Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

ok 999 E albo odrobine więcej...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

DAC-a M1 słuchałem w swoim systemie ,zaskakująco dobry jak na te 400 Ojro.

400 E to cena to zaakceptowania - masz namiar na sprawdzonego sprzedawce ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

czy ten odtwarzacz strumieniowy będzie miał tylko pre? cena około 1100-1200 funtów z tego co dogrzebałem się

Jeśli taka będzie cena to ten pomysl MF na player strumieniowy nie jest propozycją zbyt atrakcyjną - niestety.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zauważyłem, że od kilku dni jest już dostępny w PL wzmacniacz słuchawkowy Musical Fidelity M1 HPA. Cena 2 300zł.

http://audioklan.com.pl/news/144/nowy_wzmacniacz_sluchawkowy_od_musical_fidelity_

http://www.tophifi.pl/towar/id/1559/m1_hpa/

post-17176-047030600 1289547696_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Cena wyjściowa nie za bardzo, cholera, taka sama będzie za M1Dac, na dodatek Top Hifi nie skory do rabatów specjalnych jak nie ma promocji czy wyprzedaży.

Cena S-Plejera MF M1 Clic będzie oscylowała w okolicach 1300 EU

Ostatnio robiłem remanent ze zdjęciami i trafił mi się mój system z MF E10 - AD 1998.

Co prawda nie mam już żadnego MF-a od pół roku ale łezka się zakręciła w oku ;)

post-8986-047344100 1289569781_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Witam.Czy ktoś ma pojęcie co może być przyczyną trzeszczenia w jednym z głośników w momencie gdy pokrętło głośności przekręcane jest dość szybko,dzieje się tak gdy jest w okolicach godziny 12,natomiast gdy przekręcam je wolno lub pilotem trzeszczenie nie występuje.Pytam ponieważ chodzi mi o wzmacniacz Musical Fidelity A300.Jeżeli to wina kondensatorów to proszę napiszcie mi czy warto wymieniać i na jakie?Natomiast jeżeli to potencjometr to napiszcie jak go wyczyścić,czy może lepiej wymienić a może przyczyna może tkwić gdzie indziej?

Potencjometr, a raczej styki. Przeczyść. To przypadłość tych alpsów zaczynająca się tak po ok.7 latach użytkowania. Gdzieś na forum były porady jak przeczyścić. Nigdy nie czyściłem ale znam problem z A3.

Edytowane przez xniwax

Potencjometr, a raczej styki. Przeczyść. To przypadłość tych alpsów zaczynająca się tak po ok.7 latach użytkowania. Gdzieś na forum były porady jak przeczyścić. Nigdy nie czyściłem ale znam problem z A3.

Dzięki xniwax.Zrobiłem lepszy numer-przedmuchałem potencjometr odkurzaczem i nie trzeszczy.Nie wiem na ile ten myk wystarczy ale podziałało.Pozdrawiam

miałem ten sam problem w A300, przedmuchałem sprężonym powietrzem i było ok na jak długo to nie wiem bo go potem sprzedałem ale najlepiej było by gdybyś wymienił potencjometr na nowy jeśli potrafisz, albo oddaj do serwisu, będziesz miał spokój na kolejne lata a A300 to naprawdę udany wzmacniacz i jeszcze produkowany w Anglii a nie w Chinach ja wszystkie nowe konstrukcje MF.

Nawiasem mówiąc o kondensatory w tym wypadku można zacząć się martwić po 20 latach.

Pozdrawiam.

Witam w gronie miłosników MF ...

Przymierzam się do zakupu CD E600 i chciałbym się dowiedzieć ...( może wypowie się STECKO jako były użytkownik tego CD-ka ) czego mozna się spodziewać po tym grajku ...w porównaniu do np. E60, E624 i A2.

Posiadam piec A2, kolumny Siesta ( już niedługo ) i chce dobrać do niego CD ...myślę o oddaniu tego sprzetu w dobre ręce tuningowca.

pozdrawiam

Marer

witaj

Jako byly uzytkownik mf moge go polecic. Lepszego rozwiazania do tysiaca a moze i wyzej chyba nie ma. Mialem te dwa e624 i e600. E624 gral wg mnie bardziej ostro na gorze i jakby mniej szczegolowo. Mi bardziej przypadl e600, mniej ostro na gorze ale z ladna srednica i dobrym basem. Gral ze wzmakiem mf E100 i to byl swietny zestaw na male pieniazki. Obecnie mam roksana, jest lepiej niz mf ale zdecydowanie drozej. Cena/jakosc to Mf zdecydowanie! Jeden z najlepiej spasowanych zestawow.

Oczywiscie jezeli brzmienie Mf tobie odpowiada;-) Kolumny polecam Monitor audio s6, rs6. Swietny zestaw grubo ponizej 5 tys zl ( uzywki oczywiscie). Chyba ze masz.maly pokoj to s2 rs2...

Ja swoj zestaw e100, e600, e500 ostatecznie oddalem za ok 1700zl i mysle ze nowy wlasciciel jest do dzis zadowolony...;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Stecko

Fakt znalazłem w archiwum Twoje ogłoszenie z zestawem MF i żałuję, że nie trafił on do mnie :-)

Kontakt z MF dopiero zaczynam ...a właśnie wasze dobre opinie nakłoniły mnie do zakupu wzmacniacza A2 ...mam nadzieję ustrzelić dobrą sztukę CD-ka

Myślę o modyfikacji tego zestawu i na 90% trafi on w ręce fachowca.

