Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, .:Gerard:. napisał:

A porównywałeś może z Musical Fidelity czy Gryphona z Burmester albo Soulnote ?

Soulnote nie miałem. Burmestera miałem 911mk3 monobloki. Burmestery bardziej neutralne ale z lekko kremowym posmakiem. Gryphony i MF cieplejsze, gęstsze, więcej Body. 

Teraz, sly30 napisał:

Soulnote nie miałem. Burmestera miałem 911mk3 monobloki. Burmestery bardziej neutralne ale z lekko kremowym posmakiem. Gryphony i MF cieplejsze, gęstsze, więcej Body. 

Nowe Burmestery są przejrzystsze mniej naleciałości "kremowej", jeszcze bardziej by ci się nie podobały, mamy bardzo różne gusta 😉, "cieplejsze, gęstsze, więcej Body" -  omijam dużym ..... 🙂

22 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Nowe Burmestery są przejrzystsze mniej naleciałości "kremowej", jeszcze bardziej by ci się nie podobały, mamy bardzo różne gusta 😉, "cieplejsze, gęstsze, więcej Body" -  omijam dużym ..... 🙂

Inne oczekiwania mają osoby, które słuchają muzyki przez 4-8h na tydzień, a inne które na muzykę mogą poświecić np 30h. Po preferowanej sygnaturze systemu mogę ocenić kto ile słucha i zwykle to się potwierdza. Oczywiście nie ma w tym nic złego. Każdy na muzykę ma tyle czasu ile ma. Tylko że to determinuje preferencje brzmieniowe. 

Edytowane przez sly30
8 minut temu, sly30 napisał:

Inne oczekiwania mają osoby, które słuchają muzyki przez 4-8h na tydzień, a inne które na muzykę mogą poświecić np 30h. Po preferowanej sygnaturze systemu mogę ocenić kto ile słucha i zwykle to się potwierdza. 

Moim zdaniem to tylko kwestia gustu, ja tez nie lubię natarczywych, jazgotliwych systemów które meczą,
ale zagęszczenie, ocieplenie to mi tak samo przeszkadza jak jazgot

Wielki Dan D'Agostino wziął się do roboty i troszkę uporządkował bajzel w integrze  Progression za 120 tys zł. Porównajcie fotki wnętrza tego wzmacniacza na stronie polskiego dystrybutora ze zdjęciami umieszczonymi na najlepszym, niezależnym diabolicznym blogu testowym świata.

Chyba Dan czyta to forum i wziął sobie do serca uwagi starego tetryka - niebywałe !

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

nowość od furutecha Powerflux NCF 18E:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

furutech-powerflux-power-cord-ncf-18e (1).jpg

furutech-powerflux-power-cord-ncf-18e (2).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
W dniu 31.01.2023 o 19:22, sly30 napisał:

Inne oczekiwania mają osoby, które słuchają muzyki przez 4-8h na tydzień, a inne które na muzykę mogą poświecić np 30h. Po preferowanej sygnaturze systemu mogę ocenić kto ile słucha i zwykle to się potwierdza. Oczywiście nie ma w tym nic złego. Każdy na muzykę ma tyle czasu ile ma. Tylko że to determinuje preferencje brzmieniowe. 

Jakis dowod na te smutne teorie ??? Jakis panel badajacy preferencje sluchaczy powiedzmy kilkadziesiat osob? Jakies testy? Jakies wywiady?

Czy nowa teoria branzysty?

PS. obejrzalem ostatnio film Goliath (2022) … ten chudy branzysta i lobbysta Mathias to wykapany ty 😉 .

W dniu 31.01.2023 o 19:45, sly30 napisał:

Wiadomo, że to kwestia gustu, ale na gust znacząco wpływa ilość czasu poświęcanego na słuchanie muzyki. 

Kolejna nowa teoria …

He, he, he.

Wiecej to gust lepszy czy gorszy? Rozwiniesz?

W dniu 31.01.2023 o 22:23, babatular napisał:

Wielki Dan D'Agostino wziął się do roboty i troszkę uporządkował bajzel w integrze  Progression za 120 tys zł. Porównajcie fotki wnętrza tego wzmacniacza na stronie polskiego dystrybutora ze zdjęciami umieszczonymi na najlepszym, niezależnym diabolicznym blogu testowym świata.

