Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo pozytywne.

Namawiam do wypożyczenia i przekonania się na własne uszy, każdy ma inny system a przede wszystkim inną akustykę, dlatego uważam odsłuch u siebie jako obowiązek.

Pytanie w zasadzie jest nieaktualne, po całonocnej lekturze ,podjąłem decyzje o zakupie bez odsłuchu i Caspian już u mnie gra. Stało się wszystko o czym czytałem i na co liczyłem tzn. Roksan zabrał mi troszkę natarczywej momentami góry i dołożył niesamowitego dołu . Ta kultura podania dźwięku...nie mogę wyjść z podziwu. Mam czego szukałem,teraz tylko płyty,płyty,płyty.

• 3 tygodnie później...

Witam klubowiczów :)

Planuję zakup głośników podstawkowych do Roksan K2. Czy jesteście w stanie polecić mi z czym warto to odsłuchać, lub z czym u Was grają/grały te wzmacniacze? Polecali mi Dynaudio X18, choć inni twierdzą że do K2 to zły kierunek.

Pomieszczenie 20m2. Muzyka typu jazz, rock/rock progresywny, pop.

Panowie pomożecie coś dobrać do tego wzmaka? Z góry dzięki.

Witam klubowiczów :)

Planuję zakup głośników podstawkowych do Roksan K2. Czy jesteście w stanie polecić mi z czym warto to odsłuchać, lub z czym u Was grają/grały te wzmacniacze? Polecali mi Dynaudio X18, choć inni twierdzą że do K2 to zły kierunek.

Pomieszczenie 20m2. Muzyka typu jazz, rock/rock progresywny, pop.

Panowie pomożecie coś dobrać do tego wzmaka? Z góry dzięki.

Witam,

Słuchałem swoich Proac Response D2 u znajomego, żeby właśnie sprawdzić jak grają z K2. Mi się bardzo podobało, ale w niektórych utworach brakowało dociążenia (być może sprawka Chord Odyssey 2 i punktu odniesienia do podłogowych kolumn, które posiada). Warto rozważyć jeśli masz możliwość przesłuchania.

Witam,

Słuchałem swoich Proac Response D2 u znajomego, żeby właśnie sprawdzić jak grają z K2. Mi się bardzo podobało...

Tylko ze to sporo ponad mój budżet. :( Planuje wydatek ok 6tys

Niemniej dzięki za podpowiedź.

Tylko ze to sporo ponad mój budżet. :( Planuje wydatek ok 6tys

W tym budżecie (zakładając zniżkę) warto posłuchać Davone Mojo, albo Penaudio Rebel Two. Nie słuchałem ich z K2 tylko z moją Yamahą i wydają się to być bardzo przyzwoite monitory.

Witam z pytaniem o Tuner Roksan Caspian. Prosze o informacje o tych tunerach w jakich latach byly produkowane. Generalnie rozchodzi mi sie o serie M1. Przegladajac zdjecia widac kila rodzajow galek. Sa okragle i smukle.

706408-roksan_caspian_fm_tuner_black_with_roksan_interconnects_cable.jpg

Kolejne

rokcappas.jpg

Interesuje mnie rowniez zdjecie srodka, jeli ktos posiada to prosze o podanie linka.( Interesujacy jest cel otworow wentylacyjnych)

Na zdjeciach widac tunery o roznym ksztalcie pokretel, chcialbym wiedziec, czym jest to inspirowane.

Dzieki z gory.

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Smukłe pokrętła starsze lata produkcji . Zaokrąglone są nowsze . Miały pasować do nowych wersji M1 .

jacm, orientujesz sie moze w rocznikach i czy w wesjach M1 byly jakies istotne zmiany-nigdy nie mialem roksana i kompletnie sie nie orientuje ani w datach ani w ilosci wersji a juz calkiem w roznicach?

Odpalilem na dniach tuner M1 caspian ( zaokroglone pokretla) i jest to cholernie udany odbiornik FM dzwiekowo i w budowie a informacji o nich wlasciwie brak.

Czy w Roksan opcja dimmer-przyciemnianie lub wylaczanie wyswietlacza ma miejsce?

Edytowane przez jimmi

Czy posiada ktos instrukcje do pilota RMX-108, generalnie chodzi o ustawienia i programowanie do tunera M1 Caspian

Czy posiada ktos instrukcje do pilota RMX-108, generalnie chodzi o ustawienia i programowanie do tunera M1 Caspian

Tu masz różne instrukcje Roksana. Być może któryś pilot będzie podobny.

http://www.roksan.co.uk/manuals/

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

jacm, orientujesz sie moze w rocznikach i czy w wesjach M1 byly jakies istotne zmiany-nigdy nie mialem roksana i kompletnie sie nie orientuje ani w datach ani w ilosci wersji a juz calkiem w roznicach?

Odpalilem na dniach tuner M1 caspian ( zaokroglone pokretla) i jest to cholernie udany odbiornik FM dzwiekowo i w budowie a informacji o nich wlasciwie brak.

Czy w Roksan opcja dimmer-przyciemnianie lub wylaczanie wyswietlacza ma miejsce?

Jakoś od lat 90 do dziś po kolei były Caspian MKI potem MK II ( oba smukłe pokrętła ) potem M1 NG okragłe pokrętła oraz M2 okragłe lustrzane .

Stare wersje miały odrobinę mniej watów i grały odrobinkę bardziej miękko cieplej ale to odrobinkę , te nowsze wersje wciąż są ciepłe przyjemne w graniu ale mają też większą moc i łatwiej napędzają trudniejsze kolumny są też bardziej żwawe większa dynamika , grają z większym pazurem .

Jakoś od lat 90 do dziś po kolei były Caspian MKI potem MK II ( oba smukłe pokrętła ) potem M1 NG okragłe pokrętła oraz M2 okragłe lustrzane .

Stare wersje miały odrobinę mniej watów i grały odrobinkę bardziej miękko cieplej ale to odrobinkę , te nowsze wersje wciąż są ciepłe przyjemne w graniu ale mają też większą moc i łatwiej napędzają trudniejsze kolumny są też bardziej żwawe większa dynamika , grają z większym pazurem .

Przed M1 NG był jeszcze zwykły M1.

M1 był bliższy brzmieniem do MKII

M1 NG bliżej M2

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Z ciekawości - ile zapłaciłeś za M1 tuner?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.