Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

To Twoja prywatna opinia. Szanuję ją, ale nie masz racji.

Mogę powtórzyć dokładnie to samo.

Temat wcale nie jest zakończony, bo dopiero czas pokaże jak się będą sprawy miały.

Natomiast dyskusję pewnie mozna uznać za zakończoną, ponieważ nie wydaje mi się, aby strony mogły dojść tutaj do porozumienia.

Pomysł z pisaniem na PW jest o tyle chybiony, że sprawy, które tutaj sa poruszane interesują większą liczbę osób i ze względu na wagę powiny byc roztrząsane przy otwartej kurtynie.

Ale dyskusja wymaga conajmniej dwóch stron i skoro jedna nie chce tematu podejmować, to jest to jej wybór, ale trzeba podkreślic, ze nie wrózy to nic dobrego.

Dziękuję za uwagę.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Użytkownik po to ma oznaczenie "branża"...

[ponad 30 linijek tekstu]

... o bolączkach danego sprzętu.

Czy ty byś się nie mógł trochę streszczać? Wiesz, jak upierdliwe jest coś takiego, jak wklejasz?

TLDR!

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Father ma słuszną uwagę a ja propozycję. Wpisy powyżej 7 zdań powinny być z automatu skrócone do owych 7. Wpisy w weekend nie powinny zawierać więcej niż 3 zdania. Wiem dobrze, że niektórzy, szczególnie w weekend i także funkcyjni, mają spory problem ze zrozumieniem zawiłości większej ilości zdań czy wyrazów. Powodów tego niezrozumienia nie podam ale jest już o tym wątek na zbocznicy. Tworzy sie potem nadinterpretację banową. I nie jest fajnie.

Do SławekR :

Rzeczywiście ma przy nicku "Branża" Przepraszam, widocznie kiedyś nie miał i umknął mi ten fakt.

Natomiast co do kwestii Twojego udziału w tym wątku, po prostu wyraziłem swoją niepewność. Zatem nie bardzo rozumiem skąd tenTwój agresywny ton. Mnie wystarczy jedno zdanie, które o ile jest wiarygodne, rozwiewa wątpliwości.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jest zrozumiałe, że nie chcecie promować konkurencyjnych forów, więc usuwacie ich adresy - macie prawo. Ale akurat jedna z tych stron - ta na literkę "s" - to nie jest żadne forum, tylko strona z recenzjami sprzętu, bardzo podobna do hifidelity.pl. Nie stanowi zatem konkurencji. O ile wiem, założył ją m.in. były tutejszy moderator Fr@ntz, który jakiś czas temu rozstał się z Audiostereo. Rozumiem zatem, że to taka mała zemsta ze strony administracji. Tylko jak się to ma do deklaracji o ignorowaniu prywatnych animozji?

Jest zrozumiałe, że nie chcecie promować konkurencyjnych forów, więc usuwacie ich adresy - macie prawo.

Dziękuję za zrozumienie.

I mam nadzieję, że inni też rozumieją.

Ale akurat jedna z tych stron - ta na literkę "s" - to nie jest żadne forum, tylko strona z recenzjami sprzętu, bardzo podobna do hifidelity.pl. Nie stanowi zatem konkurencji.

Audiostereo to nie tylko Forum lecz też Magazyn (recenzje).

Ale przemyślimy tą stronę na literkę "s".

O ile wiem, założył ją m.in. były tutejszy moderator Fr@ntz, który jakiś czas temu rozstał się z Audiostereo. Rozumiem zatem, że to taka mała zemsta ze strony administracji.

Źle rozumiesz, Audiostereo to nie tylko Forum lecz też Magazyn,

no i napisze jeszcze raz:

Portali z branży można znaleźć więcej niż podałeś,

my wpisujemy na bieżąco te, gdzie były wykryte próby reklamy

(a za jakiś czas możemy usunąć z listy te adresy)

Jak masz jeszcze coś do napisania na ten temat, to zapraszam na PW

bo już ten temat jest EOT

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Father ma słuszną uwagę a ja propozycję. Wpisy powyżej 7 zdań powinny być z automatu skrócone do owych 7...

Myślę, że spokojnie wystarczą trzy cztery linijki, po przeczytaniu których użytkownik miałby do dyspozycji funkcję zwiń/rozwiń

i albo by sobie rozwijał taki post do pełnej wersji, żeby go przeczytać do końca, albo by sobie szedł dalej nie tracąc na to czasu.

