Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Roxy, zauwaz tylko, ze dziwnym trafem te zachowania dotycza w 95% nas, mezczyzn. Kobietom wystarczy troche czulosci z naszej strony i sa szczesliwe hah, chociaz moze to i lepiej, dla nas...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Roxy - masz rację, szukamy wszyscu poprostu zastrzyków z dopaminy. Dlatego działają idiotyczne chwyty marketingowe jak Czarne piątki.. bo zakupy to szczyt piramidy dopalaczy.

Jak się ktoś złapał na tym że pamięta swoją pierwszą płytę CD, jak grała w porównaniu z kasetą, bez dzwięku silniczka i czptryknięć zagnięć taśmy... to teraz szuka lepszych materiałów.

Ja niby znalazłem swoją Dynkową nirwanę to aukcje dalej przeglądam, a to moze wzmak się trafi, albo kabelek.....

Roxy, zauwaz tylko, ze dziwnym trafem te zachowania dotycza w 95% nas, mezczyzn. Kobietom wystarczy troche czulosci z naszej strony i sa szczesliwe hah, chociaz moze to i lepiej, dla nas...

Panie, chyba nie mówisz tego poważnie ? :)

Może masz na myśli to, że kobiety mają mniejsze skłonności do skrajnych zachowań, co w jakiś sposób potwierdza liczba samobójstw, skłonność do agresji i alkoholizmu. Natomiast szacunek do pieniądza, konsumpcjonizm vs oszczędzność i zdolność do pomnażania kapitału, to już raczej umiejętność którą trzeba zrozumieć i się jej nauczyć i to raczej nie ma związku z rodzajem płci :)

Moje Contuory 3.3 zmieniły właściciela.

W nowym systemie pod gramofonen i lampą Maca zagrały lepiej niż u mnie :)

Co teraz ?

C4 ?

W nowym systemie pod gramofonen i lampą Maca zagrały lepiej niż u mnie :)

Co teraz ?

C4 ?

Kupuj Ramo C4 :) Posłucham u Ciebie, bo ostatnio często jestem we Wrocku :)

Koledzy, gdyby ktoś był zainteresowany to sprzedaje moje Dynki 3,4 LE. Roczne z dystrybucji Nautilus w okleinie Mocca.

Zostaje przy marce, ale potrzebuję większych kolumn :)

Mam troszeczkę tych płyt . Dobrze brzmią lecz mam wrażenie iż czasami jest to dźwięk nieco "podciągnięty " , sterylny.

I właśnie dlatego ten system jest taki bo lubię takie brzmienie, holograficzne, analityczne, a jednak z ciepłym środkiem.

To po prostu system dla mnie, choć może komuś jeszcze też się podoba.

W kwestii absolutnej satysfakcji z posiadanego systemu to polecam rzecz następującą. Tak się składa że zawodowe wymogi zmuszają mnie do wyjazdów delegacyjnych kilkudniowych co jakiś czas, kiedy to słucham muzyki z grajków samochodowych, sklepowych, hotelowych etc. Po powrocie w domowe pielesze załączam to co mam i......hi end to mało powiedziane. Bezcenne.

W kwestii absolutnej satysfakcji z posiadanego systemu to polecam rzecz następującą. Tak się składa że zawodowe wymogi zmuszają mnie do wyjazdów delegacyjnych kilkudniowych co jakiś czas, kiedy to słucham muzyki z grajków samochodowych, sklepowych, hotelowych etc. Po powrocie w domowe pielesze załączam to co mam i......hi end to mało powiedziane. Bezcenne.

Podobnie jak solidny wysiłek i odpoczynek, a później whisky przed odsłuchem i wszystko się podoba :)

Inna formą obronny przed atakiem zmiany i zakupu jest odwrócenie tego, co robią skuteczni handlowcy... czyli zamiast skierowania uwagi na słabości naszego audio, to należy cieszyć się z jego dobrych stron i wiadomo materiał muzyczny zamiast tego, że w pewnym paśmie występują jakieś deficyty i nie każda muzyka gra idealnie :)

Chyba, że ktoś ma zasobne konto, to nie musi stosować takich technik :)

Witam. Czy x34 mają fabryczne otwory na zwykle kolce wkrecane bezposrednio w kolumnę czy tylko na fabryczne 'stopki'? Moze dysponuje ktos zdjęciem spodu kolumny?

Podbije swoje pytanie sprzed kilku dni.

Nóżki w x34 są przykręcane - śruby imbusowe, jeśli preferujesz kolce to bez problemu dobierzesz coś pod gwint w obudowie.

Edytowane przez playerone

Po powrocie w domowe pielesze załączam to co mam i......hi end to mało powiedziane. Bezcenne.

