Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Klüvers Pils z Neustadt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 miesiąc później...

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ostatnio piłem lane Brackie w knajpie.Muszę stwierdzić,że to dobre piwo jest.Takim Czechem mi zalatuje.Kto lubi piwo z wyraźną goryczką to polecam.Kupiłem po jakimś czasie w Biedrze w puszce.Niestety bez smaku.

Edytowane przez c-k
  • 2 tygodnie później...

Kupiłem w Auchan piwo ''tradycyjne mocne'' browaru Staroplskiego'' za 2 zeta w butelce, w składzie jest, słód pilzneński, chmiele, magnum, sybilla, hallertauer tradition (czyli łącznie są 3 chmiele) drożdże dolnej fermentacji.

W smaku ogólnie czuć takie jakby korzenne nuty i zapach i dość wyraźnie się wybija smak chmielu sybilla. Ogólnie mówiąc jeszcze nie spotkałem takiego składu w tej cenie. Moc 7%.

Edytowane przez Krak_oN

Kupiłem w Auchan piwo ''tradycyjne mocne'' browaru Staroplskiego'' za 2 zeta w butelce, w składzie jest, słód pilzneński, chmiele, magnum, sybilla, hallertauer tradition (czyli łącznie są 3 chmiele) drożdże dolnej fermentacji.

To następnym razem jak będziesz w Auchan możesz jeszcze spróbować piwa Zwierzyniec Pils na słodzie jęczmiennym Pilzneńskim i również na podbudowie trzech chmieli ( Lubelski, Marynka, Perle). Na etykiecie widnieje informacja o unikalnej metodzie zacierania słodu - dekokcja dwuwarowna, butelka 0,33 na promocji również kosztuje 2 zeta.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Jest to genialny produkt. Lepszy, niż niejeden, "pełnowymiarowy" kraft. I śmiało można usiąść po nim za kółkiem.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Marketingowcy "browarów" mieszczących się w teczce prezesa zarządu, wymyślili piwa o następujących nazwach "Ból zęba", "Atak serca", itp. Brakuje tylko "Marskości wątroby" i "Zespołu Korsakowa" ("Delirium Tremens" już warzą w Belgii).

W smaku ogólnie czuć takie jakby korzenne nuty i zapach i dość wyraźnie się wybija smak chmielu sybilla. Ogólnie mówiąc jeszcze nie spotkałem takiego składu w tej cenie. Moc 7%.

Niestety ale (pomimo dość dobrego składu) kolejne egzemplarze wybuchają niczym dobrze wstrząśnięte szampany na sylwestra ;)

Edytowane przez Krak_oN

ostatnio piłem kilka fajnych browarów pinty, peruna , trzech kumpli, kormorana

z ciekawych niskoalko polecam kormorana 1/100 fajny browar na rower :)

to bardzo mi smakowało :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Test popularnych lagerów :

wielki test masowej taniej produkcji.

u mnie teraz Rochefort 6 z Belgii

Edytowane przez Adam Sikora

sezonowa ipa od browaru za miastem bardzo dobra. delikatna ale z dobra porcja goryczki. Acid cherry od doctor brew szkoda pln. rozcieńczony woda gazowaną syrop wiśniowy.

Test popularnych lagerów :

Ukryta Zawartość

Zaufałem Kopyrze jak bratu i srogo się zawiodłem, Żatecky svetly leżak to mega syf nie wiem jakim prawem wygrał.

Ukryta Zawartość

Na dziś, klasyczny Pilsner od Weihenstephaner jest mistrzem świata. Nic mi tak nie smakuje jak właśnie to piwo. Original Premium jest też bardzo OK, ale Pilsner odszedł zdecydowanie od peletonu. No i mówimy o najstarszym browarze świata oczywiście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Zaufałem Kopyrze jak bratu i srogo się zawiodłem, Żatecky svetly leżak to mega syf nie wiem jakim prawem wygrał.

Z tego wszystkiego może jeszcze Kozel... bo reszta to ewidentne popłuczyny - napoje gazowane do popijania przypalonej karkówki i kiełbasy z grilla.

Edytowane przez trebliG

Na dziś, klasyczny Pilsner od Weihenstephaner jest mistrzem świata.

W temacie lagerów, być może. Ale ta konkurencja mnie - jako miłośnika piw belgijskich górnej fermentacji - raczej nie rajcuje. :)

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.