Chyba Dan czyta to forum i wziął sobie do serca uwagi starego tetryka - niebywałe !

Dokladnie to chcialem napisac 🙂 . I nie forum tylko czyta posty baby 😉 .

Moze i Fikus tez czyta?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

30 minut temu, pmcomp napisał:

Moze i Fikus tez czyta

Chyba też - bo podobno desek brak i luty już chyba maszyna robi, bo cynowych glutów też podobno ni ma. Swoją drogą, trochę szkoda ...

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Od dawna bardzo popularne są na forum wątki o pre gramofonowym.

Od jakiegoś czasu szukam takiego z prawdziwego zdarzenia i jest nadzieja że niedługo bedzie

Lampizator Horizon - cena 270 tys zł .

Cudowności.  Hahahahah !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez babatular

• 2 tygodnie później...

DAVONE - Reference One, flagowe kolumny duńskiego producenta (8.03.2023)

W ofercie duńskiej firmy Davone pojawiły się kolumny Reference One. Jest to nowy model flagowy marki, będący następcą modelu Grande. Projektantem kolumn jest Paul Schenkel. Cena Reference One wynosi 18.000 Euro za parę, a polską dystrybucję prowadzi Galeria Audio.

Reference One to trójdrożny zestaw podłogowy. Tak jak we wcześniejszych kolumnach Davone zastosowano giętą sklejkę do konstrukcji obudowy. Elementy z giętej sklejki mają grubość 25mm. Usztywnienie w postaci kratownicy wykonano ze sklejki o grubości 18mm i 22mm. Wewnątrz znajdują się dwa absorbery Helmholtza, jeden dla tłumienia rezonansu powstającego na wysokości obudowy, drugi dla tłumienia rezonansu tunelu bass-reflex. Wylot dużego tunelu bass-reflex umieszczono u góry obudowy, aby uniknąć typowych problemów z pobudzaniem rezonansów pomieszczenia.

Wysokie tony odtwarza berylowa kopułka. Masa jej układu drgającego wynosi tylko 0,1g, a silny układ magnetyczny daje pole o indukcji 2 tesli. Pierwszy rezonans membrany znajduje się na częstotliwości 40kHz.

Głośnik średniotonowy o rozmiarze 4,5 cala ma membranę z bazującego na włóknie węglowym materiału Textreme opracowanego przez szwedzką firmę Oxeon. Textrene charakteryzuje się tym, że jest bardzo płaski, ma niewielki udział żywicy i ogólnie waży mniej niż typowe membrany z włókna węglowego. Poprzez optymalizację grubości i sztywności uzyskano w membranie kontrolowane zachowanie rezonansów i rozproszenie modów, co pozwala na poszerzenie użytecznego pasma od góry.

10-calowy głośnik niskotonowy ma papierową membranę i podwójny magnes zamontowany na bardzo sztywnym koszu odlewanym z aluminium. Zadbano o optymalizację przepływu powietrza i wentylację. Cewka ma średnicę 3 cali. Zakres wychyleń wynosi 22mm, a specjalnie zaprojektowany resor ogranicza wychylenia mechaniczne.

Kolumny są dostępne w dwóch wersjach wykończenia. W obydwu wersjach zastosowano orzech amerykański połączony ze skórą, bądź to białą bądź czarną.

Dane techniczne Davone Reference One:

Efektywność ... 87 dB/2,83V/m

Impedancja ... 4Ω (minimum 3,4Ω na 26Hz, powyżej 4&Omega od 37Hz w górę)

Pasmo przenoszenia ... 29 - 30.000 Hz (-3dB)

Zalecana moc wzmacniacza ... powyżej 100W

Wymiary WSG ... 97 * 47 * 37 cm

Masa ... 42 kg/sztuka

davone-reference-one.jpg

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• 3 tygodnie później...