Właśnie tak dzisiaj mam po kilkudniowym urlopie, jakoś tak lepiej gra:)

Dzisiaj przyjechał kolega ze swoimi Contourami 5.4, no i się zaczęło... Mam specyficzne pomieszczenie, bo tam gdzie stoi sprzęt jest ścięty dach i ustawić te kolumny z BR do tyłu, żeby wszystko zagrało dobrze, to nie lada wyczyn. Gdzieś po 40 min różnych konfiguracji w ustawieniach kolumn, stwierdziliśmy, że jest ok.

Generalnie, w porównaniu do Chario Ursa Major, Dynki zagrały zdecydowanie lepiej w wysokich pasmach - wiadomo :) utwór VIVALDI Le quattro stagioni: L'inverno zniszczył Chario na wysokich. Może nie zniszczył, a było wyraźnie lepiej. Jak puściłem THE EMPIRE STRIKES BACK The Imperial March, to Dynki poległy na basie i na górze już nie było tej wcześniejszej przewagi nad Chario. Potem była KATIE MELUA Piece By Piece i na Dynakach znowu zaczęło dudnić, jakby były za blisko ściany, a w rzeczywistości odsunięte o jakieś 1.20m .... ehhh napociłę się przy niedzieli. W sumie warto było, Dynki to świetne kolumny ale niestety, nie do mojego pomieszczenia.

Do napędzenia kolumn posłużyła nam końcówka Proceed HPA2 i jako źródło Oppo UDP-205. Pokój 30m.

Strasznie byłem napalony na te Dynie, ale jakoś emocje opadły po odsłuchu w moim pokoju. Ogólnie miło spędzona niedziela i człowiek cały czas się uczy...

Pozdrawiam klubowiczów Dynaudio.

post-57226-0-12399300-1519578934_thumb.jpg

Zwłaszcza jak może posłuchać Takich kolumn u siebie;-)

Ja miałem w domu C2 i niestety nic z tego - myślę, że za małe pomieszczenie i jednak zbyt słaby wzmacniacz....

To dobrze, bo przyznam szczerze, że zaczynały mnie mocno kusić, tylko chyba trochę za duże jednak do mojego pomieszczenia.... ale to świetne,choć nie najmłodsze kolumny...

Contour 3.3 kolumny do większych pomieszczeń, myśle że od 25 metrów w górę choć pełnie brzmienia rozwiną od 30m. imho.

U nowego właściciela 75W McIntosh 275 na KT88 sterował nimi jak chciał, u mnie 125W w klasie D też w pełni nimi sterował.

Dwa basy po 20cm to już jest całkiem realny i silny bas. Dwie 17stki miały słyszalnie większą kompresje na basie.(Contour 3.4 i Focus 260)

Miałem też jakiś czas u siebie 5.4 ale jakoś ich nie polubiłem choć bas, dynamikę i rozmiar dźwięku miały konkretny.

Dwie 17stki miały słyszalnie większą kompresje na basie.(Contour 3.4 i Focus 260)

To wszystko zależy od wielkości pomieszczenia do jakiego je wstawisz. Ja przeniosłem moje kolumny do mniejszego pomieszczenia i tam zaczęły się dusić. Pomimo zatkniętych zatyczek bas był za mocny. W znacznie większym pomieszczeniu znowu czasem w wybranych gatunkach muzycznych może lepiej zagrałaby kolumna z większymi głośnikami. 3,4 LE są strojone bardzo liniowo. Moim zdaniem tak do 18-30 m2. Odpowiednie zejście i kontrolę zapewni oczywiście dobry wzmacniacz. U mnie integra grała teoretycznie dobrze, ale teraz widzę, że możliwości tych głośników są niesamowite ale pokazują tyle na ile elektronika pozwoli. Krell miał zapas mocy, ale brakowało mu klimatu z tym nowszymi kolumnami. Dobrze zgrywał się ze starszymi dynkami. Przy czym co Krell, to też inna "bajka" i na tysiąc sposobów można to poskładać :) Połączenie Dynaudio z Electrocompaniet bardzo udane, ale granie EC faktycznie jak koledzy piszą zaczyna się od monobloków :)

Edytowane przez Roxy

Ja gram w 45 metrach,

4m wysokości

2.5m jest za kolumnami wolnej przestrzeni.

Ogólnie z tymi tweeterami na dole pod resztą głośników w serii Contour 5.4 i 3.4 nie mogłem się przyzwyczaić.

Ze Special 25 grało to już bardzo dobrze, dopóki nie postawiłem zrównoważonych i plastycznych Conturów 3.3

Gość

(Konto usunięte)

Witam Panowie. Mam u siebie aktualnie kef q350 i dynki emit m20 na testy. Jako że kefy są wygrzane mogę więcej powiedzieć na ich temat lecz m20 dostałem nowiutkie i zejdzie się kilka dni zanim coś wyjdzie w praniu. Na chwilę obecną góra bardziej mi się podoba i bas nie dudni jak w kefach (zatykalem br i było lepiej). Na tą chwilę grają z yamahą as701 , pomieszczenie to 20m i zastanawiam się w razie padnie na m20 nad odpowiednim wzmakiem. Z tego co czytałem to raczej angielskie produkcje lub hegel ale tu zdania są podzielone. Doradżcie co jest warte sprawdzenia do ok 6-7 kpln. Oczekuje dynamiki,wyraźnej i nie skrwpowanej góry dobrze kontrolowanego basu ... ogólnie tego dlaczego wybiera się DYNAUDIO:))

Doradżcie co jest warte sprawdzenia do ok 6-7 kpln.

