Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuje pomocy :)

Dzięki wam kupiłem kiedyś Denon-a PMA 1510AE z którego jestem bardzo zadowolony :) Zastanawiam się czy nie wymienić na PMA-2000AE , PMA-2020AE lub iść jeszcze dalej i zaszaleć z PMA2500AE. i tu pytanie do was,czego mogę się spodziewać po takiej zmianie ?

Dodam ze niczego mi nie brakuje i jestem zadowolony z dźwięku jak już wspomniałem.

Kolumny Kef R300 ( mam jeszcze Heco Celan GT 302 ) ale bardziej mi pasuje dźwięk Denona z Kef-ami

Na dniach do zestawu będzie Cambridge Audio CXN - żona słucha radia internetowego , a ja Spotify premium

Czy jest sens wymieniać to co mam dla własnego widzimisię ?

Poluj na uzywke pma2020 ten nowy pma2500 nie jest lepszy....

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Kto szuka, ten znajdzie, kolega kupił za bodajże 3800 PLN. Co prawda sprzedaż z polecenia i musiała być szybka decyzja o zakupie, ale się da. Gdyby nie wziął, sam bym kupił za tę cenę.

Poluj na uzywke pma2020 ten nowy pma2500 nie jest lepszy....

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Jeśli jest tak jak mówisz to tak zrobię :)

U kolego, upolować 2020 Ae to się trzeba na szukać, na zachodzie prędzej się znajdzie.

Mam czas i będę na spokojnie szukał :)

Trzeba cierpliwosci napewno sie gdzies pojawi...

A co do modelu pma2500 gdyby byl rzeczywiscie lepszy, to juz dawno bym sprzedal 2020 dolozyl i kupil nowy.

Pierwsze jak sie juz pokazal na sklepach pytalem znajomego z salonu... poradzil abym pielegnowal swoj 2020 i zapomnial o tym nowym :)

Mnie interesuja wylacznie tranzystory (te co wygladaja zacnie wew/zew) i tak naprawde jesli mialbym przeskoczyc na cos duzo lepszego i nowego to musialbym patrzec przynajmniej w rejon 20k

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

A co do modelu pma2500 gdyby byl rzeczywiscie lepszy, to juz dawno bym sprzedal 2020 dolozyl i kupil nowy.

No bo chyba nie o to chodzi w 2500, by był znacznie lepszy od 2020, tylko to jest rozwinięcie funkcjonalne o daca, no i nowy model w ofercie, bo musi się dziać. To raczej pytanie, czy kosztem daca nie otrzymujemy brzmieniowo kroku w tył względem 2020.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

No bo chyba nie o to chodzi w 2500, by był znacznie lepszy od 2020, tylko to jest rozwinięcie funkcjonalne o daca, no i nowy model w ofercie, bo musi się dziać. To raczej pytanie, czy kosztem daca nie otrzymujemy brzmieniowo kroku w tył względem 2020.

Dołączam się do pytania. Lepiej zainwestować w 2020 + np Chord 2Qute ?

mega

SX1 w przeliczeniu 18kzl i 30.5kg wagi.

Ale.......2x50W w 8 tylko?

Co to? klasa A?

Tak, ja rozumiem ze Denon ma tak ze podaje duzo mniej niz jest w rzeczywistosci (vide: 2020ae u nas) ale mimo to......SX11 ma na papierze 2x120W w 8

ciekawe jak one sie maja dzwiekowo do naszego 2020ae co nie?

Na pewno inaczej gdyz moje informacje mowia mi ze 2020ae byl strojony specjalnie na europejski rynek w Wielkiej Brytanii.

Zauwazcie ze nie ma w ogole cyfry w nich (przeciwienstwie do 2500ne) oraz ze sa wejscia na XLRach. Kontroli tonacji tez brak w stosunku do naszych modeli

SX1 to klasa A. Szkoda, ze nie ma u nas w dystrybucji. Nawet ich podchodziłem, ze może dla specjal klienta sprowadzić jeden komplet...zapomnijcie. (chodziło mi o komplet SX11)

Pozostaje tylko "visa gold specjal premium packet" lecieć tanimi liniami do Tokyo i na zakupy:-) gorzej z powrotem jak przekonać tych na lotnisku że te 40kG za komplet to maly podręczny bagaż:-)

Wcześniej, czy później jakoś to do Polski trafi i jakaś dobra dusza może się pochwali co i jak :-)

Nawet ich podchodziłem, ze może dla specjal klienta sprowadzić jeden komplet...zapomnijcie. (chodziło mi o komplet SX11)

A tego nie rozumiem. Skoro jest klient, który wyciąga portfel i na którym da się zarobić, to czemu ciągle jest, jak jest ?

Smuga cienia spowija..;-)

Miałem kiedyś dyskusję z dystrybutorem Esoterica . Też argumentowałem że gdybym sam poleciał do Japoni , zapłacił za bilety i parę dni hotelu na miejscu nadal bym zyskał 10-15 tyś PLN przy praktycznie najtańszej integrze . Jedyny problem to waga urządzenia ale ostatecznie można wracać bez innego bagażu...

Wracając do ww Denonów to SX-11 wychodzi 11500PLn. Brałbym , szczególnie że pasowałby do zegarka ;)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nowa zabawka. Zmiana z przymusu z avr-x6200w na avr-x4400h.

Srebro jest piekne, 100×lepsze niż czarne

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Za 1-2 lata pewnie pojawi się wersja SX1 na rynek europejski. Będzie wyglądać tak samo ale będzie pewnie trochę inaczej ustawiony dźwięk.

Edytowane przez piotrek7

Bym zapomniał, dziękuję

S4Home

Jak zwykle wszystko na na najwyższym poziomie i bonus do zakupu.

Polecam, polecam, polecam

I mam problem. Czy HEOS w Polsce działa?

Mam problem aby internetowe radio odpalić :(

Ktoś coś jakieś pomysły?

075fd2e3f8b0785308c42898ee078b39.jpga28591562cd0dd6a04bd9b10274b3651.jpgbe9c698abdc61ecd113562aea0c1ee83.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ok nie było tematu haha trzeba sie zalogować. Teraz śmiga wszytko

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.