Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z Was korzysta z glosnikow Dynaudio w kinie domowym? Chodzi mi o to jakie ampli pociagnie zestawy 4 ohmowe?

onkyo 905 kiedys z focusami 220 a od ponad roku 160

daje rade..

Edytowane przez FIRMA
  • 3 tygodnie później...

Oddam w dobre ręce po dobrej cenie Dynaudio S25. Zapraszam na PM

moje rece bardzo dobre i dla mnie dobra cena to max 6tys- pisz na skrzynke:)

aby zrownowazyc sily to moze byc bez oryg kartonu i bez ulotek dynaudio;)

firma,

powodzenia:) Jak dołożysz z 4-5k to masz szansę.

Coś ostatnio dużo S25 pojawia się na rynku wtórnym? Co się dzieje?

Nic się nie dzieje, Ty też posłuchałeś kolumny na tanim seasie i odszedłeś z klubu. Ktoś inny posłuchał drogiego seasa lub scan speak illuminator i juz nie patrzy z takim zachwytem na s25:)

Czar recenzji powoli opada, a kolumny niełatwe i nietanie...

kupię Dynaudio Craft.

Czy ktoś posiada na sprzedaż ? :)

W dobrej cenie i stanie też bym był zainteresowany....

Crafty sprzedawał chyba kiedyś forumowicz jareks czy aktualne tego już nie wiem ale może warto zapytać.

----------------------------------------------------

Nic się nie dzieje, Ty też posłuchałeś kolumny na tanim seasie i odszedłeś z klubu. Ktoś inny posłuchał drogiego seasa lub scan speak illuminator i juz nie patrzy z takim zachwytem na s25:)

A czy w SF wazniejszą kwestią nie są obudowy i ich strojenie niż przetworniki..? W każdym razie każdego dnia cieszę się że nie wybrałem S25...

Cześć,

Nie należę jeszcze do klubu ale po odsłuchu DM 2/7 na pewno będę :) Tylko no właśnie - kolumny narobiły mi smaka na jakiś wyższy model. Obecnie posiadam integrę Rotela RA-980bx (2x200W przy 4ohm), w muzyce szukam mocnego basu i delikatnej góry. Pomieszczenie 20m2. Budżet do ok 3500zł.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że najlepiej sprawdzą się jakieś Audience, szczególnie interesuje mnie 52se ale boje się że Rotel będzie za słaby. Czy ktoś słuchał takiego zestawienia? (przekopałem się przez prawie wszystkie strony tego wątku ale może w międzyczasie słuchało tego więcej osób i się wypowiedzą).

Czy różnica w brzmieniu po wygrzaniu DM jest spora?

A może poczekać jeszcze troche na nową serię, m.in x14?

Ktoś z okolic Poznania ma może Dynki Audience do odsłuchania? (odwdzięczę się :) )

Moreno, S 25 w brzmieniu to Auditor M na sterydach [ mniej więcej ]

Generalnie SF mają więcej subtelności w wybrzmiewaniu i są doskonale zestrojone barwą.Co ciekawe, to Minima Vintage

ma dość mocno dociążony środek pasma z przetwornikiem mid/bass i generalnie podczas odsłuchów środek pasma

malowany jest grubą i gęstą farbą. To nie jest rozwodniona dżwiękowo akwarela a mocno rasowy dżwięk spotykany

tylko w drogich systemach SF. Wiem że jesteś fanem muzyki barokowej i małych składów które powinny brzmieć

z odrobiną masy więc myslę że z Minima Vintage byłbyś bardzo zadowolony.Zachęcam abyś porównał te dwa modele

ze sobą aby przekonać się o tych naj,naj,naj i które co ważne zagrają w pokoju 20 m2. A kurat moje grały w 28m2

z powodzeniem i przestrzenią.

hej. ja miałem DM 2/7 od nowości przez 3 lata, napędzałem je dwiema końcówkami rotel RB970 BX w trybie bridge, później audio analogue bellini/donizetti. dynie po około 3 miesiącach (w moim przypadku 5 godzin grania dziennie) to inne kolumny, znacznie lepsze. 10 lat wcześniej miałem audience 40 i było tak samo. aczkolwiek niestety, stare monitor audio silver 8i okazały się być lepsze, znacznie lepsze w każdej dziedzinie. kosztowały tyle co nowe DM 2/7 na początku sprzedaży.

No to szkoda że mam tylko 18m2, co prawda wkrótce przenosiny do 21 m2 ale to i tak za mało na S25.

