.

aaaaa wedlug powyzszego opracowanie moze sie juz nie ukazac.

Jako osoba nieznająca się na niczym, a gadajenca z Wami, bo dużo wiecie...

Coś Wam opowiem:

Pamiętam dom, w pewnej podkrakowskiej wsi.

Mieszkał tam Żyd z ośmiorgiem dziatwy i babą. Pracował szczerze. I mocno.

i wszyscy go lubili i szanowali.

Razu pewnego wrócił z pracy do domu i zastał rodzinę powieszoną. Zrobił to samo ...

Wojna.

Dwa dni później sąsiedzi objęli domostwo.

Polacy.

Językiem dyplomatycznym, ale tak, że aż w pięty idzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dwa dni później sąsiedzi objęli domostwo

tak naprawde juz nikt tego nie ogarnie do konca.Objeli zeby sie nie zmarnowało.

jak napisze wiatrak.

Zapewne zrobił to z palącej potrzeby... sumienia

zapewne zrobił to zeby zarobic jak wszyscy na tym swiecie.W tym ty tez.Z tym ze ty powinienes najmniej na to zwracac uwage.A na fakty.Bo inaczej blednie twoja gwiazda

"Mściwi psychopaci"?

Gołym okiem widać, że jest tylko jeden.

Reszta - szmalu szuka.

A Ziobro? Kamiński? Nie martw się Kolego, nie tylko jeden.

Jestem Europejczykiem.

''Decyzją premiera Izraela Benjamina Netanjahu Anna Azari zostanie wezwana do Izraela, a placówka dyplomatyczna pozostanie bez ambasadora''

Ukryta Zawartość

A były już podobne przypadki ? To jest tak jakby zawieszenie komunikacji/stosunków między Polską a Izraelem.

Czyli są dwie możliwości albo pojawi się z jakiś czas nowy ambasador, albo placówka zostanie zamknięta ?

Ukryta Zawartość

A były już podobne przypadki ? To jest tak jakby zawieszenie komunikacji/stosunków między Polską a Izraelem.

Czyli są dwie możliwości albo pojawi się z jakiś czas nowy ambasador, albo placówka zostanie zamknięta ?

Polska od dawna nie ma w Izraelu ambasadora. Jest tylko charge d`affaires (ad interim). W tym przypadku pełniący tymczasowo funkcje szefa misji "w oczekiwaniu na przybycie ambasadora". Izrael właśnie tak traktował brak ambasadora, bo w Warszawie ambasador Izraela był. Teraz już go nie będzie, nie wiadomo czy będzie i czy będzie charge d`affaires ad interim jak to jest w takich przypadkach w zwyczaju, czy zdecydują się na c.d`a. en pied. Tak czy owak jest to tzw. obniżenie rangi przedstawicielstwa, szczególnie przy c.d`a. en pied. Zerwanie stosunków dyplomatycznych, czyli zamknięcie ambasad ( i to po obu stronach) raczej nie wchodzi w grę, choć pisiarstwo robiło już takie durnoty, że cholera wie...

"Mściwi psychopaci"?

Gołym okiem widać, że jest tylko jeden.

Trzeba stać się bardzo, ale to bardzo małym człowiekiem, aby wypielęgnować w sobie tak wielka nienawiść do wszystkich.

Ano.

I, wyobraź sobie, że niewielu nienawidzę. Nie umiem.

Pierwsza, to była taka baba od ruskiego w jednym z krakowskich liceów.

Kto wie, zresztą... Może dzięki niej władam i tym językiem?

a stałem po okulary

Niestety nie dowieźli..dostałeś musztardę..

p.s.

Czekam na sondaże.

Dziś już widać że Netanjahu ostatnią nadzieją PO.

TVN24 modelowo to pokazuje.

Polska druga po GB miejscem investycji zagranicznych w Eurpie.

Dziękuję za uwagę.

Niestety nie dowieźli..dostałeś musztardę..

p.s.

Czekam na sondaże.

Dziś już widać że Netanjahu ostatnią nadzieją PO.

TVN24 modelowo to pokazuje.

Polska druga po GB miejscem investycji zagranicznych w Eurpie.

Dziękuję za uwagę.

Z tobą, to już walnąć w stół niewarto.

I tak przyleziesz i zohydzisz wszystkim dzień.

A coś o półbańce wiesz?

Ja, kupę kilometrów od Polski - wiem.

[...] Zapraszam tedy do Francyji.

Odradzam pytanie, zadane rdzennym Francuzom, skąd mają wielgachne mieszkanie w wypasionej dzielnicy...

A, gdy już "Drancy" w rozmowie dodasz.. [...]

Fakt. Zresztą ie tylko w Drancy działy się rzeczy paskudne i tragiczne. W Polsce mało kto o tym wie, ale francuski antysemityzm opisywany był wielokrotnie - to zresztą był tylko jeden z aspektów kolaboracji z nazistami, która skalą przerosła wszystko, co się działo w innych krajach Europy. Pewne motywy nawet do literatury popularnej (powieściowej) trafiły. U nas w Polsce wydali jakoś tak w latach 90-tych ale przeszło bez echa.

747

Zawsze byłeś przeciwny inwestycjom zagranicznym w Polsce ( jak cały PiS) pod hasłem wyprzedaży czy przejmowania majątku a teraz się tym chwalisz . Gdzie tu konsekwencja?

Szanowni Koledzy, nie oczekujcie ode mnie abym tu robił w propagandzie, nie mam na to czasu, podałem Wam na przestrzeni czasu opis sytuacji rzeczywistej, nic więcej, nic więcej też się nie dzieje niż to co może mieć miejsce jako wydarzenie/wydarzenia polityczne, tym razem również.

Najbogatszy na świecie będzie ten, który wynajdzie lek na głupotę.

Żegnam.

Ukryta Zawartość

Tak manipuluje informacją szmaciana TVPiS.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Tak manipuluje informacją szmaciana TVPiS.

Stopień (pardon my French) skurwienia państwowej telewizji przechodzi wszelkie pojęcia, a wiem co mówię, bo miałem przykrość oglądać wyczyny TVP w latach 80.

Ukryta Zawartość

Stopień (pardon my French) skurwienia państwowej telewizji przechodzi wszelkie pojęcia, a wiem co mówię, bo miałem przykrość oglądać wyczyny TVP w latach 80.

W porównaniu z obecną TVPiS - PRL-owska TVP urasta nieomal do rangi wzorca rzetelności dziennikarskiej.

A tutaj mamy że wraca nowe. Katyń to znowu robota Niemców:

Ukryta Zawartość

Brawo PiS.

Ukryta Zawartość

jozwa uczniowie przerośli nauczycieli ...intelektem od tamtych są wiele lat świetlnych z tyłu...

co nie dziwota nie muszą sie wysilać wystarczy spojrzeć na biorących udział tym temacie i pokrewnych orłów dojnej zmiany

Żegnam.

Oczywiscie żegnam

Na głupotę PiS nikt nigdy nie wynajdzie leku bo jest ona połączona z zabetonowaniem się w ciemnogrodzie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.