Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, skynyrd napisał:

Gospodarki nie odbudują biurokraci zajęci przybijaniem pieczątek.

Gospodarki też nie odbuduje pieniądz obciążony długiem.Polityka gospodarcza oparta na pieniądzu dłużnym musi mieć swój koniec. Nie da się nieskończenie pokrywać długów nowymi długami.I tu wirus "naszym" macherom od lichwy i innych kreatywnych wynalazków spadł jak dar z nieba i nikt z nich nie będzie się musiał tłumaczyć dlaczego przyszły ch...czasy dla bydła roboczego.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Kolejny raz okazało się, że to fake.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

16 minut temu, notoryczny napisał:

Kolejny raz okazało się, że to fake.

Ukryta Zawartość

Nie.

Nie okazuje się, ze to fake tylko, że MSZ tego nie potwierdza.

Przy czym w zasadzie MSZ nie powiedział niczego poza tym, ze dementuje.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

I tak każdy uwierzy w to w co chce wierzyć. 

Polskie MSZ podkreśla, że „strona włoska potwierdziła nieprawdziwość tych informacji”.

I jak wy teraz wyglądacie( Giertych z Sikorskim tez). Może na przyszłość da wam to trochę do myślenia.

Chociaz, jak znam zycie, nawet oficjalne dementi rzadu włoskiego nie da wam nic do myślenia.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 godzin temu, Amator 2b napisał:

Gospodarki też nie odbuduje pieniądz obciążony długiem

Ratunek w postaci Gułagu i kołchozów z obowiązkową nauką rosyjskiego.

Najgorsze jest to, że z każdą bzdurą leci się na forum, wkleja, wpisuje i jest się przekonanym, że mamy info dnia.

Po czym okazuje się, że to bzdet.

A wystarczyłoby trochę wstrzemięźliwości, poczekania, zweryfikowania w wielu źródłach informacyjnych.

1 minutę temu, notoryczny napisał:

zweryfikowania w wielu źródłach informacyjnych.

Często wszystkie takie źródła korzystają tylko z jednego ukrytego informatora w rządzie.

A rząd skrzętnie ukrywa niemiłe informacje.

O ja pier**le. Szkoda na was słów. Zamiast przyznać się, ze zostali zrobieni w ch..., i przeprosić za powielanie bzdur, to wymyślają sobie kolejne teorie spiskowe. Tak jak mówię, wierzą tylko w to w co chcą wierzyć.

Ja naprawdę nie miałbym problemu przyznać się, ze fakowcy wprowadzili mnie w błąd. Jak się okaże, ze jednak przetrzymywali to oczywiscie przyznam racje i przeproszę ( chociaż akurat w tej sprawie nigdy się nie wypowiadałem). Z wami niestety jest inaczej.

To jest właśnie ten zindoktrynowany łeb. Co by się nie okazało, my musimy mieć racje.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, toptwenty napisał:

Często wszystkie takie źródła korzystają tylko z jednego ukrytego informatora w rządzie.

A rząd skrzętnie ukrywa niemiłe informacje.

Pewnie tak, przy czym każde z tych źródeł ma własną interpretację otrzymanej wiadomości. Ba nawet nie wiadomości , interpretacji słów wypowiedzianych przez polityka, lekarza, krawcową.

W zależności komu się sprzyja, tak się przedstawia zaistniały problem, zdarzenie. 
W ostatnim czasie doświadczam tego nieustannie, choćby kwestia testów na Corona. W wielu krajach testy wykonuje się osobom zdradzającym objawy, podobnie jak w Polsce, ale co czytamy? Tak nie powinno być ! Zaniżamy statystykę zarażonych ! I kręci się kolejną aferę . To tylko jeden przykład .

4 minuty temu, toptwenty napisał:

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Aha. Idąc tym tropem to w Ameryce powinniśmy mieś krainę mlekiem i miodem płynącą. A jak jest?

Polecam książkę o której kiedyś pisałem, "Detroit. Sekcja zwłok Ameryki" Charliego LeDuff.

Dziękuję Ci bardzo za polecenie tej pozycji.

O Detroit i sytuacji, w której to miasto się znalazło przeczytałem dziesiątki artykułów, łącznie z tymi w zagranicznej prasie.

I wciąż nie może mi się we łbie pomieścić, że "jeszcze wczoraj" - tytani przemysłu muzycznego, samochodowego i innych - szast! prast! - i wykluł się błyskawicznie obraz nędzy, rozpaczy, przestępczości i beznadziei...

Dzięki.

3 godziny temu, bubusia napisał:

O ja pier**le. Szkoda na was słów. Zamiast przyznać się, ze zostali zrobieni w ch..., i przeprosić za powielanie bzdur, to wymyślają sobie kolejne teorie spiskowe. Tak jak mówię, wierzą tylko w to w co chcą wierzyć.