Może być też na przykład ileś tam znaków, po wykorzystaniu których dalsza część wpisu byłaby ukryta

i żeby ją przeczytać, każdy musiałby kliknąć na guzik zwiń/rozwiń czy czytaj całość czy jeszcze coś tam innego,

albo mógłby tą funkcję sobie wyłączyć i miałby wtedy wszystkie posty od razu w całości, tak jak ma w tej chwili.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Użytkownik po to ma oznaczenie "branża", aby wszyscy inni użytkownicy forum, mogli Jego wypowiedzi traktować z odpowiedniej perspektywy i z odpowiednim dystansem

Urągasz mi tą wypowiedzią. Pisząc na forum zawsze staram się przedstawiać zjawiska akustyczne i podawać rozwiązania danych problemów w sposób obiektywny. A Ty nagabujesz innych żeby nie brali na poważnie tego co ja piszę tylko uważali to za pół lub gówno prawdę, bo jestem Braża i na pewno próbuję coś komuś wcisnąć.

Gdzie na tym forum jest miejsce dla tych co się znają na danym aspekcie i chcą pisać merytorycznie i być poważnie traktowani? Czy może już go nie ma i trzeba opuścić tonącą łajbę?

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Urągasz mi tą wypowiedzią. Pisząc na forum zawsze staram się przedstawiać zjawiska akustyczne i podawać rozwiązania danych problemów w sposób obiektywny. A Ty nagabujesz innych żeby nie brali na poważnie tego co ja piszę tylko uważali to za pół lub gówno prawdę, bo jestem Braża i na pewno próbuję coś komuś wcisnąć.

Gdzie na tym forum jest miejsce dla tych co się znają na danym aspekcie i chcą pisać merytorycznie i być poważnie traktowani? Czy może już go nie ma i trzeba opuścić tonącą łajbę?

A wiesz komu taką sytuację zawdzięczasz? Swoim kolegom oznakowanym na niebiesko, których wybryki są tu tolerowane. Domyśl się czemu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie chcę niczego przemycać. Nie jestem zwiazany z żadnym portalem i nie mam zamiaru niczego reklamować. Działam w zupełnie innej branży, zresztą nachalna reklama jest nie w moim stylu.

Irytuje mnie tylko wybiórcze i przede wszystkim nierówne traktowanie uzytkowników, a także portali.

Wszystko wskazuje na to, że kierujecie się własnie osobistymi animozjami i Wasze działania zamiast studzić atmosferę jeszcze ja podgrzewają.

Mam nadzieję ,że tylko udajesz nie zrozumienie prostych rzeczy.

Nie jesteś z branży , nie uskuteczniasz nachalnej reklamy ..... ale najważniejszą rzeczą dla Ciebie w tej całej zadymie , którą jesteś zbulwersowany jest fakt ukrywania nazw konkurencyjnych portali.

Rozumiem ,że z Ciebie jest taki szlachetny samarytanin , który dba o interesy innych ?

Dziwne , że żaden przedstawiciel tych uciśnionych portali nie skarży się oficjalnie na nierówne traktowanie?

Twoje rozumowanie jest zadziwiające i zabawne.

Można by to przyrównać do sytuacji kiedy Twój sąsiad skarży się do Ciebie ,że nie może sypiać z Twoją żoną ( w sumie nie wiadomo z jakiego powodu nie może bo przecież żadne przepisy tego nie zabraniają).

Proponuję przestać bić pianę i zacząć pisać w zakładkach merytorycznych albo w proteście opuścić ten "chamski" portal.

Pozdrawiam serdecznie.

Pisząc na forum zawsze staram się przedstawiać zjawiska akustyczne i podawać rozwiązania danych problemów w sposób obiektywny.

Niestety w tej branży pojawiło się sporo typowych ograniczonych handlarzy żyjących z prowizji a nie z zadowolenia klienta. Sam wiesz do czego to prowadzi i dlaczego psuje to wizerunek takich osób jak Ty.

Dlatego w kontekście zmian na forum bardzo ważna jest dyskusja na temat nowego kształtu punktów reputacji czy jakkolwiek je nazwać - widząc wpisy osób na niebiesko większość użytkowników podchodzi do nich nieufnie, a nie zawsze jest to uzasadnione, choć niestety bardzo często.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Proponuję przestać bić pianę i zacząć pisać w zakładkach merytorycznych

proszę o to od dawna

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

....

