Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat sprawa jest prosta w tym przypadku ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

6-7%

Cały dzień zastanawiam się skąd wiedziałeś ile dostanie Konfederacja, i że jeszcze jej urośnie do rana...

Wiedziałem że w dziale polityka nie piszą zwykli userzy.

1 minutę temu, 747 napisał:

Cały dzień zastanawiam się skąd wiedziałeś ile dostanie Konfederacja, i że jeszcze jej urośnie do rana...

Wiedziałem że w dziale polityka nie piszą zwykli userzy.

Cza myśleć...;-)

Z PSL pomyliłem się trochę więcej, bo dawałem im też 7%. Sondaże lokowały ich poniżej kreski, ale tu widzę osobistą załugę Kosiniaka-Kamysza.

Na jego miejscu szybciutko zwołałbym Kongres PSL i jeszcze szybciej wykopał tych, którzy zaciekle i praktycznie jawnie pod nim ryli (Pawlak, Kłopotek i inni).

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, misiomor napisał:

Nie będę wyręczał wyszukiwarek internetowych. 3 słowa wystarczy wklepać.

Skoro uważasz że wyszukiwarka wie więcej od Ciebie...

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Cza myśleć...;-)

Nie nabieraj mnie.

Korwin mówi o przyspieszonych wyborach.

Ja pisałem to chyba wczoraj.

Czyta forum.

13 10.

Duda nie będzie chciał na dzień dobry wkurzać elektoratu Konfederacji więc bardzo możliwe, że JKM marszałkiem-seniorem zostanie.

Jestem Europejczykiem.

Peezel to jest fenomen tych wyborów - stracili wieś, zyskali w miastach jako alternatywa dla PO. Anty-PiS, ale jako tako konserwatywny - bez błazeństw Jachiry czy LGBT Trzaskowskiego i Rabieja.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

pomyliłem się

Kaczyński chciał wykończyć Konfederację, to teraz ma, zagadkę...z Senatem.

Tak działa Bóg, narobili sobie złej karmy i mają kłopot.

Po co było nazywać patriotów, którzy tępili PO PSL, - onucami CCCP...?

Senat zdaje się że miał być zlikwidowany...takie były głosy w przeszłości...

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

przyspieszone

Tak, to prawda, on powinien pozamykać tzw senatorów opozycji z zarzutami, oraz przekupić tych z PSL i tzw odwróconej /proUSA/ lewicy.

Z jakimi zarzutami? Na razie PiS musi się pilnować, do wyborów prezydenckich będą grzeczni i mili. Pakt demokratyczny i takie tam pierdy.

Walka na noże zacznie się na wiosnę przyszłego roku, po wyborach.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Z jakimi zarzutami?

Szef NIK były KK nie ma zarzutów...?

Jaro, jesteś zawodowcem...

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

na wiosnę przyszłego roku

Nie żartuj, PiS jeśli od razu nie weźmie się za robotę, to wiosną będzie po zawodach.

Myśle że plan już jest, były obrady komitetu politycznego.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

grzeczni i mili

Żydzi będą z 477 czekać do wiosny...?

1 minutę temu, 747 napisał:

Szef NIK były KK nie ma zarzutów...?

Jaro, jesteś zawodowcem...

Rusz chłopie głową!

Czy mimo tych zarzutów PiS zrobił coś Kwiatkowskiemu? Jakoś sobie nie przypominam ;-). Przez cztery lata nie zdążyli?

No to teraz rozmowa będzie prosta - dalej niczego nie będziemy robić, ale w odpowiednim momencie, przed ważnym głosowaniem zatrzaśnij się w kiblu, nie przyjdź, wyjedź gdzieś, zachoruj, cokolwiek. Nawet nie musi głosować po linii PiS, to już w ostateczności.

Kapujesz? Po co wsadzać gościa jak można go kontrolować?

Jestem Europejczykiem.

50 minut temu, pataus napisał:

Przegrana minimalna w Senacie może wyjść tylko na dobre.

Oczywiście.

Przecież nikt nie wmówi nam, że białe jest czarne ;-).

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, misiomor napisał:

Anty-PiS, ale jako tako konserwatywny - bez błazeństw Jachiry czy LGBT Trzaskowskiego i Rabieja.

Coś jak poczatki platformy. Liberalnie, ale umiarkowanie konserwatywnie.

System gra dobrze, albo nie....

4 hours ago, barmanekm said:

Coś jak poczatki platformy. Liberalnie, ale umiarkowanie konserwatywnie.