Tak czy inaczej, raczej szybko znajdą szczęśliwego nabywcę:).

hej. ja miałem DM 2/7 od nowości przez 3 lata, napędzałem je dwiema końcówkami rotel RB970 BX w trybie bridge, później audio analogue bellini/donizetti. dynie po około 3 miesiącach (w moim przypadku 5 godzin grania dziennie) to inne kolumny, znacznie lepsze. 10 lat wcześniej miałem audience 40 i było tak samo. aczkolwiek niestety, stare monitor audio silver 8i okazały się być lepsze, znacznie lepsze w każdej dziedzinie. kosztowały tyle co nowe DM 2/7 na początku sprzedaży.

Ehhh, istota audio-pasji - co uszy to poglądy. Widzisz - ja chcę porzucić Monitor Audio (w moim przypadku RX2) na rzecz Dynaudio :). MA grają dla mnie za jasno.

Nie należę jeszcze do klubu ale po odsłuchu DM 2/7 na pewno będę :) Tylko no właśnie - kolumny narobiły mi smaka na jakiś wyższy model. Obecnie posiadam integrę Rotela RA-980bx (2x200W przy 4ohm), w muzyce szukam mocnego basu i delikatnej góry. Pomieszczenie 20m2. Budżet do ok 3500zł.

Jakbyś był w Trójmieście, to u mnie możesz posłuchać DM 2/7 na RB970, RB980 i RB991 :D

Moim zdaniem, po wygrzaniu nie było jakiejś różnicy. Grało super od początku.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jeszcze jedno pytanko - czy 52 są znacząco łatwiejsze do wysterowania niż 52se czy też wszystkie Audience są wredne jak cholera?

Audience nie są wredne tylko wymagające. Trzeba trochę pokombinować. A dźwiękowo to 50 są lepsze od 52. W 50 użyto bowiem lepszy tweeter.

Nie mówisz chyba o 52SE, bo to przecież nic innego jak kultowy Contour 1.3 w obudowie Audience i niewiele mający wspólnego z tą serią, oprócz wyglądu naturalnie.

Parker's Mood

Widzę że klub ożył, więc wreszcie znalazłem chwilkę by popełnić opinie dot. Audience 52SE i 72SE. Wybaczcie moją grafomanię :]

http://www.audiostereo.pl/dynaudio_audience-52-se_kolumny-podstawkowe-9-4292-19.html

http://www.audiostereo.pl/dynaudio_audience-72se_kolumny-podlogowe-9-2646-1.html

I love the sound of crashing guitars

Moreno, S 25 w brzmieniu to Auditor M na sterydach [ mniej więcej ]

Generalnie SF mają więcej subtelności w wybrzmiewaniu i są doskonale zestrojone barwą.Co ciekawe, to Minima Vintage

ma dość mocno dociążony środek pasma z przetwornikiem mid/bass i generalnie podczas odsłuchów środek pasma

malowany jest grubą i gęstą farbą. To nie jest rozwodniona dżwiękowo akwarela a mocno rasowy dżwięk spotykany

tylko w drogich systemach SF. Wiem że jesteś fanem muzyki barokowej i małych składów które powinny brzmieć

z odrobiną masy więc myslę że z Minima Vintage byłbyś bardzo zadowolony.Zachęcam abyś porównał te dwa modele

ze sobą aby przekonać się o tych naj,naj,naj i które co ważne zagrają w pokoju 20 m2. A kurat moje grały w 28m2

z powodzeniem i przestrzenią.

Ja zostaję przy Auditor M...barwa, średnica i wygląd oraz wykonanie mnie poraziły...S25 miały być monitorami na lata...byłem piewien, że je kupię po przeczytaniu recenzji i opisu budowy...ale dopiero SF pozwolił mi zrozumieć co to jest wybitna średnica, wybrzmienia, nieprzewalony bas i muzykalność. Słucham The Doors na Auditor M i jest to czysta przyjemność...deszcz i echa burzy w Riders on the Storm są takie przyjemnie realistyczne...a stare instrumenty klawiszowe Manzarka to poezja...

Nie mówisz chyba o 52SE, bo to przecież nic innego jak kultowy Contour 1.3 w obudowie Audience i niewiele mający wspólnego z tą serią, oprócz wyglądu naturalnie.

Pewnie, że nie mówię o 52SE...dlatego napisałem 52!!! Człowiek pytał o 52 i 52SE więc napisałem, że 50 sa lepsze od 52... a każdy zorientowany wie co siedzi w 52SE...

Edytowane przez moreno1973

No to szkoda że mam tylko 18m2, co prawda wkrótce przenosiny do 21 m2 ale to i tak za mało na S25.

Tak czy inaczej, raczej szybko znajdą szczęśliwego nabywcę:).

Skoro 21m2 to za mało na S25 to do jakiej powierzchni pokoju jest ten monitor?

Skoro 21m2 to za mało na S25 to do jakiej powierzchni pokoju jest ten monitor?

W mojej ocenie do S25 najlepiej miec jakies 25 m2. Oczywiscie mowie o typowym pomieszczeniu mieszkalnym.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.