Odpowiedź godna kogoś, kto zjadł zęby na marketingu. wyobraź sobie, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią myśleć normalnie i nie wietrzą wszędzie jakichś podstępnych knowań, tylko odbierają świat takim jakim on jest.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Widzę taki oto problem , nie wchodząc w temat "propozycję i uwagi dotyczące Forum " widnieje wpis > jozwy maryn < z godż 12:51.

Następnie otwierając temat widnieje w nim ostatni post > mlb < z godż 12:50.

Wyjaśniam co nastąpiło , dopiero po napisaniu mojego postu , widzę że jest wpis > jozwy < z godziny 12:51 i inne.

Jeśli komuś się wydaje, że blokada nazwy cokolwiek pomoże to jest w błędzie. Jeśli Szanowni Panowie dalej bedą się zachowywać w taki sposób to pozostanie tu tylko kilka osób, oczywiście prawomyślnych oraz ich klony. I będziecie sobie Panowie dyskutować sami ze sobą.

Może o to chodzi ? W końcu odmienność poglądów nie zawsze jest wygodna. Znamy to już z historii. Taka odmienność zawsze była tępiona. Tylko takie działania zawsze prowadziły do upadku. Może tym razem będzie inaczej i nastąpi rozkwit ? ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Odpowiedź godna kogoś, kto zjadł zęby na marketingu. wyobraź sobie, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią myśleć normalnie i nie wietrzą wszędzie jakichś podstępnych knowań, tylko odbierają świat takim jakim on jest.

A jaki on jest ?
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Myślę, że spokojnie wystarczą trzy cztery linijki, po przeczytaniu których użytkownik miałby do dyspozycji funkcję zwiń/rozwiń

Uważam to za świetny pomysł, taka nowa funkcja byłaby super! Do tego dodałbym konfigurowalne ustawienie w swoim profilu, do wyboru "zawsze pokazuj rozwinięte" albo "zwijaj długie posty". Admin1, co ty na to?

Dlatego w kontekście zmian na forum bardzo ważna jest dyskusja na temat nowego kształtu punktów reputacji

Dlatego po raz drugi proponuję punkty (i ew. "odznakę") przyznawane za rozwiązywanie konkretnych problemów i tagowanie wątków dopiskiem [ROZWIĄZANY].

bum - dla każdego świat ma inną ilość warstw, a każda z nich ma niestety inną wartość i znaczenie

dlatego min nie ma (i nie może być0 - porozumienia między ludźmi. no niestety. z zasady

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jeśli chodzi o rzeczony wątek "Audio-GD", to jego autor ma odpowiedni znaczek przy swoim nicku, więc chyba dla wszystkich jest jasne, z jakiej pozycji i "perspektywy" się wypowiada. I dzięki temu wszyscy wiedzą, jak do takich wypowiedzi podchodzić.

Strasznie kręcisz - idąc twoim tokiem rozumowania każdy z podpisem "branża" wypowiadający się w wątkach "kluby" jest handlowcem sprzętu którego dany wątek dotyczy - a tak nie jest. Natomiast skąd czytelnik klubu "audio-gd" ma wiedzieć że koleś który nazywa się "groh" jest przedstawicielem właśnie "audio-gd"?

Pytając się o ten wątek moderacji chciałem podać przykład wadliwego mechanizmu działającego na forum. To moderacja ma załatwiać takie problemy a nie użytkownicy mają się przyglądać jak one sobie spokojnie żyją na forum.

Mechanizm zły? Jest problem? Niech założyciel wątku poniesie konsekwencje. Pozostawianie syfu w spokoju go nie zlikwiduje.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Strasznie kręcisz - idąc twoim tokiem rozumowania każdy z podpisem "branża" wypowiadający się w wątkach "kluby" jest handlowcem sprzętu którego dany wątek dotyczy - a tak nie jest. Natomiast skąd czytelnik klubu "audio-gd" ma wiedzieć że koleś który nazywa się "groh" jest przedstawicielem właśnie "audio-gd"?

Jest w tym logika.

Załóżmy że ktoś inny ze znaczkiem "Branża" zacznie pisać w tym temacie w sposób bardzo krytyczny o danym produkcie.

I co wtedy?

Czytający mają myśleć że to przedstawiciel Audio-GD tak pisze?

Nie każdy ma w opisie zamieszczone informacje jaka to firma, a nawet gdyby to od razu tego nie widać.

Słowo "Branża" jest bardzo enigmatyczne.

Moim zdaniem, powinno być widoczne dokładne określenie jakiej firmy jest ktoś przedstawicielem.

