Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Pełny wypas - nie piszę w zakładkach tematycznych, a tu takie kuku :)

Jakiś przewrażliwiony k*tas mnie zbanował, lub mamy na bocznicy zwykłego kapustę. Nawet chyba wiem kogo.

Palton - zwany Kulką - czy między Tobą, a półgłówkiem sowieckim melbem czy SS-manem Frantzem nie ma różnicy?

Robicie Lancasterowiznę?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pełny wypas - nie piszę w zakładkach tematycznych, a tu takie kuku :)

Jakiś przewrażliwiony k*tas mnie zbanował, lub mamy na bocznicy zwykłego kapustę. Nawet chyba wiem kogo.

Palton - zwany Kulką - czy między Tobą, a półgłówkiem sowieckim melbem czy SS-manem Frantzem nie ma różnicy?

Robicie Lancasterowiznę?

Nie znam Cię, nie mam do Ciebie uprzedzeń żadnych. Ale wystarczą mi dwa ostanie Twoje posty, aby zrozumieć sytuację. Człowieka na forum poznaje się po tym jak się zachowuje. Niezależnie czy to Bocznica, czy nie i jaki wątek. teksty w stylu "jebać moderatorów" czy też porównywanie kogoś do SS-mana to jest najwyższy stopień rynsztokowego chamstwa.

Bocznica to dział do dyskusji na każdy temat, ale nie każdą metodą Zdaje się, że tego oczywistego faktu wielu nie może pojąć. Po takich bluzgach na bocznicy, użytkownicy forum później chodzą i polują na siebie po wątkach merytorycznych, bo ludzie są ludźmi i taka jest ich natura.

Powiem to po tar kolejny, już raz to napisałem w wątku który założyłeś z którego pochodzi cytat wcześniej ten o moderatorach. Nie zaakceptuję takiego języka, niezależnie od działu i tematyki. W tradycji usenetowej, porównywanie kogoś do SS mana lub innych totalitarnych wynaturzeń, uchodzi za najgorsze możliwe osiągnięcie dna na jakie ktoś może sobie w dyskusji pozwolić.

Zasadniczo powinieneś bezwarunkowo i bezdyskusyjnie dostać bana, ale jako że jestem moderatorem od niedawna i staram się pozytywnie podchodzić do ludzi. OSTRZEGAM Cię słownie. Zaprzestań używania tak obelżywego języka. Więcej ostrzeżeń nie będzie.

Przy okazji, gwoli wyjaśnienia, nie ode mnie dostałeś bana w polityce, nie wiem też za co. Jak pisałem, nie znam Cię, nic do Ciebie nie mam. Ale patrząc, tu i teraz, po języku jakiego używasz, jestem w stanie sobie wyobrazić zasadność tego bana.

Po takich bluzgach na bocznicy, użytkownicy forum później chodzą i polują na siebie po wątkach merytorycznych, bo ludzie są ludźmi i taka jest ich natura.

"Polowania" na forach to chyba głównie polska specjalność.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

"Polowania" na forach to chyba głównie polska specjalność.

Nie, to to nie polska specjalność. To rzecz wynikają z natury ludzkiej, zawiści i pamiętliwości. Jeśli ktoś zostanie obrażony w dziale "hyde parkowym" , to szuka zemsty wszędzie, gdzie to tylko możliwe. Polaków odróżnia to, że jesteśmy do tyłu w sensie czasowym i jeszcze nie ma u nas zakorzenionej świadomości, że anonimowość internetowa jest tylko pozorna. I że bluzgi, to bluzgi, niezależnie czy ktoś chowa się za anonimową tożsamością czy też nie.

I jeszcze jedna myśl przychodzi mi do głowy, jeśli ktoś deklaruje, że udziela się głównie na bocznicy i dlaczego ban w wątku bocznicowym wywołuje w nim taką agresję, to powinien się zastanowić, czy nie pomylił for, w kwestii tematyki. Bo wygląda na to, że tematyka audio go kompletnie nie interesuje.

