Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

sytuacja jest czysta , excel mimo próśb po raz 3 wkleja wczesniej usunięte posty podgrzewające konflikty personalne w zakładce tematycznej - analog

7 dni urlopu od forum

Motyla noga... kto wygral zaklad?

Tak sobie czytam przygody Kolegów z moderatorem SławkiemR i widzę, że poczyna sobie coraz bardziej chaotycznie.

Dziś dostałem punkty karne za następujący wpis:

"Chyba przejedzenie spowodowało odpływ krwi z mózgu."

Żeby było jeszcze śmieszniej Kubri do którego to pisałem dostal punkty za odpowiedź "No możemy uznać że na temat swojego mózgu wiesz najwięcej."

Pojmujecie coś z tego?

Jestem Europejczykiem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Tak sobie czytam przygody Kolegów z moderatorem SławkiemR i widzę, że poczyna sobie coraz bardziej chaotycznie.

Dziś dostałem punkty karne za następujący wpis:

"Chyba przejedzenie spowodowało odpływ krwi z mózgu."

Żeby było jeszcze śmieszniej Kubri do którego to pisałem dostal punkty za odpowiedź "No możemy uznać że na temat swojego mózgu wiesz najwięcej."

Pojmujecie coś z tego?

W celach porządkowych skomentuję, że informację o ostrzeżeniu otrzymałeś w tym wpisie jak wyżej. A samo ostrzeżenie było "za całokształt" z ostatnich postów w tym wątku i w kolejnym, za okres ostatnich trzech dni. A w których w bardzo niewybredny sposób kłóciliście się, demonstrując wzajemną pogardę wobec siebie.

Wpisów tych nie zamierzam przytaczać, bo to się nawet nie nadaje do powielania. Ale każdy, jeśli jest zainteresowany to bez problemu je sobie znajdzie.

Oczywiście mogłem w każdym kolejnym poście dodawać komentarz moderatorski, że to i jego też dotyczy. Wtedy nie mógłbyś "wykręcać kota ogonem" jak to teraz czynisz. Ale na to szkoda czasu. Cały ten szajs personalnie obelżywy, nie jest tego wart.

Kubri i jeszcze jeden z dyskutujących dostali identycznie ostrzeżenia, dokładnie za taką samą "twórczość" i również nie za jeden post.

I nie ma w tym nic chaotycznego. To jest zwykłe konsekwentne działanie. I nadal będzie równie konsekwentne.

Ale rozumiem, że Ci to nie pasuje, bo ogranicza Wam możliwość powyżywania się jeden na drugim. Jak to czyniliście do tej pory. Więc ta prześmiewcza reakcja, starająca się deprecjonować działania moderacji, wcale mnie nie dziwi. To jest tak typowy schemat trollingu, jak tylko typowy być może. Tyle, że tym razem nie zadziała.

????

No cóż, wszelkiego rodzaju słowne utarczki są nieodzowną częścią forów internetowych.

Jeżeli w mojej ocenie ktoś bredzi to piszę to. Być może moderator (oraz spora część piszących) nie rozumie i nie odróżnia faktu napisania, że ktoś jest idiotą od napisania, że wypisuje idiotyzmy a jest to różnica zasadnicza (również w świetle prawa - gdyby kogoś to interesowało). Każdy może mieć słabszy dzień i takowy tym razem - próbójąc zrozumieć i usprawiedliwić adwersarza - przypisałem naturalnym procesom fizjologicznym.

Ogólnie cała sytuacja najpierw mnie zdumiała a później rozbawiła. Odczytuję ja jako efekt emocjonalnego rozchwiania moderatora co poskutkowało kompletnie nieadekwatną reakcją.

Więcej spokoju i opanowania Koledzy!

Jestem Europejczykiem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

????

No cóż, wszelkiego rodzaju słowne utarczki są nieodzowną częścią forów internetowych.

Jeżeli w mojej ocenie ktoś bredzi to piszę to. Być może moderator (oraz spora część piszących) nie rozumie i nie odróżnia faktu napisania, że ktoś jest idiotą od napisania, że wypisuje idiotyzmy a jest to różnica zasadnicza (również w świetle prawa - gdyby kogoś to interesowało). Każdy może mieć słabszy dzień i takowy tym razem - próbójąc zrozumieć i usprawiedliwić adwersarza - przypisałem naturalnym procesom fizjologicznym.

..

Tia

"Słowne utarczki" to jest to co teraz tutaj uprawiasz, polemizując z decyzjami moderatorskimi. A tamta "twórczość", ze słownymi utarczkami wiele wspólnego nie miała. To najzwyklejsza demonstracja lekceważenia wobec innych. I "demonstracja lekceważenia" to w tym momencie najłagodniejsze określenie, jakiego można użyć.

Ogólnie cała sytuacja najpierw mnie zdumiała a później rozbawiła. Odczytuję ja jako efekt emocjonalnego rozchwiania moderatora co poskutkowało kompletnie nieadekwatną reakcją.