Ja naprawdę nie miałbym problemu przyznać się, ze fakowcy wprowadzili mnie w błąd. Jak się okaże, ze jednak przetrzymywali to oczywiscie przyznam racje i przeproszę ( chociaż akurat w tej sprawie nigdy się nie wypowiadałem). Z wami niestety jest inaczej.

To jest właśnie ten zindoktrynowany łeb. Co by się nie okazało, my musimy mieć racje.

Tym tekstem pokazujesz, że jesteś zwykły reżimowy pajac.

Mateuszek kłamie i kłamał jak najęty, nie widzę obiektywnego powodu żeby wierzyć w takie "sprostowanie". Bo niby co ono prostuje?

Jest w ogóle jakieś oficjalne oświadczenie MSZ w tej sprawie? Gdzie materiały oficjalne? Pokazał się jakiś rzecznik prasowy?

Co to k... za państwo z dykty jest? Fake nie fake, ale fama poszła w świat. Gdzie ta cała Fundacja Narodowa? Jest coś na ten temat we włoskiej prasie czy na portalach?

Czekam.

Jestem Europejczykiem.

14 godzin temu, skynyrd napisał:

Dlatego, że mały drań o nazwie koronawirus nauczył się, jak wykorzystać człowieka, żeby mnożyć się i rozprzestrzeniać.

Wszystko co małe jest wredne ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jesteś naprawdę taki głupi żeby nie zrozumieć o co chodzi? To nawet dobrze, widać wiara w PiS odbiera rozum.

Mam wytłumaczyć w czym problem, czy jak ostygniesz zrozumiesz sam?

Jejuuuu...dalej głupi?

A tak się staram, nawet się leczę. I co? Nic?

Załamałeś mnie.

14 godzin temu, jar1 napisał:

A maski dla nas to gdzie? 

Cytat

"Newsweek": Właściciel Reserved wykupił z rynku maski ochronne. Firma zaprzecza

W chwili gdy Włochy wprowadzały stan kryzysowy i zawieszały połączenia z Chinami, spółka odzieżowa LPP, właściciel m.in. Reserved, wykupił z polskiego rynku kilkaset tysięcy maseczek ochronnych. Jak ustalił "Newsweek" trafiły one do fabryk szyjących ubrania dla LPP. Teraz w Polsce zaczyna ich brakować. Firma odpiera zarzuty.

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jeszcze nie wyprodukowane.

j.w

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie.

Nie okazuje się, ze to fake tylko, że MSZ tego nie potwierdza.

Przy czym w zasadzie MSZ nie powiedział niczego poza tym, ze dementuje.

Aaaaa, ja to jednak głupi jestem bo dla mnie zdementowanie fake newsa i napisaniu, że nie blokuje sie jakiegkolwiek transportu maseczek do Włoch, to jasne stwierdzenie, że to nieprawda. ?

5 godzin temu, bubusia napisał:

I jak wy teraz wyglądacie( Giertych z Sikorskim tez). Może na przyszłość da wam to trochę do myślenia.

Myślisz? Szczerze wątpię, krytykanctwo to ich sposób na wygranie, a raczej umniejszenie porażki wyborczej. A ci tu tylko z przyzwyczajenia łapią, powielają,a myślą później, ale tylko jak się z tego g... wykręcić. POwirus jest bardziej zdradliwy niż jego młodszy brat obecnie szalejący na świecie ?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

8 minut temu, Jacchusia napisał:

Jejuuuu...dalej głupi?

A tak się staram, nawet się leczę. I co? Nic?

Załamałeś mnie.

Napiszę spokojnie więc zbierz do kupy te swoje kilka komórek w mózgu i spróbuj jeszcze raz, może zrozumiesz:

- Gdzie jest oficjalne oświadczenie jakiegokolwiek urzędnika państwowego w tej sprawie?

- Gdzie jest wyjaśnienie całej sytuacji?

Jeżeli potrafisz je wskazać to chętnie się zapoznam. Bo na razie zamiast faktów jedyne co mogę znaleźć to atak na dziennikarzy i na opozycję.

A teraz czekam.

Jestem Europejczykiem.

----------------------

POyebańcy kontra epidemia:

Cytat

wpisu żony senatora KO Krzysztofa Brejzy - Doroty, która napisała na Twitterze: "Mamy 452 przypadki koronawirusa. Na koniec tyg. miał być wynik 4-cyfr. i wykładniczy wzrost. Dlaczego nie słyszę, że odnosimy spektakularny sukces? Dlaczego w odpowiedzi mamy stan epidemii? Rządzą nami ludzie, którzy nie potrafią nawet zdiagnozować sytuacji, a co dopiero wyleczyć".