Oczywiście jest wielu takich którzy nick maja taki jak nazwa firmy i są oznaczeni jako branża i tak jest ok.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czy ty byś się nie mógł trochę streszczać? Wiesz, jak upierdliwe jest coś takiego, jak wklejasz?

TLDR!

Są sytuacje, których nie toleruję. Do takich sytuacji należą próby insynuacji pod moim adresem, choćby między wierszami zawartych. Jeśli nie będzie na nie stanowczej reakcji wyjaśniającej, to pojawią się kolejne, o wyższym stopniu eskalacji. Bo "skoro nie zareagował, to znaczy że coś jest na rzeczy"

A tak w ogóle, to nie ma przymusu aby czytać czyjeś posty, jeśli ktoś nie ma ochoty, to tego robić nie musi. A już szczególnie na Bocznicy. Zawsze można je dodać na listę ignorowanych.

Do SławekR :

Rzeczywiście ma przy nicku "Branża" Przepraszam, widocznie kiedyś nie miał i umknął mi ten fakt.

Natomiast co do kwestii Twojego udziału w tym wątku, po prostu wyraziłem swoją niepewność. Zatem nie bardzo rozumiem skąd tenTwój agresywny ton. Mnie wystarczy jedno zdanie, które o ile jest wiarygodne, rozwiewa wątpliwości.

"Mój ton", jak to określiłeś, wyjaśniłem wyżej. Brak stanowczej i ostrej reakcji "w zarodku", na niczym nie poparte tezy, w większości sytuacji prowadzi do tego, że zaczynają żyć własnym życiem. A gdzie po drodze obrastają kolejnymi "historiami", Kreując ostatecznie "rzeczywistość równoległą". Kto kim jest i czego niby nie robi. Mój ton być może był stanowczy. Ale lepiej wyjaśnić sobie takie kwestie od razu i na samym początku rozwiać wątpliwości w sposób dobitny. Myślę więc, że kwestię możemy uznać za zamkniętą.

Nie jesteś z branży , nie uskuteczniasz nachalnej reklamy ..... ale najważniejszą rzeczą dla Ciebie w tej całej zadymie , którą jesteś zbulwersowany jest fakt ukrywania nazw konkurencyjnych portali.

Rozumiem ,że z Ciebie jest taki szlachetny samarytanin , który dba o interesy innych ?

Dziwne , że żaden przedstawiciel tych uciśnionych portali nie skarży się oficjalnie na nierówne traktowanie?

Twoje rozumowanie jest zadziwiające i zabawne.

Można by to przyrównać do sytuacji kiedy Twój sąsiad skarży się do Ciebie ,że nie może sypiać z Twoją żoną ( w sumie nie wiadomo z jakiego powodu nie może bo przecież żadne przepisy tego nie zabraniają).

Proponuję przestać bić pianę i zacząć pisać w zakładkach merytorycznych albo w proteście opuścić ten "chamski" portal.

Pozdrawiam serdecznie.

Panowie, te rozważania są o tyle dziwne co i zabawne. Ogólnie znają i przyjęta niepisaną zasadą for dyskusyjnych, jest nie linkowanie do portali/for konkurencyjnych, pod względem omawianej tematyki.

Tak się po prostu nie robi. Takie działanie jest niemile widziane i już. Wszyscy to wiedzą... Jak widać, wszyscy, poza niewielką grupką, która, za przeproszeniem "skazuje później g..no na śmierć" o to że ktoś, jak się takie linki pojawiły, to je usunął.

Przecież w ogóle nie powinno być na ten temat dyskusji. Bo i nie ma o czym dyskutować.

excel, Father_PiO, terror twins - proszę Was uprzejmie o kreatywne posty na temat propozycji i uwag dotyczących forum

.....Od kilku dni pracujemy aby forum działało szybciej.

Nadal kicha. Ja bym poprosił, aby forum wreszcie nie zamulało. Da się to zrobić, czy trzeba zostać Klubowiczem?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

Do takich sytuacji należą próby insynuacji pod moim adresem

To ja nic nie będę insynuował, tylko stwierdzę krótko:

Lubię i wolę czytać pełne zdania, napisane poprawna polszczyzną, przez SlawekR, niż czasami całkowicie "wyjałowione" wypowiedzi rodem prosto z SMS-ów, łamiące przy tym wszelkie zasady interpunkcji, a w przypadku których muszę zastanawiać się, co w ogóle autor miał na myśli ;)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A tak w ogóle, to nie ma przymusu aby czytać czyjeś posty, jeśli ktoś nie ma ochoty, to tego robić nie musi.

