Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne wyobrażenie o elektro handlu .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Detaliści na dużych klockach ok 30% , dystrybutorzy ok połowy tego.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

Korci mni, żeby podać Ci konkretne salony i ceny po rabatach za Naimy SuperNait 3, nait xs3, naim Atom HE, Leema Tucana 2, Focal Clear Mg, Chord Mojo 1 i 2, Chord Qutest, Dali Menuet SE, itd., itd.

Zobaczyłbyś te zaledwie 30% u detalistów... 

Pozdrawiam serdecznie ale bajek to my sobie nie opowiadajmy. Jest jak jest i tyle.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

1 godzinę temu, marek-1969 napisał:

Wątpię. Sam dostałem ponad 15% rabatu i to od ręki. I w cale nie był to jakiś mega drogi klocek. A i tak na nim zarobili 

?👈

W dniu 30.05.2022 o 15:25, kapusta7 napisał:

Budżetówka za 10 tyś 😀 , to ile w takim razie będzie kosztował Hi-end?

• 2 tygodnie później...
W dniu 30.05.2022 o 21:31, rafal735r napisał:

Wątpię. Sam dostałem ponad 15% rabatu i to od ręki. I w cale nie był to jakiś mega drogi klocek. A i tak na nim zarobili 

Zgadza się. Średnio w cenie końcowej, 21% to cena producenta, reszta ceny to marża dystrybutora i sprzedawcy bezpośredniego oraz podatek VAT. Dotyczy to większości towarów, nie tylko elektroniki.

Jak widać Denon poszedł po rozum do głowy i w Pma 1700 Ne przywrócili funkcje pracy wzmacniacza w trybie koncowki. Co nie zmienia faktu że 9500 za ten wzmacniacz to o połowę za dużo. Lepiej już kupić 2500 NE.

PMA-1700-NE-5.jpg

Edytowane przez kapusta7

A mnie ciekawi jak on gra. Od salonu audio dowiedziałem się, że jasno i ostro. Do ciepłych paczek warto sprawdzić. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Zapewne tek samo jak poprzednicy. Ja nie wierzę w zmiany brzmienie. Jadą ze zmianami w wyglądzie i brandzluja ze złączami dodając je i ujmując. Po cyfrze może być inaczej.

6 godzin temu, kapusta7 napisał:

Zapewne tek samo jak poprzednicy. Ja nie wierzę w zmiany brzmienie. Jadą ze zmianami w wyglądzie i brandzluja ze złączami dodając je i ujmując. Po cyfrze może być inaczej.

To jest ostatnio taka polityka wielu firm. Odcinanie kuponów. 

?👈

• 2 tygodnie później...
7 minut temu, HipertrofiaAbsolutu napisał:

Zastał jeszcze na sprzedaż DCD a110 - 3 miesięczne. Stan Perfekt pełen komplet dokumentów - dla forumowiczów 11tyś zł W razie pytań - priv 

7 minut temu, HipertrofiaAbsolutu napisał:

Zastał jeszcze na sprzedaż DCD a110 - 3 miesięczne. Stan Perfekt pełen komplet dokumentów - dla forumowiczów 11tyś zł W razie pytań - priv 

Jakby nie przeprowadzka  do nowego domu to sam bym wziął Cd warto 

brać 

Wzmak a110 kupiłem i oddałem jakaś była   z nim  Lipa grało porażka ale Cd warto brać w ciemno 🙂 

Wzmacniacze Denona szczególnie te wysokie modele potrzebują min 100h grania - aby się wygrzały i wtedy pokażą na co je stać. Nowe grają " słabo " , ale myślę że inne firmy mają podobnie.

• 4 tygodnie później...