Raczej socjalnie, ale umiarkowanie konserwatywnie. Chociaż faktem jest, że w Platformie nie lubią jak im przypominać ich program z czasów Płażyńskiego.

Ten wynik wyborów to największa porażka Platformy Obywatelskiej od czasu jej powstania. Tak naprawdę PO niewiele różni się od PiS. To też jest partia wodzowska, a nie demokratyczna. Demokracja w PO była krótko, za czasów kiedy przewodziła jej Ewa Kopacz. Praktyka polityczna pokazała, że PO to partia niewiarygodna, bezideowa, bezprogramowa, tak samo nieudolna w czasie sprawowania władzy, jak i w opozycji. Kierująca się wyłącznie własnym interesem.

Przez PiS została pokonana, przez dużą część wyborców odrzucona. Komentarze powyborcze ze wszystkich niemal stron negatywnie oceniają jej kampanie i przywództwo. Wewnątrz PO następuje rozłam. Nasila się krytyka Schetyny i żądania jego ustąpienia. Ten nie przyznając się do odpowiedzialności za klęskę i trwając na stanowisku dalej pogrąża PO. W dodatki pod jego przewodnictwem partia ta nie jest w pełni wiarygodna dla opozycji parlamentarnej. Teraz, po klęsce wyborczej, PO co najmniej do lutego przyszłego roku będzie zajmowała się głównie sobą. W dodatku wewnętrzny ferment może spowodować, że znajdą się w niej politycy, którzy przejdą do PiS.

Kto ponosi za to winę? Odpowiedź jest niby prosta - Schetyna i jego dwór. Nie do końca jednak tak jest. Ponieważ tak naprawdę degradacja PO rozpoczęła się w czasach przewodnictwa Tuska. To on wprowadził rządy wodzowskie w partii, pozbył się konkurentów lub pozbawił ich wpływów na partię, a otoczył gronem niby zaufanych potakiwaczy. Rozszerzył skrzydła - przez co zatarł wizerunek ideowo-programowy na zewnątrz. PO stała się partią niby dla wszystkich, a w zasadzie dla nikogo. Czymś w rodzaju Partyjnego Bloku Wspierającego Własnego Przywódcę.

Wyśmiewane tu hasło "Wina Tuska!" i tu znajduje pełne zastosowanie. Schetyna poszedł tym śladem, a ponieważ jest intelektualne skrzyżowanie sierpa i młota - sromotnie przegrał. 

17 godzin temu, Bobcat napisał:

Skoro uważasz że wyszukiwarka wie więcej od Ciebie...

Ty pewnie wiesz więcej.

Co fakt to fakt, te wizje/projekcje, które tobie się wyświetlają Goglowi nawet się nie śnią ?

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Przecież nikt nie wmówi nam, że białe jest czarne ;-).

A wy od kilku dni próbujecie ?

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Starre ale jarre.

Jakieś dziwne te grymasy na twarzy miał, pewnie ośmiorniczki mu nie podeszły...no, odchorował je później.

"że OBCY chcą być tacy jak my" - święte słowa, widać to jak na dłoni w Western Europe.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Cytat

Wybory 2019. Klub Przyjaciół "Wyborczej" jak Kluby "Gazety Polskiej? Sakiewicz: nie wróżę sukcesu.

"Gazeta Wyborcza" w ostatnim dniu kampanii poinformowała o utworzeniu Klubu Przyjaciół "Wyborczej"...

Dziennikarze dodali: "teraz chcemy związek z Wami pogłębić i zamienić go w trwałą przyjaźń". By dołączyć do klubu, należy dokonać wpłaty - od 50 do 200 zł. Wówczas czytelnik ma możliwość "wsparcia niezależnego dziennikarstwa", otrzyma też prenumeratę premium czy bilety na imprezy klubu.

Ukryta Zawartość

Hi hi hi...więcej nie trzeba.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Po reakcjach widać, że PiSowcom i nawróconym na prawicę postkomuchom lekko się pod dupami zapaliło.

Prezes smutny ale ci zapewniają o niebywałym sukcesie PiS i wieszczą koniec PO.

To akurat byłoby dobre, im wcześniej PO się przeorganizuje tym gorzej dla PiSowskiego reżimu i jego akolitów.

Jestem Europejczykiem.

57 minut temu, Jacchusia napisał:

Za marzenia się nie płaci...możesz wiec do woli.

Niezupełnie, choć często płacą inni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem że hasztagi to historia i religia ale to "P o l i t y k a", w tym gospodarcza, ogółu tyka. A nie te1.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.