Może więc warto poszukać miejsca, gdzie omawiana jest głównie tematyka z zakresu jego zinteresowań, ot choćby polityka. Wtedy nie spotka go takie rozczarowanie, że ktoś śmie narzucać mu ogólne zasady całego forum, a on przecież urzęduje w jednym dziale.

Nie wiem czy było. Chciałbym zgłosić problem słabej widoczności belki z wyborem działów na górze strony. Przydałoby się zamienić biały kolor napisów na czarny lub czerwony. ( Styl Red )

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nie wiem czy było. Chciałbym zgłosić problem słabej widoczności belki z wyborem działów na górze strony.

Czy aby nie używasz adblocka? Bo to on potrafi takie psikusy robić, jeśli tak to warto dodać wyjątek na Audiostereo. Wtedy nie będzie bruździł. Jeśłi używasz, to do testów wyłącz go na chwilę i odśwież stronę.

95% problemów zgłaszanych odnośnie różnych funkcji for opartych o IPBoard, to właśnie wpływ adblocka i podobnych.

Nie, to to nie polska specjalność.

Ja takich zachowań na forach zagranicznych nie widziałem. Oczywiście mogę się mylić bo oglądam (czytam i to dosyć słabo) tylko specyficzne i bardzo rzadko, ale na pewno problemy tam są po wielokroć mniejsze niż u nas (średnio). Na razie jedyna myśl jaka mi się nasunęła, że to jednak "polska specjalność". Bardzo chętnie przyznam się że się myliłem, ale na razie mi to raczej nie grozi :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czy aby nie używasz adblocka? Bo to on potrafi takie psikusy robić, jeśli tak to warto dodać wyjątek na Audiostereo. Wtedy nie będzie bruździł. Jeśłi używasz, to do testów wyłącz go na chwilę i odśwież stronę.

95% problemów zgłaszanych odnośnie różnych funkcji for opartych o IPBoard, to właśnie wpływ adblocka i podobnych.

BINGO! :-) Mam AdBlock - całkowicie nie szło go wyłączyć, bo zaraz dowiedziałem się, o wszystkich promocjach audio - a to nie jest zdrowe dla mnie :-) parę filtrów trzeba było jednak dać do wyjątków :-) Dzięki.

Nie, to to nie polska specjalność. To rzecz wynikają z natury ludzkiej, zawiści i pamiętliwości. Jeśli ktoś zostanie obrażony w dziale "hyde parkowym" , to szuka zemsty wszędzie, gdzie to tylko możliwe.

... jedyna myśl jaka mi się nasunęła, że to jednak "polska specjalność". Bardzo chętnie przyznam się że się myliłem, ale na razie mi to raczej nie grozi :-).

jeśli ktoś nie jeszcze nie pojął powiedzonka "góralska prawda", to ma dobry przykład, bo prawda jest jedna - "sadzę ciebie według siebie"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Kochana Moderacjo!

Zwracam się z uprzejmą prośbą o odblokowanie mnie w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Autora wątku jak nie było, tak nie ma, a dyskusja pędzi swoim tokiem.

wasz bady.

Ukryta Zawartość

Kochana Moderacjo!

Zwracam się z uprzejmą prośbą o odblokowanie mnie w wątku

Ukryta Zawartość

Autora wątku jak nie było, tak nie ma, a dyskusja pędzi swoim tokiem.

wasz bady.

Drogi bady

Twoja historia mnie urzekła

ban zdjęty

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie wystarczy przeglądać tej zakładki, trzeba działać!

To do Adminki akurat lukającej ten temat:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wystarczy przeglądać tej zakładki, trzeba działać!

To do Adminki akurat lukającej ten temat:)

Czerwoną metkę zostawiono mi "z grzeczności", niestety zaglądam tu już tylko prywatnie :|

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Banujecie mnie w wątkach i wycinacie założone tematy - nie stać Was, na prostą odpowiedź - na ile te bany?

Nawet Palton się zcykał :) A zawsze ze mną gadał. Palton - dostałeś wskazówki z centrali?

Reszta Modów posługuje się językiem, którego nie znam.

Banujecie mnie w wątkach i wycinacie założone tematy - nie stać Was, na prostą odpowiedź - na ile te bany?