W swoim systemie nie szukam już żadnych kabli. Mam zestaw, który mi odpowiada i na razie nie planuję zmian. Ale od pewnego czasu dochodziły do mnie informacje, że warto posłuchać najnowszych modeli kabli Zensati. Firmę znam tylko "z widzenia", bo okazji do słuchania jakoś nie było. Swego czasu była w Polsce dystrybucja, ale bardziej teoretyczna, bo samych kabli do posłuchania na stanie nie było. Od tego czasu minęło kilka lat, a i oferta firmy się rozwinęła, weszły nowe modele i też nowsze wersje znanych wcześniej modeli. W sumie nie chciałem w to wchodzić, nawet z ciekawości, bo znam już większość oferty kablowej z całego świata. Bawię się w to już ponad 40 lat, więc swoje słyszałem, a że lubię dobre kable, to i wiele u siebie nawet przeróżnych miałem.

Wiem,że są tacy, którzy uważają, że kable ważne nie są, ale ja się z tym nie zgadzam i uważam, że kable są ważniejsze niż może się wydawać. Bez dobrych kabli ciężko o dobre grania, nawet przy najlepszych sprzętach audio. Z drugiej strony, po tylu latach i wielu doświadczeniach, wiem na ile dany kabel, czy oferta danej firmy może coś wnieść do systemu. Czego można oczekiwać po użytych przewodnikach, czy koncepcji brzmieniowej danej firmy, bo prawda jest taka, że przewodniki to jedno, konstrukcja kabli to drugie, a filozofia danego producenta, to zupełnie inna kwestia. Każda firma, czy też ludzie za nią stojący mają swoją wizję, jak dane kable grać powinny, jakiego dźwięku oczekują i jaką sygnaturę cenią najwyżej. I tu mamy spore różnice między różnymi firmami.

Tak więc niespecjalnie byłem zainteresowany testowaniem oferty kolejnej firmy, ale wiem, że wielu audiofilów już gra na kablach Zensati i są bardzo zadowoleni. Lubię duńskie firmy audio i do tego głosy, że warto spróbować, przekonały mnie żeby na nie "rzucić uchem". Okazuje się, że mamy w Polsce nowego dystrybutora Zensati i tym razem jest to ktoś, komu zależy na promowaniu oferty firmy. To bardzo osłuchany audiofil z krwi i kości i faktycznie wierzy w to, że te kable są najlepsze i do tego inne niż wszystkie. Takie też sygnały dostawałem pośrednio od kilku osób. Ja co prawda zbyt wierzący nie jestem, więc hura optymizm mnie nie ogarnął, ale jakaś tam ciekawość jednak mimo wszystko u mnie zakiełkowała, bo w końcu...why not?

Po rozmowach z Panem Piotrem, co nieco się dowiedziałem, trochę też poczytałem na stronie producenta. Firma na teraz oferuje 7 serii, ale niebawem na wejść do oferty jeszcze jedna, najtańsza seria, co pewnie dobrze wpisze się w możliwości polskiego, jednak ciągle niezbyt bogatego rynku audio. Polska to nie USA, czy bogata część Azji, a niestety oferta Zenstati jest kosmicznie droga. To są kable mega luksusowe, w cenach równie luksusowych, szczególnie tych wysokich modeli, przyprawiających o palpitacje serca. Z drugiej strony w Polsce jest już dość sporo drogich systemów i grają w nich też kosmicznie drogie kable innych marek. Jakiś tam rynek u nas jest ale przypuszczam, że największym zainteresowaniem będą cieszyć się 3 serie od dołu oferty. Na dziś to Zorro, gdzie użyto miedzi z domieszkami srebra, nieco wyżej jest Authentica z podobnym składem przewodników i ma dojść najtańszy model ale nie wiem jak będzie się nazywał.
W Polsce już w kilkunastu systemach grają modele Zorro i Authentica. Powyżej jest jest seria Angel i tym razem to czysta miedź, a ja lubię "mieć miedź"... 🙂 Kolejna seria, to Cherub, gdzie znów jest miedź z domieszką srebra ale powyżej jest Seraphin i tym razem jest to miedź z domieszką złota, ale już bez srebra. Nad Seraphinem jest Sillenzio, gdzie znów jest miedź ze srebrem, a na topie z okazji 10 lecia firmy jest X, który wg.opisu ze strony producenta składa się z miedzi i złota, ale bez srebra, choć tu nie jestem pewien, bo Pan Piotr coś wspominał, że chyba trochę srebra też tam jest.