A jak jest z czytaniem CDR-ów w tym odtwarzaczu ?

Nie miałeś do czynienia z E60 ?

pozdrawiam Krzysiek

Stecko

Fakt znalazłem w archiwum Twoje ogłoszenie z zestawem MF i żałuję, że nie trafił on do mnie :-)

Kontakt z MF dopiero zaczynam ...a właśnie wasze dobre opinie nakłoniły mnie do zakupu wzmacniacza A2 ...mam nadzieję ustrzelić dobrą sztukę CD-ka

Myślę o modyfikacji tego zestawu i na 90% trafi on w ręce fachowca.

A jak jest z czytaniem CDR-ów w tym odtwarzaczu ?

Nie miałeś do czynienia z E60 ?

pozdrawiam Krzysiek

Ze swoim e600 mialem maly problem na poczatku. Winne byly gumki zawieszenia napedu. Wymieniłem caly naped uzywany (trafil mi sie caly z jakiegos cd aiva czy jakos tak) i wszystkie plytki czytal szybko i bezproblemowo. Seria Elektra XXX jest najwyzsza. Nizej były e10,e50,e60 ale czym sie rozniły konkretnie wewnatrz to nie wiem:) Z zewnatrz e600 wyglądal jak czołg, masywna maszyna i XLR z tylu...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ze swoim e600 mialem maly problem na poczatku. Winne byly gumki zawieszenia napedu. Wymieniłem caly naped uzywany (trafil mi sie caly z jakiegos cd aiva czy jakos tak) i wszystkie plytki czytal szybko i bezproblemowo. Seria Elektra XXX jest najwyzsza. Nizej były e10,e50,e60 ale czym sie rozniły konkretnie wewnatrz to nie wiem:) Z zewnatrz e600 wyglądal jak czołg, masywna maszyna i XLR z tylu...

Bardzo dziekuję za cenne wskazówki :-)

pozdrawiam

do czego służy wejście usb z tyłu tego wzmaka?

http://www.musicalfidelity.com/products/M6-Series/M6i/m6i.asp

tam jest wbudowany dac?

można go podłaczyć jako zew. karte dzwiękową do pc

Zarówna w cd jak i wzmaku z seri M6i jest wejście USB ale za obsługe tych wejść odpowiedzialny jest układ scalony (Burr-Browmn PCM 2706) jest on tylko 16 bitowym DAC-iem o małej częstotoliwości próbkowania 48 kHz więc nie jest kompatybilny z gęstymi plikami muzycznymi typu FLAC które mają 24 bity :(

Jedyne co możesz podłączyć to kompa i puścić MP3 i WAV.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Jak się sprawuje wzmacniacz - zestaw MF A5 / 5.5 przy cichych odsłuchach ?

Nie miałem dotychczas przyjemności posłuchać ani A5 ani M6 jednakże z recenzji M6 wynika ze

cytuję "...zapasu mocy jaki drzemie we wzmacniaczu Musicala nie usłyszymy bez odkręcenia przesadnie potencjometru"

Czy wasze spostrzeżenia są podobne? Ewentualnie z jakimi kolumnami słuchaliście ?

I drugie pytanie - czy jest jakiś użytkownik A5 w okolicach Jeleniej Góry, Wałbrzycha, Legnicy ?

• 3 tygodnie później...

Jak się sprawuje wzmacniacz - zestaw MF A5 / 5.5 przy cichych odsłuchach ?

Nie miałem dotychczas przyjemności posłuchać ani A5 ani M6 jednakże z recenzji M6 wynika ze

cytuję "...zapasu mocy jaki drzemie we wzmacniaczu Musicala nie usłyszymy bez odkręcenia przesadnie potencjometru"

Czy wasze spostrzeżenia są podobne? Ewentualnie z jakimi kolumnami słuchaliście ?

I drugie pytanie - czy jest jakiś użytkownik A5 w okolicach Jeleniej Góry, Wałbrzycha, Legnicy ?

Czołem, chciałem się przywitać, "dopisać" i od razu na wstępie odpowiem koledze - za 2 dni będzie użytkownik w Karpaczu :)

W tej chwili mam odkupionego (po kradzieży A1!) A1-X w stanie idealnym - do którego mam sentyment i pewnie już ze mną zostanie na wieki. Ciepły, muzykalny i można rękawiczki wysuszyć ;)

Gram głównie na A3 int, który okazał się za słaby dla moich Magnepanów 1.7. I jak wspomniałem na wstępie czekam na dostarczenie A5-ki, która najprawdopodobniej zastąpi A3-kę. Jak oceniacie taka wymianę? Szukałem A300, przegapiłem raz w dobrej cenie, a nawet raz się rozminąłem na ebay'u z A300 power amp i już dłużej nie chcę czekać aż się trafi - wolę słuchać...

• 3 tygodnie później...

Witam

Panowie czy ktoś miał mozliwosc odsłuchu cd'ka MF Nu-Vista 3D? Jak to gra. Warto sie tym zainteresowac? Lubie szczegółowe granie z dobra srednica.

Do jakiego cd mozna go przyrównać?

pozdr Artur

Witam ... Dołączę się do rozmowy (trochę z innej beczki) w następującym pytaniem. MF A3 i A3CD... czym połączyć te klocki. Budżet do 500zl ... Z góry dziękuję za sugestie

Nie koniecznie chodzi tu o wnikliwe analizy wyższości jednego kabla nad drugim... Czy ktoś mógłby jeszcze podać jego interkonektor w konfiguracji z wymienionymi klockami

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.