Luk77 ostatnio "biegał po forum" jak kot z chorym pęcherzem wpierw z jakimś Rotelem, a później z Cyrusem, to może coś z tego? :) Ma Focus 160, to chyba ta sama wielkość. Zapytaj jego. Jeśli nie ma nowej "manii prześladowczej" na punkcie kolejnej marki, to może coś Ci poleci :) Dynki mają "to coś" :)

Gość

(Konto usunięte)

Skoro biegał jak kot z pęcherzem to może i opinia być nie najlepsza. Ogólnie pytałem w klubie hegla ale nie dość że do dynamicznego grania nie polecają dynek tylko proac to i nie polecają hegla ;))) jedna opinia ale jakże ciekawą jest :)

Witam Panowie. Mam u siebie aktualnie kef q350 i dynki emit m20 na testy. Jako że kefy są wygrzane mogę więcej powiedzieć na ich temat lecz m20 dostałem nowiutkie i zejdzie się kilka dni zanim coś wyjdzie w praniu. Na chwilę obecną góra bardziej mi się podoba i bas nie dudni jak w kefach (zatykalem br i było lepiej). Na tą chwilę grają z yamahą as701 , pomieszczenie to 20m i zastanawiam się w razie padnie na m20 nad odpowiednim wzmakiem. Z tego co czytałem to raczej angielskie produkcje lub hegel ale tu zdania są podzielone. Doradżcie co jest warte sprawdzenia do ok 6-7 kpln. Oczekuje dynamiki,wyraźnej i nie skrwpowanej góry dobrze kontrolowanego basu ... ogólnie tego dlaczego wybiera się DYNAUDIO:))

Nim cokolwiek kupisz koniecznie posłuchaj Haiku Audio. W tym budżecie masz Bright MK3, Bright MK4, Sol I i z małą dopłatą Sol II.

Nie słuchaj opowieści, że dynki żeby zagrały potrzebują wielkich mocy i bezpośrednich przyłączy do elektrowni.... :) Teoretycznie słaby Haiku Audio napędza je z rozmachem.

U mnie gra Haiku Audio Bright MK3 i to to z podłogówkami DM 3/7 i świetnie się to spisuje. Muzykalność, detaliczność i przede wszystkim SCENA. Przestrzeń "zabija". Nie ma kolumn, nie ma ścian w pokoju. Jest jedna wielka przestrzeń.

Bright MK3 to hybryda (lampa+tranzystor) a SOL to tranzystor dlatego sugeruję Ci posłuchanie obu i wybranie brzmienia, które Tobie bardziej będzie odpowiadało.

Chciałem wymienić MK3 na MK4, bo ten drugi ma większą moc ale po wypożyczeniu i testach u siebie w domu MK4 wrócił do sklepu. Całkiem inne granie. Jak się potem dowiedziałem od producenta, że to inne konstrukcje, to i inne brzmienie było całkiem uzasadnione.

Dlatego nim cokolwiek kupisz wypożycz na testy. (odezwij się do firmy Audio On)

Jeżeli ktoś zainteresowany kupnem 2 letnich Dynek X14 z przedłużoną jak dobrze pamiętam o 7 lat gwarancją (pierwszy właściciel, mam dokumenty potwierdzające przedłużenie gwarancji z dokładną datą jej upływu, stan jak nowy, żadnych rysek, wgnieceń głośników wysokotonowych itd.) to zapraszam na priv.

Edytowane przez Adam 38

Stefan Olszak- hybryda nie da ogólnego przesłodzenia? Myślałem że do dynek wzmaki z wyrażną górą.

no właśnie... stereotypy, stereotypy... po moich doświadczeniach staram sie unikać "ogólnie panujących" poglądów, szczególnie tych forumowych :)

Posłuchaj a sam sie przekonasz czy dla Ciebie jest wystarczająca ilość góry czy może będzie za mało.

Jeżeli ktoś zainteresowany kupnem 2 letnich Dynek X14 z przedłużoną jak dobrze pamiętam o 7 lat gwarancją (pierwszy właściciel, mam dokumenty potwierdzające przedłużenie gwarancji z dokładną datą jej upływu, stan jak nowy, żadnych rysek, wgnieceń głośników wysokotonowych itd.) to zapraszam na priv.

Widze, ze zarowno Atoll jak i Dynaudio leci na sprzedaz? Co bedzie na ich miejsce?

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

najpierw muszę sprzedać, potem czas pokaże, na razie na spokojnie wystawiam to co mam, grać to już gra więc "da się żyć" ale zawsze można lepiej czy inaczej

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.