Informacje jakie do mnie docierały, mówiły, że w tych kablach srebra w negatywnym aspekcie w ogóle nie słychać. Być może tak jest, ale u mnie jakoś zawsze to srebro trochę słychać i nie przepadam za taką sygnaturą. Oczywiście srebro srebru nierówne. Różnice między kablami ze srebra czy z domieszką srebra bywają spore ale mimo wszystko jakoś akurat mój system za srebrem nie tęskni. Stąd od razu chciałem posłuchać czegoś z wyższych serii ale bez srebra. Wiem, że są systemy, gdzie srebro sprawdza się doskonale i ma sens, ale nie u mnie. Niestety na wyższe serie trzeba trochę poczekać. Mamy teraz kryzys, a ceny Zensati są jakie są. Potrzeba czasu, żeby dystrybutor mógł zbudować ofertę dostępną do posłuchania tu w Polsce. Zasugerowałem, że może na początek spróbowałbym serii Angel, czyli samej miedzi, w postaci 2 par XLR-ów, oraz kabla zasilającego. U mnie Esoteric N-01XD jako źródło jest bardzo wrażliwy na kable zasilające, a XLRy od źródła do preampa oraz od pre do monobloków Gryphona, powinny razem pokazać wyraźnie sygnaturę brzmienia danej serii.

Po ok 3 miesiącach oczekiwania, dystrybutor zawiadomił mnie, że już wygrzewa dla mnie serię Angel. No i super. Umówiliśmy termin i zawitał do mnie osobiście. Sympatyczny gość i faktycznie o dobrym dźwięku wie bardzo dużo, a to dobrze, bo łatwiej o wzajemne zrozumienie, nawet jeśli preferencje możemy przecież mieć różne. Po wstępnych odsłuchach na moim okablowaniu, wiedzieliśmy, ze 5-ta od góry seria Zensati, to może być trochę za mały kaliber do tego systemu, ale ja nauczony doświadczeniem nie zraziłem się tym i byłem ciekaw co się stanie po wpięciu Angeli.
Kable były już wygrzane ale nawet wtedy muszą się trochę w systemie ułożyć. Dałem im 48h i zacząłem słuchać.

Pan Piotr przypuszczał, że nastąpi znacząca poprawa. A ja znów byłem sceptykiem i wątpiłem, że z mojego systemu można wyciągnąć jeszcze więcej. Finalnie chyba nikt z nas nie miał racji... 🙂
Jak to zagrało?
Zagrało bardzo dobrze, ale nie mogę powiedzieć, że te kable są jakieś zupełnie inne. Z drugiej strony mogę na dziś ocenić tylko tą jedną serię, a jest to jedyna seria z czystej miedzi. W mojej ocenie seria Angel gra klasyczną miedzianą sygnaturą, ale taką właśnie lubimy. Dźwięk jest bardzo soczysty, gęsty, ma świetną barwę, naturalne swobodne wybrzmienia, do tego niezłą rozdzielczość i selektywność. Mam wrażenie, że ta seria jest bardziej dla melomana niż dla wyczynowego audiofila, bo jest w niej coś czarującego, może nawet takiego "baśniowego". Bardzo przyjemnie się tego słucha i jest trochę takie odczucia, że szybko zapomina się o wpływie tych kabli i słuchamy tyko muzyki, ale mimo wszystko wpływ tych kabli jest obecny. Nie mogę się zgodzić z tezą, że te kable same z sobie nic nie wnoszą, zupełnie znikają i pozostaje tylko wpływ sygnatur samych sprzętów. Może przy innych seriach tak jest. Tego nie wiem, ale Angel zaznacza swoją obecność i to słychać wyraźnie.