Jasne, jasne. Taki komentarz, jak już wcześniej wspomniałem, niespecjalnie mnie dziwi. To zwykła próba deprecjonowania działań moderatorskich, za pomocą prześmiewczych i lekceważących tekstów. Tyle, że choćbyś nie wiem jak się ze mnie naśmiewał, to i tak nie zmieni to faktów, które są jakie są. I tego że demonstrowanie lekceważenia wobec innych współdyskutujących, jest niezgodne nie tylko z regulaminem, ale z najzwyklejszymi zasadami kulturalnej dyskusji.

A to w sumie niezły tekst. Gdybyście wzajemnie go sobie wzięli do serca, przed kolejną porcją błota jakim się obrzucicie, to faktycznie byłby z tego pożytek i korzyść, także dla całej reszty populacji użytkowników forum, którzy niekoniecznie znajdują przyjemność w czytaniu takich personalnie-agresywnych wynurzeń.

A o mój spokój się martwić nie musisz. Byłem, jestem i nadal zamierzam być jak najbardziej spokojny. A co gorsza dla niektórych, mój spokój nadal będzie szedł w parze z konsekwencją działania. I prześmiewcze teksty tego nie zmienią.

Miłej nocy życzę.

spokój nadal będzie szedł w parze z konsekwencją działania. I prześmiewcze teksty tego nie zmienią.

Ojojoj...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Widzę, Sławek, że pytanie o tabletkach tak bardzo cię uraziło, że musiałeś je skasować :-)

Szkoda, że tylko moderator tak może. Nie podoba mi się coś? A to se usunę. Nie zgadza się z moimi poglądami? A to tu se utnę, tam utnę i zmienię sens wypowiedzi. Fajnie się macie.

Witam.

Słuchajcie, czy to normalne, że się wysyła pytanie do moderacji, raz, drugi, trzeci, i jak w studnię bez dna ?

Nikt nic nie odpowie, nie bzyknie, nawet bajki o wężu nie prześle ....

O co chodzi ?

Słuchajcie, czy to normalne, że się wysyła pytanie do moderacji, raz, drugi, trzeci, i jak w studnię bez dna ?

Tak, tu i teraz.

Dlatego wysyłanie jest stratą czasu i bezsensowną utratą klików na klawiaturze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam.

Nikt nic nie odpowie, nie bzyknie, nawet bajki o wężu nie prześle ....

O co chodzi ?

ograniczenia w mozliwosciach konta to pytanie do administracji

mozliwe ze twoja twórczośc/grafika jest traktowana jako spam podobnie jak wpisy ktore masz w "o mnie " lub robisz coś niepoprawnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Tia

"Słowne utarczki" to jest to co teraz tutaj uprawiasz, polemizując z decyzjami moderatorskimi. A tamta "twórczość", ze słownymi utarczkami wiele wspólnego nie miała. To najzwyklejsza demonstracja lekceważenia wobec innych. I "demonstracja lekceważenia" to w tym momencie najłagodniejsze określenie, jakiego można użyć.

Użytkownik Jaro_747 dnia 22.04.2014 - 01:12 napisał

Jasne, jasne. Taki komentarz, jak już wcześniej wspomniałem, niespecjalnie mnie dziwi. To zwykła próba deprecjonowania działań moderatorskich, za pomocą prześmiewczych i lekceważących tekstów. Tyle, że choćbyś nie wiem jak się ze mnie naśmiewał, to i tak nie zmieni to faktów, które są jakie są. I tego że demonstrowanie lekceważenia wobec innych współdyskutujących, jest niezgodne nie tylko z regulaminem, ale z najzwyklejszymi zasadami kulturalnej dyskusji.

Użytkownik Jaro_747 dnia 22.04.2014 - 01:12 napisał

A to w sumie niezły tekst. Gdybyście wzajemnie go sobie wzięli do serca, przed kolejną porcją błota jakim się obrzucicie, to faktycznie byłby z tego pożytek i korzyść, także dla całej reszty populacji użytkowników forum, którzy niekoniecznie znajdują przyjemność w czytaniu takich personalnie-agresywnych wynurzeń.

A o mój spokój się martwić nie musisz. Byłem, jestem i nadal zamierzam być jak najbardziej spokojny. A co gorsza dla niektórych, mój spokój nadal będzie szedł w parze z konsekwencją działania. I prześmiewcze teksty tego nie zmienią.

Miłej nocy życzę.

SławekR , wiemy że masz zawsze rację. Piszesz o tym cały czas, nieomylność, obiektywność etc....

Czy nie masz wrażenia że napisałeś już to z 1000 razy i każdy nawet ćwierćidiota wie na pamięć że nigdy się nie mylisz, masz super doświadczenie, nie wdajesz się w utarczki słowne itp.

Do tego te Twoje stwierdzenia o ostrzeżeniach za całokształt....

Bez komentarza, jak chcesz skomentować za co dałeś punkty to nie błaznuj tylko podaj konkret /KONKRET/ , bo pisanie że za całokształt to tak trochę "pan i władca ".

