Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Pytałem o porównanie do E-370, bo słuchałem u siebie i wydaje mi się że pamietam jak gra. 
Wybrałem rok temu Lebena CS600, ale Accuphase nadal mi siedzi w głowie, a ceny 470 już schodzą w dół.

Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja w kraju i na świecie. Może się skuszę na kolejną zmianę.

Ja wiem czy to sensowy ruch? CS600 to niezły wzmacniacz, 470/480 to imho brzmieniowo podobna klasa. Różnicuje je przede wszystkim zastosowanie pod konkretne kolumny: Accu poradzi sobie niemal ze wszystkim, do Leben'a trzeba podchodzić w tym temacie bardziej selektywnie. Jak masz sparowanego Lebena z sensownymi dla niego kolumnami to ja bym się nie bawił w takie zmiany.

32 minuty temu, jaxcek napisał:

@enzo dziękuję za wpis. Dlatego właśnie zapytuję. Niby niczego nie brak, ale jakaś taka pustka nałogu zakupowego w głowie siedzi.

Chyba zatem odpuszczę...

A myslisz, że jak kupisz powiedzmy 470 to już będziesz w siódmym niebie ?  ? To w większości przypadków tak nie działa, chyba, że umiesz sobie powiedzieć w pewnym momencie STOP. ?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

1 godzinę temu, adamek_68 napisał:

E800 pewnie fajna, tylko cena już nie...

Ja wiem?na tle wygłupów Gryphona,czy Dana D’Agostino,cena E800 jawi się jako turbookazja ?

E800 to chyba jedyna integra Accu, ktora mi sie podoba,naprawde im wyszla.Moze nie wizualnie, ale sonicznie tak.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

9 godzin temu, Margol napisał:

Ja wiem?na tle wygłupów Gryphona,czy Dana D’Agostino,cena E800 jawi się jako turbookazja ?

Tyle, że obydwaj Producenci dla większości osób jak nie dla wszystkich stoją wyżej w hierarchii audio niż Accu. 

9 godzin temu, p0is0n napisał:

E800 to chyba jedyna integra Accu, ktora mi sie podoba,naprawde im wyszla.Moze nie wizualnie, ale sonicznie tak.

A które słuchałeś i Ci się nie podobały ? 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 17.03.2020 o 20:47, Margol napisał:

wygłupów Gryphona ? 

Topowa integra Accu E800 kosztuje 66900zł a topowa integra Gryphojn Diablo 300 kosztuje 70 000zł ( i to po ostatniej podwyższce bo miesiąc temu kosztował 67 000).

Gdzie tu widzisz wygłup Gryphona ? I jak się to ma do wygłupu Accuphase ?

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

W dniu 15.03.2020 o 13:59, enzo napisał:

Ponieważ stereotypowo jest odwrotnie... AB to większa neutralność, dynamika i bas ale gorsza, mniej nasycona barwa a A-klasa ma grać ciepło, z ładną barwą i nasyceniem, ale słabszą dynamika i basem. W Accu jest odwrotnie i A-klasowe wzmacniacze, z reguły są bardziej neutralne od AB-klasowych. 

W życiu tak nie jest.  Porównaj sobie e560 z e470 ką - kompletne zaprzeczenie Twojej teorii.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

51 minut temu, babatular napisał:

wygłupów Gryphona ? 

Topowa integra Accu E800 kosztuje 66900zł a topowa integra Gryphojn Diablo 300 kosztuje 70 000zł ( i to po ostatniej podwyższce bo miesiąc temu kosztował 67 000).

Gdzie tu widzisz wygłup Gryphona ? I jak się to ma do wygłupu Accuphase ?

Ja tam sobie myślę, że jak komuś podejdą te dwa urządzenia to dla takich osób nie będzie to żadny m wygłupem, a urządzeniem, które będzie cieszyć zmysły takiej osoby. A taki Gryphon może służyć za końcówkę mocy , bo jak dobrze pamiętam jego moc w 4 omach jest 2x600 W ? potęga mocy. A wybór to już, kwestia preferencji danej osoby.  

20 minut temu, babatular napisał:

W życiu tak nie jest.  Porównaj sobie e560 z e470 ką - kompletne zaprzeczenie Twojej teorii.

A miałeś okazję słuchać 480 tki? Która bardziej integra Ci podchodzi 470 czy 480 ? 

480ki  nie słuchałem

10 minut temu, babatular napisał:

480ki  nie słuchałem

Szkoda , ciekawy jestem jakie by byłoby Twoje odczucie.. ale może jeszcze będziesz miał okazję. 