Na pewno seria ta świetnie sprawdzi się tam, gdzie potrzeba trochę uspokoić górę pasma, jednocześnie dosycając średnicę i wyciągając dobrą barwę. Bas jest taki typowy dla miedzi, nieco obszerniejszy i masywniejszy niż np z kabli ze srebra czy miedzi srebrzonej. To może się podobać, szczególnie tam, gdzie kolumny mają małe drivery i z natury swojej bas jest zbyt szczupły i wstrzemięźliwy. Seria Angel nie pokonała okablowania na którym gram obecnie, ale był to zbliżony poziom. Jak na serię 5-tą od góry w ofercie Zensati, to całkiem nieźle. Wiedzieliśmy, że u mnie jak już, to musi być "broń masowego rażenia" w kwestii kabli, bo nawet duża, klasyczna "bomba", to trochę za mało... 🙂

Zgłosiłem zainteresowanie nową edycją serii Seraphin, no i najchętniej posłuchałbym topowej serii i nowości, czyli modeli X...mimo ich ceny... :-(((
Ponoć Seraphin ma się w Polsce pojawić, a czy będzie też seria X...nie wiadomo. Plotki z dalekiego świata mówią, że seria X jest lepsza niż Nordost Odin Gold, ale czy to prawda, to nie wiem. Jak nie posłucham, to się nie dowiem. U mnie w systemie i w mojej akustyce wszystko słychać i tu nic się nie ukryje. Na pewno ciekawa oferta i pozytywne podejście dystrybutora zachęca do spróbowania w swoim systemie. Dystrybutor ma też ciekawy plan na przyszłość dla posiadaczy kabli Zensati, ale to już sam o tym opowie, gdy nadejdzie właściwy czas. Bardzo zachęcający plan... 🙂

Edytowane przez sly30
5 minut temu, mztv napisał:

ponowie pytanie z innego forum....a jak tam wypadł test kabelków głośnikowych transparenta....zdaje się opusa lub magnum opusa ?

Ciekawy temat. Postaram się niebawem napisać. 

2 minuty temu, mztv napisał:

pisałeś, że testujesz....czekam na wnioski w kontekście ceny kabelka "kawalerka w dużym mieście"...taki powód 🙂

No tak, ale pewnie wiesz, że w audio cena nie na tak bezpośredniego przełożenia na finalny efekt, podobnie jak ogólnie w kategorii towarów luksusowych. 

W dniu 24.03.2023 o 15:29, sly30 napisał:

W swoim systemie nie szukam już żadnych kabli. Mam zestaw, który mi odpowiada i na razie nie planuję zmian.

Rok temu i wcześniej pisałeś tak samo. Więc, aby na pewno - jesteś pewien? Już nie beryl tylko papier? Skąd ta zmiana?

Ale od pewnego czasu dochodziły do mnie informacje, że warto posłuchać najnowszych modeli kabli Zensati.

Nie znalazłem ani jednego Twojego wpisu w dziale muzyki. Ty w ogóle jej słuchasz? Masz jakiś ulubionych wykonawców?

Warto, to zawsze nowej muzyki. Weź sobie to proszę do serca. Możesz kiedyś dorośniesz, że nie wszystko opiera się na kasie i absolutnej jakości, technice itp.

Zgłosiłem zainteresowanie nową edycją serii Seraphin, no i najchętniej posłuchałbym topowej serii i nowości, czyli modeli X...mimo ich ceny... :-(((

No to w końcu masz system kompletny czy nie? I jak to jest z tymi lampami. Dlaczego są takie błe, ale w Circle Labs są nagle takie cacy? Wytłumacz to małemu rozumkowi?

W mojej ocenie seria Angel gra klasyczną miedzianą sygnaturą, ale taką właśnie lubimy.

Dlaczego uważasz, że wszyscy na świecie mają mieć taki sam gust jak Ty?

Ponoć Seraphin ma się w Polsce pojawić, a czy będzie też seria X...nie wiadomo. Plotki z dalekiego świata mówią, że seria X jest lepsza niż Nordost Odin Gold, ale czy to prawda, to nie wiem.

Fajna kryptoreklama. I żeby nie było. Nie myśl, że tylko Ty masz dojście do dystrybutorów w tym kraju. Mam nadzieję, że kumasz o czym mówię.

3 godziny temu, Meloman napisał:

seria X

Kable utrzymują powtarzalną geometrię, domniemam że otrzymaną maszynowo, więc nie może obyć się bez elementów charakterystycznych, to nie jest ultra hi end, to biżuteria.

