Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz wysłać maila z zapytaniem. Może podadzą. Na 100% mają taką bazę.

Pacuła na teście w 2009 r. miał nr 579.

Ale nie wiadomo, z którego roku. Lepiej jednak spróbować sprawdzić u żródła.

System gra dobrze, albo nie....

Godzinę temu, barmanekm napisał:

Możesz wysłać maila z zapytaniem. Może podadzą. Na 100% mają taką bazę.

Pacuła na teście w 2009 r. miał nr 579.

Ale nie wiadomo, z którego roku. Lepiej jednak spróbować sprawdzić u żródła.

Chyba Audio system jest dystrybutorem.Myślisz,że wystarczy do nich napisać?Czy trzeba do producenta?

Nie ma takiej możliwości żeby sklep miał 12 letnie głośniki. Najlepszym źródłem jest HUG,Alan ma w bazie każdą kolumnę którą Harbeth wyprodukował wraz z jej pomiarami i okleiną. Wystarczy zapytać jest na HUG cidziennie. Można też zapytać Dave’a z Radlett Audio,jest dealerem Harbetha,przemiły,kompetentny i bardzo pomocny człowiek,można go pytać bezpośrednio przez stronę:http://www.radlettaudio.co.uk

Edytowane przez Jamówię
Nie ma takiej możliwości żeby sklep miał 12 letnie głośniki. Najlepszym źródłem jest HUG,Alan ma w bazie każdą kolumnę którą Harbeth wyprodukował wraz z jej pomiarami i okleiną. Wystarczy zapytać jest na HUG cidziennie. Można też zapytać Dave’a z Radlett Audio,jest dealerem Harbetha,przemiły,kompetentny i bardzo pomocny człowiek,można go pytać bezpośrednio przez stronę:http://www.radlettaudio.co.uk
Nie bylbym taki pewien, ostatnio na HUG ktos sie pytal o C7-ES2 to Alan napisal, ze nie ma dostepu do danych.

Ostatni post który czytałem,to byl wpis,że nie pamięta co mnie nie dziwi. Brak dostępu do danych a brak danych to jednak różnica. Jeśli Kolega izapat zapyta na HUG,że polski dealer złożył mu taką propozycje z takimi  numerami,to Alan  na bank odpowie,to jest przecież sprzedaż z salonu,więc oczywistym jest że będzie tym zainteresowany. Moje C7 mają 4148R/4148L kupione w marcu br, ale na bank stały w salonie rok.

Edytowane przez Jamówię

Numerowo są młodsze od moich. Nie robiłbym z tego problemu. Pograły pewnie pare godzin,więc są jakby nowe. Skoro są otwarte możesz się upierać,że są powystawowe. Ile Ci zaproponowali? Pamiętaj,że ceny na H poszły w górę.

3 godziny temu, Margol napisał:

Numerowo są młodsze od moich. Nie robiłbym z tego problemu. Pograły pewnie pare godzin,więc są jakby nowe. Skoro są otwarte możesz się upierać,że są powystawowe. Ile Ci zaproponowali? Pamiętaj,że ceny na H poszły w górę.

3 godziny temu, Margol napisał:

Za te z numerem 2521. Musiałbym zapłacić 7tys

5 godzin temu, Margol napisał:

Spoko ? daj znać jak poszło,C7 są warte każdej złotówki,ale są oczywiście granice rozsądku.

Wiem.Miałem już kupić Atc ale Harbeth zawsze do mnie wraca.

11 godzin temu, izapat napisał:

Wiem.Miałem już kupić Atc ale Harbeth zawsze do mnie wraca.

Dobrze Cię rozumiem,też kiedys skoczyłem w bok i potem wracałem z pod kulonym ogonem:)  Już nie szukam.

Trochę przesadził z tym że praktycznie w każdym wzmacniaczu się przesterowuje stopień wejściowy.
Częściej zdarza się z klasycznym tłumikiem w postaci potencjomentru na wejściu sygnału. W  Lyngdorfie TDAI 2170 i teraz w combo miniDSP SHD + Icepower 1200 zgłaśniać mogę do granic wytrzymałości  słuch właśnie dlatego że nie ma zniekształceń i nie kaleczy to muzyki.

Inna spraw jak często potrzebujemy grać tak głośno. 

.

W dniu 6.06.2020 o 14:01, izapat napisał:

Dzięki. Tak zrobię. 

Na priv masz feedback ? Alan oczywiście odpisał. Dlatego HUG jest wyjątkowy. Twórca nie chowa się przed konsumentem ?

• 1 miesiąc później...
W dniu 11.07.2020 o 22:53, broniasz napisał:

Ale wiecie, że RRP to recommended retail price? Innymi słowy ktoś w opisie aukcji podał cenę za nowe, żeby ludzie wiedzieli, że to były drogie kolumny. Natomiast ta konkretna para została wylicytowana za £1,779.00. Też sporo, ale bez przesady. W sumie normalna cena za C7ES-3 w idealnym stanie.

3 godziny temu, hasos napisał:

To, że ktoś tyle chce, nie znaczy, że tyle dostanie. Zaraz będą chcieli więcej niż za nowe.

A tu już ktoś chyba chce pozycjonować C7ES-2 jako youngtimery ? ciekawe z jakim skutkiem.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

• 1 miesiąc później...

Cześć

czy może ktoś z Was wie, czy w Bydgoszczy można posłuchać Harbeth SHL5 czy też Harbeth SHL5 Plus? Byłbym chętny by się z nimi zapoznać i być może zakupić.

pozdrawiam

Szymon

Godzinę temu, PatiJ napisał:

Cześć

czy może ktoś z Was wie, czy w Bydgoszczy można posłuchać Harbeth SHL5 czy też Harbeth SHL5 Plus? Byłbym chętny by się z nimi zapoznać i być może zakupić.

pozdrawiam

Szymon

Polecam wizytę w Koris w Poznaniu. Posłuchasz w miłej atmosferze i dostaniesz najlepszą cenę w PL. Pytaj o p. Darka ?

18 godzin temu, hasos napisał:

Polecam wizytę w Koris w Poznaniu. Posłuchasz w miłej atmosferze i dostaniesz najlepszą cenę w PL. Pytaj o p. Darka ?

Potwierdzam.Pan Darek ,to złoty i cierpliwy człowiek.

Zapytaj na HUG,w Polsce to kompletnie nieznany model. Jeśli rozwinięciem jego cech jest ES II ,to jest to piękne harbethowe granie. Ja w ogóle uważam,że jeśli wyłączyć z oceny linię 40, to Compacty są najlepszym Harbethem ever. W Polsce panowała o nich bardzo krzywdzaca opinia,sam jej kiedyś uległem i nie interesowałem się 7mkami,tym czasem jest to głośnik grający tak naturalnie,spójnie i po prostu przepięknie każdy rodzaj muzyki,że słuchany po nich każdy inny,odbierany jest jakby zniekształcał(nie piszę oczywiście o Harbeth)  Myśle,że dotyczy to także tej wersji Compactów,więc może zaryzykuj?

Poza tym model 7 wspolgra z akustyka przecietnego pokoju dziennego w kazdym mieszkaniu takze pewnie tez dlatego tak pieknie gra. Czesto slyszalem wlasnie, ze SHL5 za duze a M30 za male i 7ki czesto idelnie sie wpasowuja. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.