Może ktoś powiedzieć coś o karcie AD-30 lub AD-50 ale tak w praktycznym sensie wzmocnienia.

O ile MC ma bardzo przyzwoite 66dB to MM tylko 40dB. Nie za cicho to będzie? Jestem trochę uczulony na punkcie niskiego poziomu sygnału z gramofonu w porównaniu do innych źródeł. Wiem wiem - można podkręcić Volume ale tą opcję narazie odłóżmy na bok....

Witam entuzjastów Accuphese. Jako że temat po dwóch latach wraca do łask lekko zmodyfikowany mam pytania z których pierwsze dotyczy wzmacniaczy. A zatem: E-470 czy E-600 czy w porównywalnej kwocie zestaw dzielony i czy...jeśli ktoś jest zorientowany Yamaha AS-3000, oczywiście wszystko z rynku wtórnego. Bardzo jestem ciekaw jak ma się topowa integra Yamahy do w/w Accuphase.

Kolejne pytanie dotyczy tunerów bo te są podobno bardzo dobre: np T-108 którego można kupić w powiedzmy rozsądnej kwocie czy jest godny polecenia.

I teraz tak, jeśli chodzi o preferencje to brzmienie otwarte i detaliczne lekko rozjaśnione z dynamiką i przede wszystkim dużą stereofonią... Jeśli chodzi o kolumny to są oparte o przetworniki scan-speaka, cd na razie zostaje bez zmian Yamaha CDX-2000 stare ale pięknie gra.

Co do okablowania to tu pewnie będą zmiany ale będą uzależnione od systemu.

Pozdrawiam..

W dniu 27.03.2020 o 14:06, Piotr Marzanna napisał:

Kolejne pytanie dotyczy tunerów bo te są podobno bardzo dobre: np T-108 którego można kupić w powiedzmy rozsądnej kwocie czy jest godny polecenia.

To jeden z najlepszych tunerów ogolnie, zdecydowanie warto warto wydac te 3tys

12 godzin temu, Bumpalump napisał:

To jeden z najlepszych tunerów ogolnie, zdecydowanie warto warto wydac te 3tys

Czy Kolega miał może do czynienia z takim tunerkiem? Są też modele T-1000 ale te te są w zawrotnych cenach, T-108 bardzo ładnie się prezentuje, ciekaw jestem jak wypada w dosłuchu..

W dniu 22.03.2020 o 22:49, mcemsi napisał:

Może ktoś powiedzieć coś o karcie AD-30 lub AD-50 ale tak w praktycznym sensie wzmocnienia.

O ile MC ma bardzo przyzwoite 66dB to MM tylko 40dB. Nie za cicho to będzie? Jestem trochę uczulony na punkcie niskiego poziomu sygnału z gramofonu w porównaniu do innych źródeł. Wiem wiem - można podkręcić Volume ale tą opcję narazie odłóżmy na bok....

No własnie też jestem ciekawy, czy właściciele integry Accuphase słuchają muzyki z vinyla przez karty AD, czy mają oddzielne pre-phono.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

21 godzin temu, Bumpalump napisał:

Tak, mialem T-108

Ok, a jak z anteną, czułością? Odbierze z przysłowiowego druta czy musi być antena radiowa na dachu tak w terenie podmiejskim o okolicy lasu?

Hejka, ponawiam pytanie (pomijając już temat Yamahy) co do tego która kombinacja by się lepiej sprawdziła czy nowsza integra E-470 czy starsza dzielonka C-260 i P-102 lub P360? W porównywalnym budżecie..

22 godziny temu, smax napisał:

No własnie też jestem ciekawy, czy właściciele integry Accuphase słuchają muzyki z vinyla przez karty AD, czy mają oddzielne pre-phono.

Wydaje mi się, że to jest kwestia indywidualna ale Ci z większym portfelem czuje, że kupują zew. Pre. ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

W dniu 22.03.2020 o 08:31, babatular napisał:

No właśnie...jak wypada takie porównanie ?

W dniu 24.02.2020 o 13:29, kite2 napisał:

Witam Forumowiczów , po wielu tonach przerzuconego(zacnego) sprzętu różnych marek z wielką przyjemnością dołączam do Klubu Accuphase ?

14.jpeg

7.jpeg

Ładny zestaw...jak wzmacniacz radzi sobie z kolumnami i które są do niego podłączone, jakiego typu muzyki Kolega słucha i jak to wypada w odsłuchu? Pozdrawiam..

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.