Do ultra hi end ten producent ma do przebycia kawał drogi.

Kable robi od 10 lat, - a co robił wcześniej.. ?

..

Po dziesięciu latach, może co najwyżej dołączyć do main streamu.

Ukryta Zawartość

Poszli w złoto.

Pisałem tu do .. wiadomo kogo.. - idź w złoto..

Znów wyszło na moje..

Ultra hi end.. to jakiś żart..

Ten człowiek nie wie nic o kablach.

Liczą się tylko pieniądze.

Czysty biznes.

Te uśmiechniete osoby z filmu, utrzymają swoje rozradowanie tylko wówczas kiedy zgadzała się będzie kasa..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 747

Kolor jest perłowy satynowy. Jak pada mocne światło, to jest mocniej czerwony, czy raczej wiśniowy z blaskiem ale gdy światła jest mniej, to kolor jest ciemniejszy i bardziej matowy. 

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, sly30 napisał:

Kolor jest perłowy satynowy. Jak pada mocne światło, to jest mocniej czerwony, czy raczej wiśniowy z blaskiem ale gdy światła jest mniej, to kolor jest ciemniejszy i bardziej matowy. 

Moje gratulacje fajnie wyglądają

gdybyś połączył tę czerwień z nutkami czerni na korpusie byłoby jeszcze lepiej

Jak oglądałem kolumny z Kwiatkiem na AVS to mimo iż chwaliłem zmianę formy to jednak nie do końca mi ona w oko wpadała

więc jak to jest ,że dla Ciebie zrobili znacznie lepszą formę???

To jest niemożliwe by to był ich projekt chodzi mi głównie o wysokość "czoła" nad tweeterem

musiałeś chyba jakieś studio designerskie zatrudnić 🙂

aby ocenić czy bez suba dadzą radę  trza je sprawdzić na "Top Gun: Maverick" 🙂

7 minut temu, slawek.xm napisał:

więc jak to jest ,że dla Ciebie zrobili znacznie lepszą formę???

Dostali propozycje nie do odrzucenia… :-)))

8 minut temu, slawek.xm napisał:

musiałeś chyba jakieś studio designerskie zatrudnić

Nie, No bez przesady. Korekta była moja i wymuszona trochę tym, żeby akurat w tym miejscu kolumny nie były zbyt wysokie. 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, sly30 napisał:

Dostali propozycje nie do odrzucenia… :-)))

Nie, No bez przesady. Korekta była moja i wymuszona trochę tym, żeby akurat w tym miejscu kolumny nie były zbyt wysokie. 

To teraz powinni resztę oferty dostosować do nowych wytycznych 🙂

ale naprawdę podobają mi się i połączenie czerwieni z czarnym jest tym co u mnie wpada w oko

31 minut temu, slawek.xm napisał:

To teraz powinni resztę oferty dostosować do nowych wytycznych 🙂

ale naprawdę podobają mi się i połączenie czerwieni z czarnym jest tym co u mnie wpada w oko

Kwiatek to bardzo inteligentny gość i często wymyśla fajne tematy. Ma też naturę poszukiwacza nowych i innych rozwiązań. Często i ja dorzucam różne egoistyczne pomysły, co sam bym chciał mieć u siebie. Z takiej burzy mózgów czasem wychodzą fajne rzeczy. O zmianę formy kolumn, cisnąłem ich już wiele lat temu. Podobnie jak o eksperymenty z innymi driverami niż ceramiczne, które bardzo wtedy lubili. Tak samo temat wprowadzenia do oferty kolumn z poważnymi sekcjami basowymi, to trochę mój pressing, podobnie jak gwinty M8 w podstawach kolumn i listew AC, by samemu móc wymieniać stopki antywibracyjne i eksperymentować. Ale znów falowód do tweeterów Satori to jego majstersztyk. Tak samo techniki lakierowania mdfu i cdfu, czy sztuczki na CNC. Oj dużo by pisać… :-))

5 godzin temu, sly30 napisał:

Nieźle, na focie wyszła wściekła czerwień niczym ferrari 😁

Tak czy inaczej, masz jakieś pomiary? 😋

• Pokaż nowe odpowiedzi