Ale jak chce wiedzieć, co się w wątku dzieje, to musi. A czytanie twoich esejów jest po prostu męczące. Dałbyś radę zachować pełną treść, skracając formę o 80%.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

"Będę strzelał" Bo sam o tym napisał w tym właśnie wątku, że jest przedstawicielem dysktrybutora Audio-GD i później dodatkowo wielokrotnie wynikało to z kontekstu Jego wypowiedzi. No już bez jaj, czytałeś w ogóle ten wątek?

Kurcze, jakoś wszyscy zainteresowani dyskusją w nim, wiedzą kim jest użytkownik "Groh". Może po prostu poczytaj wątek, to się dowiesz kim jest, zamiast klepać posty na temat oczywistych oczywistości.

Edit

Pomijam już "drobny" fakt, jaką informację Groh ma w profilu. Może warto było tam zajrzeć, przed naklepaniem posta z pytaniem "skąd użytkownicy mają wiedzieć". Pewnie byś się dowiedział, skąd, poza samym wątkiem klubowym oczywiście :-) I to ja kręcę, ech.

Pytając się o ten wątek moderacji chciałem podać przykład wadliwego mechanizmu działającego na forum. To moderacja ma załatwiać takie problemy a nie użytkownicy mają się przyglądać jak one sobie spokojnie żyją na forum.

Mechanizm zły? Jest problem? Niech założyciel wątku poniesie konsekwencje. Pozostawianie syfu w spokoju go nie zlikwiduje.

Mechanizmy forum są ok. Jakoś nie wydaje mi się, aby mechanizmy zgłaszania postów na panel, miały urlop dwa lata temu. Więc czemu wtedy tego nie zgłosiłeś, skoro uważałeś, że coś się dzieje niedobrego?

Jedynym "wadliwym mechanizmem" jaki tu widzę, jest czepianie się starej sprawy, która już dawno jest zamknięta z racji na jej wiekowość i sposób w jaki wątek się przez te lata rozwinął.

Ale jak chce wiedzieć, co się w wątku dzieje, to musi. A czytanie twoich esejów jest po prostu męczące. Dałbyś radę zachować pełną treść, skracając formę o 80%.

Ależ jesteś w błędzie zasadniczym.

Klikasz na swój profil, to ten przycisk z nickiem, po prawej na górze. Rozwija się menu, tam na ostatniej pozycji masz "ignorowani użytkownicy". Dodajesz użytkownika do ignorowanych. I gwarantuję, że nie będziesz musiał czytać jego postów. A wątek nadal będziesz widział i będziesz wiedział co się w nim dzieje.

Dodaj mnie więc na listę ignorowanych i po problemie. Zamiast czepiać się czegoś, czego czytać nie musisz.. :-))) Prawda, że proste?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Użytkownik Father_PiO dnia 16.05.2014 - 18:18 napisał

Ależ jesteś w błędzie zasadniczym.

Klikasz na swój profil, to ten przycisk z nickiem, po prawej na górze. Rozwija się menu, tam na ostatniej pozycji masz "ignorowani użytkownicy". Dodajesz użytkownika do ignorowanych. I gwarantuję, że nie będziesz musiał czytać jego postów. A wątek nadal będziesz widział i będziesz wiedział co się w nim dzieje.

Dodaj mnie więc na listę ignorowanych i po problemie. Zamiast czepiać się czegoś, czego czytać nie musisz.. :-))) Prawda, że proste?

Użytkownik SlawekR edytował ten post dziś, 18:31

Sławek , masz tupet , co do twoich długich postów to prawda , są męczące!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wątek zakładany przez kogoś z branży na temat produktu, który taka osoba sprzedaje/dystrybuuje/produkuje służy promocji tego produktu.

Przecież z dobroci serca taki wątek nie powstaje.

Powinien być to zatem wątek sponsorowany.

Wszelkie zawikłane tłumaczenia tego problemu, które mają sugerować, że jest inaczej są chybione i intencjonalne.

O tym, że obrażają one inteligencję czytających ten wątek nie warto chyba nawet wspominać.

Pozdrawiam

./rochu

i tym sposobem wrzucając wszystkich modów i adminów do ignora - spełnimy postulat rocha sprzed paru dni, żeby dyskutować wyłącznie we własnym gronie.

elementarne! :)

że też ja na to wcześniej nie wpadłem rochu... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.