Nawet Palton się zcykał :) A zawsze ze mną gadał. Palton - dostałeś wskazówki z centrali?

Reszta Modów posługuje się językiem, którego nie znam.

Wielce Szanowny skynyrdzie,

To nie mody są problemem tego forum.

To nie Ty jesteś problemem tego forum.

Problemem tego forum jest

polactwo-b-iext8613028.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

CZY MODERACJA MOŻE UDZIELIĆ NAM ODPOWIEDZI , DLACZEGO PAN SKYNYRD JEST BANOWANY I USUWANE SĄ JEGO TEMATY ?

PAN SKYNYRD JEST NASZYM FORUMOWYM KOLEGĄ , DLATEGO JESTEŚCIE WINNI NAM WYJAŚNIENIE , CZEMU GO DYSKRYMINUJECIE , CZEMU ZAMYKACIE MU USTA I CZYNICIE TO WBREW NAS !

Piotr

Za głupi melonik już niemodny :)

Nie mnie to oceniać i oczywiście ja , czy Ty możemy się nie zgadzać z głosem wielu forumowiczów lub wzajemnie , jednych lubimy bardziej , innych mniej lub wcale , często mimo woli przysłuchiwałem się kłótniom (czytałem) dyskutantów , gdzie trudno było mi zająć stanowisko po którejś ze stron , jako że jednakowoż lubiłem i ceniłem skaczących sobie do gardeł forumowiczów , nadto nie lubię się ogrzewać przy ognisku kłótni , wrzucając swoje drwa (trzy grosze ) , aby podsycać ogień , ale w imię solidarności , wolności słowa nie wyobrażam sobie , abym miał biernie przyglądać się , jak któremuś z forumowych kolegów (również tych , za którymi nie przepadam) dzieje się krzywda , jak go banują (odbierając mu możliwość obrony i wytłumaczenia się ) , jak usuwają jego wątki (tylko dlatego , że nie podzielają jego opinii lub nie wpisuje się w interes zarządzających tym forum) .

Po prostu nie może być zgody dla takich praktyk , gdyż to Forum jest dla nas i dzięki nam , to my jesteśmy esencją tegoż portalu .

I jeżeli nawet mamy kogoś zbanować lub wyrzucić poza forum , to niech wszyscy forumowicze o tym zdecydują , a nie tylko elita , po prostu nie chcę takiego forum , gdzie są równi i równiejsi , pozdrawiam serdecznie , Piotrek .

Piotr

patrze co tam dziś zamknieto i widze

1-dymanie żon polityków / w watku nazwiska/

2-czy ..... nie jest SSmanem

musicie założyc własne autorskie forum , to niestety jest publiczne i ma właściciela który odpowiada za nie jako firma

jesli tego nie rozumiesz to rozumiem Twój sprzeciw i niezadowolenie takie Twoje prawo ale nikt w tym temacie nic nie poradzi

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

patrze co tam dziś zamknieto i widze

1-dymanie żon polityków / w watku nazwiska/

2-czy ..... nie jest SSmanem

musicie założyc własne autorskie forum , to niestety jest publiczne i ma właściciela który odpowiada za nie jako firma

jesli tego nie rozumiesz to rozumiem Twój sprzeciw i niezadowolenie takie Twoje prawo ale nikt w tym temacie nic nie poradzi

Teraz już wiem i rozumiem , i dziękuję bardzo za informację !

P.S.

Nie wiedziałem nawet , że były zakładane takie wątki .

Piotr

Czerwoną metkę zostawiono mi "z grzeczności", niestety zaglądam tu już tylko prywatnie :|

A kto Cię odstawił na boczny tor? Dawid? Niedobry prezes, bardzo niedobry...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Banować w wątkach mogą również ich założyciele. Bany są bezterminowe - aż do ich zdjęcia przez uprawnionego użytkownika - założyciela wątku, moda lub admina.

A kto Cię odstawił na boczny tor? Dawid? Niedobry prezes, bardzo niedobry...

Odstawił? Hm, może w corocznych testach przestała słyszeć wyraźną różnicę pomiędzy sieciówkami? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.