Chcesz działać to działaj, bo tak sprawiasz wrażenie ciągłego tłumaczenia się z braku przekonania do swoich decyzji.

Na litość boską, weź może pisz mniej . Albo przynajmniej coś nowego.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Tak jak pisze Risto.

Mamy regulamin i każde restrykcyjne działanie moderacji powinno być poparte konkretnym paragrafem, który został złamany!

Gdzie w regulaminie jest paragraf, że można kogoś represjonować za całokształt, subiektywnie według ,, doświadczonego'' moderatora?

Witam.

Powiadomienia na e-mail, nadal nie działają.

Minęło już trochę czasu, jak to zgłaszałem,

ale nadal brak efektów. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tak jak pisze Risto.

Mamy regulamin i każde restrykcyjne działanie moderacji powinno być poparte konkretnym paragrafem, który został złamany!

Gdzie w regulaminie jest paragraf, że można kogoś represjonować za całokształt, subiektywnie według ,, doświadczonego'' moderatora?

Wajda dostał Oskara za całokształt.

Policja jak szuka gwałciciela sprawdza najpierw notowanych już gwałcicieli.

No człowiek pracuje na swoją opinię całe życie, a tak łatwo sobie ją przesrać :)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Wajda dostał Oskara za całokształt, bo za nic konkretnego by się nie załapał. Policja nie wsadza gwałciciela tak po prostu, bo go nie lubią "za całokształt", skoro swoje za gwałt już odsiedział - z d... ten "argument".

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Wajda dostał Oskara za całokształt.

Policja jak szuka gwałciciela sprawdza najpierw notowanych już gwałcicieli.

No człowiek pracuje na swoją opinię całe życie, a tak łatwo sobie ją przesrać :)

Nie ma to jak deliberować nad wygodnie wyrwanym z kontekstu cytatem.

Nie napisałem że dostał ostrzeżenie, za "całokształt działalności na forum", a.. tu zacytuję wprost, aby nie było wątpliwości:

"za całokształt" z ostatnich postów w tym wątku i w kolejnym, za okres ostatnich trzech dni

Jasno widać, że odnoszę się do konkretnej grupy postów użytkownika, które pojawiły się w równie konkretnym okresie 3 dni. A nawet słowo "całokształt" ująłem w cudzysłowie, aby ktoś nie próbował go nadinterpretować, dokładnie tak jak przy tej manipulacji z wyrwaniem cytatu z kontekstu.

Oczywiście mogłem wymieniać wszystkie posty po kolei, wdając się w słowną przepychankę "... bo za niewinność mnie ukarali..". Ale to nie miałoby sensu, a ostrzeżenie punktowe formalnie należało się już za ten jeden post, w którym został zamieszczony komentarz.

Ale jak widać, trolling, nie pogardzi żadną pożywką. Nawet kompletnie jałową.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nie ma to jak (...) jałową.

Nie odzywałem się do ciebie, panie moderatorze. In fact, chyba cię nawet poprę tym razem. A mogłem być trollem. Chyba coś się ze mną dzieje niedobrego.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wajda dostał Oskara za całokształt, bo za nic konkretnego by się nie załapał. Policja nie wsadza gwałciciela tak po prostu, bo go nie lubią "za całokształt", skoro swoje za gwałt już odsiedział - z d... ten "argument".

Na boisku piłkarz ma daną opinię. Na przykład, że gra ostro. Jest mecz, zagrał tak znowu, sędzia daje mu bez pardonu żółtą kartkę bo wie, że faceta trzeba temperować, że zrobił już paru zawodnikom krzywdę. Normalnie pewnie ostrzegłby przed ostrą grą i że następnym razem będzie żółta.

Przepisy są. To prawda, ale jakie pole do interpretacji w rękach sędziego:)

Zresztą czemu się dziwić? Recydywa zwyczajowo podnosi konsekwencje.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ale w dalszym ciągu nie podałeś żadnego paragrafu który złamał.

A to czy dostał za jeden post czy wiele nie ma znaczenia.

Ależ proszę bardzo, § 6. 5a regulaminu forum.

No proszę, jakiej aptekarskiej dokładności nagle zaczęto się domagać. Żeby z taką samą aptekarską dokładnością i zapałem tego samego regulaminu przestrzegano, to by był "highlife" na forum ;-)

EDIT

A gdybyś zajrzał do rzeczonego wątku i przeczytałbyś cały post, razem z komentarzem dotyczącym ostrzeżenia, a nie opierał się na standardowej trollingowej manipulacji, polegającej na wycięciu tekstu z kontekstu, to byś zobaczył, że stoi tam jak wół:

Obydwaj z Kubirm Ostrzeżenia + 3 punkty na konto za wielokrotne naruszenie regulaminu forum § 6 5a

Obraźliwy język pod adresem współdyskutujących.

Czas schłodzić emocje i personalnie agresywny język.

Ale lepiej bić pianę bez powodu, generując pożywkę dla trolli. Tak zawsze przyjemniej, nieprawdaż?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.