Witajcie, 

Jakiś czas temu używałem Denona AVR-X4200W z podpiętym na fronty PMA1510. Pisałem już później, że mi ten ampli nie pasował dźwiękowo. I zrobiłem poważny błąd, bo poza ampli pozbylem się także 1510-ki😟 Zachciało mi się droższego ampli. Bo zagra lepiej. Wybrałem Yamahe AVENTAGE RX-A2070. Nie zagrało lepiej. Zatem wracam do wzmacniacza żeby stereo było w porządku. I pytanie - na Alledrogo jest PMA1520 za 2500 - czy to dobra cena? Przyjmując, że jest jak pisze sprzedawca, w pełni sprawny. A przy okazji czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzedającym? 

https://allegro.pl/oferta/denon-pma-1520ae-12440608594

W dniu 7.07.2022 o 13:26, danielzy napisał:

Wzmacniacze Denona szczególnie te wysokie modele potrzebują min 100h grania - aby się wygrzały i wtedy pokażą na co je stać. Nowe grają " słabo " , ale myślę że inne firmy mają podobnie.

Witam który Dac jedt najlepszy .. w Rotel Rc 1590 czy Denon dcd a110 .. mam zestaw rotel rc 1590 i Rb 1590 .. chce kupić Cd denon a110 i nie  wiem z jakiego Dac skorzystać .. tego w rotel lub tego w Cd denon podłączając Cd rca kablami lub coax do Rc 1590 ..prosze o pomoc jak podłączyć Cd do przez wzmacniacza rotel a jakie kable rca czy coax  aby grało najlepiej i jaki Dac wykorzystać ..

Edytowane przez Knaplukasz
W dniu 31.07.2022 o 17:16, Mirosław Zych napisał:

Witajcie, 

Jakiś czas temu używałem Denona AVR-X4200W z podpiętym na fronty PMA1510. Pisałem już później, że mi ten ampli nie pasował dźwiękowo. I zrobiłem poważny błąd, bo poza ampli pozbylem się także 1510-ki😟 Zachciało mi się droższego ampli. Bo zagra lepiej. Wybrałem Yamahe AVENTAGE RX-A2070. Nie zagrało lepiej. Zatem wracam do wzmacniacza żeby stereo było w porządku. I pytanie - na Alledrogo jest PMA1520 za 2500 - czy to dobra cena? Przyjmując, że jest jak pisze sprzedawca, w pełni sprawny. A przy okazji czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzedającym? 

https://allegro.pl/oferta/denon-pma-1520ae-12440608594

Tak dobra.

Hmm, od ostatniego postu zapewne szybko 🙂 Ale od momentu, gdy się niczym kretyn wykastrowałem ze stereo, już nie. Musiał minąć czas aklimatyzacji i oswojenia mojej żony z błędnie zainwestowanymi kilkoma tysiączkami, potem remoncik lekko szarpiący budżet. Ale wreszcie teraz moje Focale, lubiące zejść do 3 omów, dostały partnera trzymającego je za twarz. I znowu jest...SUPER 😁 I tak to wygląda.

IMG_20220807_093501_Easy-Resize_com.thumb.jpg.5573d0fcf71261b9e92845b51335ab85.jpg

Godzinę temu, DJ LUCAS napisał:

Witajcie klubowicze. Do sprzedaży mój wzmacniacz Pma 2020AE. Chętnych zapraszam na priv. 

Pozdrawiam 

To znaczy, że Denon nie wyrobił prądowo w paczkach YB z revelatorem od Scanspeaka?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

W dniu 7.08.2022 o 10:03, Mirosław Zych napisał:

Hmm, od ostatniego postu zapewne szybko 🙂 Ale od momentu, gdy się niczym kretyn wykastrowałem ze stereo, już nie. Musiał minąć czas aklimatyzacji i oswojenia mojej żony z błędnie zainwestowanymi kilkoma tysiączkami, potem remoncik lekko szarpiący budżet. Ale wreszcie teraz moje Focale, lubiące zejść do 3 omów, dostały partnera trzymającego je za twarz. I znowu jest...SUPER 😁 I tak to wygląda.

Zdejmij ten dcd z tego pma bo się zagotuje od tych focali. U mnie Arie dobrze potrafią Denona zagrzać. 

Sprawdzałem. Nie grzeje się zbytnio. Nie gram ani długo, ani na dużych poziomach głośności. Nota bene podnosiłem te szafkę właśnie po to, żeby tego cedeka tam zmieścić 😁 Za to Yamaha grzeje się dość mocno. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.