Bielan komentując w TVP Info ten wpis stwierdził, że "niestety, okazuje się, że jest duża grupa polityków opozycji, którzy wyznają zasadę, im gorzej tym lepiej". - Wręcz modlą się, żeby ta liczba zakażeń była jak największa - dodał.

Ukryta Zawartość

Trzaskowski wreszcie wrócił z L4 (był przemęczony :))))) i od razu przystapił do walki z zagrożeniem:

Cytat

Publikowane na Twitterze zdjęcia zatłoczonych autobusów udostępnił m.in. były warszawski radny, wiceminister sprawiedliwości Sebastian Kaleta. W swoich wpisach ocenił, że prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski, wprowadzając sobotni rozkład jazdy komunikacji miejskiej, "szuka oszczędności" w epidemii koronawirusa i "naraża warszawiaków na zarażenie".

spacer.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będzie się działo? Oby.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Napiszę spokojnie więc zbierz do kupy te swoje kilka komórek w mózgu i spróbuj jeszcze raz, może zrozumiesz:

- Gdzie jest oficjalne oświadczenie jakiegokolwiek urzędnika państwowego w tej sprawie?

- Gdzie jest wyjaśnienie całej sytuacji?

Jeżeli potrafisz je wskazać to chętnie się zapoznam. Bo na razie zamiast faktów jedyne co mogę znaleźć to atak na dziennikarzy i na opozycję.

A teraz czekam.

A w fake newsie roi się od dowodów, które teraz MSZ ma dementować. Aha.

Miałem info od Jarka, ze szykują sztab antyfake-owy...specjalnie dla was.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bo na razie zamiast faktów jedyne co mogę znaleźć

no własnie widzę, że masz z tym problem ?

Głos prawdy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Jacchusia napisał:

A w fake newsie roi się od dowodów, które teraz MSZ ma dementować. Aha.

Miałem info od Jarka, ze szykują sztab antyfake-owy...specjalnie dla was.

no własnie widzę, że masz z tym problem ?

Postaram się nie traktować cię jak PiSowskiego idioty, chociaż w zasadzie powinienem, bo tak się zachowujesz.

-w świat poszła informacja że Polska zatrzymała dostawę maseczek dla Włoch.

-informację podały media włoskie, a nie Trzaskowski, Biedroń czy Gazeta Wyborcza

- informacja odbiła się szerokim echem

A taka jest reakcja?

-tekst na twitterze

-gniewne wpisy w reżimowych szmatławcach zajmujące się głównie opozycją.

- jestem więcej niż pewny, że nic z tego nie przedostało się do włoskiej, czy jakiejkolwiek opinii publicznej, w przeciwieństwie do informacji o zatrzymaniu maseczek.

-dalej nie wiemy co tak naprawdę się stało.

Więcej nie będę tłumaczył, bo nawet głupi by zrozumiał.

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, Amator 2b napisał:

przyszły ch...czasy dla bydła roboczego.

Ukryta Zawartość

Masz swoją propozycję? Wiesz o jakiejś aferze, której tu nie ma? Dodaj ją w komentarzu.

+ afera min. Glińskiego - ogólnie muzea (różne)

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Postaram się nie traktować cię jak PiSowskiego idioty, chociaż w zasadzie powinienem, bo tak się zachowujesz.

-w świat poszła informacja że Polska zatrzymała dostawę maseczek dla Włoch.

-informację podały media włoskie, a nie Trzaskowski, Biedroń czy Gazeta Wyborcza

- informacja odbiła się szerokim echem

A taka jest reakcja?

-tekst na twitterze

-gniewne wpisy w reżimowych szmatławcach zajmujące się głównie opozycją.

- jestem więcej niż pewny, że nic z tego nie przedostało się do włoskiej, czy jakiejkolwiek opinii publicznej, w przeciwieństwie do informacji o zatrzymaniu maseczek.

-dalej nie wiemy co tak naprawdę się stało.

Więcej nie będę tłumaczył, bo nawet głupi by zrozumiał.

Napiszę ci tylko jedno i poczekam, aż wystygniesz ?

W świat mówisz? Aaaa widać masz z nim dobry kontakt. Codziennie w świat idzie wiele fake newsów i co? I nic.

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Napiszę ci tylko jedno i poczekam, aż wystygniesz ?

W świat mówisz? Aaaa widać masz z nim dobry kontakt. Codziennie w świat idzie wiele fake newsów i co? I nic.

Miałem rację że jest to rozmowa z intelektualnie poszkodowanym. No cóż, przynajmniej się starałem.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Miałem rację że jest to rozmowa z intelektualnie poszkodowanym. No cóż, przynajmniej się starałem.

Staraj się, staraj. Może kiedyś się uda.

Nie ma co wierzyć MSZ-taki wniosek, ich dementi psu na budę. Można i tak ??‍♂️
Dojdziemy do tego, że przestaniemy komukolwiek wierzyć )))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.